+6 oy
367 göst.
önce Diğer kategorisinde (13,105 puan) tarafından
Kızım hasta dün hastaneye gittik. Sıra beklerken karşı koltukta genç bir adam maksimum 26 27 yaşında yanında iki küçük çocuk 2-3 yaş ancak. Çocuklar yerlerde yuvarlandı adam elinde telefon oyun oynamaya devam ediyor. Sonra içerden anne çıktı kucağında en fazla 3 aylık bir yavru. Anne de bitik görünüyor. Adama seslendi kafasını kaldırıp bakmadan he tamam dedi. Kadın gitti damar yolu açtırmak için adam yerinden oynamadı, Çocuklar koltukları falan yalıyor hala. Yarım saat geçti kadın geldi çocuk çok ağlamış damar yolu açamamışlar o esnada erkek çocuk koltukta uyuyakaldı. Çocukları arabaya götür orada yatsınlar diyor kadın bakın hala adamın elinde telefon. Eşim sakin ol demeye başladı bana çünkü sabrım son noktada. Ve kadın hala rica minnet halinde. Biz içeri girdik çıktık. Adam ve erkek çocuk gitmiş, kız çocuk koltukta tek oturuyor. Yani bu ne şimdi babalık mı öyle asabım bozuldu ki burada da bazen anlatıyorsunuz telefon elinden düşmez vs. Yedirin kızlar o telefonları onlara bir damla sperm ile baba olunmaz. Erken evlenmiş olabilirsiniz ama evlilik bu değil. Seri üreme değil, para verip hastaneye götürme değil. Ay hala sinirim zıplar durumda düşündükçe

24 Cevaplar

+3 oy
önce (332 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Böyle hayvanlar çok maalesef.beb suçu ana babada da buluyorum.böyle beyni gelişmemiş oğullarını erkenden evlendirip bütün yükü kadının omzuna bindiriyorlar.
önce (13,105 puan) tarafından
O kadar keyfim kaçtı ki, yazık kadının eşarbı falan açılmış darmaduman kucağındakine mi yansın diğerlerine mi. Onlar da güya evlendirin oğul düzeltiyor
-Reklam-
+2 oy
önce (584 puan) tarafından
Balım çoook haklısın ama tek suçlu o değil bence. Bu dağ ayısından 3 çocuk yapan da suçlu. Hep söylerim bir annenin çocuğuna karşı olan en büyük vazifesi doğru babayı seçmektir
Tabi ki değil ama canım muhtemelen çok küçük evlendirilmiş bir kız çocuğu. Burada herkes tabi ki böyle değil ama köylerde bilhassa kızları erken evlendiriyor babaları. Bu da babadan da bunu görüyor ilgisiz koca da böyle olmalı diye düşünüyor muhtemelen.
+2 oy
önce (2,231 puan) tarafından
Bir damla sperm ile kedi de baba oluyor...

Öyle güzel yazmışsın ki. O evlatlar inşallah babaları gibi bir yetişkin olmazlar.
İnşallah canım,en nefret ettiğim şey çocuk seslenince bakılmaması elli kez seslendi o çocuklar. Beller açık yuvarlandılar ki hava da serince
+1 oy
önce (7,971 puan) tarafından
Keşke herkes anne baba olmasa nagişim çok var öyle öküzlerr Allah merhamet versin bir de öylesine de çok sinir olmuyorum en çok sinir olduğum neden yani neden böyle bir adama peş peşe evlat veriyorsun 

Ben kendi adıma konuşayım şurda bir kaç aya 34 yaşıma girecem ve 5 yıl olacak evliyim bilsem eşim böyle sorumsuz biri değil 1 evlat onu evlada hasret bırakırım aklini başına almadan asla çocuk doğurmam çocuk doğurmak marifet değil önemli olan ona maddi manevi destek vermek 
Hülyam balım biz yaşını alıp belli bir bilinçle evlenen insanlarız. Doğru ve yanlışı ayırt edebilen insanlarız.  Bu kız çocuğu 3 evlat sahibi ama küçük yani belli. Gelenekten gelen bir üreme olayı var Urfa'da maalesef. Kimse ardına önüne bakmıyor. Beni biliyorsun 5 sene sonra ancak 2.ye karar verebildim ki onda bile ne kadar uzun süre acaba dedim bir ben bir Allah bilir. Yaşım geçiyor olacaksa olmalı diyerek hareket ettik en son
0 oy
önce (789 puan) tarafından
o 3 çocuğa mı acıyacaksın mahvolmuş gencecik kadına mı Allah sorumsuz eline düşürmesin ben çok üzülüyorum öyle kadınları her yükü kendi omuzlamak zorunda evede gitsen adam kadını beğenmiyordur
Kızıma olan derdimi unuttum düşün canım. Kadın da küçük hadi diyeyim 25 olsun yaşı.
0 oy
önce (822 puan) tarafından
Bunlar senin yaşadığın yerde çok doğal şeyler sen merkeze gel oranın bir semti var aklın şaşar ben onlara hayret ediyorum valla
Canım burada da çok ilgili babalar var velilerimiz içinde de var arada denk geliyor bu tipler burada. Merkezini de hiç sevmiyorum buranın kız ben Diyarbakırcıyım. Daha nezih daha insanlar kendi halinde. Urfa çok karma hale geldi bu göçler sonrası
Canım benim eşim Urfalı ben bizzat Urfa'nın merkezinde yasiyom
Evet Diyarbakır cidden başka değişik giyim kuşam bile orda özgür ama Urfa için aynı şeyi diyemicem kafalae degisik
İnşallah orası da gelişir değişir kafa yapısı özellikle. İşimiz olmasa gitmeyiz urfaya iki şehir de 1 saat mesafede buraya gidince trafik anlayışı bile yoruyor balım beni
Evet malesf eşim ybile kendi memleketine sabredemiyor
0 oy
önce (2,006 puan) tarafından
Yani erken evlendim evet .  Ama cok cok doğru karar vermisim eşimi secmekle.  Beklenditelimin fazlasi var esimde rabbime binlerce kez şükürler olsun

Oyle kadınlara uzuluyorum . Cok zordur . 
Canım zaten diyorum ya erken evlenebilir insanlar lafım buna değil benim o sorumluluk alma eşiği kısmı hepsinde aynı değil bu adamların
0 oy
önce (3,225 puan) tarafından
Yazdıklarini okudukca bn bunaldım o telefonu onların musait bir yerine koycan nefret ediyorum boyke tiplerden 
Ben de inan,telefon tüm dünyaları oynadığı da pub g mi ne karın ağrısıysa o
0 oy
önce (1,071 puan) tarafından
Ben sakin kalamıyorum direk müdahale ediyorum
Canım 9 aylık hamileyim kızım alerjik rinit krizinde gerilsem eşim de gerilecek çok asabımı bozdu ama
0 oy
önce (1,178 puan) tarafından
Öyle adama 3 çocuk değil 1.  Çocuk bıle fazla  yapmayacaksnz elinizden geldiğince korunacakanz olan kadına oluyor 
Canım muhtemelen gözü açılmadan evden gitsin başlık verilsin diye evlendirilmiş bir kız çocuğu. 16 17 ancak görmüştür. Burada bir kesim gerçekten çok kapalı kutuda yaşıyor
önce (1,178 puan) tarafından
İlk evliliği mi yaş farkı olursa kıymet bilir sandım flan yazmış liseye giderken banada teyzelerim dedi evlenmeme az kalmıştı görüştrler hatta oğlanla memurdu biraz benden büyüktü istemiyorum ben okulum daha var dedm ama çok evliliği kabullendrceklerdi çok şükür pişman olmadım eşim bir yaş büyük kıymetimi biliyor . şimdilik Allah şaşırtmasın
0 oy
önce (6,955 puan) tarafından
Evlensin düzelir olgunlaşır çocuğu olsun akıllanır evlilik kötümü yap bitane daha düzelir diye diye kızların hayatını mafediyorlar ahh ahh ne denirki Allah akıl versin böyle adamlara haketmeyen adama peş peşe doğurmak neden bende bunu anlamıyorum 
Dediğim gibi canım buralarda erken evlilik hala var ve kızlar anne babadan gördüğünü hak biliyor çoğu kez. Adamların da canına minnet tabi.
önce (6,955 puan) tarafından
Biliyorum kuzum buralarda da malesef aynı geçen çocuk acile hamile kız getirmişler karnım ağrıyor diyor yanındaki kocası olacak mal ve onun anasımı ne artık sus sus bişey olmaz diyorlar kız resmen ağlıyor Dr yarın kadın doğuma getirin dedi öyle anladım ve işin kötüsü bu yaşta ne kadın doğumu diyende olmadı kocam sakinleştirdi beni yoksa kavga edecektim vallahi
36 yaşındayım son ayım ben bile eşime naz yapıyorum kıyamam ya naz yapma hakkı bile yok yavrumun
0 oy
önce (338 puan) tarafından
Birgün parktayız dedim çocuğa sırayla bakalım. Çocuğa bakıyor güya elinde telefon. Ben ikisinidw takipteyim ona güvenmiyorum çünkü. Çocuk parkın etrafını turladı. 4 açık yer var arabalar vızır vızır. Kafasını kaldırıpta çocuk nerde ne yapıyor takip bile etmedi.. Ona güvenip çocuğu yalnız biryere göndermek bile istemiyorum. Ozamanda suçlu kim yine ben ona güvenmezmişim,. Çocukla biryere beraber gidemezmiş. 
Aman Allah muhafaza en azından malını biliyorsun balım öyle düşün temkinli olmak lazım
önce (338 puan) tarafından
Şu telefon olayına tahammülüm kalmadı. Düşünsene eve gelir kulaklık kulakta elinde telefon dana gibi uzanır. Bende çalışıyorum oturmaya 1 dk zamanım yok. Evde iş yapabilmeyi kendime lüks görüyorum. Çocuğa direkt televizyon açıyor ben iş yaparken ilgilenmek zor geliyor. Laf söylesem beni kışkırtıp damarıma basıyor. Bağıran ben olduğum için oğlum anne kötü babaya kızdı diyor. Maddi olarak ona ihtiyacım yok. Sırf çocuğum için katlanıyorum. Babasını seviyor.
Canım diyorum ya seslendi duymadıysa bile ben dayanamayıp müdahale etmiyorum
0 oy
önce (3,917 puan) tarafından
Allah akıl fikir versin inşallah yaa sanırım ben o duruma şahit olsaydım senin gibi zor dururdum yaa 
Benim durum da zor olmasa emin ol müdahale ederdim canım bir laf sokardım. Ama son ayım kızım da hasta olunca eşim de lütfen diyince dedim ben düzeltemem bunu
önce (3,917 puan) tarafından
Anlıyorum seni canısı Allah büyüktür eden bulur
0 oy
önce (2,056 puan) tarafından
Kadına da çocuklara da çok üzüldüm. Ama böyle bir adama 3 tane çocuk veren kadında da çok suç var. Adam sonradan böyle olmadı ya . 1 tane neyinize yetmiyor. Illa 3-4-5-6 Çocuk olmak zorunda mı? Çok çocuk olunca nasıl bir duyguyla tatmin olunuyor ki ha bire ürüyorlar anlamıyorum. Ki çocukların yaslarida biribirine çok yakın. 
Canım benim bulunduğum yerde bazı aileler çok küçük veriyor kızlarını hanımkız da küçüktü gözü açılmadan başlık vs veriyorlar en olmadı boğaz eksilsin mantığı anne babadan ne gördüyse onu uyguluyor o da. Artık kızamıyorum onlara. Çaresiz hali çok kötüydü
önce (2,056 puan) tarafından
Allah yardımcısı olsun ne diyelim.
0 oy
önce (1,345 puan) tarafından
Evet bu babalık değil bu babayi bile bile 3 çocuk yapmak da annelik değil. Herkesin çocuğu olacak diye bir şey yok. 
Balım bu makul yaşam standartlarını bilen insanlar için geçerli maalesef bahsettiğim grup yukarıda da dediğim gibi çok küçük evlendiriliyor
0 oy
önce (702 puan) tarafından
Ah ah çok üzülüyorum çok. Özellikle böyle ayıların bol olduğu yerdeyim. Hep görüyorum bunlardan. Ben kendimi zor tutuyorum telefonu kafalarında patlatmamak için, bu kadınlar nasıl sakin kalabiliyor. Gerçi birçoğu da çaresiz. 
İşte son cümle canım kadın çaresiz daha çok neyi idare etsin o an ki eminim napıyosun dese ikinci cümleyi kurmasına fırsat vermez adam
0 oy
önce (1,956 puan) tarafından
Millet ne kadar rahat ya rahatına düşkünsen niye çocuk yapıyorsun niye bir kadını zor duruma sokuyorsun niye o çocukların hakkına giriyorsun. Eşime de güvenip çocuk emanet edemiceksem ne gerek var çocuk yapmaya. Kadına korunsaymış demicem burda bile 1 lira peşine düşen adamlar var zaten parası olsa gidip hap kullanırdı. O çocukları da kadını da Allah kurtarsın üzüldüm şimdi 
Amin canım
0 oy
önce (17,909 puan) tarafından
Üreyebilmek marifet değil ki sadece babanın evlat için yaptığı da fedakarlık değil sorumluluk kendi evliliğimde çok şükür yaşamadım ama çevremden çok gördüm tanımadan evlenebiliyoruz bazen ya da evlendiğimiz kişi değişebiliyor ama ilk çocuktan sonra nasıl bir baba olduğunu az çok görüyoruz hak etmeyen kişileri ikinci üçüncü kez baba yapmamalıyız 
Canım ben güneydoğuda yaşıyorum tamamı değil ama bazı aileler gelenek üzerine devam edip hala erken evlilik çok çocuk kadın susmalı mantığında
önce (17,909 puan) tarafından
Canım onların normali o maalesef ki babadan abiden de fazlasını görmüyorlar ki sorunu algılasınlar. Ben ikinci çocuğu istiyorum ama bazen kararsızlık yaşıyorum. Akşam yattık oğlum açım dedi. Ki yatağa gitmeden sormuştum yok demişti bende bunu huy edinmesini diye uyu dedim. İkimizde erken kalkacağız eşim ona rağmen çocuğu gece birde yemek yemeye götürdü. Yazdığın olaya o kadar üzüldüm ki benim de eşine kaba davranan birine denk gelmiştim çok önce hala aklımda kızın gözü dolmuştu niye sesini yükseltiyorsun herkes bize bakıyor diye ah ah
Bunun normal olmasını hala içim almıyor işte canım biz memuruz dün öğleden sonrayı kız için tamamen kapattı eşim ki karne haftası bugün ben rapor aldım evde dinlensin diye tüm hafta ek dersim haliyle gitti. Elli kez aradı eşim nasılsınız diye sabahtan beri. Bu kıymet vermeme olayı çok üzücü
0 oy
önce (562 puan) tarafından
En azından gelmiş karısıyla diyip güldüm ben (sinirle tabii) çünkü benim dağ ayısı benle hastaneye bile gelmez büyük oğlum 14 yasında 5 yaşında ciddi sağlık sorunları oldu o dönem kızım 3 buçuk diğer oğlum 1 aylıktı ben o üç çocukla aylarca hastaneye tek başıma gittim geldim neler çektim bir ben Allah bilir ben alıştim artık gelmek istesede izin vermiyorum ayak bağısın diyorum 
Sen güçlüymüşsün canım benim bu hanımkız adeta sürünüyordu odadan çıkarken
önce (562 puan) tarafından
Güçlü kalmak zorunda bırakıldım diyelim canım annelik işte
0 oy
önce (972 puan) tarafından
Okuyunca bile çok üzüldüm maalesef yazık çocuklara ve kadına
Allah yardım etsin canım

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 166 göst.