+2 oy
308 göst.
Özel Günler & Hijyen kategorisinde (787 puan) tarafından
boy abdesti en dogru sekilde nasil alinir ?

7 Cevaplar

+1 oy
(787 puan) tarafından

En İyi Cevap
yok mu yav cevap verecek birileri 
-Reklam-
+2 oy
(3,401 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

image

image

Buyur.                   

(12 puan) tarafından
cnm bu hangi kitap önünü tam cekip atarmisin
(787 puan) tarafından
cok makbule gecti ben dogru aliyormusum buna gore
(3,401 puan) tarafından
Ekledim kapağını da
+1 oy
tarafından
Çoğu kişi yazmış sadece şunu yazmak için yorum yapıyorum kişi niyet etse gusül abdesti alacağım diye göle veya denize girse daha sonra çıksa gusül abdesti almış olur.
0 oy
(2,866 puan) tarafından
Ben ilk niyet ediyorum canim. Sonra 3 kere agizda su calkaliyorum . 3 kere buruna su suruyorum. Sonra bütün bedeni yikiyorum igne ucu kadar kuru yer kalmiycak şekilde. 

Eger banyo büyükse yani 2 elini uzatinca ellerin duvara degmiyorsa avret yerlerini ortmelisin. Bizim banyo küçük ben ötmüyorum
(787 puan) tarafından
benimki degmiyor galiba abdest alirken mi ortmeliyim yoksa banyo boyunca mi bi de ben ozel bolgemi yikayip normal abdest alip en son her yerimi yikiyorum sadece agza burna yeterli oluyor mu
(2,866 puan) tarafından
Evet canim sadeece agiza buruna yeterli. Birde banyoyu degilkendi avret yerlerini ortmelisin
(32 puan) tarafından
Her gusulde sanki yanlış yapiyormusum gibi hissedip 2 kere gusül alıyorum :D
(2,866 puan) tarafından
Vesvese geliyor insana evet :)
(801 puan) tarafından
Canım Şafii mezhebi misin bende böyle alıyorum çünkü
(787 puan) tarafından
ben mi ?
0 oy
(4,377 puan) tarafından
Önce niyet edeceksin ve tüm bedeni yıkayacaksin kulağında küpe var ise ileri geri götür ki su girsin içine iğne ucu kadar kuru yer kalmamali canısı böyle işte 
(51,517 puan) tarafından
oyle de demiyorum niyet ediyorum ağıza burna su butun vücudu yikama vaktim varsa basinda sonunda namaz abdesti de aliyorum
(51,517 puan) tarafından
siz safi mezhebine gore yazmissiniz sanırım
(4,377 puan) tarafından
Evet canısı ama isterseniz hanifilere göre de anlata bilirim
(51,517 puan) tarafından
yok canim sagolasin bende diyorum neden ilk kez duydum☺️☺️☺️
(4,377 puan) tarafından
Hee tamam canısı ❤️
0 oy
(801 puan) tarafından
Canım ben şafii mezhebine uyuyorum. Önce yikaniyorum sonra normal abdest alıyorum sonra gusüle niyetleniyirum 3 ağız 3 burun 3er de kolları yıkıyorum kulak deliklerini ovaliyorum yüzüğünü hareket ettiriyorum ki şu deymedik yer kalmasın besmele çekip eşhedümu getiriyorum 3 kere başımdan 3 kere sağından 3 kerede solumdan su döküyorum en son ayaklara 3 er kez su döküyorum. Avret yerini de kapatıyorum çünkü banyom büyük. Bunu ben bekarken cemaate giden bir yengem öğretmişti. Ve normal abdestin farz olmadigini sünnet olduğunu demişti bana. Bende acelem varsa veya adet gusulu alıyorsam bazen normal abdest almıyorum ama ilişki gusulune almaya çalışıyorum çünkü öyle daha rahat hissediyorum kendimi : )
0 oy
(97 puan) tarafından
Önce bi tertemiz yıkanırım liflenmek vs,sonra niyet eder normal abdest alırım daha sonra kulak deliği göbek deliği su değsin diye ovalar taharet alırım daha sonra gusül abdesti için niyet eder 3 defa burna baya çekip genze kaçacak şekilde su alıp sümkürürüm daha sonra ağızada 3 defa su alıp iyi gargara yaparım sonrasında ise önce baş sonra sağ taraf ve sonrasında sol tarafa olmak üzere 3 er defa yıkarım. Bide sadece besmele çekerim abdest almadan önce bişeyler okumamak gerekiyormuş.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 415 göst.
11 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Paresss (123 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 201 göst.
19 Ekim 2024 Diğer kategorisinde 12345ebe (994 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 44 göst.
+1 oy
2 cevap 35 göst.

409,359 soru