+2 oy
888 göst.
önce Diğer kategorisinde (234 puan) tarafından
Kızlar gusül abdesti alma konusunda çok gevşek davranıyorum aşamadım bir türlü bu durumu. Uzun Zamandır namaz kılmıyorum ve nasılsa namaz kılmıyorum ne diye hemen duşa gireyim diyorum yada şu işte bitsin sonra falan derken bazen bir gün geçiyor. Nefret ediyorum böyle kalmaktan ama bir türlü toparlayamadım. 

35 Cevaplar

+8 oy
önce (1,342 puan) tarafından
Şeytanınız bayağı güçlüymüş gibi geldi bu işi çözmek için hemen duşa girmeyi deneyin 
önce (234 puan) tarafından
Gece duş almaktan korkuyorum açıkçası öyle nedensizce.. Gündüze kalınca da silme bitsin süpürme bitsin derken kalıyor.
Korkunuzun sebebi de şeytan olabilir sizi korkutuyor abdestte ertelendikce erteleniyor ama yaptiginiz süpürge falan hep haram yani bilin.
önce (5,976 puan) tarafından
ben pis koktugumu hissediyorum . hic sevmem o sekil kalmak. gece sacimi islatmam . ama biyundan asagi hi dus girer bi dus jeliyle yikanirim oyle hatur hutur liflenmesem bile kendimi temiz hissederek yataga uykuya gecmek isterim. sabah ta kalkinca dus alip gsullenip giyiniyim derim. zaten mesela mutfaga girmek istemem cunupken.  adet hali bitme gusuluyse okadar onemsemem bende isimi halledeyim oyle yapayim derim aksami beklerim falan . ama es ile birlesme gusuluyse rahat edemem. pis koktugumu hissederim sanki
Bana da pis kokuyormuşum gibi geliyor gerçekten çoğu zaman sabahı da beklemem çocuktan önce güzelce dusumu almadan asla hiçbir şey yapmazdim aslında yapılabilir 1 namaz vakti beklenebilir ama rahat edemiyorum çocuktan sonra eğer abdestimi alacak kadar vaktim yoksa yorgunsam hiç kendimi abdest alacak duruma sokmam şimdi cocuk uyanır diyip erteliyorum
-Reklam-
+3 oy
önce (3,119 puan) tarafından
Her adımın, yediğin, içtiğin gunah bu açıdan bak ve seytana fırsat verme canim 
Ahh biliyorum da. Aşabilsem
+3 oy
önce (4,063 puan) tarafından
Her duşta bunu adet haline getirin, annem çocukken beni yıkarken abdest aldırıp öyle çıkarırdı banyodan. Her duşta gusül ve abdest alır öyle çıkarım. Bir de özel durum bittiği an kendimi çok pis hisederim ben hemen temizlenmem lazım. Bastığınız toprak titrermiş, gusül gerektirdiği halde abdessiz gezmekle
önce (129,283 puan) tarafından
bende bu tek bizde oyle sanjyodum☺️ ben cocuklarimada her dus sonrasi abdest aldiriyon oyle alismisim
Bazen unutmuş gibi yapıyorum çiçeğim anne abdest almadık ya diyor. Küçükken ne verirsek o kalır ☺️
önce (129,283 puan) tarafından
benimkilerde suyla gargara yapip puskurtuyo☺️
Oyunla öğrendikleri her şey baki kalır Sevdacığım ♥️
önce (2,451 puan) tarafından
Gusül alınca ayrıca abdeste gerek yok diye biliyorum suyu israf etmiş oluruz bir araştırın isterseniz
Farz olduğu için sünnet olduğu için. Peygamber efendimiz de alırmış.
+3 oy
önce (7,947 puan) tarafından
Öyle gezmek çok günah ama biliyorsunuz demi?
Aslında şöyle namazı bırakınca kendimden iyice nefret etmeye başladım. Nasılsa namaz kılmıyorum ne diye abdest alayım diyip bilmiyorum bu şekilde cezalandırıyorum galiba kendimi
+3 oy
önce (577 puan) tarafından
Linç is coming :D
+2 oy
önce (830 puan) tarafından
Çocuk mu var canım küçük bebek ondan dolayı mı yoksa bildiğin tembellikle mi alakası var konunun içeriğini bilmediğim için yorum yapmayacağım ama tavsiye olarak mutlaka en erken abdestini alsan çok daha iyidir yani derler yaptığın yemek bile haram olurmuş evin bereketi kaçar her halükarda günah yani.
önce (1,057 puan) tarafından
Korkuyor musun eşine söyle beni beş on dk bekle surda arkanı dön de yıkan
Gece korkuyorum duş almaya. Yok aşık olurlar musallat olurlar falan diye duymuştum bende korku başladı. Gündüzr bırakınca da iyice alıştım.
önce (1,057 puan) tarafından
Öyle bir şey yok da sen vesceseden dolayı eşine rica et beklesin
önce (51,324 puan) tarafından
o eskidenmis eskiden bahcede camasirlar yikanirmis boyle guzel banyolar yokmus kovayla su tasican da yer bulcan da yikancan simdi evin ici tertemiz destur de gir yikan hemen erteleme sakin
önce (3,081 puan) tarafından
Şeytan vesvese veriyor yok öyle bir şey gece her girene musallat olsaydı bu varlıklar oooo ooo ..kimse kalmazdı şimdi. Eşine söyle yanımda dur de 5 10 dk da al çık.sınra sonra alışırsın. Karnındaki bebeğe yazık ahlakını etkilersin sonradan yine sen çekersin
+2 oy
önce (77 puan) tarafından
Ben hemen girerrim bizim doğalgaz yok termosifon suyu hemen isitmadigi için eşim sabah alıyor sadece 
+1 oy
önce tarafından
Canim gusul alman gerektigini de biliyosun geciktirmemen gerketigini de biliyodun burda sana sayfa sayfa caiz olmadigi gunahlarini sayarim ama belliki biliyosun ama nefsini yenemiyosun o yuzden bi bu durumlarda anjnda girmen gerekiyo ki araya seytan nefis giremesin firsati olmasin ben o galde cocugumu hic emzirmedim o ohalde hic yuzund bakmadim o halde hic biseyle mesgul olmadim aninds gider abdestlenirimki attigim adimlari zarar sayarim ornek tesvik oldun diye soyluyorum tanlis algilanmasin 
önce (241 puan) tarafından
Reglken emzirmissindir
önce tarafından
10 gune yakin suruyo tabiki emzirdim ama regl zamaninda cunup olmuyoruz kanama kesildikten sonra gecen surede cunup oluyoruz ayni sey degil
önce (241 puan) tarafından
Yok güzelim ondan demedim bir tanıdığım vardı onun savsatalari vardi, adetliyken haram diye emzirmezdi yemek bile yemezdi çok yediğim haram diye
Günah olduğunu biliyorum ama gerçekten yok yani olmuyor alamıyorum. Mesela annemgil gidiyorum öylesine bile duş alıyorum. Ama burda eşimle birliktelikten sonra duş almam hep bir gecikiyor. Dünyanin en zor işi gibi geliyor. Hocaya mı gitsem napsam bilemedim
önce tarafından
Ilk defa duydum hayizken cocuk emzirmenin haram oldugunu tobe estagfurullah yemek konusunda doyduktan sonra yedigin her lokma haramdir o ayri bi konuda hayizla alakasi yok onunda

Hocalik bi durumun oldugunu dusunmuyorum seytan geciktiriyo yapmani istemiyo iste sende iliski sonrasi hemen kos banyoya araya hic bisey sokma erteledikce daha da zorlasiyo emin ol aninda gir kurtul oku bol bol bence sen namaza baslama diye seytan kandiriyo seni kiz Allah korusun bi deprem olsa bisey olsa o halde gitmekten korkmuyon mu
+1 oy
önce (14,613 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Eşle birliktelikten veya adet bitiminden sonra da insan illaki bir duşa girme ihtiyacı oluyor vücudunu temizlemen gerekiyor 

+1 oy
önce (3,119 puan) tarafından
Adet olup bitince hemen abdest al yoksa yer sallanır melekler seni korumaz derdi bizde yaşlılar temiz olmanın nesine üşeniyorsun Allah korusun başına bir şey gelse abdest siz gideceksin bunu düşün 
+1 oy
önce (4,721 puan) tarafından
Bır namaz vakt-i geçtimi bastığın yer tıtrermiş çok günah haram yemek içmek herşey haram oluyo eşiniz uyanıkken gece alın sabaha kalmasın şeytan vesvese veriyor dünyanın bin bır türlü hali var sabaha bırakma kardeşim 
Yapmaya yapmaya alıştım galiba.. Valla napıcam bilmiyorum. Artık kendimden nefret etmeye başladım. Saçım uzundu kestim daha rahat duş alırım diye ama yok yok olmuyor. Eşim soruyor aldım diyorum
önce (4,721 puan) tarafından
Canım olmuyor diye sartlandırma kendını herşey kafada biter önce afedersin ondan sonra hemen banyo yaparsan böyle alışırsın
+1 oy
önce (51,324 puan) tarafından
ilişki sonrası mi yoksa adet bitince mi
İlişki sonrası
+1 oy
önce (1,388 puan) tarafından
Hamileymişsin bebeğini o şekilde emziremeyeceğin için hemen duş alman gerekecek o yuzden şimdiden kendini alıştırsan iyi olur çok günah
+1 oy
önce tarafından
Çok günah cidden
+1 oy
önce (361 puan) tarafından
Yeri geldi hamile halimle soğuk su ile gusül aldım çok günah bunu hiç aklımdan çıkarmadımki başka iş yapayım ozaman sende namaza başla canım namaz seni düzene sokar inşaallah
+1 oy
önce (17,884 puan) tarafından
Kendini zorla şimdiden alış birliktelik sonrası ilk işin duş ve abdest olsun çocuk olunca emzirme durumu içinde bu alışkanlığı şimdiden kazanman lazım 
+1 oy
önce (140 puan) tarafından
Canım ben senin gibiydim ve birgün çocuk aglasada yikanacagim bu şekilde olmuyor dedim yıkandım ve namaz kıldım Allah'a yalvardım beni nefsim ve şeytanın şerrinden koru diye şükür artık korkumda kalmadı 
Keşke bende düzelsem kendimden nefret etmeye başladim
+1 oy
önce (142 puan) tarafından
Çok çok günah canm bebeğinin de vebaline girme bence sonuçta  abdesttsiz ne yer içersen bebekte besleniyor senden . 6 Şubat depreminde bir sürü insan o şekilde yakalandı depreme düşün camide soğuk suyla gusül alanlar bile vardı ölüm hak insanın başına ne zaman ne geleceği belli olmaz canm kendini şartla ilişkiniz biter bitmez ilk iş banyoya gir bir iki kez yapsan zaten alışırsn hemen girmeye 
+1 oy
önce (3,893 puan) tarafından
Kusura bakma bacım böyle gusül almaya almaya bir an ecel gelip çatarsa o zaman size gasilhane de güzel bir gusül aldırırlar... Şimdi eûžu besmele çek gir duşa kardeşim kır şeytanın bacağını geç olmadan 
+1 oy
önce (1,428 puan) tarafından
Toprağa bile basilmaz.....Sen iş yapmaktan bahsediyorsun.....
İnanki saçlarım o kadar güzel ve boyalı olmasına rağmen ki bayada para verdim boyaya.. Sırf belki saçımı kesersem hafifler duş almam kolaylaşır diye kısacık kestimm ama yok yine aynı

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 103 göst.
0 oy
7 cevap 106 göst.
5 gün önce Diğer kategorisinde Miniktirtil (1,729 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 235 göst.
21 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Zehra995 (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 246 göst.

408,338 soru