0 oy
41 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (35 puan) tarafından
Kızlar bebeğim 1 aylık aşırı gaz sancısı var sürekli ağlıyor acile gittim hiç birşey yapmadılar ewe geldim tavsiyeleriniz neler 

5 Cevaplar

0 oy
önce (135 puan) tarafından
Bunu bende yaşadım o kadar çaresiz oluyo ki insan hastaneye gittim defalarca gaz damlası alın masaj yapın deyip gönderdiler hep bunları yapsam da faydası olması pek bizimkinde 5 aya kadar rahatlamadı çocuk kimisi 3.ayda son buluyormuş gaz sancısı bizimki uzun sürdü 
-Reklam-
0 oy
önce (4,180 puan) tarafından
Sütten geçmez diyolar ama bence geçiyor sen yediklerine dikkat et gaz yapacak şeyler tüketme. Öncelikle yatırmadan önce bebeğin yatağını mutlaka ısıt su torbası koy ısınsın torbayı kaldır bebeği yatır. Sen kimyon çayı iç bi çay bardağı kaynar suya bir çay kaşığı kimyon at 10 dk demlensin iç günde iki üç bardak içebilirsin eğer dokunmazsa. Mutlaka bebeğe masaj yap üç dört defa yapabilirsin gaz masajı diye yaz YouTube dan çıkar masaj yaparken zeytinyağı kullanabilirsin. İnşallah şifa olsun ama onunda bi zamanı var zamanı gelmeden geçmiyor bence bu yöntemler biraz hafifletir inşallah 
0 oy
önce (713 puan) tarafından
Bende beklim burda bebeğim bir aylık yeni koydum yatağa birazdan yine basacak çığlığı yok galiba bunun çaresi 
0 oy
önce (817 puan) tarafından
Her emzirme sonrası iki kez gaz çıkartın ve günlük gaz masajı yapın sıcak tutun. Bebekler 4.aya kadar gazlı oluyor sonra 6.ay itibari ile geçiyor. Hiç bir gsz damlası bence tedavi değil ama özellikle sezeryan doğan bebekelrde bebek kanaldan geçmediği için probiyotik desteği öneriliyor. Biz maxbiotic kullandık yenidogan yoğun bakım uzmanı önerisiyle. Doktorumuz da 6.aya kadar devam ettirdi.Gaz ve kaka sıkıntısı hiç çekmedik. Gaz çoğunlukla memeyi doğru kavrayamadigi için olur. Tam aldığından emin olun dudakları dışa baksın 
0 oy
önce (1,864 puan) tarafından
Still tee diye bir şey var süt artırıcı ama içinde kimyon falan da var. Benim bebeğim 1 aylıktan beri gazıni kendi cikariyor.

Alttan gaz masajı yaparsın canım üstten de yap midedeki de çıksın ama önemli olan alttan çıkan. Benim bebeden bir gaz çıkıyor görmelisin 10 saniye kesintisiz .

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 41 göst.
+1 oy
1 cevap 13 göst.
0 oy
7 cevap 70 göst.
2 gün önce Diğer kategorisinde Busraay (713 puan) tarafından soruldu

408,632 soru

12,278,692 cevap

37,814 kullanıcı

Kategoriler