+1 oy
74 göst.
önce Diğer kategorisinde (119 puan) tarafından
Kzlar elinde hiç ek gıda listesi olanlar var mı varsa ekler misiniz buraya bide ben hiç 3 gün kuralı yapmadım diyenler var mı ben ilk çocuğumda 3 gün kuralı yaotim hep ama cevremdekiler hiç yapmadıklarını diyor herşeyden verdik diyorlar ve kural yapmayan annelerin çocuklarıda herşeyi yiyor benmki hiç bişey yemiyor şimdi ikinci bebeğe nasıl yöntem uyguluycam ona bakicam listesi olan ekler mı hayrina

7 Cevaplar

+1 oy
önce (3,972 puan) tarafından
3 gün kuralı yaptım hiç riske atamam cocugumu. Ek gıda listesi yok bende Instagram'da ek gıda sayfalari var oradan bakıyordum canim 
önce (119 puan) tarafından
Sağol canm
-Reklam-
+1 oy
önce (1,999 puan) tarafından
Kızıma 3 gün kuralı ile başladım alerji olmadı ama olsaydı ne yediğini bildiğim için kolay olurdu dikkat ettim etmekte önemli bence 
önce (119 puan) tarafından
Neler verdin canm ilk başta sonra kaçıncı ayda herşeyden vermeye basladin
önce (1,999 puan) tarafından
İlk yoğurt verdim canım sonra havuç patates brokoli daha sonra muhallebi tarzı verdim yumurta sarısı ile yoğurt karışımı devam ettim artık 16 aylık şeker yok tuz çok az devam ediyoruz şu an herşey yiyor sadece yumurta sevmedi yemez
+1 oy
önce (567 puan) tarafından
4 çocuğumdada 3 gün kuralı yapmadım eski usul gittim bır sıkıntı olmadı şükür 
+1 oy
önce (757 puan) tarafından
Başkalarında alerji çıkmayabilir sizde çıkabilir. Ayrıca çocuklara 1 yaştan önce şeker , tuz salça gibi şeyler önerilmiyor çocukta ileri yaşlarda şeker tansiyon kolesterol hastalığı çıkıyor.  Bu ailelerin "Yediğimiz herşeyden verdim" eseridir 
0 oy
önce (308 puan) tarafından

Yeni nesil bebekler hep alerjik yediklerimiz hormon oluyor genelde benim kızım şuan 8 aylık ve ben ilk yogurt denedim 3 gün denemedim 2 gün verdim bişey yok ertesi gün başka bişey verdim havuç brokoli falan öyle gittim ama yeni bişey denedigim bi gün başka bişey yedirmedim ben blw yöntemiyle büyüttüm oğlumu ama kızım eliyle yemek istemiyor kaşık istiyor bende onlara ayak uydurmaya çalışıyorum oğlum 4 yaşında ondada böyle yaptım canı çeksin herşeyi yer ben bşrazda oğluma hadi beraber hazırlayıp beraber yiyelim modu verdim :) belki ondan yiyordur (Kızıma ayrı hazırlıyorum herşeyi ) gittigim yerede götürüyorum baharatlı oluyor başkalarının yaptıgı

0 oy
önce (29,056 puan) tarafından

Üç gün kuralı yapmadım çocuğum herşey yer onceden ucgun kuralını varmış yok sendrom yok kural aman ya 

Zaten zararlı şeyler vermiyoruz 

0 oy
önce (805 puan) tarafından
3 gün kıralı ile başladım kızım herşeyi yer. Faso fiso uydurulmuş birşey bu. Yemeyen çocuk yemez. Çocuğu zorlarsaniz çok verirseniz çeşit vermezseniz tek tek tatirmazsaniz tat tomurcukları gelişmez gıda reddi olur. 3 gün kıralı yapmayan ailelerde daha fazla yememe ihtimali tam tersine. 

Listeyi bana doktorum bu sekilde vermişti fotoğrafı yok ama yazivereyim

Havuc

Kabak

Bal kabağı

Tatlı patates 

Patates

Avokado

Taze fasulye 

Brokoli

Kapya biber

Yoğurt 

Muz

Elma

Armut

Şeftali

Kayısı 

Yumurta

Pişmiş domates 

Salatalık

Zeytin ezmesi

8.ayda kuzu kıyma + yumurta beyazı 

7.ay organik tavuk 

8.ayda ıspanak karnabahar gibi sebzeler

7.ay tarhana vs

İrmik yulaf pirinç unu bunlarida 6.ayda başladık tadimla.

İlk 1 hafta sonra ikinci öğün başladık. Sbaah yeni tadim akşam tattirdigim alerjisi olmayan sebzelerden karışım patates+ yoğurt gibi

Her öğün Max 6 tatlı kaşığı tadımdan sonra. Tuz yok baharat verilebilir kimyon nane gibi 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 169 göst.
22 Eylül 2021 Diğer kategorisinde SweetDreams00 (1,009 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 175 göst.
19 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde Gonul. yaram (542 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 65 göst.
8 Nisan 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Alpingo!!45 (731 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 164 göst.
19 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,578 soru

12,276,907 cevap

37,786 kullanıcı

Kategoriler

...