+1 oy
733 göst.
önce Diğer kategorisinde (226 puan) tarafından
Hiçbirşeye adapte olamiyorum surekli kafamda ayni soru kendimi mesgul ediyorum ama yok gecmiyor napcagimi blmiyorum artik hic tat almiyorum hayattan :(kötu yorum yapmayin zaten iyi degilim

26 Cevaplar

+8 oy
önce (109 puan) tarafından
HEPSİ MANEVİYAT EKSİKLİĞİNDEN BOL BOL ZİKİR ÇEKMELİ ALLAH İLE MEŞGUL OLMALI MANEVİYATINI GÜÇLENDİRMELİSİN
-Reklam-
+6 oy
önce (793 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi
Kusura bakma ama tek derdin artık dikkat çekmek . Buradan biri var psikolojiyle ilgilenen diyor ki ne konuşuyormuşsun ne de sorularına cevap veriyormuşsun . İyileşmeye açık biri değilsin çok üzgünüm ya da böyle olman hoşuna gidiyor buraya yazıp duruyorsun ha yazıyorsun psikolog bile yardım etmeye çalışıyor burada sonuç sıfır kusura bakma da.  

Normal de empati duygusu olan biriyim . Anlamaya çalışıyorum okuyorum üzülüyorum ama bazı şeyleri de öğrenince insan bile bile kendine bunu neden yapar diyorum . 
önce (226 puan) tarafından
İdil kim demis dinlemiyorim diye gayette dinliyorum
ilk cümlenin aynısını bende düşündüm
önce (344 puan) tarafından
Bende idil gibi düşünüyorum
Keşke tek derdim dikkat cekmek olsaydi keske
Ben senin postuna dünde yorum yaptım psikolojik sorunlar bende yaşadım dedim hatırlıyorsan doktorun illaki ilaç vermiştir onları MECBUREN kullanman gerek yoksa sagda solda heleki burdaki kimse sana yardım edemez iyileşmek istemedikçe sen istiyorsun ki biri bişey desin hemen iyi oluyum ama sana diyorum ya ben psikolojimin bozuldugunın farkında bile degildim herşeyi gerçek sanıyordum sen şanslısın farkındasın ve hala elimden bişey gelmiyor napıcam napcam diyip duruyorsun böyle de sürerse hiç iyileşemezsin burdaki insanlar sana en fazla tedavi ol diyebilir
önce (9 puan) tarafından
Buraya yorun yazan arkadaşların etrafında böyleleri olmamış veya kendileri dah önce kaygı bozukluğu, depresyon vb. Şeyler yaşamamış olmalı ki size bu denli rahat rahat yorumlar yazıyorlar. Empati duygusu gelişmiş dahi olsa yine anlayamazlar ruh sağlığı çok farklı bir boyut çok da karmaşık. Siz konu başlığına bu sorunu yaşamış ve düzelmiş kişilerden tavsiye istiyorum diye belirtseydiniz belki biri bir yolunu bulmuştur iyi doktora gidiyordur. Şifanın nerden geleceği belli olmaz. Çok gemiş olsun.
önce (4,689 puan) tarafından
@D.Deniz bundan bir kaç ay önce ablam ağır bir depresyon atlattı. Bilinçsiz bir şekilde intihar ediyordu aklı başında değildi. Doktora gitti ilaç kullandı, kafasına göre bıraktı dahada kötü oldu. Aralıksız ağlıyordu sebebini bilmeden. En son iyi bir doktora gitti ilaçları düzenli kullandı şu an çok şükür gayet iyi, toparladı eski sağlığına kavuştu. 39 kiloya inmişti şu an 60 kilo ( nasıl toparladığını anlamanız için bu kadar detaylı yazdım)

Ama sen çabalamıyorsun bacım. Tutturmuşsun, nerden geldik niye geldik niye varız diye. İlaç içmiyorsun laf dinlemiyorsun. Ne bekliyorsun sihirli deynek mi değsin sana??
@D.deniz bundan 2 sene önce bizzat kendim şizofreni  ve anksiyete bozukluğu tedavisi gördüm sürekli izlendigimi takip edildigimi tehlikede olduğumu düşünüyor sagda solda garip yüzler şekiller görüyordum bazen aynaya bakınca kendi yüzüm yabancı birinin yüzü gibi geliyordu ve ben bunu eşimle bile paylaşamadım kimseyle konuşmuyor insan
içine çıkmıyor çocuklarımlw bie ilgilenemiyordum sürekli kayınvalidem bakıyordu  bir kaç kere intihar etmeye kalktım onu da yapamadım en son kuzenime söyledim beni izliyorlar öldürmeye çalışıyorlar garip yüzler dumanlar peşimi bırakmıyor diye o bana psikolojin bozulmuş dedi ben kabul etmedim büyü yapıldığına inanıyordum eşimle konuştu beni doktorw götürdüler ve ilaçlarımı düzenli kullandım şuanda iyiyim ve dışardan bakınca çok kötü bir süreç geçirmişim ama bu arkadaşımız doktorw gitmiyor ilaç almıyor bizim ne yapmamızı bekliyor her gün post açıyor biz eb fazla tedavi ol diyebiliriz
önce (5,493 puan) tarafından
Mervecim canım benim depresyonun nedenini sana defalarca açıkladım. Sen bir sihirli değnek istiyorsun ama yok.  Sana ilk eşin konusunda takıntıların var dedik git dedik sen bize güvenip gitmedin. Ben sana klişe bir söz söyleyeyim. Limanı belli olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez ortada kalır. Sen önce kendine bir hedef belirle basit olsun ilk 5 gün onu yap. İnternetten araştırma yapma. Kendini aşağı çekecek her şeyden uzak dur. Mutlu müzik aç komedi filmleri aç hayatı sorgulamaya geçtiğin an git çikolata ye. Herkesin çok halsiz olduğu yataktan çıkamayacak fakat uyuyamayacak kadar da düşük olduğu dönemler olur. Ve eminim herkes bu zor durumu yenmek için kendini şarj edecek hamleler yapar. Sen o sorunun altına sığınıp kendini zorlamıyorsun. Psikolojini destekleyecek aktiviteler yapmak zorundasın yoksa buraya yazarsın Google yazarsın. İlaçlar 15 gün içinde etki etmeye başlar. Dr un tek eksik yanı sana uyku ilacı yazmaması. Yoksa selectra gayet iyi bir ilaçtır. Lütfen kendini düşürmeyi bırak
önce (793 puan) tarafından
@d. Deniz canım depresyon ülkesinde yaşıyoruz zaten hiç birimizin psikolojik durumu iyi değil emin ol . 2017 den 2020 ye kadar çok ağır travmalarala  hayata tutunmaya çalıştım ama ben iyileşmeyi seçtim ki şu an mantıklı cümleler kurabiliyorum geçirmiş biri olarak gönül rahatlığıyla tavsiye ve öngörülerimi paylaşabiliyorum ve yazdıklarımızda arkasındayım
+3 oy
önce (288 puan) tarafından
Ne yorum yapacağımızı da şaşırdık artık 
önce (1,284 puan) tarafından
İçimden geceni yazdin
Vala canim ben napacagimi sasirdim artik kendimi yabanci hissediyorum dunyaya oyle bisey
Doktor depresyon dedi e tamam ilaçlarını kullan güzelce şu telefonu bırak kitap oku müzik dinle kendini başka şeylerle meskul et gez dolaş yani bole bir yere varamazsin
Uyurgezer depresyon boyle hissettirirmi ki yani zorda olmasam buraya sormam
önce (288 puan) tarafından
Yani bence de illaki teknolojiden kopamıyorsan wikipedia'dan bir şeyler araştır oku ya ben mesela telefonla ilgilenmeyi sevmiyorum ilgilendiğim zamanlarda da genelde değişik şeyler araştırırım kendime farklı alanlarda bilgi öğrenmeye çalışırım ne bileyim kendine canım sıkıldığında kendini mutlu edecek bir şeyler yap ya söyle aynen kalk bir sorgulamayı bırak sonuç olarak hepimiz bir şekilde var olduk beynime olduğundan fazla stres ve kaygı yüklersen bu defa kendimi toparlayamazsın sen öncelikle ilaç kullanmalısın bu hemen olup iyileşebileceğim bir durum değil açtığım postlara bakınca bu sana verilecek 3-5 yorumla geçecek bir ruh hali değil ya durumun bu kadar kötü değil ama çevremden biraz ilgi beklediğin için kendini bu şekilde bir konuma sokuyorsun sosyal hayatta konuş up iletişim kurabileceğim birileri yoksa bu da ntetikliyor olabilir ya lütfen doktorunun verdiği ilaçları düzenli kullan daha sonra kendine bir şeyler bul o bir aktivitesi Spor ne bileyim yürüyüş sanırım senin çocukların da vardı küçük ya Bir kendine gel artık yani bunu kendin için yap
+2 oy
Bırak bu dünya niye varsa var.bizde bir şekilde içindeyiz.yasayip ölecez ve bitecek.yani beynini meşgul edeceğin bir konu değil.inan daha fazla ve daha önemli konualr var.o yüzden ailenle gzuel güzel zaman geçir.ilaclarini ihmal etmeden kullan.faydasini zamanla göreceksin.seni anlıyorum ama.varolusa bu kadar takılma.Yaradan yarattı ona kulluk edecez somra da tekrar ona dondurulecegiz.yani ekmek neden var şu neden var diye sorguluyor musun? Yaşamımızı devam ettirelim diye var.neden geldiğini de sorgulama.fitratin gereği merak duygun olabilir lakin aşırıya kaçma .cok derin mevzular .dini felsefi bir çok teoriler var.beynini sulandırma...basit düşün.ince fikirli olmaya gerek yok 
+1 oy
önce (17,916 puan) tarafından
Okudum çıkıyorum. Artık yorumsuzum 
Pekii...
+1 oy
önce (4,748 puan) tarafından
Denileni de yapmıyorsun ki depresyondasin doktor  Git diyoruz sosyalleş evden uzaklas  yürüyüş yap tatile çık nefes al  diyoruz  sen hiç birini yapmıyorsun burayı stres duvarı gibi kullanıp yazıp gidiyorsun 
+1 oy
önce (2,244 puan) tarafından
Canım ben de epeydir takip ediyorum postlarını ama sadece eline telefonu alıp buraya yardım yazarak nasıl iyi olabilirsin ki? İlacını alıyormuşsun, sadece ilaç değil ki bunun çözümü sosyal terapi de alman lazım. Kendine uğraş bu. Özellikle fiziksel uğraşlar bul. Kendine sürekli iş çıkar. Bir gün gardırobu dök, o sırada neşeli bir film aç. Hababam Sınıfı falan izle. Ertesi gün mutfak dolaplarını dip köşe sil. Sonraki gün çocukları al market market gez. Sigara içiyorsan bırak. Arabesk dinliyorsan bırak. Dram filmi izliyorsan bırak. Evlatlarına yazık gözlerinin önünde salıverme kendini.
+1 oy
önce (3,122 puan) tarafından
Niye bu kısa hayatı bu kadar takıyorsun? dün ölenle ne farkımız var ye iç eğlen böyle hayatı kendine de eşine de, çocuğuna da zindan ediyosun. Bir ömür seninle gecer mi düşünsene 
0 oy
önce (417 puan) tarafından
Nolduki ne sorusu
Surekli biz kimiz bu dunya olmak zorundamiydi vs ama isteksiz oluyor beynim surekli konusuyor
önce (417 puan) tarafından
Kuran oku
Okuyorum canim mealini nakazda kiliyorum
0 oy
önce (129,596 puan) tarafından
hayatim sen bi dr git mumkunse prof falan gorun belki yatis verirler☹️
önce (129,596 puan) tarafından
cocuklara bi cozum bulunur bu sekilde saglikli cocuk yetistiremezsin zaten ve gittikce kotuye gidiyon bacim sen dr depresyon deyip yolladimi  bi ilac vs yazmadimi bisi
Kullaniyorum canim bi 10 gune kontrol insallah gidip detaylica konusscm gecen doktor fazla konjsmadi yani bi 15 dakika tek
Yazdi sevdos selectra verdi
Benim yengem böyleydi amcamın eşi aynı senin gibiydi doktor ilaç verdi düzenli kullandı örgü vs bilmezdi doktor kendine meskale bul demiş oda örgü örmeye başladı lif ordu hiç örgü vs da bilmiyordu telefondan baka baka şimdi öle güzel yelekler hirkalar oruyo ki hayet iyi
Gececek inşallah sen bırakma ilaçlarını doktorada aklına takılan herşeyi sor kendine çok yüklenme bu kadar iki tane evladın var
0 oy
önce (8,335 puan) tarafından
Psikoloğa git tedavi gör
Gittim ilac kullaniyorum ama bi 10 gune tekrar gidicem
0 oy
önce (740 puan) tarafından
Sen bir rehabilitasyon merkezine git, iyi bir doktor bul bence. Böyle çocuğun varsa onun içinde çok yazık oluyor 
0 oy
önce (5,167 puan) tarafından
Seni çok yormuslar anlaşılan cnm kafanı dagitman  lazım yoksa  kafanı meşgul eden şeye çözüm bulamazsan çok bunalirsin
Hemde cok yani agir seylef yasadim gakiba o yuzden bu hale girdim
önce (5,167 puan) tarafından
Bu haller seni hasta ve uykuzluk yaratır cnm kendine zaman ayır kafanı dagit
0 oy
önce (657 puan) tarafından
Sen ne yaşadın ne yaşattılar Allah kimseye vermesin duyguların cöp olmuş gibi zordasin bu duygu kötü dua et kendini kitap Lara ver 
0 oy
önce (87 puan) tarafından
Kaynanamda böyle ya hocaya götürdük ekstra psikologa gitti  ilaç kullanıyor 
İşe yaradimi peki
önce (87 puan) tarafından
Daha çok yeni ama oda baya rahatsız ya istemeden söylüyorm diyor
Bende oyle canim ztn kim isterki bilerek oyle olmayi:(
0 oy
önce (297 puan) tarafından
Bence siz kafaya takmişsiniz ve beyniniz sürekli o dusinceye itiyor sizi bu tarz şeylere çok odaklanmak sadece sizi degil çogu kişiyi delirtir haberiniz olsun. Aklina gelince sakin dusunme baska şeye odaklan  mutfaga gir sevdigin seyler yap cocuklarin ile ilgilen disari çik ama aklindaki vesveseyi unut öyle aklinda onlari düsunup devam etme  
0 oy
önce (5,781 puan) tarafından
İki çocuğun var bence önce onları düşün Allah'a yonel benim  senin geçmişte neler yaşadığını bilmiyorum ama şöyle söyleyebilirim benm yaşadığımin birini yasasaydim sen şimdi belki yoktun . 

Allah var gam yok . Allah'a yonel çok işte Allah'tan ona zor gelmez . Hep oku çocuklarınla ilgilen yemekler yap pasta çörekler yap bunları yaparsan inan o şeyleri düşüncek vaktin kalmıyor .

Boş  vaktim yok mesela benm iki çocukla afedersin tuvalate bile onlarla giriyoruz o derece.  

Maneviyata yönelmen lazm  şeytan vesvese veriyor yani içindeki ses sana yapılmaması gereken şeyleri söylese onlarıi yapcan . 

Söylenecek çok şey var cnm ama bn bu tarz şeylere karşı netim o yüzden sana diyeceğim ekstra olarak 

RABB'İM SENİ GÖZÜNÜN GÖRDÜĞÜ, GÖRMEDİĞİ ŞEYLERDEN KORUSUN. ŞEYTANIN SERİNDEN MUHAFAZA ETSİN 
0 oy
önce (677 puan) tarafından
Geçer canım bazen herkes ir boşluğa düşer yalnız hisseder ölmek istersin yaşamaktan keyif almazsın SONRA yine düzelir tekrardan başlar en sonunda depresyon hapına başlarsın dünya umrumda değil dersin a
0 oy
önce (238 puan) tarafından
Herkesin farklı bir sorunu var mesela benimde doğumdan sonra başlayan çarpıntılarım O da beni her şeyden soğutuyor yani hayata karşı pozitif bakamıyorum ister istemez sürekli onunla meşgul oluyorum bir şekilde kafamı dağıtmaya çalışıyorum Ama aklım hep bir yerinde oluyor
0 oy
önce (668 puan) tarafından
piskolağa git bence 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 80 göst.
16 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Beyzaalp (34 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 136 göst.
8 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Fato11 (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
34 cevap 1,063 göst.
7 Kasım 2020 Aile & Aşk kategorisinde Meleknazz (119 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 709 göst.
3 Mart 2020 Diğer kategorisinde Mucizemi Bekliyorum (835 puan) tarafından soruldu

408,403 soru

12,270,128 cevap

37,571 kullanıcı

Kategoriler

...