+1 oy
132 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (142 puan) tarafından
İyi akşamlar kızlar ben 12 haftalık hamileyim ve sudan bile tiksiniyorum su , çay ,meyve suyu , maden suyu hiç bir şekilde içemiyorum birseyde yiyemiyorum . Bir kaç gündür sadece poğaça yiyebiliyorm ama sadece kolayla kola icmeyince hiç bir şekilde yiyemiyorum bunu nasıl önleyebilrim ya da bir sınıri var mı bu kola tüketmenin kola içince midem de rahatlıyor biraz bulantılarım kesiliyor 

7 Cevaplar

+2 oy
önce (1,783 puan) tarafından
İlk bebeğimde kola ve erikle  doğuma kadar yasayabildim kusdum heo kusdum bebebk 2800 su ikinci doğumda aman sağlıklı besinler yiyeyim herşeyi yedim bebek 2800 su ben pek inanmıyorum ✓Algi geliyor bu konular bana ✓bence
önce (142 puan) tarafından
Canm benimde üçüncü gebeliğim valla diğerinde de bulantı oluyordu ama bu kadar kötü olmuyordm en azından meyve suyu falan icebiliyordm ama bu hamiellik çok zor ve çok kötü geçiyor inan bu haftaya kadar serumlarla geldim ama olmuyor hafiflemiyor maalesef bir iki defa içtim kola baktm iyi geliyor ama eşimde çok kızıyor içince arada kaldm
önce (661 puan) tarafından
what dedin gülüm algi mi geliyor ?
Algi ne kız
önce (661 puan) tarafından
algı geliyor bu konular bana yazmis ya ona diyorum canim
Pardon canm ben seni yorumu yapan kişi sandım yorum da da anlamadım ne dediğini o.yuzden soraym dedim
-Reklam-
+2 oy
önce (1,102 puan) tarafından
Ben en baştan doğuma kadar bulantısi olmuş ve hergun kusma sorunu yaşamış biri olarak beni tek rahatlatan şey kola oldu diyebilirim .prilam kullanıyordum fayda etmiyordu hele ilk üç günlerce sadece kaşarlı tost ve kola ile gunlerimi geçirdim .evet zararlı şekerli en başta ama aç kalmaktansa onu içtim bulantımi da kesti şak diye .

Zararlı birşey tavsiye edilmez tabiki bana birşey olmadı gebelik şekeri falan çıkmadı ama tabi bilemem sana olurmu olmazmi .başka birşey yiyemeyince de doktorum birşey demedi 
Bende öyleyim her gittiğimde prilam veriyorlar ama bir işe yaramıyor hiç bir şekilde bişey yiyemiyorum elime aldığım anda öğürüyorm smdi sadece poğaça ve kola yiyip içiyorum yine bekliyorum asidi biraz gitsin öyle içiyorum ama vicdan azabida çekiyorum maalesef benimde midemi rahatlatıyor inan ki şak diye kesiyor bulantıyı.
önce (1,102 puan) tarafından
Ya şimdi bizi anlamayan derki zararlı şöyle böyle ama gerçekten çeken bilir yani bak birçok kişi de aynı durumda iyi geliyor yani inkar edilemez tabi az içmek gerekiyor abartmadan .sağlıkla gelsin inşallah bebeğiniz
Evet gerçekten eşim kızdı bana zararlı olduğunu biliyorsun neden içiyorsun diyor ama neler çektiğimi görüyor hiç bir anne evladına zarar gelsin istemez ama iyi geliyor işte napim açlıktan ve susuzluktan ölücem yoksa . Yani en en fazla iki bardak içiyorum günde oda poğaça eşliğinde. Amin  Teşekkür ederim canım ♥️
+2 oy
önce (238 puan) tarafından
Ben de hamileliği boyunca kusan bir insanım Ben de hiçbir şey yiyip içemiyorum ne yesem dokunuyorum ne yesem kusuyordum gebeliğin son haftalarına doğru kolayla beraber bir şeyler tüketmeye başladım aksine kola sanki mide asitini dengeliyordu kusmuyordum biraz rahatlatıyordum midemi prilamda çoğu zaman fayda etmiyordu ama daha fazla öyle litrelerce içmiyordum günde en fazla bir bardak bazen bir buçuk iki korkuyordum Bir taraftan da
Bende öyle yaa prilam banamısın demiyor hiç bir şeye yaradığı yok şu içmeye hasret kaldm dedigin gibi kola midemi rahatlatıyor ve kolayla birlikte poğaça yiyebiliyorm sadece bende bir bardak içiyordum ama şimdi acıkınca yine poğaça ve kola tükettim mecburen inşallah bir sorun olmaz ya
+2 oy
önce (9,916 puan) tarafından
Tövbe bian acaba ben mj açtım postu diye şüpheye girdim aynıyım yemin ederim hergun kola içiyorum mideme iyi gekiyo diye bu akşamda içtim benimde 12 haftalık bu arada beni tanıdın mj adımı değiştirdim 
Evet canm tanıdım seni gokefram dimi :) bende öyle içiyorum midemi rahatlatıyor biraz ama zararlı olduğunu da biliyorum vicdan azabı çekiyorum inan ki .
Evet canım beni tanıdın sorma ben daha önce gebelik şekeri geçirmiş biriyim risk grubundayim neler çektim bebeginme şeker yüzünden. İnan bende bazen ağlayarak içiyorum ama içiyorum çaresizim elimde değil dün akşam kardeşim bendeydi kola almaya gönderdim içtim abla dedi ilk defa kola içerken bu kdr mutlu klan birisini görüyorum
Benim daha önce olmadı gebelik şekerim çok şükür bunda da birşey yok şimdilik inşallah da olmaz . Benimde eşim kızıyor zararlı olduğunu biliyorsun neden içiyorsun diyor artk ağlamaya başladım açım susuzum hiç bir şey yiyemiyorum bari buna karışma dedim . Benimde elimde değil baktm ki içince rahatlıyorum bulantım bir süre de olsa duruyor mecburen içiyorum dayanamıyorum. Deseydin sen benim neler çektiğimi bilsen bu mutluluğun sebebini anlardın:))
Canım bugün birşey daha keşfettim annem bana dedi bende yaptım bulantıyı kesti bir süreliğine taneli sumak var ya onu 2 yemek kaşığı bir bardak suya kattım rengini tadını verdi içtim 2 saate yakın bulantıyı kesti sende denesene bende ilk defa bugün yaptım artık hergun öyle yapacam
Prilam bende işe yaramiyo tek prilam değil zofer bile ise yaramıyor zofer içinde 10 tane var 450 TL'ye satiliyo
Ayyy inşallah işe yarar ya canm çok dua ederim valla süzüp içecem dimi canm . Valla bende prilam biraktm zaten işe yaramıyor bana da onzyd diye bir ilaç verdi özel doktoru 10 tane 485 lira ve oda öyle aman aman fayda ettiğini söyleyemem . İnşallah sumak işe yarar deneyecm
Dene İnşaAllah yarar çünkü sumak şifadır. Bana 2 saate yakın iyi geldi evet sıcak soğuk su fark etmez koy tadını rengini suya versin iç bakalım sende ise yarayacak mi
Evde toz olan sumak var yarn eşime aldıraym denerim inşallah canm
+1 oy
önce (59 puan) tarafından
Kapkara zenci gibi simsiyah boncuk boncuk bakan bir beben olur benim kız kardeşim sürekli kola içiyordu su gibi içerdi kızı şuan aşırı derecede esmer kim görse koladan oldu der şaka bir yana Kolanın şeker oranı çok yüksek bide gereksiz kilo yapar elinden geldiğince az tüketmeye çalış zamanla bulantılarım azalır 
Ahsen kızımın ismi ve ilk defa denk geldim burda ♥️
 Yok ben çok aşırıya kaçmıyorm canm en fazla günde iki bardak onuda mecburen içiyorum çünkü tek yiyebildiğim poğaça onuda anca kolayla yiyorum . Evet şeker oranı çok yüksek inşallah bir sorun olmaz ya
önce (59 puan) tarafından
İnşallah olmaz canım olsaydı kız kardesimde olurdu o çok içerdi şimdi bebesi içmek istiyor:) Ahsen gerçek ismim değil bende beğeniyorum hatta şuan 3.kizima düşünüyorum bu ismi
+1 oy
önce (685 puan) tarafından
Günde bir iki bardak koladan birşey olmaz sanırım. 4 ay kustum bende hatta artık kan kusuyordum.ekmek kızartması ve tuzlu limonlu ayva yedim hep. Seni çok anlıyorum hem de çok. Allah yardımcın olsun bebek dogunca bugünleri de unutursun.

Canm bende kan kusuyorm ya ama daha randevuma var soramadm doktora normal mi sence . Bende iki bardağı geçmiyorum inşallah bir sorun olmaz
önce (685 puan) tarafından
Yani bende öyleyim çok kusuyosan zorlaniyor artık boğaz. Benim öyleydi doktora sormak ta aklıma gelmemişti. Kolayı danış bakalım doktoruna ne diyecek en iyisini o bilir.
Bir hafta var randevuma kolayı da soraym bir kan kusma işini de .
+1 oy
önce (5,039 puan) tarafından
Kola her zaman zaralı bısey yani. Ben cok nadir ıcerım en son ne zaman ıctmm hatrlamıyorum bıle belkı mıdeye ıyı gelıyodur cıdden hamleyken hıcnıcmedım gazlı içecek. Ama bu postu yorumları görseydım kesın denerdım.fena bulantım vardı cunku. 
Bende normal hayatta hani olsa da olur olmsa da olur mantığındaydm ama geçen artk susuzluktan dilim damağım kurudu başka şeyler de içemiyorum zaten biraz içtim baktm çok iyi geldi mide bulantm kısa bir süre de olsa gitti öyle içmeye başladım . İnşallah bir zararı olmaz bebeğe
önce (5,039 puan) tarafından
İnşallah canım sen yine de  az içmeye bak çok zorfu cıdden o günler su ıcsen miden agzına glır dırekt ben hıc bısı yıyemedım 4 ay kilo verdım hep
En fazla iki bardak içiyorum günde canm . Aynen öyle sudan bile tiksiniyorum inanki . Şimdi 12 haftalığınm 8 kilo vermişim gerisini sen düşün

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 93 göst.
0 oy
5 cevap 68 göst.
0 oy
7 cevap 146 göst.
21 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Gizem_clk21eker (1,057 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 100 göst.
5 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde clk38 (1,432 puan) tarafından soruldu

408,355 soru

12,268,312 cevap

37,528 kullanıcı

Kategoriler

...