0 oy
63 göst.
Diğer kategorisinde (1,160 puan) tarafından
Vajinal ya da ağızdan diye yazıyor. Doktor vajinal yazmış. Benim bunu ağızdan yada vajinal almam etkisini farklı mi gösteriyor. Vajinal zorlanıyorum açıkçası çünkü. (19 haftaliğım ağrım olduğu için verdi erken doğumu önlemek için 36nci haftaya kadar kullanacağım,ilk yavrumda erken olduğu için tetikleyebilirmiş)

5 Cevaplar

0 oy
(1,127 puan) tarafından
Ben 32 hafta kullandım bende zorlamdigim için hep ağızdan aldım. Vajinal atarsanız yan etki yapmıyor. Ağzından alırsanız baş dönmesi yapıyor 5 dakika kadar. Etkisi aynı. Progestan vücuda progesteron veren bir hap. Ağızdan ya da vajinal alındığında etki farkı yok. Gebelerde süreç zaten zor, o yüzden daha fazla yan etki görmesin baş dönmesi yaşamasın diye vajinal öneriliyor.
(1,160 puan) tarafından
Peki bu ilaç fayda ediyor mu canım, ağrıları hafifletme gibi bir özelliği bulunuyor mu. 2 gün çok ağrım oldu ayakta çok durmustum kasılır gibi oldum adım atamadım. Doktorda bı bunu birde magnezyum yazdı kendide korkup
(1,127 puan) tarafından
Sanmıyorum ya o daha çok kanama için ama rahim kaslarini da duzenledigi için belki azalabilir
-Reklam-
0 oy
(5,097 puan) tarafından
Gebeliğimin başından sonuna kadar vajinal kullandım canm ağızdan çok yan etki yapıyor bulantı uyku hali vajinal yapmıyordu 
(1,160 puan) tarafından
Peki bu ilaç fayda ediyor mu canım, ağrıları hafifletme gibi bir özelliği bulunuyor mu. 2 gün çok ağrım oldu ayakta çok durmustum kasılır gibi oldum adım atamadım. Doktorda bı bunu birde magnezyum yazdı kendide korkup
(5,097 puan) tarafından
Düşük engelliyor canım benim ağrım olmadı yoğun kanamam vardı benim onu kestiler ama doğum sonuna kadar tedbir Amaçlı kullandım riskli gebeydim
0 oy
(620 puan) tarafından
Erken doğum olacak diye kullandım 36.haftada kestim kullanmayi ben ağzından alınca başım dönüyordu diye vajinal aldım çok da rahat oldu benim için 40.haftada doğurdum bu arada
0 oy
(727 puan) tarafından
Ben de 11 haftadan itibaren almaya başladım ilk başta vajinal olarak alıyordum dediğin gibi beni de zorluyordu doktoruma danıştım ağızdan alabilir miyim diye 14 haftadan sonra uygun gördü  şu an ağızdan alıyorum bir tane sabah 2 tane de akşam üst üste alıyorum
0 oy
(3,412 puan) tarafından
Vajinal daha etkili diye biliyorum bide yan etkisini azaltıyor ben öyle kullanmıştım 

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 42 göst.
19 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Zzzzzz (1,717 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 13 göst.
+1 oy
5 cevap 153 göst.

410,874 soru

12,364,283 cevap

41,825 kullanıcı

Kategoriler