+1 oy
73 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,085 puan) tarafından
Kızlar günaydın 

Allah kabul ederse üç ayların başlangıcinda üç gün oruç tuttum o zaman sabah namazından sonra hemen niyetlenmistim. 

Bugün de tutsam mi acaba modundaydim sahur yapmıyorum zaten ama kararsizdim namazdan sonra niyetlenmedim sabahki durumuma bakayım bi diye düşündüm. 

Eşim öğlen yemeğe gelmiyceni söyledi. Nasılsa sen oruç tutcaktindimi dedi bende evet demiş bulundum. 

Ama niyet ediyorum diye agzımdan çıkarmadım. 

Tiroid ilacimi icmedigim için sabah kendimi çok gergin sinirli hissettim. 

Bu durumda oruca niyet etmedim diye yemeğe devam etsem mi bu durumun hükmü nedir fikri olan var mı 

2 Cevaplar

+1 oy
(3,493 puan) tarafından
Troid ilacini içmeyince dakka da sinir yapmaz canım onu soyleyim 

Ama diğer niyetlenme bence sahur yapmasan bile gece kalk bi bardak su iç niyet edip yat
(1,085 puan) tarafından
Ramazanda yaparım aslında ama dediğim gibi bu gün tutup tutmama konusunda kararsizdim zaten
(1,085 puan) tarafından
Tiroid ilacimi dün aldım mj onu da hatırlamıyorum bu agresifligim acaba ondan mı diye bi ihtimal dusundum. Bide regl yaklaşıyo ondands olabilir
(3,493 puan) tarafından
Bende 3 gün yutmadim unutmuşum canım
Bende 1 aya yakındır tutuyorum orucumu gece kalkamadigim oldu yada son dakka kalkıp su içip yattim
3 gün içmedim illaki yapıyor sinirlilik ama açken insan agresif oluyor biraz da
(3,493 puan) tarafından
Şüpheye düştüysen niyetlenme bence kuzum
(1,085 puan) tarafından
Olabilir canim. Allah kabul etsin inşallah
(3,493 puan) tarafından
Sağol kuzum cumlemizinkini inşallah
-Reklam-
+1 oy
(3,462 puan) tarafından
Niyet etmemişsin yiyebilirsin ama içinin rahat etmesi için bir gün kaza orucu tutabilirsin yerine. Hangi oruca ne zaman niyet edilebilir diye bir araştırırsan ramazan nafile kaza hepsinin farklı hükümleri var. 
(1,085 puan) tarafından
Hadi ya bilmiyodum canım. Ben her oruç bir zannediyorum
(3,462 puan) tarafından
Yok canım mesela kaza orucu için imsaktan önce niyet edilmeli, nafilenin kaba kuşluğa kadar vakti var. Bir de ramazanda bozarsan kefaret gerektirir ama hepsinde öyle değil. Şu an kalkıp bakamıyorum  kusura bakma sen araştırırsan daha iyi öğrenirsin sana da kolaylık olur .
(1,085 puan) tarafından
Arastiricak bi durumun olduğunu bile bilmiyodum. Allah razı olsun senden bakicam canım:)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 181 göst.
17 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Asabii (522 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 562 göst.
14 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Sevgim esmer (86 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 141 göst.
15 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Oglumalis (1,134 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 380 göst.