+1 oy
131 göst.
Diğer kategorisinde (343 puan) tarafından
Kızım nısanda 2yaşına gırecek kızlar ama cok arada anne baba git dıyor başka bır sey demiyor konuşması için ne yapabılırm

3 Cevaplar

0 oy
(10,692 puan) tarafından
Bol bol konuş kitap oku çocuk şarkıları söyle açılır konuşması. Ama onla konuşurken böyle bebek değilse karşımdaki seni anlayan bir çocuk gibi açık açık tek tek anlat herşeyi 
(343 puan) tarafından
Acaba benmı yapamıyorm konuşma geriligimi var dıye korkuyorum
(10,692 puan) tarafından
Benim büyük oğlumda geç konuştu ben dr. Görürdüm bana 1 yaşında 1 kelime 2 yaşında 2 kelimelik cümle 3 yaşında 3 kelimelik cümle kurması yeterli demişti. O sadece kelimeleri vardı anne baba dedi gel git köpek araba gol falan. 27 aylıkken 2 li 3lü kelimelere başladı şuan 4.5 yaşında çok güzel ve akıcı anlaşılır konuşuyor. Sen bol bol konuş onunla
-Reklam-
0 oy
tarafından
bol bol kitap oku ve sosyalleşmesini sağla. 

ben de o şekile yapmaya çalışıyorum. ekran varsa kes
(343 puan) tarafından
Yemek yemıyor hiç yada oynıyor yemekte bnde en azından yemek yesın dıye yıyene kadar  telefondan çocuk youtube acmak zorunda kalıyorum
tarafından
işte bu da yanlış. ye ek bozukluğu, ekran maruziiiyeti, ne yediğini bilmeme, tat gelişiminin azalması, doyma hissini bilmemek gibi sorunlara yol açar sonra 10 yaşında hala tv karşısında yemek yiyen biri olur. nerden biliyorsun deme çok yakından tanıdığım 2 çocuk var:)
yaşının gerektiği inatlığı yapıyor. benim kızım da aynı yemiyor, 2 kaşık yiyor sonra bırakıyor. bırak açma tvyi YouTubeu.
hem konuşması için sıkıntı hem yemek için. sonra ekrandan ötürü, ekranı kapattığında anormal asilik de peşinden geliyor
(343 puan) tarafından
Haklısın cnm bu aralar telefonu cok vermemeye başladım cnku yerde görse  telefonu getrıp bana verıyor ac dıye bnde bagımlı olacak dıye vermemeye çalışıyorum artık sureklı teklı kelımeler soylıyorm dger ıkı kızım boyle degıldı
0 oy
(185 puan) tarafından
Benim küçük de 18 aylık ben dersem onu diyor böyle böyle konuşturmaya çalışiyorum bı sure sonra benim dediklerimi kendi kendine demeye çalışıyor tek tek kelimeler söylüyorum renkleri meyveleri sayıları felan mesela göstererek mavi diye söylüyorum bı kaç kez tekrar ediyoruz bebek şarkılarını söylemeye çalışıyoruz ceviz adam mesela hareketlerini yaptırıyorum gibi yavaş yavaş ogrenceler kitap bakıyoruz balıklar var diyorum bak yengeç diyor oda söylemeye çalışıyor dili döndükce :)) abi abla anne baba bunlar net zaten iki yaşından sonra daha net oluyor ama alıştırmak laZim TV ye çok vakit ayırmasın resimlerle ve sizin desteğinizle olur herşey inek ne derr keçi ne derr diye soruyorum Ali baban cifligi diye söylüyorum öyle yani 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 144 göst.
0 oy
6 cevap 154 göst.
+1 oy
9 cevap 287 göst.
+1 oy
26 cevap 656 göst.

Kategoriler

1,444,695 soru

23,737,719 cevap