+3 oy
91 göst.
önce Diğer kategorisinde (338 puan) tarafından
Merhaba. Araba almak istiyorum. Daha önce bu yerlere başvuran oldu mu? İşleyişi nasıl? Bilgilendirirseniz sevinirim. 

3 Cevaplar

+2 oy
önce (2,201 puan) tarafından

Ben de ev konusunu merak ediyorum aslında :D Ev alan varsa bilgi verirse çok makbule geçer

Nasıl bir formülle çalışılıyor bilmiyorum ama şu an 400.000 4 milyon gibi bir şey sanırım. Yani 4-5 milyon için başvurunca kura çekiliyor ne zaman sıran gelirse sana nakit mi sağlıyor
önce (1,982 puan) tarafından
Aynen oyle. Şans varsa gayet iyi oluyor ama yoksa da para pul oluyor. Arkadaş 200.000e girmişti ve 3 ay sonra ona kura çıkmıştı ve sıfır ev aldı paraya 2019da. Kurasız sistem de var ama onda da taksit sayısının ortasında sıra geliyor. Atıyorum 60 taksit girdiyseniz ve kuraya katılmak istemiyorsaniz 30.ayda parayı size veriyorlar. Sizin anlaşmaya girdiğiniz para değişmiyor. Bu sene 4 milyona girerseniz 2 sene sonra kura cikarsa 4 milyon alırsınız. Ama o zaman da o paraya ev eder mi meçhul.
önce (4,091 puan) tarafından
Benim kuzenlerimden biri ev digeri araba aldı eminevimden 1 sene içinde enflasyona takılmadan tamamen şans
önce (1,982 puan) tarafından
Bizim arkadaşa da 3 ay içinde çıktı ama herkes o kadar şanslı olmuyor
Böyle enflasyonist bir ülkede ben o riski almam gibi :)
-Reklam-
+1 oy
önce (3,440 puan) tarafından
Ev alacaktık para yetmedi daha doğrusu yazıldığımız da hemen çıktı a a 6 ay sonra evler fırladı alamadık arabaya çevirdik aldık onuda aynı şekilde 6 ay sonra verdiler o şekilde alabildik 1 sene olacak
+1 oy
önce (789 puan) tarafından
biz ev aldık şimdi 2.evi alacağız kimseye minnetin yok ben ev için olanı yaptığımız için öyle bilgi vereyim ne kadarlık bir ev alacağını soruyorlar 3 milyon diyorsun 3 milyon için bir peşinat ödemesi çıkarıyorlar o parayı ödüyorsun sonrakileri taksite bölüyorlar Ama senin istediğin bir tarihte parayı sana vermiyorlar kura sistemi ile çalışıyorlar sana dedikleri tarihte yılda kura çekimi oluyor o kura çekiminde ismin çıktığı zaman sana paranı veriyorlar Ev alıyorsun Mesela ne kadar ödediysen ev aldıktan sonra da paranın gerisini ödüyorsun şu an bankadan kredi çeksen faizi çok çok fazla düşün Biz 3 milyon için sadece 140.000 TL Dosya parası ödedik başka herhangi bir faiz ödememiz yok

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 155 göst.
30 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Gülnurknd (120 puan) tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 966 göst.
13 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 158 göst.
13 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 87 göst.