+6 oy
576 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (2,244 puan) tarafından

Yakın zamanda bir posta değil kayınvalidem, annem kendi evladımdan bile beklentim yok yazmıştım. Bu yüzden çalışıyorum ve iyi bir emekli maaşı ile huzurevinde yaşlanmak istiyorum yazmıştım. Ardından bana önerilen reklam :D

image

İnceledim baktım fena değilmiş, güzel zeytinyağlı da yapıyorlarsa listeye eklerim burayı da :D

İşin şakası bir yana ben bu konuda ciddiyim. Evladım bana bakmak zorunda değil. Ben, kendim gibi bu yılları görmüş benzer yolları yürümüş ve yaşıtım insanlarla yaşlanmak isterim. 2021 doğumlu oğlum ve olası eşiyle ne kadar etkileşebilirim ki. Allah hastalıkta sağlıkta, yaşlılıkta gençlikte kulu kula muhtaç etmesin inşallah.

21 Cevaplar

+4 oy
önce (1,347 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Of ben de böyle düşündüğüm için eleştiriyorum. Oğlum beni arada ziyarete gelsin arada pikniğe denize götürsün yeter ben huzurevinde kalmayı daha çok tercih ederim ne güzel hemşireler doktorlar var kendi yaşıtlarım var. Bizi lisede huzurevine ziyarete götürmüşlerdi herkes üzülüp ağlarken ben ay ne güzel bir yermiş keşke şimdiden beni alsalar demiştim. 

Olmuyor arkadasim en iyi insan bile olsan kimsenin evinde yaşanmıyor herkesin ozel hayatı var 
önce (2,244 puan) tarafından
Oh ne güzel yazdın eline sağlık. Böyle bir yaşlılık geçirmek bana huzur verecekse ben neden evladıma yük olayım ki? Huzurevine sadece ailesi kendisini terk etmiş insanlar gitmez ki.
Zaten benim aklımda eşimle birlikte gitmek var beraber gidelim yemeğimizi çayımızı önümüze getirsinler mis zaten aklımız gücümüz yerinde olursa kendimiz de arada cikar gezeriz bence en mantıklısı bu ya. Kaynanamlar 8 kardeş evet annelerine baktılar ama kardeşler sürekli kavga ettiler evlerinde huzursuzluk oldu gerek var mıydı kadın mis gibi huzurevinde kalsaydı bunlar da ziyarete gitseydi
Ben de bu kararı anneannem vefat ettikten sonra aldım. Kadını yoğun bakımda en son gören benim ve o halini asla unutamam... Annem ve küçük yengem dışında kimse bakmadı. Ne teyzem, ne dayılarım. En son anneanneme şiddet uygulamış büyük yengem, komşular polis çağırmış ve anneannemi korumaya almışlar sığınma evine. Kadın orada ağırlaşmış, yoğun bakıma alınmış. Hiç kimseye de dememişler. Yoğun bakımda öylece bırakmışlar. Hastane görevlileri anneannemin geçmiş hastane kayıtlarından küçük dayıma ulaştılar öyle öğrendik. Hastaneye en yakın benim iş yerim diye ilk görüş saatine ben gittim. Tarifsiz hisler yaşadım. Bir sonraki görüşte de vefat etti kimse göremedi... Kadına annem ve en beğenmediği gelini dışında hiçbir evladı bakmadı. Huzurevinde olsaydı keşke ömrünün son demlerinde dedim öyle görünce...
Allah rahmet eylesin.. malesef böyle şeyler sık yaşanıyor. Bizim ülkemiz huzurevine çöpe atmak gibi baktığı için evde sürünsün ama asla huzurevi olmaz diyorlar hiç kimseyle yüz göz olmadan en iyisi bence güvenli bir merkez
-Reklam-
+4 oy
önce (4,748 puan) tarafından
Bana bakmak zorunda değil fakat ben evimde sessiz sakin eşimle birlikte huzurlu bir hayat sürmek isterim oğlumda arada gelip beni ziyaret etse mutlu olurum çünkü ben oğlum ileride güzel bir hayat sürsün diye ona güzel bir gelecek hazırlamak için çalışıp cabaliyorsam ee bir zahmet arasın sorsun ziyaretime gelsin huzur evi yada bakım evleri bana göre değil haftalık temizlikçi gelsin ki sağlıkçılar kontrollere gelsin aylık zaten belediyenin bile artık sağlık ve temizlik hizmeti var yaslilarara  senede iki kere de eşimle Avrupa da ki yaslilar gibi tatile çıkalım yeterli :) hayalimde ki yaşlılık 
Yani huzurevindeyim diye evladımla sıfır iletişim olacak değilim elbette :) Eşimle birlikte gideriz, orada bizim yaşımızda kankalarımız olur. Sohbetler, oyunlar, dertleşmeler. Oğluma da gider kalırız arada. Gezimize de gideriz. Pek çok ülkeye gittik zaten eşimle.
Babamın halası bakım evinde kalıyor az çok şartlarını biliyorum bana uygun değil ben evimde kendimce bir hayat sürmek istiyorum çok bakıma muhtaçsam zaten bakıcı isterim ben otelde bile bir haftadan fazla kalmayıp evimi özleyen kadınım :)
Otel gibi düşünme ama aşağıdaki yere niyet ettim ben inşallah emekli maaşım yeter :D

http://www.kumsalbakimevi.com/kumsal-bakimevi-huzurevi.html
önce (9,925 puan) tarafından
Neva böyle bir hayale can kurban:) inan bende aynisunj isterim aman o kdr şanslı olur muyum sanmam
Oluruz ay neden olmayalım
+4 oy
önce (607 puan) tarafından

Buluşalım bir gün orada :D

Bence çok keyifli olur, ne yıllardı dolar diye bir şey vardı 35 liraydı deriz :D
+4 oy
önce (587 puan) tarafından
Aynı düşüncedeyim hatta boş bulunup eşime demiştim ben neredeyim öldüm mü diyo :D:D
Genelde erkekler erken gidiyor deseydin :P
önce (587 puan) tarafından
Ay Allah korusun birlikte olsun ömrümüz :D
+4 oy
önce (13,567 puan) tarafından
Amin canım amin bende aynı düşünüyorum 1 kızım var ve bayram dahil gelmek istemese de neden demek istemiyorum tatile mi gidecekler gitsinler. Ola ki uzak sehire gider 3 gün için o kadar yol tepmesin isterim 
+4 oy
önce (147 puan) tarafından
Ben de böyle düşünüyorum anne babanın evlada yapabileceği en büyük iyilik yaşlılıkta evlatlarına muhtaç olmadan yaşaması evlendirirsem kenara çekilir kendi hayatimi yaşamaya devam ederim müdahale etmem huzur kacirmam kalan omrumu gezmeye stressiz yaşamaya harcarim kendime yetemedigim yerde de çocuklarıma yük olmaktansa kendi istegimle huzur evinde kalırım.
+4 oy
önce (7,209 puan) tarafından
Annem böyle birşey istese müsaade etmem ben mesela. Bende kimseye yük olmak istemem elbette ama annem üzerinden değerlendirince bana çok iyi bir fikir gibi gelmedi. Ailede ki o sohbet muhabbet ve sıcaklığı huzur evinin sağlayacağını düşünmüyorum ben. Anneannem 6 ay yatalak yattı bakımını biz yapıyorduk helali hoş olsun bir sabah kalktık ve vefat etti büyük kızını göremeden adını sayıklaya sayıklaya gitti ölüm çünkü belli olmuyor bizi nerede yakalayacağı, annemin de bunu yaşamasını ben kendi adıma söylüyorum aslaa istemem:) 
+3 oy
önce (12,538 puan) tarafından

Al sana bam bam bam :woot:

Aldım valla cevabımı :D Bu yapay zeka pek de yapay değilmiş gibi geliyor artık bana :D
önce (12,538 puan) tarafından
Kız yok ne konuşsan çat karşında ya. Ayakkabı alsam diyorsun ayakkabı çıkıyo
+3 oy
önce (586 puan) tarafından
Ben de ayyynı senin gibi düşünüyorum.  Bana da link at :D
önce (51,334 puan) tarafından
önce ben yaslanirim yas 37☺️
İzninle takipteyim seni, 34 :D
komsu oluruz belki orda☺️
önce (586 puan) tarafından
35 de ben. Nasipse el ele tutuşup aynı dönem gideriz :D
önce (1,853 puan) tarafından
30 da ben :D promosyon olarak deniz manzaralı mezar da veriyorlar mı acaba :D
+3 oy
önce (823 puan) tarafından

Yani evladım bakmak zorunda değil tabi ama vefa diye birşey var ben vefa beklerim varını yogununelbet bana vermesin ama ben huzur evinde köşede kimsesiz ölmek istemem torunum olsun isterim gelinlerin olsun arada kapımı çalan olsun nenem nasılsın desin anne nasılsın desin isterim ben tam tersşi düşünüyorum 

Bakalım bana ne reklam çıkacak:)
Ben evladıma beklentiyle bakmıyorum şahsen, bir yere kadar desteklerim sonra haydi bakalım kuş uçsun yuvadan kendi becerilerini konuştursun derim. Bana bakamazsa da vefasız demem. Sonuçta ben de ona güvenerek gelmedim dünyaya :D
+3 oy
önce (1,075 puan) tarafından
Aynısını ben de düşünüyorum huzur evinde herkesten uzak olma fikri
Dağ deniz severim güzel yer ay bir keresinde haberlerde görmüştüm huzurevinde iki dede kavga ediyor Bir de de bastonuyla giderdi diye öldürüyordu
Bizimki de 9 Kasım 2021, boyu 101 cm falan ama eşimin ailesi de uzundur. Kayınvalidem 1.75 kayınlarım 1.90 civarı. O yüzden bana normal geldi 92. Beslenmesi iyiyse hiç dert etme. Kilosu ne kadar bu arada?
Kilosu 15 buçuk yani biz uzun öyle değiliz eşim 1.78 ben 158 abimler amcaları halalari vs uzun. Beslenme olarak yani et yumurta yeni yeni yemeye başladı. Kortizon çok kullanıyor çünkü astımı var. Bunlar boy geriliği yapıyor diye takıyorum açıkçası epeydir boyu sabit kaldı .
Hiç takılma, oğlum iri doğdu onun da etkisi var diye düşünüyorum. Boy kilo elbette önemli ama gelişim geriliği olmaması en kritik şey.
Tamam çok  teşekkür ediyorum ❤️
+3 oy
önce (562 puan) tarafından
Ben seninle aynı fikirde değilim canım ben o çocuğa maddi manevi bişeyler yaptıysam eğer karşılığı huzur evi olmamalı ben nasıl ki onlar için kendimden çok şey feda ettiysem onlardan da benim yaptığım kadar olmasada bana güzel bir hayat sunmalarını beklerim ama bunu kendi evinden eşinden çocuğundan kısmadan yapsınlar şöyle örnek verim sana kaynanamın 4 oğlu var zamanından onlar için çok çekmiş cefası cok yani şimdi Allah razı olsun 4 oğlu da annelerinin ağzına bakıyor en iyi ev en iyi eşya en iyi doktor her inkanı sağlıyorlar biz gelinleri hiçte rahatsız olmuyoruz aksi hepimizde mutlu oluyoruz kadın bu yastan sonra eş ten dost tan evlat tan uzak nasıl yaşasın huzur evinde belli bir yaştan sonra huzur ailenle evlatlarına torunlarınla olan evdedir
Benim anneannem öyle rezil öldü ki, o günden sonra ben huzurevinde yaşlanmak istedim.
önce (562 puan) tarafından
Rabbim hayırlı evlat versin hepimize canım
+3 oy
önce (2,323 puan) tarafından
Bende hep diyorum emekli olunca bakım evine gideceğim kimse benimle yorulmasın oğlum ailesiyle gelsin beni görsün ben arada onları görmeye geleyim böyle diyince bana kızıyorlar neden öyle diyorsun diye bende o yüzden artık susuyorum belki daha başımıza gelmediği için böyle düşünüyoruz ama Allah kimsenin eline düşürmesin elden ayaktan düşürmesin ya
+2 oy
önce (1,630 puan) tarafından
Aaağğh acımasız yapay zeka ya :))) şaka bir yana bende senin gibi düşünüyorum gerçi senin gibi ayakları üzerinde "henüz" durabilen biri değilim bir garantim de yok ama bende diyorum Allah beni evladıma, evladımı bana muhtaç etmesin ne ben ona yük ne o bana yük olmasın çok istiyorum dilerim aklın çocukluk olduğu zamanda da bu düşüncelerde olurum Allah evladımızla sevgi saygı muhabbetimizi eksik etmesin gerisi Allah'ın izniyle kolay 
Amiin inşallah. Benim üzerinde durduğum ayakların da garantisi yok ki, şu an çalışıyorum evet ama 1 dakika sonranın sahibi de Allah.
önce (1,630 puan) tarafından
Amenna öyle tabi geleceği Allah bilir yalnız dilerim Rabbim emeklerinizi size güzel mutlu günlerde sevdiklerinizle yemeyi nasip eder ☺️♥️
+2 oy
önce (28 puan) tarafından
Bende kimseye minnet etmem nasıl ki şuan ben kaynanama bakmak istemiyorum gelinimde bana bakmak istemez biliyorum başta ayrı yasayipta simfi.birlik istemesi saçmalık diye düşünüyorum ayni şekilde kendime düşünüyorum herkez mutlu olsun rabbim oğlum kızım gelinim dedirtmesin 
+2 oy
önce (4,439 puan) tarafından
Ablam Almanya'da bakım evinde hemşire orda belli bir yaştan sonra kendi istekleri ile yerleşiyorlar valla gül gibi bakıyorlar. Sağlıklı olan da var hastalığı olan da var. Düzenli bakımları, ilaç tedavileri, dengeli beslenme, etkinlik, eğlence, spor aklına gelebilecek her şeyden faydalanıyorlar. İlerde bende isterim böyle bir yerde yaşlılığımı geçirmeyi 
Ya bizde biraz inancımızın da getirisiyle huzurevlerine zulümevi gözüyle bakılıyor ama çok güzel huzurevleri de var. Önyargı ve biraz da ülkedeki sistemsizlikle ilgili bir şey.
önce (4,439 puan) tarafından
Haklısın ne yazık ki öyle bir algı oluşturuldu. Tabiki hepsi mükemmel değildir ama ön yargılı olmamak gerekiyor özellikle bu son yıllar da bakım evleri çok açılmaya başladı imkanı olan oraları da değerlendirmeli
+2 oy
önce (6,664 puan) tarafından
Ben Allah ömür verirse eşimle yanımızda kimse olmasada kendi evimde ölmek isterim. 

Allah elden ayaktan düşürmesin.
+1 oy
önce (17,916 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi
Ben de kendime bahçeli yazlık ev almayı planlıyorum çocuklarım ziyaretime gelsin ama beraber yaşamayalım diye Rabbim elden ayaktan düşürmese ölene kadar ayrı yaşamak niyetindeyim 
0 oy
önce (129,596 puan) tarafından
bu belcikalilarda bi gelenek surekli yapilan bisi anne veya baba yaslamdigi yazman evini arabasini satiyo gidiyo huzur evine huzur evi bildigin 5*otel konforunda o ev parasiyla ömür boyu o sekilde yasiyolar miss gibi hayat bende bu sekilde yasamak isterim ilerde
Bizde biraz inancımızın da getirisiyle huzurevlerine "zulümevi" gözüyle bakılıyor ama çok güzel huzurevleri de var. Önyargı ve biraz da ülkedeki sistemsizlikle ilgili bir şey.
önce (129,596 puan) tarafından
cocuklqrimi sartlar geregi bi sure okula yuruyerek biraktiydim  ve her gun huzur evinin onunden geciyodum golf sahasi bile vardi dusun gercekten 5*otel konforunda yasatiyolar yas almis insanlari hem mal mulk dertleri yok coluk cocuk geldimi gittimi problemi yok ömrunun kalan zamanini rahayca yasiyolar
0 oy
bende oyle düşünüyorum yaslaninca versin huzurevine söyleyince kızıyorlar bana
Önce buradan başlıyorum o zaman, hakkını teslim edelim :D Bana da kızıyorlar hatta öğüt veriyorlar bir de kız çocuk yap o kesin bakar sana diye :D Bana baksın diye neden çocuk doğuruyuorum bakıcı tutarım o daha kolay değil mi :D
haha canimsin gelmis cevaplıyor ☺️☺️ benimde tek çocuk neden ona yük olayim ki diye düşünüyorum simdiden öyle aşılama diyorlar

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 144 göst.
23 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Lavanta... (247 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 741 göst.
+1 oy
9 cevap 302 göst.
5 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Elifaysezumra (230 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 176 göst.
2 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Cansuklns (499 puan) tarafından soruldu