0 oy
142 göst.
önce Diğer kategorisinde (365 puan) tarafından
Hanımlar çarşafı şerif farz mı onun yerine bol geniş  renkli şeyler de giysek yine olmaz mı yani takva bakımından soruyorum şuan o döngüdeyim Allah rızası için bilgilerinizi paylaşır mısınız

6 Cevaplar

+1 oy
önce (694 puan) tarafından
Kur'an'da nasıl örtünmemiz gerektiği açıkca yazıyor. Hatlarınızı belli etmeyen dikkat çekmeyen bol kıyafet omuzlarınızın üstüne kadar inen başörtüsü. Renk dikkat çekmeyecek herhangi bir renk olabilir . Önemli olan göze batmamak 
-Reklam-
+1 oy
önce (391 puan) tarafından
Çarşafa neden çarşafı Şerif dıyrosunuz ki gerek yok bence. İslam'da dış kıyafet var. Ahzab suresi 59. Ayetti sanırım. Ama bu çarşaf da olur ferace de muhım olan tesettürü yerine getirmek
önce (725 puan) tarafından
Bence normal bir kıyafet olmadığı için. Çarşaf deyince normal çarşaf aklına geliyor insanın sjsjsjsj
önce (1,113 puan) tarafından
Çarşaf denilmesindeki Gaye de zaten bu Peygamber Efendimiz aleyhissalatu vesselam örtünün dediğinde kadınlar evlerindeki çarşafları almışlar başlarından aşağıya örtmüşler kimi renkli çarşafı örtmüş kimi siyah kimi beyaz artık ellerinde ne varsa
önce (725 puan) tarafından
Yaa gerçekten mi bak bilmiyordum
+1 oy
önce (304 puan) tarafından
Tesetterun en efdali çarsaftir 

Aslinda göründugu kadar da zor degil 

10 yasimda giyindim elhamdullah 

Ama onun yerine siyah bol feracede giyinebilirsin 

Ustune genis siyah esarplar oluyor ondan da takarsin
önce (115 puan) tarafından
takvalı diye kimse yazmamış ama üstte bir linki paylaştım İhsan Şenocak hoca anlatıyor en doğru şekilde onu dinlemenizi tavsiye ederim
@zeyneb34 Hayır Mardin'de oturuyorum eşimin tayininden dolayı burada oturuyoruz
önce (365 puan) tarafından
Ya o kadar çok araştırdım ki bazı cemaatlerlekiler diyeyim sadece çarşaf takvalıymış gibi gösteriyor bu yüzden bende başka alternatif baktığımda kendimi kötü hissediyorum
önce (304 puan) tarafından
Yani canım zorla giyeceğin şeyden sana hayır gelmez kötü maksatla söylemiyorum bunu Çünkü etrafında Çarşaf giyip sonradan çıkaran çok kişi var bu senin içinden gelmesi gerek ama sen diyorsan ki bana çarşaf ağır geliyor kendine göre güzel bir ferace üstüne goguslerini omuzlarını kapatacak başörtü takarsın tamam
Aslında çok içimde var ama hayatım çok kısıtlanamaz örnek memur olmak istiyorum eee memurluk yaparken çarşaf yasak malasef
0 oy
önce (4,104 puan) tarafından
Üzerini örtecek hatlarını belli etmeyecek her türlü örtü olur. Ferace,sufle,çarşaf, pardesü bunlar gibi. 
0 oy

sizde buradan dinleyebilirsiniz 28 yaşındayım 7 yıldır çarşaflıyım elhamdülillah işin özünü ihsan şenocak anlatmış
Allah razı olsun canım
0 oy
önce (1,113 puan) tarafından
Örtünmek farz. Kimse çarşaf, ferace siyah farz diyemez. Takva bakarsın renkli eşarp takiyordur hakikatten çok takvalidir. Bakarsın simsiyah baştan aşağıya giyer fakat ahlâkî bozuktur.

Kalpleri en iyi Allâh bilir. Dikkat çekmemek için bol soft renkler giyilir çok canlı olmayan. İmkân ölçüsünde yoksa çiçekliler ile de devam edilebilinir. 

İki yıldır çarşaf giyiyorum +sı ve -si var. Rüzgarda çok bacak hatlarını belli ediyor o yüzden içime iki tane etek giyerek bu durumun önüne geçtim. Fakat dışarda rüzgarda çok vücuduna yapışan görüyorum bu doğru değil bakıyorsun ferace giymiş bol hiç vücut hatları belli olmuyor. Doğru kıyafet seçimi giyerek denemek lazım. 

Şimdi çoğu gruh en üstünü çarşaf deme ve farz demeye gidiyor hiç de baktığın zaman öyle değil çarşaf daha çok vücut hatlarını belli ediyor özellikle göğüs o kadar çok belli oluyor ki içerden elimi tutmak zorunda kalıyorum. Bol ferace ve büyük boy eşarp da olur hatta daha da güzel kapatıyor. 
Allah razı olsun canım

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 93 göst.
13 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Safbiri66 (104 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 84 göst.
24 Aralık 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Safbiri66 (104 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 611 göst.
14 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,507 soru

12,274,329 cevap

37,686 kullanıcı

Kategoriler

...