+1 oy
88 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (124 puan) tarafından
Bebeğim 13 aylık. Emzirme sonrası ayağımda sallayarak uyutuyorum. İstiyorum ki yataga koyayım ve pışpışlayarak uyutayim. Veya kendi kendine..  1 yaşından sonra bunu yapabilen var mı? Tecrübeleriniz nasil ne yapmalıyım?

6 Cevaplar

0 oy
(653 puan) tarafından
15 aylık şuan ayağımda yazıyorum olmayınca olmuyo ben çok uğraştım yarım saat ağladı az önce ayağıma aldım tekrar. işin kötüsü ayakta da uyumak istemiyo hiç uyumak istemiyo ki Allah yardımcımız olsun 
(124 puan) tarafından
Benim öyle bir sorunum yok. Yani her gun ayni saatte uyur uyanir gündüz de gecede rutinimiz var. Fakat ben desteksiz uyutmaya başlamak istiyorum. Allah yardımcınız olsun
(653 puan) tarafından
Senin işin daha kolay olur o zaman. Bizimde rutinimiz var mama verir altını değişirim yatağında yanına yatıp ninni açıyorum saçını okşarım pışpış yaparım gündüz işe yaramıyo ama gece uykusunsa uzun da sürse işe yarıyo
-Reklam-
0 oy
(1,101 puan) tarafından
birden yatağa bırakıp uyumasını beklemek bana acımasızca geliyor. bebekler anne kokusu ve güveni istiyor bence. o nedenle desteksiz uyumak istemiyorlar. alışır mı alışır avrupalılarınkiler hep alışık ama bence adil bi düzen değil. bebeğin ihtiyacı varken anne kokusu almasından yanayım ben. büyüyünce zaten istemeyecek. 

ayakta sallamak her zaman mümkün olmuyor zaten her ortam uygun olmuyor o yüzden ben kucağımda uyutuyorum genelde. kucağıma alıp ninni açıyorum hafif hafif sallanıyorum. bazen omzuma yatırıyorum bazen koluma, arada ayağımda da uyuttuğum oluyor ya da yanına yatarak da uyutuyorum. haftada 1 falan desteksiz uyuttuğum da oluyor ama o çok uzun sürüyor.
(415 puan) tarafından
Avruparakilere anne demeye bin sahit lazim canim gozumle gõruyom emzirmiyor lar bile memeleri sarkmasin diye
0 oy
(522 puan) tarafından

2 yaş olacağız hala sallayarak uyuyorum diğer türlü asla uyumuyor:pouty: nereye kadar giderse artık. Odasına salıncak kurduk öyle sallıyoruz. Rahat oluyor. Bu da fikir olsun :D

(784 puan) tarafından
Salıncak ta uyuyormu
(522 puan) tarafından
Evet uyuduktan sonra yatağına alıyorum
0 oy
(4,406 puan) tarafından
Iki cocugunda 19 20 aylik kendileri kendi kendine uyumaya gecti. Acikcasi bana 1 yas bunun icin kucuk geliyo. Duygusal bag olarak ben kendimde o ayda uyutamazdim. Tavsiyem uyku duzeni hep olsun. Uyku duzeni var ise buyudukce kendileri o surece geciyo.
0 oy
(888 puan) tarafından
ilerde bugünleri cok özleyeceğim için kendi istemeyene kadar salladım şuan 3 bucuk yaşında yaklasık 1 yıldan fazladır yatağına gider uyur ya da uykusu geldiği yerde sızar
0 oy
(993 puan) tarafından
Benimki dört yaş hala sallıyorum ama şöyleki iki dakikada uyuyo
(178 puan) tarafından
Ay bu ne :)
Okul çağında artık. Bence kesinlikle bırakmalısınız.
(993 puan) tarafından
Yok yoksa yüreğimi sisirir saatler ve sallamadigim için anında yatıyor zaten zor olmuyo

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 364 göst.
0 oy
7 cevap 190 göst.
15 Mart 2022 Diğer kategorisinde Yeni.bir.anne (1,073 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 104 göst.
+1 oy
15 cevap 317 göst.

410,936 soru

12,366,170 cevap