+1 oy
147 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (286 puan) tarafından
Çevremde bi taraf vurdur bir taraf vurdurma diyor araştırıyorum bi taraf vurdurduguna bi taraf vurdurmadıgına pişman çok şaşkınım sizler ne düşünüyorsunuz vurduruyormusunuz 

11 Cevaplar

+3 oy
önce (163 puan) tarafından
Geçenlerde 86 yaşında bir teyze dediki ,bizim zamanımızda o kadar çocuk ölürdü ki su çiçeği ,kızamık , kabakulak, bulaşıcı olan bir kaç tane daha söyledi . Ölmeyen atlatan da olurdu ama sakat kalan da olurdu. Şimdi bu hastalıkların adını bile duymuyoruz. Torunlarda hiç görmedim . Biz aşı ney bilmezdik. Ne katıyorlar bilmiyorum ama iyi şeyler katıyorlar :) Şu konuşmayı başka biri yapsa aşı övüyor derim . Bu arada bende hepsini yaptırdım . Karşıt değilim ,karşıt olanı ikna da etmem saygı duyarım ama oda beni ikna etmeye çalışmasın . 
önce (286 puan) tarafından
Bende aşı karşıtı değilim vurduranada vurdurmayanada saygım sonsuz amainsanın kafası karışıyor
önce (4,350 puan) tarafından
Evet mesela 18 ay asisi var onumde. Kuzenim hemsiresine sormus onceden olduklarinin devami niteliğinde istersen yaptirmayabilirsin ama cocuk felci olursa beynine bile vurabilir demis. Gel de yaptirma. Bu zamana kadar ozeller dahil yaptırdım ne varsa. Allah'a emanetiz bi sorun yasamadik cok sukur
önce (19,483 puan) tarafından
Milyon +++
18 ay aşısından sonra da çok çocukta değişiklik oldu diyenler de var benim bebegim kolikti acile götürdüm 18 ay aşısı yaptırmış kadın çocugun ateşi 40 yanıyor annesi perişan olup acile getirmişti doktor düşürde gel diyor düşüremedim diyor aşıdan sonra böyle oldu diyor doktorlara ama doktorlar vurdurmasaydın diyor o kadar tuhaf oldum ki o gün
Instagram'da takip ettiğim doktor var Osman gonulal. Onun videolarını izle istersen aşı ile ilgili görüşlerini
-Reklam-
+1 oy
önce (1,982 puan) tarafından
3 yaşında kızım. Özeller dahil hepsini yaptırdım. Kızım az hastalanan bir çocuk. Hiçbir sorun yaşamadık.
4 yaşında oğlum var ona hepsini yaptırdım ama etrafımda bu sene aşıların içinde çok karışıklık var diyolar kızım 8 aylık vurdurdum ama düşünmekten uyuyamıyorum artık
+1 oy
önce (12,533 puan) tarafından
2 tane çocuğum var biri 4.5 biri 2 yaşında. İkisinede özeller dahil tüm aşıları yaptırdım. Kızımın 2 yaş aşısı var bu ay sonunda. Çevremdede yaptırmayan yok arkadaşlarım ailem dahil. Herkesin kendi tercihi biz yaptırmayı tercih ettik. Bi sıkıntıda yaşamadık maşallah 
+1 oy
önce (577 puan) tarafından
Çocuğunuzun güvendiğiniz bir doktoru olsun. O ne derse onu yapın her konuda. 
Ben hiç aşı yaptırmayın diyen bir doktorla karşılaşmadım canım
E işte normal olarak :)) en iyisini de doktorlar bileceği için, çözüm basit. Çevrende duyduğun insanlar doktor değilse, otoimmun konusunda otör değilse kocakarı dedikodusundan fazla anlam yükleme :))
Bi tanıdık dahiliye uzmanı doktor var covidden itibaren vurulan aşıların içi çok sağlklı değil diyor ben oğluma 2 yaş aşısını vurdurdum sonra açıklama yaptılar covid aşıları eklenmşti içine o yüzden çok huzursuz oluyorum kızıma da vurdurdum 8 aylık ama acaba devam ettirmesem mi diyorum
Mesela doktor bu iddayı neye dayanarak söylüyor sordunuz mu? Bir de içine covid aşısı karıştırılması olayı nedir kim açıklama yaptı?
Sağlık bakanlıgı yapmıştı 2 yıl önce haberlere falan çıkmıştı hatta doktorda neye dayanarak söylüyor buna dayanarak söylüyordur
O başka bir konu doktorun dediği başka bir konu.
Ben haberi aradım bulamadım bu arada var mı gönderebileceğiniz bi yer
Doktorun dedigide aynı konu covidden sonraki aşılar iyi değil diyor haberi bulamadım arkadaşım atmıştı geçenlerde ama telefonu değiştiridgiö için onuda bulamadım
Sağlık bakanlığının sitesini de geçmişe doğru taradım ama yok. Muhtemelen sağlam bakanlığından açıklama falan gibi başlık atılmış Facebook haberidir.
+1 oy
önce (725 puan) tarafından

Bu konuda kafası karışanların kandirilmaya müsait insanlar olduğunu düşünüyorum. Vurdurma diyenler çocukluk hastalıkları olan menenjit kızamık rota gibi hastalıklarda yanınızda olmaz. Hastalandığında komşuya değil doktora gidiyorsaniz güvenip, bu konuda da güvenin. Oytun erbas gibi hiç nir dalda uzmanlığı olmayan asi hakkında yorum yapmaya bile yeterliliği olmayan, Canan Karatay gibi tip dunyasinin güldüğü isimlerin algısı bunlar. Biri de şey diyodu Türklere covid bulaşmaz biz öyle milletiz :D 

Aşı karşıtlığı toplum sağlığını tehlikeye atmaktır, doktorunuzu dinleyin. Hepimiz asiliyiz ne otizm olduk ne dnamiz degisti

0 oy
önce (1,842 puan) tarafından
Devletin aşıları + özel 3 tane menenjit aşısı yaptırdım ozel rotayı da yaptıracaktim ama oğlum rota virüsü kaptı. 10 günluktu yavrum. Delecek damar bulamadılar öyle kilo verdi ki derisi kaldı sadece. Poposundan su fışkırır gibi kaka yapıyordu. İçtiği mama ağzından burnundan geliyodu. Oğlum ölecek diye ağlardım. Aylar sürdü kilo alıp normale dönmesi. Şimdi ikinci oğlum oldu 3 aylık olacak hemen gidip rota yaptıracağım. Büyük oğlumun tüm aşıları var. 2.5 yaşında toplam 3 kere anca hasta oldu. Onda da 2 3 güne iyileşti zaten çok şükür 
0 oy
önce (1,154 puan) tarafından
Ben oğlumun özel aşıları dahil hepsini yaptırdım şükür gayet sağlıklı bi çocuk. Şimdi kızıma da yaptırcam bi ara benimde kafam karıştı ama ya o hastalıklardan birine yakalanır yavruma bişey olursa vicdan azabından nasıl kurtulurum diye düşündüm o yüzden ben bu riski alamam yine özeller dahil hepsini yaptırcam
Bende bu riski alamam diyorum canım ya
0 oy
önce (7,714 puan) tarafından
5 yaş 11 aylık kızlarım .Vurdurmadim pişman değilim . Allah'a şükür hiç antibiyotik vermedim. T
Neden vurdurmadın anlatabilirmisin özelden de olur
önce (268 puan) tarafından
Kızım 2.5 yaşında 10 ydan sonra hiç asi vurulmadik öncesi için de pişmanım oğlum 10 aylık tek birini yaptırmadım pişman değilim kızım bütün yaz tatilde havuza denize hergun girdi şuana kadar tek bir kez antibiyotik kullandık oda bir kaşık da bıraktık
önce (7,714 puan) tarafından
Alişan Yıldıran diye bir doktor var videolarına bak canım. Ben şimdiki aşıların içeriğine güvenmiyorum. Bebeğe su verdirmeyen sistem maymun geni veriyor . Aslında çok şey var anlatacak ama şuan hiç o psikoloji de değilim üzgünüm. Umarım gönlüne sinecek bir yol bulursun. Yaptıran da evladını düşünerek yaptırıyor yaptırmayan da.
Maymun geni dediğiniz hangi asida veriliyor bende merak ettim. İnsanların dnasinin değiştirilemeyeceği bilimsel olarak kanıtlandı. Yani aşılar dna veya gen değiştirme özelliğine sahip değil
0 oy
Çevremde hiç asi karşıtı yok çok şükür. Tüm arkadaşlarım çocuklarına aşılarını yaptırıyor. Ben kardeşlerim tüm asilarimizi olmuşuz. Ne annemler pişman ne biz. 
0 oy
önce (22,049 puan) tarafından
Kendim aşıliyim 

Çocuklarmda aşıli cnm 
0 oy
önce (129,283 puan) tarafından
turkiyede masaallah her aya 1 aşı var belcimada toplamda 3 asi var 1 i zaten rota asisi yani gerekli gereksiz bi suru asi yapiliyo irda burda ise mecburi olan zorunlu 3 asi var baskada yok 
2018 Ocak ayından itibaren Fransa, aşı takviminde bulunan toplam 11 aşıyı zorunlu hale getirdi. Bunlar difteri, tetanoz, çocuk felci, boğmaca, Haemophilus influenza tip B enfeksiyonları, Hepatit B, pnömokok enfeksiyonları, invaziv serogrup C meningokok hastalığı, kızamık, kabakulak ve kızamıkçık.
Fransa'da aşı yapılmasını reddeden ailelere 6 aydan başlayan hapis cezası ve 3 bin 700 Euro para cezası uygulanıyor.

2017 yılında önceden 4 olan zorunlu aşı sayısı 10'a çıktı. Bunlar difteri, çocuk felci, tetanoz, Hepatit B, hemofilus influenza tip b, kızamık, kızamıkçık, kabakulak ve su çiçeği.
İtalya'da çocuğunu aşılamayan ailelere 100 ila 500 Euro arasında değişen para cezası uygulanıyor diye okumuştum
Belçika'da ileri tıp var 1000 kişiye 4 doktor düşüyor o yüzden aşılar öneri sadece çocuk felci zorunlu. Almanyada da öyle. Bu aşılar öneri listesinde çünkü sağlık sistemi gelişkin. Bu ülkeler bile kızamık gibi aşıların zorunlu olması için tartışıyor dünya capindaki salgindan dolayı. Türkiye'de de aşı reddi yapılabiliyor cezası yok. Aslında sistem dünya sağlık örgütü sistemine göre olusturulmus

İlgili sorular

+2 oy
7 cevap 107 göst.
0 oy
13 cevap 486 göst.
19 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Pamuk prenses (1,024 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 397 göst.
25 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Zoze49maho67 (1,232 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 181 göst.
22 Nisan 2021 Diğer kategorisinde yigitinannesi0 (1,301 puan) tarafından soruldu

408,336 soru

12,267,618 cevap

37,512 kullanıcı

Kategoriler

...