0 oy
116 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (909 puan) tarafından
simdi size cok onemli bi soru soracagim int biraz arastirdim da bi de size sorayim pirasayi nasil yapiyorsunuz ve yanina ne gider ?

12 Cevaplar

0 oy
(909 puan) tarafından

En İyi Cevap
arkadaslar toplu cevap vereyim genellikle pirinc havuclu tarif verilmis oyle yapip yanina corba yapacagim hepinize cok tedekkur ederim harika ve hamaratsiniz masallah ❤️
-Reklam-
+1 oy
(836 puan) tarafından
Pırasaya havuç, pirinç ekleyip portakal/lîmon suyu ekliyorum.

Bazen sebzeli mercimek çorbasına ekleyip mixerden geçiriyorum. 

Soğan, Pırasa karışımı(doğrayıp) kremalı sebzeli kiş yapıyorum.

Ya da en basitinden pırasalı börek yapıyorum. 
0 oy
(1,036 puan) tarafından

hiç kendim pişirmem. annemin yaptığını da yemem. sadece kaynanamın yaptığı pırasayı yiyorum o da sağolsun evde seven yok diye havuçlu pirinç yemeğine pırasa katıyor gibi pişiriyor. herşeyi çok pırasası az olunca yiyebiliyorum :)

(1,045 puan) tarafından
Çorbasını yaparım canım
0 oy
(1,015 puan) tarafından
Zeytinyağlı yapıyorum başka türlü yemem. 1 kilo pırasa için 1 havuç koyuyorum. Pırasanın yeşil yerlerinden fazla eklemiyorum. Çünkü beyaz kısımlar çamurlaşıyor yeşil kısımlar pişene kadar. Pişse bile ağızda hoş bi tat bırakmıyor zaten o kısımlar. İçine mutlaka 2 tane kesme şeker atarım. Biraz pirinç. Bolca hakiki zeytinyağı. Tuzunu ve suyunu koyup kısık ateşte pişmeye bırakırım. Pişince içine yarım limon sıkarım. Miss gibi bayıla bayıla yerim çok severim
0 oy
(13,717 puan) tarafından
Önce biraz havuclari sotele sonra pirasayi ekle onu da kavur üzerine salça ekle kavurduktan sonra suyunu ver biraz da pirinç at tuz seversen biraz acı kapat kapağını kisikta pişir 
0 oy
(13,140 puan) tarafından
pırasa ve havucu kavur. içine pirinç, nohut koyabilirsin ama çok değil. pilav olmasın. azıcık salça biraz su tamam

pırasalı kıymalı börek yapabilirsin, acayip güzel oluyor 

pırasalı mücver, yine pırasa ve havucu koy un yumurta baharat, mis gibi mücver 

ben bi de meze gibi yapıyorum, havuçla pırasayı kavuruyorum. Üstüne sarımsaklı yoğurt. 

hiçbir şey bilmiyorsan yemeğe soğan yerine pırasa koy
0 oy
(4,249 puan) tarafından
Havuç ve patatesi zeytinyağı ile kavurup üstüne pırasaları atıyorum biraz salça biraz pirinç göz kararı su ☺️
0 oy
(2,636 puan) tarafından
Ben salçasız bol ekşili severim. Havucu soteler sonra pırasaları eklerim. Tuz, az karabiber, az şeker, portakal limon suyu eklerim. Son aşamada portakal limon kabuğu ekleyip biraz da pirinç koyarım. Servislerken de üstüne dereotu.
0 oy
(318 puan) tarafından
Pırasadan börek yaparız biz çok severim. Tavuk havuç pırasa dilerseniz soğan bunların hepsini yağda kavuruyorsunuz sonra da yufkanın içerisine çok lezzetli oluyor. Ya da sadece pırasayı yağda kavuruyoruz çok az salça koyan da var tuz baharat bu kadar ıspanak gibi yani
0 oy
(19,922 puan) tarafından
Ben herşeyi çiğden kıyarım. Oirasalari doğrar tencereye atarım. İçine havuç 1 patates 1 avuç pirinç nohut ekler pisuririm. Piştikten sonra limon sıkarım. Gayet güzel olur 
0 oy
(1,135 puan) tarafından
Ya ben çok severim sma yalpmayı bilmem :D
(909 puan) tarafından
elden gel bendensin aksjjdjdjdj
0 oy
(4,531 puan) tarafından
Pirinçli havuçlu yemeği dışında kavurmasını yapıyorum. Doğrayıp Haşlıyorum kıyma, salça, haşlanmış pırasa ve yumurtayı kavuruyorum çocuklarım seviyor

İlgili sorular

+2 oy
5 cevap 93 göst.
11 Ocak 2025 Moda kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 74 göst.
13 Ocak 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Angelheart44 (1,378 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 143 göst.
19 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde zeynos1234 (3,550 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 105 göst.
23 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Pakize333 (2,489 puan) tarafından soruldu

410,119 soru

12,331,322 cevap

39,216 kullanıcı

Kategoriler

...