+2 oy
279 göst.
önce Diğer kategorisinde (17,248 puan) tarafından
Bazı insanları anlayamıyorum. Bu dünyaya çocuk getiriyorsan ona ne yapıp yapmaması gerektiğini öğretmek lazım. Öyle değil mi? 

Dün oğlumun topu kayboldu. Dışarı unutmuş sanırım oyuna dalıp. Komşunun kamyonun altında kalmış top heralde. Bugün de kapının önüne oynamaya çıktılar top komşunun oglunda idi. Benim oğlan çağırdı beni annem Mustafa topumu vermiyor dedi. Çıktım balkona Mustafa niye vermiyorsun dedi bu benim topum dedi. Hayır o Muhammed'in topu verir misin topunu dedim bana hayır benim topum arabanın altında buldum dedi. Hayır yani tamam arabanın altında bulmuş olabilirsin ama o topun bizim olduğunu biliyorsun. Sonra bana diyor ki hayır bakkaldan aldım. Bakkaldan alınmış olsa böyle eski olmaz ayrıca üstünde kızımın yaptığı kalem lekeleri var. Onları görmesem inanacam. Bunların anneleri babaları bunları görmüyor mu? Oğlum bu top nerden geldi kim verdi vs hiç mi sormuyorlar ya. 

Şimdi gelip derler bir topun kavgasını mı yapıyorsun çocukla. Benim derdim top değil. Benim çocuklarım paylaşmayı sever. Top olsun oyuncak olsun hatta bazen meyve bile kapının önünde oynadığı kaç çocuk varsa hepsine meyve götürüp beraber yerler. Ben çocuklarımın keriz yerine konmasına sinir oluyorum. Yapma etme desem çocuk paylaşmayı öğrenmez. Öbür türlü de keriz yerine koyuyorlar çocuklarımı 

9 Cevaplar

+5 oy
önce (15,640 puan) tarafından
Valla canim anne babanın tepkisi çok önemli. Benim kizimin okulda Pandufu kayboldu. Kizim diyorki anne benim pandufumu alan çocuğun annesi ona kizmamişmidir. Ben okuldan bişey getirsem sen bana çok kızarsın. Hem başkasinin eşyasini izinsiz almak hırsızlık olur diyor. Anne baba olarak tepki verilmezse çocuklar alışkanlık aline getirirler bazi şeyleri. 
önce (303 puan) tarafından
Kesinlikle öyle
önce (12,663 puan) tarafından
kesinlikle öyle başta bulduğunu getirir sonra iş hırsızlığa kadar gider
önce (1,125 puan) tarafından
Hayy MaşaAllâh
-Reklam-
+2 oy
önce (6,087 puan) tarafından
Topun üstünde isminiz yazmıyorsa annesi nerden geldiğini bilemez ki sahibi gelince ver diyebilir en fazla. Alma o topu at dışarı gibi şeylerde bana çok büyük tepki gibi geliyor geçen oğlum parkta bitane rüzgar gülü bulup bisikletine takmış dedesiyle gitmişti bisikleti garaja bırakıyorlar dolayısıyla ben günler sonra gördüm oğlum bu ne dedim dedemle parkta bulduk bak nekadar güzel dedi ama sahibi bulamazaa üzülür parkta sahibini görürsek verelim dedim nitekim bulamadık sahibini. Güzelce anlattım bulduğun herşeye benim diyip almaman lazım senin oyuncaklarını başkasının almasına üzülürsün değil mi buda aynı şey dedim anladı mı sanmıyorum :) başkası almak isterse kıyameti koparır mı evet :) çünkü çocuk. Yani direk annesini suçlamayın. 
+2 oy
önce (11,848 puan) tarafından
Yetiştirmeye yetistiremiyor.ben kızımın elinde farklı bir silgi ,kalem vs ne görsem anında bu kimin derim .aldığım almadigim şeyi tanırım.bunlar.cocuk kızım da eve getiriyor arkadaşının kalemini.qy anne unutmuşum vermeyi bende kalmış diyor.hemen yarın daha derse girmeden veriyorsun ve özür diliyorsun diyorum.bir çok veliden de aynı özveriyi görüyorum sınıfımızda.ama olmayanlar da var.kizimin isim yazılı ceketi gitti sınıfta.ismi yazıyor ya.bir hafta aradım taradım yok.
+1 oy
önce (303 puan) tarafından
Valla canım çok haklısın katılıyorum sana hadi o çocuk ama anne babasının öğretmesi lazım 
+1 oy
önce (2,305 puan) tarafından

Belediye süs taşları koymuş parkta çimlerin yanına, bir tanesi oğlumun kamyonunda eve gelmiş. Eşimle akşam götürdük koyduk :D Küçücük çakıl taşı ama bize ait değil. Oğlumuza da her seferinde tekrarlıyoruz bize ait olmayan bir şeyi izinsiz, bilgisiz eve getirmemeliyiz diye.

0 oy
önce (3,967 puan) tarafından
Sonuçta siz o mahalledesiniz,komşunuz size veya baska komşulara sorabilirdi isteseydi. Bir çocuğa senin olmayan eşyayı almazsın demeyi ögretmek zor olmamlidir. Market gidiyoruz oğlum kraker alır bana vermez kendisi elinde tutuyor kasaya götürüp bırakıyor ben bunu ögretmeseydim elinde krakeri alır marketten çıkardı. 
0 oy
önce (3,214 puan) tarafından
Asla normal karşılayamıyorum. Kaç kere başımıza geldi en son misafir çocuğu evden iki arabasını götürmüştü. Haftalar geçti oğlum hâlâ onları soruyor. Eşimi kırmak istemedim yoksa arayıp isterdim ama bir daha eve kabul etmemeye karar verdik. Sokaktansa bulsa onu eve sokmamalı. Çocuk bu yapabilir ama bizim uyarmamız lazım. Dışarıya düşmüş bir takı bulsak alıp takabilir miyiz hayır çocuk da buna alışmamalı. Yoksa öğrenemezler maalesef. 
0 oy
önce (819 puan) tarafından
Bugün hastaneye gittim kızım 2 yaşında durmadı bende eline telefon verdim tam doktor odaya girdi sadece iki saniye bişi sorcamşimdi kızımı koltuktan kaldırmiyim dedim yanda bi teyze vardı dedimki 2 saniye bakarmısın doktora bişi sorucam teyze demez mi çocuğuna kendin bak.

Demek istediğim insanlık bitmiş bu kadın ne ki çocuğu o olsun senin olayda da annesine bakmak lazım çocuğu böyleyse kendi kim bilir nasıl

Allah iyi insanlarla karşılaştırsın öpüyorum..... 
0 oy
önce (17,960 puan) tarafından
Keriz yerine koyulmak olarak görme senin oğlun tabiki paylaşımcı olsun ama arkadaş seçsin iyi ile kötüyü ayırt etsin düzgün olanlarla arkadaşlık etsin öyle çocukla arkadaş olacağına hiç olmasın daha iyi 

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 214 göst.
9 Aralık 2024 Diğer kategorisinde mehlikam (38 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 47 göst.
0 oy
1 cevap 100 göst.
1 Mart 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde YSK (124 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 120 göst.
5 Temmuz 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde pikachu.53 (1,922 puan) tarafından soruldu

408,537 soru

12,275,593 cevap

37,735 kullanıcı

Kategoriler

...