0 oy
81 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (135 puan) tarafından

Merhaba anneler. Bebegim 15 aylık. 2 gun öncesine kadar emzirip sonra ayağımda sallayarak uyutuyordum. Gece uyandığında da durum böyleydi. 2 gün önce GECE BESLENMESİNİ kesme ve sallayarak uyutmaya birakma kararı aldım. 2 gündür oğluma uykuya geçmeden önce ki emzirmem bitince memeler uyucak aydede geldi meme gidiyor sabah güneş gelecek memeler de uyanacak tamam mı gece memeler yok annecim diye hikaye anlatiyorum. Normalde 3 4 kez kalkar ama ilk gün sadece gece 1.30 da uyandi yarim saat agladi yanına yattim kucakladım konustum pispisladim ve yarim saat sonunda uyudu. Dün gece ise sabah 5.30 dan 7 ye kadar 1 bucuk saat şiddetli agladi ve yine kucakladim sarıldım konustum ninni soyledim hikaye anlattim. Özetle 2 gündür hem gündüz hem gece sallamadan ve emzirmeden uykuya geçiriyorum. Benim sorum bu sekilde bir süreç yaşayan anneler, ilk günlerde böyle uzun ugrasmalarınız oldu mu ve kac gun surdu. Suan yanına yatiyorum sakinlestiriyorum vs buna zamanla gerek kalmaz diye dusunuyorum. Yani ne kadar zaman sonra hiç uyanmaz artık? Sizlerin kac gun ya da hafta sürdü bu süreç. Not: su verdiğimde daha fazla agliyor o yüzden su vermemi söylemeyin 😀

4 Cevaplar

+1 oy
önce (2,998 puan) tarafından

Doğru olanı yapıyorsun canım bizde bı o pik noktasını yaşadık ama vermedim sarıldım sakinlestirdim zorda olsa uykuya geçti bir haftayı bulmadı alışması, inşallah sende kolay atlatırsın 

önce (135 puan) tarafından

Cok teşekkürler. Ben bazen tereddüte dusuyorum acaba yanına yatıp sarılıp konuşmama da alışır ve hep bunu ister mi diye. Sizde ayni şekilde yaptınız o zaman dogru mu anlıyorum? 

Uyutma konusunda maalesef ona alıştı canım yanıma uzanıyor kendi kendine uyuyor sallama filan yok ama beni istiyor ama emme dönemine göre çok çok rahat uykuya geçtiği için ben uyuyana kadar yanında uzanıyorum mecburen 

Peki gece uykusuna geçerken yatıyorsunuz onu anladım,  sabaha kadar uyandığı oluyor mu yani 2 3 kez uyanip yaninda yatmak zorunda mı kalıyorsunuz yoksa hiç uyanmadan sabaha kadar uyuyor mu. Sadece gece ilk uykuya geçerken mi yaşındasınız 

Çoğunlukla uyuyor sabaha kadar ama diş veya normal rahatsızlığında ara ara kalktığında beni istiyor 

-Reklam-
0 oy
önce (6,646 puan) tarafından

sadece peygamber sabri olan anneler bunu becerebikir. helal olsun sana bence:)) 17 ayda komple kestim kurtuldum ben gece beslenmesini sadece biraktirmak her babayigidin harci degil😂

Komple kesmek daha zor değil mi 😀 siz nasıl yaptınız o şekilde. 

sabir tasi surdum gogsume bi agzini surdu zaten istemedi  daha tadi buruk kokusu kina gibi. komple kesmek daha kolay . vocuk sut bitti farkina varii emmio. gece icin bebek zaten gece bilinci uykulu mizmis huysuz oluo bide ben de uykudayim malum sabir seviyesi az oluyor geceleri oyle ahlamaya zorlamaya tahammul zor cok sabir gerekio. memede uyuyordu benim cocuklarimin ikiside. kizimi 22 aylik kestim bi ay kucagimda pisladim uyuyunca yerine yatirdim. bigun aniden yatakda uyumak istedigini soyledi . koydum yatagina uyuyana kadar odada bekledim. on ay kadar oyle surdu.34 aylik oldu o surecte. aonra ben icerdeyim seslenirsen gelirim dedim yatagina koydum ciktim iyigeceler deyip. kiz oyle ogrendi. oglumda 17 aylik kestim memeden . ya salincagi var onda salliyorum  biran önce uyusun diye .yada kendi uykusu gelince sızıp kaliyor yerde koltukta sagda solda bazen masa ustunde bazen koltuk altinda neresi cani isterse😂

Hmm anladım. Yok ben sadece suan gece emzirmeyi kesmek istiyorum. 2 yasina kadar gündüz gündüz edeceğim allahin izniyle.  Bakalim 2 gecedir pes etmedim insallah süreci tamamlarım:)

0 oy

Kimse yok mu :)

0 oy
önce (2,950 puan) tarafından

Neden kesiyorsun bebeğe yazık değil mi

en gec 12 ayda gece beslenmesi komple kesilmesi gerekiyor zaten kesilmemesi zarar reflu dis curugu duzensiz uyku surekli gece uyanmalari vs bebegi huysuz ediyor. asil emmesi bebege yazik gece emmesi. ama her babayigit kesemiyor gece bealenmesini okadar kolay degil keske kolay olsada herkes becerebilse olmasi gereken bu 1 yastan sonra gece emmemeli . aksam yatip sabah kalkmali 

18 aylık kızım kesmedim. Bunu detaylı bi araştıracağım. Bilmiyordum kesilmesi gerektiğini 

Komple memeden kesmiyorum hanımefendi, gece emzirmesini ve sallayarak uyutmaya kesiyorum. Cunku aciktigi icin uyanmadiginin aslinda uykuya geçemediği icin meme istediginin farkındayım. Yazık olacak bir durum yok. Onu yalnız başına ağlamaya da terk etmiyorum. Sarılıyorum konuşuyorum kucaklıyorum. Kendi kendine uyumayı öğrendiğinde zaten uyanmayacak

önce (187 puan) tarafından

he bebege yazik kadin kör zindanlarda ac birakacak bebegini tövbe ya gece uykusu kadar kiymetli bissy var mi bebek icin allah askina 1 yasindan sonra kesilmesi gerek zateb 

Bilmiyordum dedim okumadiniz mi? Ne çok meraklısiniz kaosa

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 74 göst.
0 oy
3 cevap 181 göst.
4 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,435,887 soru

23,613,913 cevap

306,479 kullanıcı