+4 oy
371 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (92 puan) tarafından
Doğumun ebe mi yaptırıyor erkek doktor gelsin istemiyorum mahremiyet konusunda dikkat ediyorum. Özele gitme imkanım da çok sıkıntılı Pahalı çünkü 

19 Cevaplar

+5 oy
(4,354 puan) tarafından
Erkek ebe de girebilir ebeler sadece kadın olmuyor bilginize. İki kez doğum yaptım biri normal biri sezaryen ikisinde de erkek vardı. 
(5,528 puan) tarafından
Ben saglikla ilgili bi durumda rahatsiz olmuyorum. Haya duygum da noksan degil. Nasil bu kadar kesin konusabiliyosunuz tanimadiginiz insanlar hakkinda ?
Biz saglikla ilgili bi durum olunca ahlaksiz seyler dusunmuyoruz.
Ayrica diger bolumlere gore atanmasi daha kolaydi hala da atanma ihtimalleri daha yuksek. Cogu saglik bolumunde yigilma oldugu icin atanmalari kolay degil.
(601 puan) tarafından
Hiiiiiç kıvırma hiiiç. İnsan ilgi alanına göre meslek seçer bir erkek neden ebelik seçer ki diyen sen değil misin? Ha iyi birşeyi kastetmediğin de belli ben merhametten bahsedince güzelleme yapma oldum çünkü. Bir de demez mi hayayı bacak arasına indirip hayatın her alanında yok sayamazsın diye. :D kendi kendinle konuşurken buraya mı yazdın yanlışlıkla anlamadım :D
(601 puan) tarafından
Ha bir de ebelere bu kadar salladın erkek kadın doğum uzmanlarına ne diyeceksin. Onlar da mı sapık :D ya da genel cerrahi uzmanları, ya da gastroenteroloji uzmanları. Kolonoskopi falan yapıyorlar ya. Hemoroid ameliyatı falan yapıyor. Ya da meme ameliyatı yapıyor. Onlar da mı düşkün
(436 puan) tarafından
Seni maksadıma ikna etmek zorunda değilim kendin uydurup duruyorsun. Ben ne dedıgımı gayet ıyı bılıyorum Bıraz daha çırpın bakalım konuyu bakalım başka nerelere vardıracan sen ve senin gıbı cahiller umurumda değilsiniz. Önyargılı ıftıracı yobaz(!) bu üslup senin hak ettıgın üslup çünkü sen bilip bilmeden attın hakaret ettın. Oysaki beni zerre tanımıyorsun. Daha fazla senin hak ettıgın sevıyeye inmek istemiyorum defol git
(601 puan) tarafından
Ben miyim hakaret eden. :D be hayasızlığımız kaldıııı ne edepsizliğimiiiiz :D senin üslubun kişi ayırt etmeksizin bozuk canım benim :D seviyesizliğine bahane bulmaya çalışmaya yani :D burası da babanın bostan tarlası değil milleti kovabilesin.  Kendine sadece dev aynasında değil biraz da boy aynasında da bak. Gerçekle yüzleş :D sana abla tavsiyesi. Tükürdüğünü de yalama. Daha fazla cevap vermeyeceğim diyip konuşmaya devam etme.
-Reklam-
+3 oy
(1,484 puan) tarafından
Sağlık da mahremiyet yoktur ben kızımı sezeryanle doğurdum erkek ebe de vardı yani doğumda mahremiyet söz konusu değildir 
(92 puan) tarafından
Senin için öyle. Zor durumda kalmadığın sürece tercih etmiş oluyorsun
(1,484 puan) tarafından
Şöyle ki bende zor durumdaydım kızım kakasını yapmıştı iki ebe vardı biri kız biri erkek bir de doktorum vardı diğer ebeler başka doğumdalardı evet bende dinimizi biliyorum ama söz konusu sağlık ise mahremiyet söz konusu olmuyor mesela bende illa kadın ebe deseydim beklemek zorunda kalacaktım ve kızım zehirlenecekti çünkü kakasını yapmıştı başka şansım yoktu yani siz tercihinizi yinede yöneltin diğer ebelere ama başka şansınız yoksa mecbur kalıyorsunuz ve mahremiyeti ihlal etmiş olmuyorsunuz
(92 puan) tarafından
Ben de zorunlu durumda mecbur kaldıkça erkek seçtim. Bu gebeliğimde ikş kere erkek doktora muayene oldum kanamam olduğu için. Riske satmam tabi ama sağlıklı doğum söz konusu olunca insan tercih ettiğiyle ilerlemek istiyor.
(1,484 puan) tarafından
Orası öyle mesela bende normal doğum olarak sürekli gittim en son kaka yüzünden sezeryana alındım ve brnim için aşırı zor süreçti tercihim arasında sezeryan asla yoktu ama oldu ve benim yapacak bişeyim kalmadı bazen istemediğimiz şeyler başımıza geliyor
+3 oy
(2,485 puan) tarafından
Ben de istemiyordum ama söylemedim işe yarayacagini da sanmıyordum erkek doktor da girdi hatta kadınların gücü yetmedi erkek doktor karnıma bastırdı öyle doğdu bebeğim 
+2 oy
(1,982 puan) tarafından
Ben iki doğum yaptım normal hiç bı erkeğe denk gelmedim ne doktor ne ebe 

Dogumhanede yani 
+2 oy
(677 puan) tarafından
Erkek heryerde var canım ben özelde doğurdum sadece kadın  vardı ama özelde de iki kere kürtaja girdim ( çocuklarımın kalpleri durdu ) ikisindede erkek vardı . Doktoruna bu durumunu dile getir bakalım ne dicek 
+2 oy
(4,244 puan) tarafından
Bn sezeryan oldum ilkini hatrlamiyorum ama kizimda erkek hemsire erkek kadin doğum doktoru anestezi uzamnida erkekti hasta bakicida erkekti ne bilim oluyor yani orda inş istediğiniz gibi denk gelir 
+2 oy
(2,434 puan) tarafından
Özele gitme imkanın yoksa ne yazıkki şartlara uymak zorundasın benim ilk doğumumda erkek vardı bu ikinci bebeğimde hep kız ebeler vardı nöbetçi 1tane bile erkek yoktu çok rahattım devlette doğurdum  iki çocugumu da 
+2 oy
tarafından
Kim denk gelirse o girer özel olarak birini seçemezsin devlette sürekli değişir hem doktorada hemşireye mahrem yoktur 
+2 oy
(3,425 puan) tarafından
Valla canım devlette öyle bi secenegin yok 

Eger bisey dersen de özel hastaneye git deyip karışmazlar valla soyleyim 

Öyle bisey sorma da deme de bence 

Ayrıca dinde sağlık açısından erkek doktora muayene olmak günah yada haram degil
(709 puan) tarafından
Bekledim cevap
(7,722 puan) tarafından
Seçeneğin varsa önce kadını seçmelisin dinde hüküm böyle . Kadın dururken erkeğe kadın hastalıklarına muayene olmak caiz değil . Eğer ki seçenek yoksa sorun olmaz
(3,425 puan) tarafından
Devlet hastanesinde secenegin kolay kolay olmuyor yalnız
Ben iki dogumumda da seçemedim valla
Karşı komsumun abisi hastanedeydi o hep kadın doktorlarla girdi doguma
Bana o şans dogmadi

Ayrıca mecbur kalmadıkça kadın kadına bile haram
Bunu da biliyorsundur umarim
0 oy
(205 puan) tarafından
Esenler kadin doğum Hastanesi'ni diyosan ben hiç erkek gormedim
0 oy
(709 puan) tarafından
 Dr  kız yada erkek mahrimiyet yoktur cnm
0 oy
(17,289 puan) tarafından
3 doğum yaptım üçüne de hep kadın ebeler girdi ama 2. Doğumumda doğumdan sonra dikişleri kontrol etmek amaçlı 2 erkek doktor geldi malesef. 
0 oy
(2,632 puan) tarafından
Annemin dayısı doktor, öğrenciyken kadın doğum stajı yaparken bir doğuma girmiş ve tam 1 hafta yemek yiyememiş. O yüzden sizin taktığınız gibi bakmıyorlar olaya. Ki ben özelde sezaryen oldum, anestezi doktorum erkekti, beni tutan hasta bakıcı erkekti. Valla o anda bütün odadaki çalışanlar erkek olsa umrumda olmazdı sanırım
0 oy
(4,308 puan) tarafından
Mahremiyet dusunuyosan ozele gideceksin. Gidemiyosan da olan duruma razi olacaksin, yapcak bisey yok. Zaruri durum olusuyo zaten bu durumda. Saglikli dogmasini dusunmelisin oncelikle.
0 oy
(5,378 puan) tarafından
Ben sezeryan oldum kendi doktorum ve anastezi veren haric hepsi erkekti hatta oglumun dogarkenki fotograflarinda da var bazi erkek doktorlar kadın doktorlardan daha merhametli oluyorlar 
0 oy
(7,773 puan) tarafından
Bende kadın doktor tercih ediyorum rahat etmem açısından devlette erkek doktor da var mı muayene için diyorum ama özeller dikkat ediyor özele ne zaman gitsem hep kadın doktorlar hemşireler var. 
0 oy
(125 puan) tarafından
Benim de doğuma hep kadın girsin istiyordum çok şükür ki kadın geldi bir sürü stajyerlerle beraber ama muayene sırasında alttan muayenede genellikle çatı muayenesi yaparken erkek stajyer Doktorlar vardı 

Yani son doğum anına kadar da erkek muayene ediyordu sonra da onunla full kadın girdi hepsi

Evet mahremiyet açısından kadın çok iyi ama iyi bir doktora denk gelirsen ben hep kadın diyordum kadın diyordum ağzıma sıçtılar doğumda keşke diyorum erkek olsaymış
0 oy
(125 puan) tarafından
Benim görüş açıma bakarsan benim kanaatım erkekten yana en azından vicdanlılar merhametliler sana nasıl davranacağını biliyorlar ama kadınlar böyle hırçınca ben onu biliyorum
0 oy
(2,069 puan) tarafından
Malesef erkek oluyor hatta doğumu kadın yaptirsa bile odada sürekli erkekler vardı ameliyat çalışanları falan. Ben özelde yaptirdigim için ilk doğumum da özel istekte bulundum erkek ekip istemiyorum diye. Benim doğuma gireceğim zaman koridorda bile bulunmadı erkekler sadece kadınlar vardı inanılmaz rahattım. Fakat ikinci doğumum aniden olunca onu belirtmek gelmedi aklıma stresten ve başımda sürekli bı erkek çalışan beni izliyordu inanılmaz kötü hissettim kendimi rahatsz oldum

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 138 göst.
0 oy
6 cevap 109 göst.
9 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Aslihan25. (47 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 795 göst.
0 oy
2 cevap 130 göst.
21 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 175766 (334 puan) tarafından soruldu

409,037 soru

12,294,115 cevap

38,288 kullanıcı

Kategoriler

...