0 oy
37 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (498 puan) tarafından
Süt kanallarında süt kalınca kist oluşma ihtimali var annem meme kanseri oldu zaten ne yazık ki. Nasıl yapsam daha sağlıklı olur ilaç mı kullansam sütüm kesilsin diye veya sağsam  mı. Azalttım günde ya 1 kere ya da 2 kere emer ama sütümde azaldı fakat 1 günde 1 kere emzirmezsem göğsüm mastid oluyor şişip ağrıyor. En sağlıklı en temizi hangisi. Tabi ilaç kullanmak da sağlıklı değil ama 

Siz ne yaptınız anlatır mısınız?

2 Cevaplar

0 oy
önce (4,180 puan) tarafından
Ben yaklaşık iki hafta kadar azalttım emzirmeyi ondan sonra bıraktırdım çok şükür hiç öyle birşy yaşamadım tamamen kesildi. Eğer bıraktırmayı düşünüyosan şişlik olunca bi beyaz lahana yaprağını buzluğa at iyice soğusun sonra göğsüne sar ısınınca değiştir şişliğini alıp seni rahatlatır sağarsan sütün artar iki üç böyle gider sonra biter inşallah 
önce (498 puan) tarafından
Teşekkürler lahanası da yapacam fakat süt kanalların tamamen boşalsın istiyorum. İrili ufaklı kist olmasın diye
Ama aile öyküsü de olduğu için sen mutlaka emzirme bittikten üç dört ay sonra kontrole git mamografi çektirme ama ultrasonla baktır
Valla öyle bi durum var mı bilmiyorum canım olsa da herkes de oluyor mu onu da bilmiyorum ki olacaksa da önüne geçemeyiz zaten annenin sağlık durumu neticesinde hassaslaşmış olabilirsin ama iyi düşünelim iyi olsun inşallah
Evet annemin durumundan hassaslaştım  ve maalesef genetik. Halalarımdan olsaydı riskli olmazmış ama teyze teyze kızı anaanne de varsa riski var genetik maalesef anne tarafında var.
Geçen tanıdık birinde anlattı momografiye girmiş sütten keserken sütler kanalda kalmış onlar kist oluşturmuş takip ettir demişler. Süt kuruyor ama kalan sütte çıkmayınca duruyor orda Allah korusun
40 yaş altı mamografiye  koymuyorlar duyduğuma göre bende o durum var mı diye kontrol için normal genel cerraha değilde onkoloji genel cerraha gitmem gerekecekmiş. Ama buranın hastane şartları hiç iyi değil eski usul. Adam akıllı bölüm yok Dr lar ve teçhizat bakımından yetersiz
Evet canım 40 yaş altı ve yılda bi kereden fazla çekilmez çünkü çok radyasyon var malesef. Herkes aynı olmaz her duyduğunu kendine yakıştırma canım Allah korusun iyi düşün iyi olsun imkanın varsa özel hastaneye git genel cerrahi yada kadın doğum doktoru da ultrason baktırabilir şimdilik ultrason yeterli gelir zaten bi sütten kes de ondan sonra değerlendirirsin durumları
-Reklam-
0 oy
önce (4,288 puan) tarafından
Ben buyuk oglumda azaltarak biraktirmistim. Hic tikaniklik olusmadi. Merak etme zaten cok uretmeyecegi icin sikinti olmayacaktir. Tikaniklik olan durumla kanser kistinin alakasi  yok. Benim annemde meme kanseri atlatti. Gunde 2 kere emiyosa 1 kereye dusur. Ozelliklee sadece gunduz 1 kere ver gece verme.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 125 göst.
0 oy
11 cevap 217 göst.
14 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Aytencelik (4,294 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 67 göst.
2 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde Katibe Anne (101 puan) tarafından soruldu

408,593 soru

12,277,402 cevap

37,788 kullanıcı

Kategoriler

...