0 oy
444 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (60 puan) tarafından
Merhaba anneler sizlere birşey danışmak istiyorum lütfen es geçmeyin fikrinizi beyan ederseniz sevinirim. Şimdi durum şu. 15 aylık oğlum var doğduğundan beri gelişim geriliği problemi yaşiyoruz 4 aydır falan da raporlu mama kullanıyoruz. Kilo ve boy olarak baya geride. Neyse tam toparlıyor kilo alıyor diyorum, oğlum hasta oluyor iştah gidiyor ne mama içiyor ne yemek yiyor, yani anlayacağınız hep başa sarıyoruz. Her ay bir hastalık öykümüz var ayda iki kere antibiyotik kullandığımız bile oldu. iki kere hastanede yattık ve hatta şuan yine hasta. İstisnasız her ay enfeksiyona bağlı olarak hep ateş halsizlik vs oluyor... Şimdi asıl sorum eşimin babası günde iki paket sigara içen biri ve sürekli burnu akıyor öksürüyor. Sürekli çocuğu sevmeye geliyor şapur şupur öpüyor vs ve ben onun hasta ettiğini düşünüyorum. Geldiğinde elini yıka diyoruz sadece suya dokunup çekiyor ve aşırı öksürüğü de var. Eşime söylüyorum babam yıllardan beri öyle diyor ve bu konuda artık tartışmaya başladık. Sürekli kavga eder olduk ne olur bana çıkar yol gösterin ne yapacağımı şaşırdım artık :(

22 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Sen haklısın cocuk sonuçta nefesini veriyor ve ellerini değişiyor mutlaka uzaklaştır 
(60 puan) tarafından
Çok yakın oturuyoruz sürekli geliyor tek torun olduğu için çok düşkünler eşime söylüyorum beni ailemle kötü yapacaksn diyor
(2,492 puan) tarafından
Ailesinden önemli evladı tamam ailesidir ama evlat sonuçta sürekli hasta oluyor bir baba olarak hiç mi üzülmüyor bu duruma çocuğundan daha mı önemli ailesi yani gerekirse ailesi ile kötü olsun zaten torununa değer veren böyle bişey yapmaz
-Reklam-
+1 oy
(13,592 puan) tarafından
Bağışıklığı düşüktür bir de kbb ye gidip geniz eti ve bademciğe baktırın
(60 puan) tarafından
Bağışıklık için ilaç kullanıyoruz da Geniz eti sebep olabilir mi gerçekten
(13,592 puan) tarafından
Büyük oğlum da sebep geniz etiymiş 1 ayın 20 günü antibiyotik iğne oluyordu her ay böyleydi sonra geniz etini alırdık rahatladı
+1 oy
(2,839 puan) tarafından
Doktor sigaradan, dumanindan cok etkileneceini soyledi ve bagisikligi toparlamasi lazim, ya sigarayi birakacan ya cocugu sapur supur opmeyi diyecen
(60 puan) tarafından
Söylüyorum senin babanda içiyor diyor ama babam dikkat ediyor onun kadar tiryaki değil eve gelince bile leş gibi sigara kokuyor vallahi ben bile tiksiniyorum
+1 oy
(4,387 puan) tarafından
Babasi yillardan beri oyle olabilir umrumda olmaz bu bu problemin cevabi degil cunku. Benim yuksek zeka belirli kocam da sen babamin huyunu bilmiyo musun diyo bilmiyorum arkadasim umursamiyorum senin babani benim cocuguma ben ne dersem o sekilde davranilacak bitti! Sen de bunu uygula. Kocama bile diyorum sen bile bi yere kadarsin babasi olarak bi cocuk annenindir anne karisir
(60 puan) tarafından
Bende diyorum yıllardan beri öyle olabilir bu benim problemim değil diye bu sefer sen beni ailemle kötü yapacaksn diyor valla bıktım bu erkeklerden
(4,387 puan) tarafından
Sen diyeceksin ki beni yuz goz etme sen soyle. Ben kotu olsam daha mi iyi diyebilirsin o ogullari sonucta. Kizimla ilgili bisey olursa anneme babama bile karsi geliyorum hoşlanmadığım bi durumda. Kocamın ailesinin ne farki var. Erkekler ana gibi degil biz evlat deyince aslan oluruz da onlar anca kedi olur. Baktım kocadan hayir yok ben soyluyorum herseyi catir catir kimse de umrumda degil. Cocugum bi grip oldu da dunyam karardi. Senin isin kat kat daha zor ne cektigini bi sen bilirsin bi Allah bilir. Kimsenin egosu cocugumun sagligindan önemli degil.
+1 oy
(15,719 puan) tarafından
Benim kizimda dediğin gibi hep hasta ve gelişimi çok geride. Evde sigara içen kimse yok, ellerimizi sürekli yıkarız. Eşim hastalik derecesinde titiz. Ben fazlasıyla dikkat ediyorum ama yine hasta çocuk. Bence bahane arıyorsunuz çocuğun hastalanmasına ama sebebi dedesi değildir. İnan bana bazi çocuklarin bünyesi böyle zayif oluyor.
(60 puan) tarafından
Ya yemin ederim o kadar çok isterim ki dedesinden dolayı değil de başka sebepten hasta olmasını. Ama doğduğundan beri böyle problem olunca ister istemez düşünmeye başladım artık
+1 oy
(4,212 puan) tarafından
Malesef ilaç batağına düştükçe o batak çocuğu çekiyor canım öncelikle veriyosan sütü ve paketli gıdaları tamamen hayatından çıkar mutlaka bademcik ve geniz eti muayenesi yaptır odasını nemli tut sıcak olup da havayı kurutma mümkünse hacamat yaptır. Ravla gıdanın mor meyve karışımı var ondan kullan bide karadut özü kullan iştahı açılacaktır inşallah 
(4,212 puan) tarafından
Bu dediklerimi araştır canım udi Hindu yağı var onu da araştır ilaçlar hayatınızdan çıktığında çok daha artacak bağışıklığı
(4,212 puan) tarafından
Bide beyorganik bey tonic var onu da araştır canım valla biz kışı bunlarla geçiriyoruz burnu tıkanıyor udi Hindu sıkıyorum sabaha turp gibi öksürük başlıyor sabahtan tonik veriyorum pekmezle karıştırıp öğlen uykusundan sonra bişeyi kalmıyor gece yatarken peteğin üstüne baya ıslak sulu bi havlu asıyorum kapısını aralık bırakıyorum
(4,212 puan) tarafından
Ravla Mor meyve karışımı ve karadut özünü de meyve suyu gibi yapıp günde en az bi bardak içiriyorum zaten tadı güzel çok seviyor bide meyve öğünlerini de artır mutlaka portakal mandalina yedir kuru incir kuru kayısı vermeye çalış
(60 puan) tarafından
Udi hindi yağını çok duydum hemen temin edeceğim bilgiler için çok teşekkür ederim
(4,212 puan) tarafından
Rica ederim canım şifa olsun inşallah her çocuk farklı tabi kullanınca faydası olur inşallah
+1 oy
(2,668 puan) tarafından
Oğlunuzun bağışıklığı düşüş olduğu için hastalanıyordur. Tek sebep sigara olsa bu ülkede sağlam çocuk kalmazdı kabul edelim. Annesi babası sigara içen çocuklar var. Kızım 28 aylık, geçen sene hastaneden çıkamadık ama bu sene şükür daha iyiyiz. Bu çocukla alakalı biraz. Tabiki elini yıkasın ama sigara kullananlar genellikle öksürür, bu hastalık belirtisi değil
(60 puan) tarafından
Artık ne düşüneceğimi şaşırdım inşallah ondan değildir zaten sadece düşünce işte
(2,668 puan) tarafından
Eşim günde 2 pakete yakın sigara içiyor ve hastanede çalışıyor. Sizin dediğiniz gibi olsa kızımın hastaneden çıkmaması lazım
(60 puan) tarafından
Eşiniz en azından hijyene dikkat ediyordur geldiğinde ne bileyim önce banyoya giriyordur iyice temizlenil öyle yaklaşıyordur çocuğa bu öyle değil ki çok pis zaten kokudan yanına yaklaşılmıyor temizlik sıfır öyle olunca da bu geliyor aklıma tek
(2,668 puan) tarafından
Sizin çocuğunuz babası gelince koşup sarılmıyor mu? Hergün kendini dezenfekte edemez kimse. Ayrıca size anlatmak istediğim şey çok farklı. Fazla kasmayın, mikroplar da tanışmak zorunda. Sonuçta dedesiyle yaşamıyor. Sigaradan olsa dediğim gibi sağlam çocuk kalmazdı
+1 oy
(184 puan) tarafından
Seneler önce aynı şeyi yaşadım evde kavgalar olmaya başladı taki 2. Çocuğu doğuran kadar o.u da aynı şekilde sevdiler ettiler ama baktım o çocuk da tik yok hasta olmuyo vs 

Yani demek istediğim tabiki keşke temiz yaklaşsa cocugu ama ondan değil canm çocuğun tamamen kendi yapısı 

Çocuğum 4 yaşında gelişim geriliği var yemesi çok kötü ve  en fazla 2 ay idare eder hasta olur yüksek ateis olur her şeye baktırdım biseyi yok

Vitaminleri bile çok iyi  dedi  dr endokrin  bölümüne dahil goturdum 
(60 puan) tarafından
Tabiki çocuğun yapısından da olabilir ama her şey geliyor aklıma ister istemez bu düşüncelere girer oldum
+1 oy
(13,080 puan) tarafından
yani hastalık sebebi olabilir tabi o sigara sadece yanında içerken zararlı değil kokusu da etkili. doktorla konuş bu konuda eşini de uyarsın tama torunu sever ama em azından öpmeyi azaltsın
(60 puan) tarafından
Hep ama hep uyarıyoruz beş dk sonra yine aynı o kadar leş kokuyor ki normal bir insan bile iki dk yanında duramaz yazık çocuğa valla laftan da anlamıyor bıktım artık
+1 oy
(358 puan) tarafından
Torunudur Tabii ki sevecek öpecek ama Madem o kadar seviyor onu da düşünecek o sigara kokusuyla beraber çocuğa yaklaşması şapur şupur öpmesi özellikle Ağız içindeki bakteriler çocuğunuzun da bağışıklığı düşükse Tabii ki ister istemez hemen rahatsızlanabilirsiniz bir şey dersen de yanlış anlar ne yapacaksın zor bir durum Allah yardımcın olsun
(60 puan) tarafından
Ay evet sorma birde o kadar alıngan ki ne yapacağımı şaşıdım artık
+1 oy
(3,435 puan) tarafından
Şöyle yap bi ay boyunca bahaneler bul evine alma bak o ayda hasta oluyor mu cevabını almış olursun. Benimde kayinbabam sürekli uçuk çıkarır ve kızım uçuk çıkardığı her gün öncesinde kayinbabamla görüşmüş oluyoruz. Burun öpmeye bayılıyor zaten belki o bulaştırıyordur kızıma 
(60 puan) tarafından
Ay evet kesin ondan geçiyordur sende dikkat et canım gerekirse eve almıcam dediğin gibi
0 oy
(1,618 puan) tarafından
Yani bu durumda sizin olduğunuz kadar eşiniz de biraz endişeli olsun çocuğun sağlığı söz konusuysa aileleyle kötü de olunur yani benim kızım ilk doğduğunda kaynanam da elini yıkamıyordu bir gün delirdim kapıdan girdiği gibi lavabonun kapısını açtım orda sabun da var çekinme kullan dedim o gün bu gündür elini yıkamadan dokunmaz kızıma ki kızım şuan 15 aylık 
(60 puan) tarafından
Ya bizimki ondan da anlamıyor yemin ederim elini suya sokup çıkarıyor ama lafta yıkıyor çok pis zaten offf of
(1,618 puan) tarafından
İşte anladığı dilden sert konuşacaksın ki aklı başına gelsin benim kızım bir kere onlar yüzünden hastalandı sürekli yüzlerine vurdum artık tamam yeter ki dillendirme heryerde tamam dediler ben çok şeyler yaptım bu yüzden onlara
0 oy
(51,590 puan) tarafından
olabilir bagisikligi düşük demek ki doktor opmek yasak dedi desen 
(60 puan) tarafından
Evet öyle diyim en iyisi geldiğinde
0 oy
(5,857 puan) tarafından
Vitamin değerlerine baktırn cnm benm cocuklarda hava soğudu mu heken hasta olurlar oysa evimde sıcak izende gösteririm . Bünye meselesi. 

Ben  ocean d3k2 takviyesi yapıyorum.   Birde şöyle bişey var inanır mısın bilmem ama ben nazara çok inanan biriyim .

Anne babanın nazarı cocuklara sirayet eder en çok bizim degermis her aklına çok güzel yedi falan dersen

Önce maşallah kelimesini koy . Bende o hataya çok düşüyorum bazen cevremdekiler yedi falan diyorum bakıyorum oğlan kesildi ..
(60 puan) tarafından
Evet bunu bende farkettim ne zaman çocuğum toparlansa yanakları bile çıktı güzel gidiyor dediğimiz anda hopp yine hasta valla nazar da değiyor çok haklısın
0 oy
(1,132 puan) tarafından
Eşim de günde 2 paket sigara icer illaki kokusu siniyor üstüne kıyafetine,biraz bağışıklık meselesi sizinkinin hasta olması .artık antibiyotiklere de bağışıklık kazanmıştir çok fayda etmez ..hasta olmadigi zamanlarda bağışıklık guclendirici doğal takviyelere yönelin burda çok bahsedilir bal sarımsak limon karışımı ,onu deneyin bence biraz içten desteklemek lazım çocugu .kan değerleri düşüktür belki de 
(60 puan) tarafından
Evet bu karışım çok etkiliymis yeni öğrendim hemen deneyeceğim çok teşekkür ederim
0 oy
(825 puan) tarafından
Canim çok geçmiş olsun sarimsak bal limon karıştırıp ver bebeğine sarımsağı rendele bir tatlı kasigi bal 3-4damla limon sık her akşam ver hiç hastalanmayacak benim oğlumda öyleydi bu kürü yaptığımdan beri bir kere hastalanmadi
(60 puan) tarafından
Ya bunu bilmiyordum hemen deneyeceğim çok teşekkür ederim
(825 puan) tarafından
rica ederim canım bende sonradan öğrendim keşke daha önce kesfetseydim vallahi hastalıktan hastaliklara koşuyorduk her ay bir enfeksiyon hatta bir ara krup oldu krup tedavisi bitmeden bronşit oldu o derece de bir bağışıklığı düşüktü hastalandikca yemek te yemiyordu aynı senin dediğin gibiydi benimkisi de inşallah bir faydası olur bebisine
0 oy
(18 puan) tarafından
Aşı yaptırıyor musun 
(60 puan) tarafından
Evet özel dahil tüm aşıları yaptırdım
(18 puan) tarafından
Hasta olmasının tek sebebi aşılar
(60 puan) tarafından
Evet evet kesin ondandır kesin aşılar yapıyordur
(18 puan) tarafından
Aşıların içeriğini araştırır mısın dalga geçer gibi yazmışsın ama evet kesin aşılardan dolayı hasta senin oğlun sen kabul etmesende
0 oy
(3,269 puan) tarafından
0 oy
(1,667 puan) tarafından
Tabii ki eşinin babasıdır sebeb. Zaten bağışıklığı düşük belli e o da böyle düşüncesiz seviyor bahanesiyle gelip çocuğa zarar veremez ya güzellikle anlat çocuğa anlatır gibi otur karşılarına de baba bak ben biliyorum ne yaşadığımı sen benim gibi bilemezsin seni de anlıyorum canindir ayrı duramıyorsun ama benim kadar sizinde dikkat etmeniz lazım Dr sigara içenlerin yanınds durmasını yasakladı de oğlunla bu konuda kötü olacaz bende sizi kırmak istemiyorum ama çocuğumun sağlığı için herkesle de kötü olabilirkm de bir el yıkamak üzerini değişip öyle yanına gelmek zor olamaz 
0 oy
(2,239 puan) tarafından
Sigara içtiğimde ellerimi yıkarım dişlerimi fırcalarim her seferinde o çocuk o dumanı da leş gibi sigara kokan ağzımı da solumak zorunda değil evime gelen sigara içer ellerini yıkar ağzını calkalar öyle kızımın yanına gelir 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 35 göst.
0 oy
4 cevap 92 göst.
0 oy
7 cevap 109 göst.
0 oy
4 cevap 76 göst.

409,897 soru

12,323,707 cevap

39,042 kullanıcı