+3 oy
362 göst.
önce Diğer kategorisinde (727 puan) tarafından

Kimler biliyor kimlerin evi sobalı 

image

24 Cevaplar

+12 oy
önce (727 puan) tarafından
Şunun tadını bilen bir artı versin:)))
önce (6,018 puan) tarafından
vereyim valla:)) esimle sevgiliyken sobaliydi onun evi gerci dogalgaz sobasiydi:) ama petekden bin kat iyi. iligiim kemigim isinirdi gidince:)
önce (51,384 puan) tarafından
bizim akrabanin öyleydi dogalgaz sobasi kendisini isitmiyodu ona gidince donuyorduk
-Reklam-
+2 oy
önce (3,240 puan) tarafından

image

Sobalı odada keyif yapması çok güzel ama soğukta iş yaparken çok zor geliyor. Buna da bin şükür☺️
Evet bir odayı ısıtıyor diğer yerler buz gibi hele çocuk olunca iş yapması daha Zor
Aynen öyle bir de hastayken çok üşeniyorum. Tek odaya hapsetmese daha keyifli olacak
önce (4,049 puan) tarafından
Aynı ben aynı ben valla sjsksksk
Üşengeçgiller :D köydekiler her odaya kuruyordu o zaman güzel oluyor yakacak da bedeva yakması da bende değildi mis:))
Hasta olmadan sorsanız övecektim ahshah şu an yatıyorum dibinde sanırım eskiyi hatırlattığı için güzel geliyor yani çok şükür mutluyum. Sabah eşim yakıyor öğlen kömür atıyorum yetiyor çok işi yok bana
Sobalı ev güzel ben çok severim ama ne yazık ki toza alerjim var dokunamiyorum titriyorum o yüzden ısıtıcı kullanıyoruz ama sobalı can yaa valla hele çayı çok güzel yanında ısınmak çocukluk anısı
+1 oy
önce (17,257 puan) tarafından

image

isinden kirinden nefret etsem de soba güzeldir ya. 
Nerden tahmin ettin :)
önce (3,348 puan) tarafından
Ben de Mardinliyim kız:)
Mardin'in neresinden
Anam bir sürü Mardinli var mış

Emine şöyle tahmin ettim attığın fotoda yerde fayans var ve ikincisi ise o minder ve yastık yüzünden aynısı bizden var :)
önce (3,348 puan) tarafından
Mazidagi bacım. Doğma büyüme Bursadayjz ailem akrabalarım ama olsun aslım başkadır ❤️
+1 oy
önce (130,229 puan) tarafından
burnumda tutuyo hele çıranın çıtırtısı 
Aceba bende özlermiyim ki:))))
önce (130,229 puan) tarafından
cook özlersin☹️
0 oy
önce (1,750 puan) tarafından
İnsan özlüyor ama çok zor ya temizliği vs 
Aynen bende bir an önce kurtulmak istiyorum:((
0 oy
önce (110 puan) tarafından
Doğalgazın gözünü seveyim hiç özlemiyorum içim ürperiyor hatta o günleri düşününce
Bende bir an önce kurtulmak istiyorum
önce (110 puan) tarafından
İnşallah kurtulursun canım
önce (846 puan) tarafından
Sen ben olabilirmisin bende asla izlemiyorum
0 oy
önce (4,905 puan) tarafından
Çocukluğum sobayla geçti yerı bambaşka
Çok zor ya temizliği kullanımı yaşamı falan
önce (4,905 puan) tarafından
Orası ayrı canım tabiki çok zor
0 oy
önce (2,210 puan) tarafından
Guzel olduğu kadar bi o kadar cefası var annemin sobası hep tikanirdi içeri duman dolardı o evi günlerce temizledik dip köşe canımız çıkıyordu pisliği hiç bitmiyor eziyet resmen o odunları taşımak kırmak yer ayarlamak oy oyy bizim komurluk yağmur girince annemler o soğukta tekrar girip onları ayarlardi yengem 5.kata odun kömür taşırdı şükür hepsi kurtuldu 
İnşallah bende kurtulurum bir an önce
0 oy
önce (188 puan) tarafından
Evim sobalı ne özlenir yanı var ne sevilir . Nefret ediyorum. Her sabah ev buz gibi oluyor. Çocuğum okula giderken ağlıyor tuvalete bile gitmek istemiyor herşeyi sobalı odaya taşıyorum. Banyo yaparken ağlıyorlar soğuktan . Öbürü soba yanana kadar yataktan çıkamıyor. Yemek yaparken bulaşık yıkarken aglayasim geliyor. Mutfak buzhane gibi. Kül dökme derdi odun kömür taşıma derdi bitmiyor. Güzelleme yapanlar dalga geçiyor gibi geliyor. 
Vallahi öyledir ama tatil için soba görsem bile o keyfi alamam heralde. Evi doğalgaz olanlara özeniyorum resmen . Hele bide bura köy yeri kış 6 ay sürüyor. Sevmiyorum sevmem .
Gel sarılalım Aylin . İnşallah bir gün bizimde doğalgazimiz olur .
önce (33 puan) tarafından
Benmde evim sobalı aynn dediğin gbi benm çocuklarda tuvalete gderken usuyorlar ama tüm odalarımi ısıtıyor eşim sobaya ona göre ayarladı mutfak ve tuvalet banyo hariç her yerde petek varmış gbi sicacik çocuklarim en azndan odalarında uyuyorlar
Ayyy inşallah ayrı evim olsun kaynana kayınbaba kayın sıkıldım artık kocamla çocuklarımla baş başa olmak istiyorum ve her odamın sıcak olmasını istiyorum
Oyy zor valla onlarla yaşamak yaa ben depremden sonra bı sure onlarla yaşadım görümceler çocuklari enişteler hepsi Allah'ım bir odada sıkışa sıkışa uyuyorduk Allah'tan eşime arsa düştü hemn evimizi yaptırdı kurtuldum her iş bana kalıyordu
0 oy
önce (7,531 puan) tarafından

Dogalgazli ev candır :D ......

Evet evet anneme gidince dünya varmış diyorumm:)))
önce (7,531 puan) tarafından
Tüp te pahalanmis . Allah size kolaylık versin
Amin inşallah
0 oy
Özlemiyorum bizzat yaşıyorum :))
Aynı benn:))
Valla tadi bı başka ama yaa bide fırınlı benmki eşime öyle aldrdim ☺️
0 oy
önce (2,255 puan) tarafından
Sobali evi degilde. Evimizin sobalı oldugu zamanları özlüyorum. Küçüklüğüme dair her şeyi özlüyorum. Keşke buyumeseydim.....
Of görümcemle konusuyordum. O bir az duygusallastirdi beni :(
Dertlesiyordu bende karsimda biri aglarsa hemen gozlaslari bildir bildir süzülen biriyim:(
Oyyy ağla rahatla kiz gurbetsin normal hemen ağlaman:((
Kiz bende ne zaman aglasam ailem geliyor aklima . Oyle oyle devam ediyor aglamam. Üstüne birde bu post cuk yerine oturdu sjsj.
Neyseki artik aglamiyom kendimdeyim aahahaha
Yap bi kahve kendine gel ❤️
☺️☺️☺️☺️can
0 oy
önce (13,603 puan) tarafından

Gecen sene kullandım. Ben özlemiyorum şahsen pisliğini mi dersin diğer yerler soğuk olur salonda yatmak zorunda kalırsın mi dersin  :) 

annemlerde çocukken vardı sonra dogalgaz taktirdilar bi kac sene kaldım o evde sonra evlendim 5 sene gene kirada dogalgazli ama 2 oda yakardım gene soğuk olurdu. 2 sene once koye geldim Gecen sene soba yaktım çocuğum küçük kapılar hep açık sürekli odun atar dururdum ne kulu bitti ne odunun pisliği. Bu sene Allah nasip etti kalorifer taktik çok şükür daha iyi 

Evet yaa çok zor hele çocuklarla daha zor
önce (13,603 puan) tarafından
Kucuk olunca zor oluyor canım ama dediğim gibi beni asıl yoran pisligiydi
0 oy
önce (2,504 puan) tarafından
Yemin ederim dogalgaz taktirmak icn kac takla atiyorm belli degil.evet sobanin sicakligi vesaire cok guzel ama piskigide bi okade dert.neler cekiyorm 3cocukla valla diyorm bi taktirayimda ozlesemde sikinti yok.he ikerde balkonumu guzel yaparsam kis bahcesi asi altinda bi soba koyarim oraya zevkine onun disinda valla ozlencek bisj degil bacim.halilarimi 3ayda 2kerw yikamaya gonderdim valla cekilmiyor pisligi
0 oy
önce (2,824 puan) tarafından
Bende ozledim valla 
0 oy
önce (98 puan) tarafından
Afiyet olsun çok güzel gorunuyorlar fotoyu görünce bende özlediğimi anladm :)
0 oy
önce (5,510 puan) tarafından
Soba da patates cay en sevdigim seyler olabilir. 

Ama o sıcak odayi birakip mutfaga,lavaboya gitmek cok zor. 
0 oy
önce (1,884 puan) tarafından
Allah sobalı evde oturanlara yardım etsin. Bizim de öyle ama klima var soba kurmadık. Hiç hiç sevmiyorum şahsen.   Kaynanamlarin soba sadece salon sıcak oda soba yandığı sürece mutfak buz diğer odalar buz su buz…… benim eski evime doğalgazdı şimdi taşınsam kesinlikle önceliğim doğalgaz……. 

Kaynanama gidiyorum mesela tamam ben zorluğu görmüyorum doldur yak dök onlar hallediyor ama 4. Kata odun kömür taşı sabah buz gibi eve uyan of of çok zor. Rabbim cümlemize güzel hayırlı doğalgazlı evler nasip etsin..
0 oy
önce (846 puan) tarafından
Hiç izlemiyorum tek ozlemeyecegim şeyler 
0 oy
önce (1,834 puan) tarafından

image

Benım evde sobalı valla ben bayılıyorum sobaya hıcte sıkayetcı degılım küçüklüğümden berı sobalı evde büyüyünce bana hiç zor gelmez aksine bana huzur verir..

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 83 göst.
23 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Bbttnnmm (335 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 55 göst.
20 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde I am a mother (264 puan) tarafından soruldu
+1 oy
18 cevap 271 göst.
0 oy
31 cevap 416 göst.
31 Aralık 2022 Diğer kategorisinde ...Merve... (48 puan) tarafından soruldu