+2 oy
182 göst.
önce Diğer kategorisinde (11,875 puan) tarafından
Kızlar konu benim için özel o yüzden üstünden en azından fikir sahibi olacağınız kadar anlatmak istiyorum.

Sorumda dinen bilgili arkadaşlarımıza,dinen ne kadar sabır etmemiz lazım ? 

Çok sevdiğim biri var.cok yakınım.gercekten hala çok seviyorum ona birşey olma ihtimali bile beni bitirir.

Fakat beni de etkileyen bir durum var.Bunu defalarca güzellikle anlattım.bana dokunan kısmını ,ona verdiği zararları.Her seferinde haklısın dedi.Ama uyardigim şeye sadece 1 hafta dikkat etti gene aynı huyuna döndü.Ben konuşmaktan yoruldum o yapmaktan yorulmadi.Eger bu durumu bir aile buyugume açarsam kendisi rezil olacak o yüzden asla bir buyugumuze de anlatamıyorum.Asla rezil olsun kinansin istemem.Cok önce bu durumu açık açık bir hocamıza anlattım.kan bagindir arkanı donemezsin ,sabır edene rabbim sabrinin karsiligini verir sen güzellikle konuşmaya devam et uyar ve kimseye de söyleme dedi.Bu konuşmanın üstünden belki 6 yıl geçti.kimseye açmadım burada da acmayacagim.Arkami donemiyorum atsan atılmaz satsan satilmaz ,çok ta seviyorum.ne yaparsa yapsın o benim canım ciğerim.Ama her seferinde ucu bana dayanıyor. 

Dinen sabır ne kadar olmalı ? Ben bunu bir buyugume ne zaman söyleyip yardım istemeliyim ? En azından ucu bana dayanan kısmının benimle alakalı olmadığını ne zaman anlatabilirim ?

7 Cevaplar

+3 oy
önce (162 puan) tarafından
Dinde sabrın miktarı diye bir şey yoktur, sabredilecek mesele veya sabredilmeyecek mesele vardır.

Sizin müslümanlığınıza veya insan içindeki güvenilirliğinize zarar veriyorsa nefs-i müdafaa adı altında kendinizi savunmanız gerekir. Nefsani bir meseleyse o zaman çocuktur diyerek boş vermek daha iyi olacaktır.
-Reklam-
+1 oy
önce (2,008 puan) tarafından
Simdi tam olarak ne olduğunu bilemiyorum ama her ne olursa olsun ucu bana dokunuyorsa hani kötü etkileneceğim bişeyse kendimi savunurum söylenecek bişey mi yapılacak bişey mi anlamadık kiii
Heh böyle olunca işte bişey demene bile gerek kalmıyor. Arkadaşım o işten sıyrılıp beni ortaya atarsa bende ne oluyoruz derim ya. Sonuç olarak tamam bir sır olabilir çok önemli bişey olabilir ama beni potaya atanı bende atarım. Dinen de sorun olacağını düşünmüyorum kendini savunacaksın tabikii
önce (11,875 puan) tarafından
Sanırım artık bende savunmak istiyorum
önce (3,240 puan) tarafından
O zaman seni ortaya koymasına müsaade etme. Madem anlatamıyorsun en mantıklısı bu bence.
Tehdit etmek istemiyorum yani böyle devam ederse söylerim demek istemiyorum
Kendini savunman çok normal ve insani bişey yani dinde kendine eziyet etmek de yok zaten
+1 oy
önce (11,392 puan) tarafından
Ucu bana kötü anlamda dokunacaksa ablam olsun abim olsun dönerim arkamı laftan anlamıyorsa 6 yıldır yapacak pek bişey yok 
Sorun belki 10 yıldır var.ben hocaya 6 yıl önce danistim
+1 oy
önce (375 puan) tarafından
Dinimizde sabır çok önemlidir hatta sabredenlere büyük mükafatlar vardır bu konuda ayette inmiştir fakat eğer sabredemiyor ve birşeyler yapmak istiyorsan günah kazanacak değilsin kırıp dökmeden bir çaresini bulacaksın dinimizde kendine eziyetin de yeri yoktur çok güvendiğin bilgili saygılı anlayışlı birinden yardım alabilirsin inşaallah bu mübarek günlerin hürmetine derdine çözüm bulabilirsin
Kırıp dokmeyecegimi biliyorum ama kendisi kırılıp dokulacek onu da biliyorum .ama kaç defa anlattim
Yani bunun islami boyutu sabredersen büyük ecir kazanirsın bence hocanda bu yönde sana bu telkinde bulunmuştur günah veya yanlış bir tarafı yoktur ve insanın çaresi var iken bile bile kendine eziyet etmesi doğru değil artık bu sabır işinden çıkmış oluyor karşıdakini büyük sıkıntılara sokmadan herkese rezil etmeden sadece onu uyarabilecek sözünü dinletebilecek kimseler yokmu onlara açsan derdini
önce (517 puan) tarafından
Allah arkadaşa çıkış kapısı göstersin inşallah.benimde bı sorum var cnm sana bu sabır konusunda.cnm kayinbabamlar bı ev almış zamanın eski daire.sorunlar bitmiyor ev küçük ,kaynıma sıfır aldı daire ,inan kiskanclik değil.satin dairenizi size yardım edecm dedi,öyle bı eyleme giriştik snra bizi yüzüstü bıraktı yardım etmem dedi.4-5sene snra yaparım dedim.5seneyi bitirdik.tabi bu zaman zarfi içerisinde hep bı yeni ev alma eylemine soktu ama her seferinde cayildi.apartmanda sorunlar var kendileri gördü ,yardm edecem dedi,bkac eksiğini halledip satmayı dusunuyorz.daha satışa koymadık.fakat busefer bekar olan kaynım kaynanamlarla oturmak istemiyor ev alinacak gene bizim ev işi bı karmakarışık bı hal aliyo.sabrettik buzamana kadar ama aşırı hırs giriyo içime bı sefer, sabrediyorum ama sanki hiç olmuyor dualar ediyorum , biliyorum sabredikce daha guzeli olacak ama içimde bu sefer fırtınalar kopuyo haksızlık uğruna hep biz fedakarlık yapıyoruz hep biz koşuyoruz ama hiçbir şey olmuyor
Sormak istediğin soruyu tam olarak anlamadım ama senin durumun adaletsizlik zaten eşinin bu duruma müdahale etmesi lazım
+1 oy
önce (6,018 puan) tarafından
sen kendinden eminsin uyardigin kisi de akli var mantigi var yetiskin secimlerinin sonucunu yasar konu ne sana nekadar dokunuo bilemem ama sen bir kere uyardin iki uyardin daha sabir etmene gerek yokki birak ne hali varsa girsun . kendi dusen aglamaz demisler. bence
Uyarım öyle bir iki de olmadı .belki 10larca kez oldu.kendine nasıl zarar verdiğini beni ne kadar uzdugunu herşeyi anlattim
+1 oy
önce (2,210 puan) tarafından
Ben tükenir arkamı dönerdim yada eskisi gibi olmaz yavaş yavaş ayirirdim yolları kimseyede birsey demem 
0 oy
önce (509 puan) tarafından
Allah tan sabır diledikçe Allah önce sabredilecek olayı sonra sabrını verirmiş. Bence siz kendiniz içinde yakınınız içinde iyilik sağlık afiyet dileyin bu şekilde dua edin. Doğru yola yönlendir rabbim diye dua edin. İnşallah sıkıntınız dertleriniz azalır.

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 263 göst.
22 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Pppppp (972 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 303 göst.
17 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Zehraao (144 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 753 göst.
23 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde Sevgi344 (277 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 271 göst.