+2 oy
301 göst.
Diğer kategorisinde (90 puan) tarafından
1 koç kestircez kaç kişilik sulu yemek çıkar acaba onu merak ettim yanına nohut pilav helva da var

16 Cevaplar

+2 oy
(172 puan) tarafından
Ben kesip dağıttım yemek yapmadım canim
-Reklam-
+2 oy
(3,443 puan) tarafından
Akika kurbanı dağıttık bizde 20 kilo ya yakın et çıkmıştı 
+2 oy
(7,073 puan) tarafından
Kesip dağıttık yemek yapmadım
+2 oy
(1,010 puan) tarafından

bizim adak vardı onu kestik de akikalar duruyor hala :) bu arada akika her yerde bilinmiyor. bizim orda bilinmez mesela. benim akikam hiç kesilmemiş örneğin. eşimin memleketinde var o yüzden kızlarımıza kesicez inşallah

(185 puan) tarafından
Adak çok önemli, eğer yerine gelmezse Allah o adağın yerine mukabilince başka şeyler alır ta ki siz yerine getirene kadar. Gidip hemen adağı kesmelisiniz.
(30 puan) tarafından
Iste hic hatirlamiyorum oyle bisey. Olma ihtimaline karsi adak yerini tutabilecek yapabilecegimiz bisey var mi? Ben adasam bile ufak tefek seyler olur. Isimiz rasgitmemesinden sebep boyle bisey dusundum acaba unutulmus adagimiz mi var diye..
Her seyin ters gittigini soylemistim ya bunu duzeltebilecek bi dua veya sadaka miktari vs var midir?
(185 puan) tarafından
Hizbul bahr duasını okuyabilirsin. Adetken okunmaz.
(30 puan) tarafından
Tamam tesekkur ederim :)
(2,266 puan) tarafından
İnşAllah MK :) bu ekonomide zor gerçekten. Rabbim nasip etsin inşAllah
+2 oy
(832 puan) tarafından
Kaç kilo canlı ****** ona bakılıyor ortalama et kilosu söyleniyor canlı baskül de kac geldi 
(90 puan) tarafından
60 kg. mış 70 kişi falan olcak da yeter mi acaba onu düşündüm
+1 oy
(13,062 puan) tarafından

akika ne, başlık hatası herhalde :D

koyunun kilosuna göre en az 15-20 kilo et çıkar.

geçen bezelye yaptım, içine 250-300 gram kadar et koydum 4kişi çok rahat yedik. ama sade et yapacaksan kavurma porsiyonu 100-150 gram olur.

1 kilo etten 8-10 kişilik kavurma çıkar. 

(922 puan) tarafından
Akika kurbanı var canım hata değil
(13,062 puan) tarafından
haaa ben onu bilmiyorum o zaman :)
(13,062 puan) tarafından
baktım şimdi çocuk için kesilirmiş, biz direkt adak olarak diyorduk ondan adını bilmiyorum demek ki
(90 puan) tarafından
Ay bı an bende şüphe ettim akika değilmiydi diye baktım :D
+1 oy
(4,858 puan) tarafından
Hiç bir fikrim yok eşim dana kestirip dağıtmışti yemek yapılıyor mu akika yeniliyor mu inan onu bile bilmiyorum bilen arkadaşlar yardımcı olur inşallah 
+1 oy
(176 puan) tarafından
Biz kesip dağıttık yemek yapmadık en iyisi sizde öyle yapın daha rahat
(90 puan) tarafından
Hiç aklımıza gelmedi palanlandi artık herşey
(176 puan) tarafından
Bişi olmaz Allah kabul etsin inşallah
+1 oy
(1,461 puan) tarafından
Biz bağış yaptık ama siz kestirecekswniz adakcilar ortalama kaç kilo et cikar söylüyor 
+1 oy
(4,344 puan) tarafından
Ben direk bagis olarak yaptim dagitmadim yemekle ama adakcilar ortalama kac kilo cikar et soyler.
+1 oy
(2,266 puan) tarafından
Hiç o şekilde yapmadık , ya dağıtıldı ya çevirme yapılıp ikram edildi bizimkiler
+1 oy
(185 puan) tarafından

Kız çocuğa 1, erkek çocuğa 2 akika kurbanı kesmek (7.gün bebeğin saçını kazımak gibi) sünnettir. Kesmenin sınırı veya bir vakti yoktur, her an kesilebilir. Adak değildir. Aileler kendileri de yiyebileceği gibi dağıtabilirler de.

Soruna gelirsek; kaç kg et çıkacağına bağlı olarak değişir.
(90 puan) tarafından
60kg miş
70 80 kişi gelcek kavurmali pilav yapacaktık yetmez diye yemeğe çevirdik yetermi acaba 80 kişiyr
(185 puan) tarafından
Et 60 kg ise Neredeyse kişi başı 1 kgya yakın düşüyor yeter de artar bile güzelim dert etme yanında başka şeyler de var
(90 puan) tarafından
Hadi inşallah
+1 oy
(993 puan) tarafından
Biz yurtdışı bağış şeklinde kestirdik. Akika kurbanı yemek yapıp dağıtma fikri güzel ama çok zahmetli olmaz mı canım. O kadar etten en az 250 kişilik yemek çıkar sanki
(90 puan) tarafından
Çiftligimiz var yerimiz müsait kayınvalidem pisirecek herşeyi sağolsun yoksa zahmetli oluyor evet
(993 puan) tarafından
Ortam uygunsa çok güzel. Allah niyetinizi kabul etsin.
(90 puan) tarafından
Amin sağolasın
0 oy
(133,756 puan) tarafından
akimadan yemek yapmadik et olarak dagittik
0 oy
(5,749 puan) tarafından
Biz kizlariminkini bağışladık Afrika'ya. Ogluminkinide 2 tane kesecez birini yine Afrikaya birinide sizinki gibi yemekli vercez. 
0 oy
(20,548 puan) tarafından
Biz kesip dağıttık yemek yapmadık

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 164 göst.
6 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde Adesseda (262 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 362 göst.
0 oy
3 cevap 133 göst.
0 oy