+2 oy
257 göst.
Diğer kategorisinde (34 puan) tarafından
Kızlar merhaba henüz 7 günlük yeni anneyim ama ikinci çocuğum oğlum şuan 5 buçuk yaşında ve herşeye yetişemiyorum çok zorlanıyorum sorum şu iki çocuklu anneler sabah kalktığınızda neler yapıyorsunuz ilk neyle başlıyorsunuz temizlik kahvaltı falan bebeğim sabaha kadar uyumuyor ve çok uykusuzum zorlanıyorum bana fikir verin lütfen lohusa depresyonun dayım :(

11 Cevaplar

+3 oy
(5,674 puan) tarafından

Uyku neydi ya  :D

Benimde 4,5 yaşında oğlum ve 26 günlük bebem var sabah ilk uyandığımda bebegimi biraz emzirir ardından mama verir altını temizler yatırırım sonra geçer kahvaltı hazırlar oğlumu kahvaltısını yaptırırım ardından ben de kahvaltı yapar kahvaltıyı toparlarım daha bebeğim uyanmadan bütün evi temizleyip toplarım yine bebek uyanır onunla ilgilenirim altını temizleme emzirme vs tabii bu arada benim büyüğü de hiç durmuyor 50 bin kere soru soruyor 50 bin kere topladığım yerleri karıştırıyor bozuyor tekrar bebeğim yattın mı yemeğe girişiyorum yemek aralarında uyanır biraz kucağıma alır sakinleştirir tekrar yatağına koyarım o arada büyüğü yine ortalığın anansını ağlatır ben 3 posta laf anlatırım ona sonra yemek ye tekrar bebekle uğraş bulaşıkları yıka eşin gelsin yemeğini hazırla bebekle uğraş bulaşıkları yıka gece de yatma öyle aynı döngü 26 gündür var :D

(5,674 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım ben kendimi bildim bileli uyku sorunum var uyuyamıyorum ondan uykusuzluk pek etki etmiyor bana ama sen dikkat et fırsat buldun mu yat eşin geldi mi bebeği ona ver 1/2 saat olsada uyu
(34 puan) tarafından
Eşim bakıyor aslında ama sürekli emmek istiyor eşimin elinden de bişey gelmiyor amin amin inşallah dua et geçsin bu günler
(5,674 puan) tarafından
İnşallah geçecek canım daha küçük o emzir saralık olmasın
(34 puan) tarafından
Emziriyorum merak etme canm çok tskr ederim ❤️
(5,674 puan) tarafından
Rica ederim canım benim Allah yardımcın olsun ❤️
-Reklam-
+1 oy
(768 puan) tarafından
Merhaba bende lohusayim kızım beş yaşında ilgiye ihtiyacı var bebekle yemek temizlikle ilgilenmekten dus almaya fırsat yok bide üstüne eşim uzağa ise gitti haftada bir geliyo halletmeye çalışıyorum robot değiliz bu günler geçecek bunu sürekli hatırlat kendine yoksa kafayı yer insan 
(34 puan) tarafından
Bende şuan o haldeyim hatırlatıyorum kendime ama geçmeyecek gibi geliyor bu günler bana
+1 oy
(4,363 puan) tarafından
Benimde cocuklarin arasi 5 yasti. Benim bebegim gece uyurdu ama ister istemez yorgunluk oluyodu. Ve sadece 25 gr vererek hastaneden cikardigim cocuguma 2 gece uyanip emziremedigim icin sariligi yukselip 1 gece yatis almistik. Ayni hislere sahiptim. Yetisemiyorum yapamiyorum diye. 1 aylik olunca hersey oturdu. Sabah ilk kucugu emzirip sonra baba ve abiye kahvalti hazirliyodum. Esimde yardim ederdi zaten buyugu kendi istegini soyledigi icin babasi da yapardi. En azindan sabah esinden destek iste ki 2 3 saatte olsa bi uyu. Buyugu okula gidiyosa ev isi vs dusunme onlari gonder kucugu ile ne zaman uyursa o zaman uyu sende. Uyumasanda yat dinlen. 
(34 puan) tarafından
Hayır okula gitmiyor eşim sabah erken işe gidiyor evde durmuyor ki oda çok uykusuz ev kirli sepet dolu kıyafet insan nasıl rahat eder ki
(4,363 puan) tarafından
Daha yeni dogum yapmissin kendini hirpalama, hepsi duzene girecek
(34 puan) tarafından
İnşallah canm tskr ederim
+1 oy
(225 puan) tarafından
1 aylık kızım ve 1 yaşında bir oğlum var. Uyku nedir unuttum. Yemek yemeği bile aklıma getiremiyorum, oğlanı yedirirken ancak 2 3 kaşık atıyorum ağzıma.

"Atem tutem men seni, şekere atem men seni, akşam baben gelen de, önüne atem men seni." türküsünü mırıldana mırıldana kendimi dinç tutmaya çalışıyorum. Yoksa yok.
(34 puan) tarafından
Rabbim yardımcımız olsun gerçekten çok zor
0 oy
(833 puan) tarafından
Ne sen sor ne ben söyleyeyim dicem tabi o işin espirisi ben artık değişik bir boyuta geçtim bu kadar işin arasına kendime iki dakika krem sürme, bir bardak çay içme o da 2 dakika , birde iki dakika lığına video izleme ödülü veriyorurm yanj hergün 10 dakikam var yaşadığımı anlam için. Yoksa ne iş biter ne güç sonra kendimj robot gibi hissetmeye başlıuorum , 
(34 puan) tarafından
Bende öyleyim galiba  :( artık boyuttan boyuta geçiyorum
0 oy
(7 puan) tarafından
Biri 3 yaşına yeni girdi bir ay oldu diğeri de 1 yaşına bir ay kaldı ama küçüğüm hâlâ bebek gibi oturma yürüme emekleme yok yapamadığı şeyler için de sürekli ağlıyo diş dönemindeyiz bi de iki tazmanyam var sabah 6-7gibi kalkarız küçüğün karnını doyur altını değiştir büyüğü evdeyse kahvaltı okuldaysa beslenme sonra okula gidiyoruz üçümüz büyüğü bırakıp geliyorum küçüğü uyutuyorum yemek yapıyorum sonra büyüğü okuldan almaya gidiyoruz gelip yemek yiyoruz küçüğü uyutuyorum bi kahve sonra oyun kavga gürültü 6-7 uyku saatleri küçüğü uyutuyorum büyüğe çizgi film açıyorum sonra onu uyutuyorum eşim geliyo yemek yiyoruz ve kapanış temizlik memizlik hak getire sabah ilk yemek yaparım sonra vakit kalırsa diğerleri 
(34 puan) tarafından
Gece uyusun varsın sabah erken kalksın ama yok sabaha kadar emziriyorum ne süt kalıyor göğsüm de nede bişey robot gibiyim
0 oy
(13,794 puan) tarafından
Allah analı babali büyütsün çok erken daha

İlla zorluklar olacaktır ama 40 ız çıkana kadar düzen kendi kendine oturur merak etmeyin

Modunuzu yüksek dön Bebeğinizi bol bol sarılın hemencecik buyur

Benim de kızım 2:30 yaşına girdi oğlum bir yaşına vakit akıp gidiyor 
(34 puan) tarafından
Çok tskr ederim canm ❤️ inşallah bende 40 bekliyorum bebeğim uyusun yeter başka da bişey istemiyorum
0 oy
(4,362 puan) tarafından
İlk cocugun en azindan buyuk cnm zor olsada sukur gececk bebisler uyudumu yat dinlen sende uykunu alkrsa daha verimli olursun
(34 puan) tarafından
Keşke canm keşke uyusa sabaha kadar uyumuyor ve cidden çok zor evet büyüğü büyük ama oda ilgiye muhtaç bir çocuk sonuçta
0 oy
(2,680 puan) tarafından
Arada yaş farkı işinizi kolaylaştırmadı mı? Bir tane kızım var bende en az 5 yaş olsın diyorum da o yüzden sordum
(34 puan) tarafından
Evet oğlum büyük iyikide öyle ara koymuşum diyorum ama bebeğim uyumuyor ve çok zorlanıyorum hiç bir iş yapamiyorum sabaha kadar uyku nedir bilmiyor ve bu beni çok zorlandırıyor
0 oy
(753 puan) tarafından
Minik bebeğini bana gönder canım biraz koklayom misss gibi cennet mokuyofur şimdi hayırlı olsn Allah kolaylık versin. Bendede iki tane iki yaş ve dört yaş rutin olusturunca herşey yolluna giriyor zmnla 
(34 puan) tarafından
Evet gerçekten kokusu çok güzel amin amin inşallah canm bende artık rahat edeyim yaa ama bu düzen hiç gelmeyecek gibi geliyor bana
0 oy
(14,852 puan) tarafından
Senin zamanlarında bende öyleydim elim ayağıma dolaşıyordu :/ biraz zamanla oturuylr herşey 

Sabah 7.30 da kalktı oğlum(5aylık) 

Altını değiştirip üstünü değiştirdim. Çay suyu koydum 

Kızımda (4.5 yaş) 9 da uyandı o uyanmadan kahvaltıyı hazırladım. Yaptıktan sonra mutfağı topladım evi topladım kızımı hazırladım okula gitti. Hemen yemeği yaptım. Tabi bu aralarda oğlumu emziriyorum ve uyutuyorum. Eşim işe gitti evi süpürdü sonra kızımı almaya gittim geldim. Yemek yedik topladım oyun oynadık 2 saat felan sonra da gene iş işte bitmiyor ki :D sabah olanlar bunlar yani Bi vakit geçince düzene biniyor 
(34 puan) tarafından
İnşallah bi an önce düzene girsin istiyorum cidden çok yorgunum robot gibiyim
(14,852 puan) tarafından
Ya şuan 2 saate bir emzirme de var ve yeni alışıyorsun normal aslında umarım kolaylıkla geçer. Ailen yakınındaysa yardım iste mutlaka
(34 puan) tarafından
Yardım ediyorlar ama onlara da yazık sürekli gelip yardım edemezler ki
(14,852 puan) tarafından
Şuan daha küçük canım biraz etsinler haklısın bu deyişine ama :/
(34 puan) tarafından
Eltim sağ olsun bir hafta bende kaldı çok yardı mı dokundu eve gitti mecbur ama onu da anlıyorum sonuçta

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 392 göst.
11 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Eda1 (181 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 322 göst.
22 Ocak 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Elif&hanim (5,487 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 611 göst.
20 Ekim 2020 Aile & Aşk kategorisinde Meleknazz (119 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 80 göst.

410,138 soru

12,332,074 cevap

39,254 kullanıcı

Kategoriler

...