+4 oy
546 göst.
Diğer kategorisinde (2,528 puan) tarafından

Bugün çenem düştü üçüncü post sanırım :)

Okuyamayanlar, okumasına fırsat verilmeyenler ya da yanlış bölümü olduğunu düşünenler. Soru sizlere. Farz edin ki lise son sınıfız, aklınız bugünkü akıl ama. Yarın üniversite tercihlerinin son günü. Türkiye de bugünkü Türkiye değil, iş bulmak daha kolay ve hayat daha ucuz. Öğrenci dostu bir ülke. İlk 3 tercihinize hangi bölümü yazardınız?

Ben makine mühendisiyim. Şimdiki aklımla ilk 3 şöyle olurdu:

1. Matematik Öğretmenliği (Sosyetenin matematikçisi olmak için :P)

2. Endüstri mühendisliği (Çalışma alanı daha geniş olduğu için)

3. İç mimarlık (Minimalizmi yaşam tarzı haline getirmek için :))

Siz neler yazardınız? 

27 Cevaplar

+2 oy
(2,525 puan) tarafından

Lise matematik bölümü mezunuyum ilköğretim matematik bölümünü yazardım ilk üçüne de :))

(2,528 puan) tarafından
Matematik hayattır, matematik kriz çözmedir, matematik iletişimdir. Çok seviyorum matematiği.
(2,525 puan) tarafından
Bende çok seviyorum başka bir bölüm aklımdan bile geçmez ama her şartta ilköğretim matematik olsaymıs çok çok iyi olurmuş
-Reklam-
+2 oy
(5,399 puan) tarafından
Maliye mezunuyum tarih severim

Arkeoloji okuyup misirda calismak o mumyalari hiyografileri incelemek isterdim
(2,528 puan) tarafından
Tarih ve Din Kültürü en başarısız olduğum iki dersti :(
(5,399 puan) tarafından
Cok severim ikisinide hala geceleri 1 bolum belgesel izler yatarım binlerce yil once bir insanin dokundugu esyaya dokunmak isterdim her tarihi antik sehirde gezdigimde kendimi bu dönemde hissetmiyorum icim kipir kipir oluyor heyecanlaniyorum
(2,528 puan) tarafından
Duygu olarak bu duyguyu yaşamayı seviyorum heyecan veriyor ama akademik olarak bu iki bölümü yapaölyşrıö bir türlü :/ Din Kültürü yüzünden sınıfta kalacaktım annem geldi okula hocayla konuştu :)))
(5,399 puan) tarafından
Benim en zayif dersim matematik geometri fizik bu derslerde basarili olamadim hic
+2 oy
tarafından
Sağlık 

Polislik 

Hukuk:))
+1 oy
(957 puan) tarafından
İngilizce öğretmenliğini okurdum şuan ki tek pişmanlığım bu. İngilizce öğretmeni yok seceneklerde yine matematik öğretmenliği derim evli kadınlar için ideal bir meslek yazın full evde ara tatiller süper bir meslek 
+1 oy
(12,991 puan) tarafından

bilgisayar mühendisiyim, iç mimarlık son sınıf öğrencisiyim :D

tercihimi yaptım bile

(2,528 puan) tarafından
Sen benim içimde kalanlar kısmını halletmişsin :) Bilişim de aklımda kalan alanlardan
(12,991 puan) tarafından
bilişim çok güzel ve gerçekten tam çağın işi ama ben beceremedim. okulu bile zar zor bitirdim. sen de mühendissin bir makine kadar olmasa da zordu yani. hele kıl hocalar varken.
yazılım kısmı benlik değil ama donanımda da kadın istemiyorlar niyeyse, dil falan olsa belki daha iyi olurdu ama o dili halledemedim.
içimde de hem mimarlık vardı, iç mimarlık oldu onu okuyorum bakalım, tabi şimdi kız var diye ara verdim okula. projeler falan hayatta yapamam her hafta ödev, kızım marketleri parçalar:))
(2,528 puan) tarafından
Maşallah sana yine de ya. Ben de doğumdan önce fotoğrafçılık ve sosyal hizmetler okudum. İkisini diploması da duruyor ama hiç kullanmadım :)
İç mimarlık nerede okuyorsun
(12,991 puan) tarafından
sende okumayı sevenlerden:) fotoğrafçılık da güzel ya
Çukurovada okuyorum, bilgisayarı da burda okudum.
+1 oy
(14,827 puan) tarafından
Avukat ve att olmak isterdim son kararım att olurdu kesin 
(2,528 puan) tarafından
Ablam MEB'de avukat, çenesi hiç durmaz :))
(14,827 puan) tarafından
Ahahah benim de durmuyor sanırım ondan :D ama tabi ikisi arasında kalsam ATT olurdum
+1 oy
(3,421 puan) tarafından
Mimarlık güzel olurdu tasarım yapmak hoşuma gidiyor
(2,528 puan) tarafından
Yavrucuklarına kısmet olur inşallah :)
(3,421 puan) tarafından
İnşallah kızım zaten çok istiyor mimalık okumayı
0 oy
(987 puan) tarafından
Tercihin son gününe değil okulun son yılına dönüp herşeyi bu kadar boşlamayıp daha çok çalışır ve genetik mühendisliği yazardım. Üniversitede biyoloji okudum. Okulu bitirmek için çalıştığımın yarısı kadar üniversite sınavına çalışsam zaten genetik mühendisliğini kazanırdım :) 
(2,528 puan) tarafından
Çok güzel bölüm o da ha. Keyif için okumak isterdim ama meslek olarak ister miydim bilemedim :)
(987 puan) tarafından
Valla her türlü isterdim de o dönem ailem çok bunaltmıştı. Zerre ders çalışmadan girdim sınava. Öylesine seviyorum diye biyoloji yazdım ama okuyana kadar canım çıktı :)
(2,528 puan) tarafından
Fen Edebiyat bölümleri çok zor bence de. Oda arkadaşım Biyoloji okurdu çok zorlanıyordu
(987 puan) tarafından
Evet hem zor hem iş imkanları da çok kısıtlı. Nasip ve birazda benim tembelliğim diyeceğim :)
0 oy
(6 puan) tarafından
Tıp seviyorum nedense ya :) bende açıktan okuyorum inş son sınavım olacak üniversite okuyun tıp ta yerimi alirim :))
(2,528 puan) tarafından
Tatmini yüksek de okuması aşırı zor be :) Okumayla bitse keşke ömür boyu çalışma gerektiren bir bölüm :)
(6 puan) tarafından
Olsun kız herseyine razıyım hastaneye gidince hemşireler darlanıyor ya ben keşke bilsem de yapsam diyorum inan çok ta iyi ilgilenirdim :)
(2,528 puan) tarafından
Evlatların gerçek eder inşallah hayallerini ♥️ Benim anneciğim de hep okuyup okul müdüresi olmak istermiş ama dedesi müsaade etmemiş. Kardeşim öğretmen o oldu annemin yerine müdüre :)
0 oy
(240 puan) tarafından

Hep içimde kalmıştır eğer tekrardan bir şansım olsaydı hemşire olmak isterdim lisede sağlık lisesi gelmişti ama göndermediler kaldı öyle ben olamadım ama kız kardeşim oldu hemşire:))) 

Bütün tercihim hemşirelik olurdu 
(2,528 puan) tarafından
Yavrularına da daha iyileri kısmet olur inşallah ♥️
(240 puan) tarafından
İnşallah canım güzel dileklerin için teşekkür ederim ♥️
0 oy
(919 puan) tarafından
Avukatlik okurdum yaa
(2,528 puan) tarafından
Ablam avukat da o iş de zor, car car car konuşur bize hep :)))
(919 puan) tarafından
Olsun zor ama havalı ya
(2,528 puan) tarafından
Evet, ablam cübbeyi giyer kırmızı rujunu sürer ben küçük Emrah gibi torna tesviye başında ahahaha :)))
(919 puan) tarafından
Olsun;)))
0 oy
(7,868 puan) tarafından

Moda tasarım yada gastronomi :D

(2,528 puan) tarafından
Kesinlikle gastronomi senin işin aşkom, restoranlar zincirin de olurdu kesin ♥️
(7,868 puan) tarafından
:))) inşallah
0 oy
(546 puan) tarafından
Eğer iş bulma sıkıntım yoksa yine aynı bölümü okurdum arkeoloji :) ama iş bulma sıkıntım varsa okul öncesi öğretmenliği okurdum :) (not: ikinci üniversite olarak çocuk gelişimi bitirdim şuan da formasyon eğitimi alıyorum ama herşey zamanında güzelmiş iki çocukla bu işler çok zor oluyor:)
(2,528 puan) tarafından
Çocuksuz da zor ya, ben de doğumdan önce fotoğrafçılık ve sosyal hizmetler okudum pek kolay olmadı kafa almıyor bir süre sonra :)
(546 puan) tarafından
Aynen öyle hocayı dinliyorum dinliyorum bir kulaktan girip diğerinden çıksa yine iyi hiç girmiyor kulağıma :D
0 oy
(2,308 puan) tarafından
Havacılık yazardım diğer ikisi olmazdı çünkü istediklerimi gerçekleştirdim nasipse seneye havacılık yazıcam inşallah 
(2,528 puan) tarafından
Havacılık Kabin Hizmetleri falan mı yoksa Havacılık ve Uzay Mühendisliği mi?
(2,308 puan) tarafından
Havacılık kaza Kırım istiyorum canım heralde havacılık uzay mühendisliğinden mezun olup sınavla olunuyordu diye hatırlıyorum tabi şartlar ddeğişmediyse
0 oy
(738 puan) tarafından
Merhaba canım ben zaten üniversite öğrencisiyim. Bu sene son senemdi fakat pasif öğrenciyim. İngiliz Dili ve edebiyatı okuyorum. Hazırlık bile okudum. Toplamda 5 sene. Hem çocuktan dolayı hem de hayalim olmadığı için devam etmiyorum, etmeyeceğim de. Şu anki hedefim PMYO. POMEM de değil. Hem mezun değilim hem de okulunu tam anlamı ile okumak istiyorum. Şu an tekrardan yksye hazırlanıyorum. 

1 PMYO

2 hemşire 

3 ingilizce öğretmeni ( o kadar okuduk:(. )
(2,528 puan) tarafından
O zamaaan hope you become a policewoman or an international nurse where you can also use your English :)
(738 puan) tarafından
I hope so.♥️
0 oy
(8,749 puan) tarafından
Veteriner  çocuk gelişim  bunların icinden ic mimar olabilir bunlardan birini secerdim ben
(2,528 puan) tarafından
Kısmet olur inşallah ♥️
(8,749 puan) tarafından
İşallah canım  bu sene ünüverteye başlamak istiyom
0 oy
(19,822 puan) tarafından
Akdeniz üniversitesi gastronomi .

Akdeniz üniversitesi psikoloji 

Akdeniz üniversitesi sosyoloji 
(2,528 puan) tarafından
Alanyalıyım kıız aklımı çelme :))
(19,822 puan) tarafından
Enee alanyaliysan kesinlikle Akdeniz üniversitesi tabi ki. Kampüsu çok güzeldir. Gormussundur belki zaten.
(2,528 puan) tarafından
Evet evet bilmem mi, kardeşim orada öğretmenlik okudu. Çok severim gerçekten pek çok iddialı okuldan güzel kampüsü
0 oy
(51,542 puan) tarafından
ben yine kendi meslegimi secerdim muhasebe
(2,528 puan) tarafından
O sırada para saymayı bile zor beceren ben :))
Matematik çok severim ama muhasebe başka. Hiç sevmiyorum para işlerini :)
(51,542 puan) tarafından
lise de matematik duayeni derlerdi bana bütün formuller ezberimde yan grubun bile sorularini cozerdim ticaret lisesinde olmasam matematik okurdum ama gel gör ki yıllar gecti ve bir salaklik geldi ustume gecenlerde 15i 3e bolemedim ☺️☺️ sadece para isindegil ön muhasebe faturalar kagitlar belgeler suan gecici calisiyorum oyle ozlemisim ki çalışmayı
0 oy
(4,336 puan) tarafından
Halkla iliskiler ve tanitim bolumu mezunuyum. Istedigim uni ve istedigim tercihti. O zamana geri donsem kesinlikle guzel sanatlara giderdim resim veya tiyatro bolumu tercih ederdim. Annem onlarda is yok diye hep ogretmen oliyim istedi. Ilk tercihimi hep onlarin dogrultusunda yaptim sansa olmadi, ikinci tercihte istedigim yere yerlestim. He cok mu is var halkla iliskilerde, aslinda is alani genis ama malesef turkiyede halkla iliskiler danisman gibi bisey olarak goruluyor ve alanlarina genelde iktisat isletme mezunlarini aliyolar.
(2,528 puan) tarafından
Sen epey kabiliyetlisin o zaman. Güzel sanatlar da halkla ilişkiler de beceri isteyen bölümler. Maşallah. Tiyatro ben de isterdim. Okulda aktif tiyatrocuydum
(4,336 puan) tarafından
Oyleydim bende. Resim kursuna gidiyodum 8 9 yasinda, hocam yetenekli devam etsin demisti ama babam goturmekten sikildigi icin sigara iciliyo orda diyip goturmemisti(o zamanlar kapali alanda sigara iciliyodu, gittigim merkezde de mola yerinde iciliyodu) liseye kadarda okulda tiyatroda aktiftim. Ama dedigim gibi annem babam memur olduklari icin para yok o islerde demislerdi. Sabit gelirli is yapabilecegim bolumler istiyodular :) Ama bolumumu cok severek okudum sadece sektor beni soguttu isimden, gerekli degeri gormuyor malesef.
(2,528 puan) tarafından
Benim aklımda ileriye dönük çocuk kitabı yazarlığı veya çocuk tiyatrosu var, belki çocuk tiyatrosu için bir şeyler yapabilirsin.
(4,336 puan) tarafından
Net bisey diyemiyorum ilerisi ne olur bilemedigimden ama neden olmasin :)
0 oy
(5,272 puan) tarafından
Tercih yapmayi unutmuşum  cnm  sayisalcimisin puanın kac
(2,528 puan) tarafından
Tercih yapmıyorum canım postu okumadın sanırım, mezun olalı 15 sene olacak neredeyse :)

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 92 göst.
15 Ağustos 2022 Kültür-Sanat kategorisinde Suskun50 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 57 göst.
30 Aralık 2024 Diğer kategorisinde UmAYElcin (191 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 109 göst.
4 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Tugce12. (639 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 81 göst.
30 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Birkucukbebis (264 puan) tarafından soruldu

409,603 soru

12,313,670 cevap

38,782 kullanıcı