0 oy
120 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (16,485 puan) tarafından
Allah rızası için varsa denedigniz bişey yazın öksürük bitti derken yine başlıyor. Bı ara tereyağ pekmez verdik kesti bı haftadır yine başladı veriyorum ama kesmedi kusacak raddeye geliyor iki çocuğumda. Zaten iştahsızlık var bide öksürük eklenince yemek yerken kusma olasılığı yüksek oluyor. 

Lütfen neler yapabilirim doğal yöntemler olarak ilaçlar işe yaramıyor 

11 Cevaplar

0 oy
(16,485 puan) tarafından

En İyi Cevap
Kozalak şurubu kullanan varmı öksürük için ? H
(4,849 puan) tarafından
Ceviz kabuğunun içindeki perde yi kaynatıp vermek çok iyi geliyor diyorlar Fato
-Reklam-
0 oy
(3,554 puan) tarafından
Valla ben kızı götürdüm doktora antibiyotik verdi bakalım 

Başka türlü geçmiyor çünkü 
0 oy
(353 puan) tarafından
Canım bizde çekiyoruz Bayadır nerdeyse 20 gündür var bu illet bizde de ne uygularsam işe yarıyor 2 gün sonra hoopp başa dönüyoruz siyah turp bal ve zencefil yaptık işe yaradı gibi sonra öksürüğü devam etti aktarda hatmi çiçeği var kaynatıp içirebilirsin soğuk algınlığı  ve kuru öksürükte faydalı halen içirmeye devam ediyorum gece krizi geldiği zamanda ılık suya biraz bal ve limon suyu ekleyip içiriyorum. Arkadaşım başka yöntem denemiş kızında geçti dedi daha yapamadım ben zeytinyağını ısıtıp içine karabiber ekleyip göğüs ve sırt kısmına sürdüm ardından havluyu ütü ile ısıtıp zeytinyağladığım yeri kapattım 3 güne geçti öksürüğü dedi (alerjik çocuksa önceden eline biraz sür kızarma falan yoksa sürülebilir) çocuğun kaç yaş bilmiyorum ama belki bu yazdıklarımdan biri işe yarayabilir
(16,485 puan) tarafından
Denicem bunu teşekkür ederim
0 oy
(1,189 puan) tarafından
Tereyag pekmez değil,  zeytinyağı ve pekmez karıştırılıp ocakta az bir şey kızdır içir. Çok iyi geliyor. 

Ben kendim genelde ballı süt içerim. Eğer 1 yaş altında değillerse içir. Çünkü bal boğaza yapışarak nemlendiriyormuş. Bana iyi geliyor. Salepte icirebilirsin, boğaz ağrısı ve öksürüğe iyi geliyor. Balgam attırıyor. 
(16,485 puan) tarafından
Denerim zeytinyağı da çocuklarım 6 ve 3 yasinda
0 oy
(1,396 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım kusarsa rahatlıyor benim iki çocuğum da kusarak kurtuldular o balgam gidince öksürük de gitti. Onun dışında kozalak şurubu bana iyi gelmişti öksürüğe. Tadı da güzel, çocuklar da içiyor. Allah şifa versin ❤️
(16,485 puan) tarafından
İşte kusmuyolar kusacak gibi oluyorlar
0 oy
(822 puan) tarafından
*Ben de çocuklarıma sabahları sarımsaklı bal veriyorum. 

*Dut kurusunu demleyip içir ama çok fayda ediyor yerde dutkarida yedirebilirsin.

*Bu cevizlerin içinden çıkan Zar gibi olan kısmı da kaynamış suya atıp demleyip içiriyorum. 

*Bir de günlük sakızını yapıyorum onu yapıyorum Bir tavada havluya buharını çekip çocuğun göğsüne koydum o da rahatlatıyor.
(16,485 puan) tarafından
Günlük sakızı ne ilk defa duydum
(822 puan) tarafından
YouTube yazın çıkıyor yapılışı.aktarlarda satiliyor
0 oy
tarafından
düzenlendi
Hemen bu kozalak şurubundan al çok çok faydasını görmüştük geçen yıl 
0 oy
(13,282 puan) tarafından
Canım alerjik tetikleme ise eğer o öksürük ilaçsız geçmiyor ben üç gün direndim. Prednol ile açtılar hava yolunu ancak ki hala öksürüyor. Annem havluyu ısıtıp beyaz temiz kalıp sabun sürer sırtımıza koyardı göğsümüze koyardı iyi gelirdi. Onu da bir dene istersen
(16,485 puan) tarafından
İllet bişey çocuk okula başladığından beri zaten hep hasta öyle ki burnu tıkandı KBB ye.ranfevu zor buldum geniz eti oluştu sanırım
0 oy
(5,442 puan) tarafından
Sogan karanfil odaya bir kabın icinde buz koyma iyi gelmisti ben birde ayaklarima ve gogsune bebek vicksi suruyordum yikanmamis koyun yünü varmis birde akca sakizi miydi neydi onu tavada eritip onun dumanini pamuga alip cocugun gogsune koyuyorlardi o da iyi geliyor diye duydum birde soguk hava veriyordum rahatlatiyordu 
0 oy
(1,045 puan) tarafından
Ballı limon yapabilirsin ılık tuzlu gargara yaptır buhar solut sıcak duş aldır kolay geçmez öksürük şuruplarındanda uzak dur kesiyor evet içinde alkol var sarhoş edecek miktarda var 
0 oy
(2,206 puan) tarafından
Bende işe gelirken öksürüyordu ilaç aldım bi tane şurup umarım yarar işe.

Geçmiş olsun sizede

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 96 göst.
24 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Zzzzzz (1,719 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 80 göst.
0 oy
3 cevap 99 göst.
25 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Anneolmakask (835 puan) tarafından soruldu

410,139 soru

12,332,065 cevap