+1 oy
111 göst.
Diğer kategorisinde (157 puan) tarafından
Hanımlar merhaba  7 seneden sonra ilk defa hamile kaldım Bir kızım var çok şükür 1 yaşında ama ona bir arkadaş kardeş yapmak istiyorum Bir tane daha çocuğum olsun istiyorum yani bir sene geçti çocuğum da olmadı açıkçası sorum şu şekilde acaba doktora gitsem ikinci kez hamile kalmak istiyorum desem nasıl bir izlemde bulunur 

Merak ediyorum 

5 Cevaplar

+1 oy
(1,469 puan) tarafından
Doktora gidersen için daha rahat olur canım 1 yıldır denemenize rağmen olmuyorsa kontrolden geçmekte fayda var 
(157 puan) tarafından
Evet gitmeyi düşünüyorum
(1,469 puan) tarafından
Hakkında hayırlısı olsun canım inşallah
-Reklam-
+1 oy
(849 puan) tarafından
Kızın zaten 1 yaşındaymış nasıl 1 yıldır deniyosun anlamadım. 
(157 puan) tarafından
Yani kızım doğduktan sonra ikinci kez hamile kalmak istediğimde olmadı yani aslında uzun zamandır düşünüyorduk ikincisi de olsun diye son zamanlarda kızım sıkıldığı için ve oturduğum bölgede çocuk arkadaş da komşuluk olmadığı için uzun zamandır da düşünüyordum açıkçası ama sadece olmuyordu
(849 puan) tarafından
Anladığım kadarıyla doğumdan sonra hemen hamile kalmayı planladın ama bu gayet normal kalmaman vücudun yeni yeni kendine geliyor. Sana tavsiye veriyim mi doktora gitmeden önce uygula ben kızıma hamile kalmak için uyguladım 1 buçuk ay sonra hamile olduğumu öğrendim.
Testere dişli aslan pençesi diye bi ot var sabah akşam bir tutam demle frenç press te iç onu ama bitki çayı içer gibi iç fazla takma kafaya stresten de olmaz. Bide yumurtlama zamanında sabah ilişkiye gir ama gün aşırı hergün olursa sperm kalitesi düşer
(157 puan) tarafından
Tşk ederim deniycem
+1 oy
(1,051 puan) tarafından
ilkine nasıl hamile kaldığına bağlı bence. örneğin ilki tüp bebekse ikinci için doktora git derim, ilki doğal olduysa belki biraz bekleyebilirsin. ama yaş geçiyorsa da zaman kaybetmeye gerek yok. tamamen duruma bağlı bence
(157 puan) tarafından
Yani aslında hiç tüp bebek düşünmedik oluyorsa doğal yoldan hamile kalayım diyordum 7 seneden sonra oldu
Ayrı eve çıktım 7 seneden sonra bir baktım 2,5 haftalık hamile olduğumu öğrendim yeni evimde ben de şuna bağlardım demek ki 7 sene boyunca hep stres sıkıntı içerisindeydim demek ki o yüzden olmuyordu dedim ya da yeni evime taşındım uğurlu geldi kafam rahatladı diye ya da hamile kaldım diye düşünüyorum e şimdi de hiç sıkıntı dert yapmıyorum ama olmuyor
(1,051 puan) tarafından
ancak olacaktır belki de.. ama beklemek de zor. ben 7 sene beklesem orta yerimden çatlardım. 3 sene içerisinde tedavi + ameliyat 2 tüp bebek denedim. ve artık evlat edinmeyi düşünmeye başlamıştım. 2 kere daha deneyelim başvuralım kuruma diyordum ki şükür oldu.
(157 puan) tarafından
Tabii ki biz de 7 sene boyunca çatladık yıprandık gitmediğimiz şehir gitmediğimiz hastane kalmadı her biri gittiğimizde de herhangi bir sorunuz yok eşinde de sorun yok sende de yok zamana bırakın ya da isterseniz tüp bebek yapalım dediklerinde biz tüh bebeğe yanaşmadık açıkçası oluyorsa kendiliğinden olsun diyorduk kendinden olması da 7 sene beklememize maal oldu
(157 puan) tarafından
Tabii ki biz de 7 sene boyunca çatladık yıprandık gitmediğimiz şehir gitmediğimiz hastane kalmadı her biri gittiğimizde de herhangi bir sorunuz yok eşinde de sorun yok sende de yok zamana bırakın ya da isterseniz tüp bebek yapalım dediklerinde biz tüh bebeğe yanaşmadık açıkçası oluyorsa kendiliğinden olsun diyorduk kendinden olması da 7 sene beklememize maal oldu iyi ki de beklemişiz dünyalar tatlısı bir kız çocuğum var
(1,051 puan) tarafından
Allah bağışlasın ama o sabır gerçekten büyük bir sabır. ben son zamanlarda depresyona girmeye başlamıştım. ömrümü bekleyerek geçiremem ben diyordum  artık
+1 oy
(3,062 puan) tarafından
Vücuduna biraz zaman tanı daha 1 yıl olmuş doğum yapalı cok yeni. Rahmin kendini toplayip eski haline dönmesi en az 2 yıl sürüyor diyor doktorlar. Hem daha çocuğun cok küçük sana ihtiyacı var. Iki tane sana muhtaç olan bebek cok zor olacaktır. En azından ilk çocuk kendi yemek yemeyi öğrene tuvalet eğtimini halletmis olsan iyi olur. Olaya tek başına kardeşi olsun mantığıyla bakma. Çünkü ikinci olduğunda ister istemez ilk çocuk ihmal ediliyor maddi manevi her anlamda. Sen artık büyüdün abla abi oldun kafasina giriliyor. 
(157 puan) tarafından
Haklısın tuvalet eğitimi vermeliyim çok şükür yemek yemesini kendisi biliyir sulu yemekler hariç
(3,062 puan) tarafından
Büyüdükçe dertleride büyüyor maalesef. Kızım suan 3 yaşında olmasına rağmen ikinciyi düşünmüyorum bu dönemleri cok zor çünkü. Hem kendiyle inatlasiyor hem bizle. Sürekli aglamalar hep benim dedigim olsunlar. 1 buçuk yaşına kadar herşey o kadar güzeldi ki ondan sonra sendrom dan sendroma geçiyoruz:)
(3,295 puan) tarafından
Öyle diyorsunuz da duygu27 herkesin çocuğunun karakteri de kendi sabır dayanma gücü de farklıdır. O yüzden cesaret etmiş demekki. Yoksa büyüyüp 10 yaşına da gelse sıkıntıları hiç bitmiyor ki çocukların sağolsunlar :)) bende gözümde büyüyordu 2.Çocuk düşünmüyordum uzun bir süre her sorun bitmiş değil ama biraz daha rahatladım demekki psikolojik olarak istemeye başladım. İnşallah sağlık versin Allah, kolay olsun herşeyleri hayırlısıyla.
(3,062 puan) tarafından
Tabi ben biter demedim ki zaten :) sadece olacaklardan bahsettim tabi her çocuğun mizaci farklı ama 1 yasinda daha sakin oluyorlar büyüdükçe zorlaşıyor. Ama bazı çocuklar her zaman uyumlu o ayrı. O zaman insan cesaret ediyor arka arkaya dogurmaya
(3,295 puan) tarafından
Evet haklısın Allah kolaylık versin ne diyelim. Annelerin işi gerçekten zor :)
0 oy
(3,547 puan) tarafından
Eğer hiç bir sağlik sorunu yoksa biraz gebelik sitrese bağlı ilk gebeliğin biraz uzun süre sonra olmuş belki stres olmuşsun yada farklı sorunlar olmuş olabilir stres yapma derim bir de güvendiğin bir doktorla görüşüp bir yol izlersen yine olur inşallah 
(157 puan) tarafından
İnşallah

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 59 göst.
0 oy
5 cevap 147 göst.
19 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Pamuk prenses (1,024 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 105 göst.
4 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Nrgz (829 puan) tarafından soruldu
0 oy