+5 oy
264 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (5,200 puan) tarafından
Anneler  bugün çok mutluyum kızım 18 aylıkdi yürümüyordu iki gündür kızım aniden yürümeye başladı demek istediğim bebeği geç yürüyen varsa sağlığı yerindeyse her türlü kendileri vakti gelince yürür bu yüzden canınızı sıkmayın 

10 Cevaplar

+3 oy
önce (7,547 puan) tarafından

Bugün aklıma sen geldin acaba bebegi yürüdü mu diye . Senin adına sevindim cnm :)

önce (5,200 puan) tarafından
Allah razı olsun cnm çok mutlu oldum bugün kızım yürürken görmeyi
-Reklam-
+2 oy
önce (2,744 puan) tarafından
Ne güzel,benimde oğlum konuşsaydıda boş boğaz insanların çenesi kapansaydı
önce (2,323 puan) tarafından
Kaç yaşında
22 aylık
Ben kapattım banada hep 18 aylık olmuş niye yürümüyor diyorlardı vakti gelince herşey olur cnm konuşur  oda
Kelime kelime anlatıyorsa dert etmeyin. Ekran varsa bitirmeye çalışın. Etrafında sürekli güzel konuşun. Dil maruz kalındıkça öğrenilir
önce (11,393 puan) tarafından
Benim kız da 21 aylık tek kelimeleri söylüyor öbür kızım 2 yaşında 3 kelimeli cümleler kuruyordu ve konuşması gayet anlaşılırdı her çocuk farklıdır tedbir alın yine de ama dert etmeyin erken daha
Baba , Mama,gel,kalk bunları tek söylüyor,yani cümlesi yok mesela baba gitti yerine ba gi diyor çoğu şeyin başını söylüyor herşeyi anlıyor yapıyor ama konuşamıyor
Ekran var mı TV telefon tablet? (Bizim doktor kısaca 3T derdi :))
Sadece televizyon izliyor ama sürekli değil
Bol bol konuşun açılırlar cnm
Ben ta anne karnında çene çalmaya başladım. Doğdu doğalı her şeyi konuşurum. Altını açarken bile pipi anatomisine kadar her şeyi anlatırdım :) 1 yaşında konuşmaya başladı. Ondan sonra da İngilizce Türkçe konuştuk eşimle. Şimdi oğlum 3 yaşında, akıcı İngilizcesi olmasa da konuşulanı anlıyor. Bazen o anlamasın diye eşimle İngilizce şifreleşirdik artık onları da çözüyor :D Hiç ekran vermedik biz ama.
önce (3,349 puan) tarafından
Burada arkadaşımın oglu 26 aylık. Hayır, baba, mama, su ve ablasının ismini söylüyor sadece. Ne söylense anlıyor erkek çocuğu. Annesi erkekler biraz geç konuşur diyor. Evet doğru ama o da fazla. İnşallah sıkıntısız her şey hallolur bacım. Cocukta ekran var ama kapatıldığı an normal oyun oynamaya başlıyor. Bana da dendi tv al evine cocuk ses duysun seni yormaz çünkü perisan oldum. Yine hayır dedim alışır diye. Ben hep ekran açtım bak sorun yok dedi. Evet cocugu gerçekten zeki ama konuşması henüz yok sanırım biraz genetik biraz da tv telefondan
+1 oy
Gündüz de gördüm sanırım yorumunu, 18 aylık hâlâ yürümüyor diye. Dua etmiştim sağlıkla yürüsün vakti gelmiş diye. Hayat yolu hep açık olsun inşallah, düşse de kalkacak kadar kuvvetli bir insan olsun ♥️
Allah razı olsun cnm ilk bebeğim onu o şekil yürüyerek görmek beni çok mutlu
Tahmin edebiliyorum, ben de asla unutmam oğlumun ilk adımlarını :) Şişko bacaklarla pıtı pıtı giderdi :)
Ben asla unutmam cnm
+1 oy
önce (87 puan) tarafından
Maşallah benim kızım da 9 aylıktı yürüdü hamdolsun dişleri de var çok şükür yürüyor da keşke konuşması da olsaydı tek tük konuşmaktan başka gibi cümle kurup bir araya getirmiyor şu an 15 aylık ne zaman konuşur tam takır bilmiyorum hani konuşsaydı da bu s.a.l.a.k insanlar artık demeseydi niye konuşmuyor diye
Açılır 17 aylikdan sonra cnm
Amin inşallah
önce (132 puan) tarafından
Yürümesi onun kendi gelişimsel süreciyle ilgili ama konuşmasında maalesef çevresel etkilerde önemli. TV kullanıyorsanız (Çocuk izlemese ama arka planda açık olsa bile) konuşma gecikir. TV açmıyorsanız, bol bol kitap okuyun. Sorular sorun.  Siz bu çevresel olanakları sunduktan sonra artık onun dil ve bilişsel gelişimi doğrultusunda inşallah bir şeyler demeye başlar. Siz zaten konuşuyorsunuzdur vs zaten ama benim vurgulamak istediğim sey, televizyon. Televizyon açılan bir evde 15 aylık bebeğin konysmamasi normal, 2 yaşı bile bulabilir. Ancak gelişimsel açıdan 15 aylıkta bilinçli kelimeler olması gerekir tabi. Kedi köpek gibi..
Güncelleme: Yorumunuzu tekrar okudum da siz cümle kurmayı bekliyormuşsunuz. 18 aya kadar cümle oluşmasını zaten beklemeyiz. Boşuna stres yapmışsınız.
Evet evet :D
Cümle kurmasını bekliyorum ama bende abartmışim tabi
Ne bilim mesela 2 yaşındakileri görüyom maşallah tıkır tıkır konuşuyor
Kızım da anne baba kedi gel teyze amcaya anca bay bay hareketleri şarkı açtığımızda dans etmesini zıplamasıni biliyor
Ben aceleci davranıyorum televizyon fazla izlemiyor telefon bağımlısı değil
önce (132 puan) tarafından
Tam da olması gerektiği gibi dil gelişimi. Hatta size şunu söyleyeyim, teorik açıdan tam olması gerektiği gibi ama çoğu kişinin çocuğu bu ayda bu kelimelere bile sahip değil.
Maşallah, iyi çocuğunuz. :)
+1 oy
önce (1,328 puan) tarafından
Daha bebişi iki aylık olan ben darısı başımıza o günleri görmek nasip olur inşallah .. çok sevindim yürümesine 
Rabbim sanada nasip etsin bu mutluluğu ilk bebeğim ilk  heyacan cnm
+1 oy
önce (184 puan) tarafından
İlk cocugum 1 yaş yürüdü ıkıncı 17 aylık ucuncu 19 aylık yurüdü hiçte kafaya takıp can sıkıntısı yapmadım Allah ne zaman izin verdiyse ozmn yürür
Benim ilk olunca kafaya çok takmıştım cnm  çok şükür yürüdü
+1 oy
önce (3,349 puan) tarafından
Çok sevindim bacım ❤️
Bende çok sevindim
+1 oy
önce (3,203 puan) tarafından
Maşallah zaten kendini ne zaman hazır hissederse o zaman yürüyorlar iki hafta sonra gör sen sanki aylardır yürüyor gibi hızlı gitmeler koşmalar hepsini yapacak 
Hadi inşallah cnm
+1 oy
önce (149 puan) tarafından

Ne güzel maşallah darısı benim başıma olsun inşallah :) çünkü herkesten uzakta olmama rağmen telefondan bile yürümüyor mu tembel çocuk üşengeç bu , şunu yapin siz mi yanlış yapıyorsunuz muhabbetleri baydı beni.

Bugün tam 15 aylık oldu ayakta daha uzun süre duruyor artık emeklemeyi etrafında tutunacagi birşey varsa tercih etmiyor. Bugün duvarlardan tutuna tutuna dolaşıyordu evin icinde. Dün akşam da eline iki balon verdik internette görmüştüm denedik. Elinde balonlarla 6 7 adım güzelce yürüdü. Ama sonra yine hadi diyince yapmadı. 
Kızımda ayakta dengesini sağlayıp diğer gün iki adım attı sonra adımları attı sizinkide az kalmış yürümesi cnm
önce (149 puan) tarafından
İnşallah canım benim :D
+1 oy
önce (2,001 puan) tarafından
Masallah gozun aydin 
Tşk ederim cnm

İlgili sorular

0 oy
38 cevap 610 göst.
31 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde Mina gozde (2,671 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 380 göst.
3 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde Mevanin annesi (973 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 581 göst.
4 Ocak 2020 Aile & Aşk kategorisinde Kurabiye canavarim (703 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 295 göst.
7 Ocak 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde BirMelek (1,295 puan) tarafından soruldu

408,640 soru

12,280,106 cevap

37,862 kullanıcı

Kategoriler

...