+1 oy
123 göst.
Tatil-Seyehat kategorisinde (591 puan) tarafından
4 aylık bebeğim ve 6 yaşında oğlumla uçak yolculuğu yapacağız önerileriniz var mı hanımlar. İki çocukla ilk deneyimim olacak biraz korkuyorum açıkçası :)

7 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Ben en son tövbe ettim yazın :D 

Biri 6 aylık biri de 2,5 yaşındaydı :) ya şu anda mesela ikisi de yürüyüp O noktaya gelmeden bir daha tek başıma asla gitmem :) Ama senin oğlun bayağı büyük en azından onu kontrol edebilirsin
(591 puan) tarafından
Onun bana hiç zorluğu yok en son gittiğimde kendi kendine takılıyordu :D ama bebekle nasıl yaparım diye düşünüyorum
tarafından
Kız bebekten niye korkuyorsun 4 aylık hiçbir şey olmaz ben kızımla Tekken 2,5 aylıkken başladım gidip gelmeye bir yaşına kadar 8 10 defa binmişti hiç sorun yaşamadım
(591 puan) tarafından
Ya ağlar mı eder diye :)
(1,076 puan) tarafından
1.5 ve 3 yaşlarındayken cesaret edip dönüş için uçak bileti aldım. İkiside yürüyor olması çok bişey değiştirmiyor gerçekten. Bekleme salonunda yerlerde yuvarlandılar engel olmak ne mümkün.
(591 puan) tarafından
Evet birde uçağa binmeden önce bekleme alanında beklemek var Allah yardımcımız olsun anneler olarak bizlerin :)
-Reklam-
+1 oy
(278 puan) tarafından
Bebek araban varsa onu da al yanında ücretsiz kargo bölümüne teslim ediyorsun zaten aşırı derecede işini görür bebek çantanı çok ağır yapma 4 aylık bebeğin için 2 kat giysi 2 bez koy mamasını da kontrolden geçtikten sonra yap çantana koy hazırda kalsın çünkü zor oluyor çocukla hazırlamak uçakta 4 aylık bebeğin kucağında olur zaten oğlunda büyükmüş yardımcı olabilir sana çok zorlanmazsın bebeğinin uykusunu uçuş saatine göre ayarla uçakta uyusun daha rahat edersin ben öyle yapıyordum ama son ki binişim de oğlum 12 aylıktı çok hareketliydi hiç durmak bilmedi o yüzden tek gitmem bir daha dedim senin bebeğin küçükmüş sorun çıkaracağını zannetmiyorum hangi firmadan bilet aldın bilmiyorum ama turkısh airlines de ek olarak ikramlık veriliyor sandaviç ve içecek Pegasus ücretli oluyor yiyecek içecek kontrollerden sonra suyunu atıştırmalık al 6 yaşındaki oğlun için şimdiden hayırlı yolculuklar korkma bişey olmaz inşallah 
(591 puan) tarafından
Pegasustan aldık daha önce uçakla gittim ama iki çocukla ilk defa gideceğim 2 bez yeter mi acaba bebek arabasını almak isterim ama valizi nasıl çekeceğim bebek arabası olursa onu düşünüyorum
(278 puan) tarafından
Çekersin canım kolay oluyor yolculuk nereye bilmiyorum ama havaalanında çok rahat varsa kanguru ana kucağın o da olur kucakta oradan oraya yorulursun
(591 puan) tarafından
Kangurum var onu kullanmayı düşünüyorum yolculuk İstanbul'a havaalanına eşim bırakacak oradan abim karşılayacak inşallah
(278 puan) tarafından
İstanbul havaalanı çok büyük biliyorsundur kangurunu al yanına o zaman canım çok zor olmaz merak etme bez yetmezse uçakta zaten bakım odasında var bebek bezi ıslak mendil falan sorun yaşamazsın yanında atıştırmalıklar al yine de
(591 puan) tarafından
A bunu merak ediyordum hiç dikkatimi çekmedi daha önce uçakta bakım odası alt değişme imkanı var mı diye Sabiha Gökçen e gideceğiz biz İstanbul havalimanı çok büyük gerçekten bir ankara aşti gözümü korkutmustu birde İstanbul havalimanı :D
+1 oy
(158 puan) tarafından
Kızım 8 aylıktı memlekete gittiğimizde bir buçuk saatlik bir uçuşumuz vardı illallah ettirdi inanır mısın ben babası mahvolduk saçımızı başımızı yazmamıza her yerimizi uçağın içinde gezmek istedi ondan sonra kalkmak istedi başkalarına saçını çekmek istedi ne verdiysek durmadı ta ki emzirip uyutana kadar mahvolduk İnan ki
(3,510 puan) tarafından
Eyvah
Bunu okudum ya
Tırstım açıkçası
Benimde inşallah yazın uçak ile 4 buçuk saat yolculuk yapmam gerekiyor
Artı uçaktan indikten sonra 12 saat araba yolculuğu var
Benimde 2 çocuğum var biri yazın 2 yaşa yakın olur diğeri 5 yaşa yakın olur
Offfoff
(158 puan) tarafından
Bir de canım biz aktarmalı gittik bir buçuk saat uçakla çektik 2 saat da havalimanına durduk sonra başka bir uçağa bindik bir buçuk saatte öyle sürdü mahvolduk İnan ki
(591 puan) tarafından
Benimde aktarmalı sayılır havaalanına gitmem bir saat sürecek çünkü ama tek uçuş Allah'tan
0 oy
(1,076 puan) tarafından
Oğlum 5 aylıkken Kıbrıs a gitmiştik annane ziyaretine. Uyuyacağı saatleri seçmiştik ve uyumuştuda. Uçak kalkarken biberon vermiştim kulakları acımasın diye. Onun dışında telefona sevdiği şarkıları videoları indirdik nolur nolmaz dursun diye. Sevdiği oyuncakları yanımıza aldık. Giderken full uyudu. Dönüşte de babasıyla beraber oyalamıştık oyuncakla şarkılarla
(591 puan) tarafından
Emiyor inşallah yerim rahat olurda emzirebilirim rahat rahat :)
(1,076 puan) tarafından
Çocuklu ailelere cam kenarı veriliyor genelde. Çocuklarımla 3-4 defa bindik hep öyle verdiler. Çocuk kimin kucağında olacaksa ona cam kenarı veriliyor. O yüzden rahat olursun diye düşünüyorum. Birde bindiğim uçaklarda çocuklu aileler ya en başta ya en sonda oturuyordu genellikle. Hepsinde böyle midir bilmiyorum
(591 puan) tarafından
Bana karışık denk geldi özellikle arka ya da ön verdiklerini sanmıyorum :) bakalım şansımıza neresi gelecek
(1,076 puan) tarafından
İyi uçuşlar size şimdiden :) umarım rahat geçer
(591 puan) tarafından
Teşekkür ederim inşallah:)
0 oy
(699 puan) tarafından
Benim kızım 6 aylıkken yaptım cam kenarı bide kız delirdi ağlamaktan aldım ayakta gezdirdim zar zor uyudu yan koltuktaki kadınla yer değiştirdik meğersem cam kenarında daha çok basınç oluyor çok zor geçti valla ben tövbe ettim daha otobüs de denedim ama şunu anladım çocukla yolculuk yapmak bir işkence. 
(591 puan) tarafından
Cam kenarında daha çok basınç olduğunu bilmiyordum bende emzirmek daha kolay olur diye cam kenarı istiyordum
(699 puan) tarafından
Bende aynı şekilde düşünmüştüm ama yanlışmış orta daha iyimiş gerçekten öyle
(591 puan) tarafından
Bakalım şansımıza neresi denk gelecek
0 oy
(466 puan) tarafından
Aaa tüh ilk defa mi bincen bende Mart'ta bincen oğlumla ilk defa 1,5 yaşında annemlerle İstanbul'a gidicez hiç evde saniye durmaz ucakda nasıl durdurcam bilmiyorum ya çok ağlar telefona çocuk şarkıları indirimde izletirim, bu arada Pegasus inişi kalkışı kotuymuş ablam A jet ile gidelim dedi ordan bilet aldık ucakda çok ses olur kulağına pamuk felan tikarim heralde  seslerden çok korkuyor
(591 puan) tarafından
İki çocukla ilk defa bineceğim bebeğim ilk defa binecek yoksa daha önce bindim oğlum küçükken de binmistik ama üzerinden 5 yıl geçti unutuyor insan :) yorumlarda oyuncak al yazmışlar fikir oldu :)
(466 puan) tarafından
Aynen öle bende oyuncak alaym
0 oy
(54 puan) tarafından
oyuncak aldım yanıma elma almıştım yalasın diye video indirmiştim uçak modunda izlesin diye 
(591 puan) tarafından
Henüz ek gıdaya başlamadık sadece anne sütü ekranda açmıyorum ama oyuncak alacağım bir kaç tane
(54 puan) tarafından
Benimkide geçmemişti ek gıdaya 3 4 aylık filandı insanları rahatsız etmektense bu şekilde düşündüm cok işe yaramıştı canm nasıl istersen artık
(591 puan) tarafından
Teşekkür ederim öneriniz için :)

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 289 göst.
25 Eylül 2021 Tatil-Seyehat kategorisinde Aydede (677 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 358 göst.
0 oy
6 cevap 155 göst.
23 Şubat 2024 Tatil-Seyehat kategorisinde Melekler (26 puan) tarafından soruldu
0 oy