+2 oy
129 göst.
önce Diğer kategorisinde (593 puan) tarafından
Kizlar biz 2 sene önce ev aldık ve kiraya verdik iki tane depozito aldık 6 bin TL ,şimdi kiracılar çıkmak istiyor ve depozito olarak 20 bin küsur bişey istiyorlar o zaman 6 bin mis arttı diyorlar öyle bişey var mi bn ilk defa duydum emlakçı tanıdığı olan varsa yardımcı olabilir mi 

12 Cevaplar

+2 oy
önce (162 puan) tarafından
Depozito artmaz, kaç tl verdilerse EĞER EV ONLAR ÇIKTIKTAN SONRA TADİLAT GEREKTİRMİYORSA o parayı geri alırlar. Şayet evi harap ettilerse depozito oranın tadilatı için kullanılır. 6 bin ne ki? Öyle bir şey yok ya, isteyen dava etsin.
önce (593 puan) tarafından
Eve iyi baktılar Allah tan , gerçekten nerden ne koparsam kafasinda insanlar
önce (578 puan) tarafından
Haklısın canım. Eve zarar vermiş olsalardı sen daha fazla para isteseydin ne diyeceklerdi o zaman acaba
-Reklam-
+2 oy
önce (11,875 puan) tarafından
Hayır ne alakası var.bizim de kiracı çıktı verdiğinin aynısını geri verdik.hatta annem o parayı poşete koymuş verdikleri parayı geri verdik
Ayy evet bnde dedim yeni bir kanun falan mı var acaba nerden cikti şimdi bu
+1 oy
önce (2,210 puan) tarafından
Ohooo buda yeni mi çıktı biz 2 sene önce tuttuk evi 2 verdik şimdi çıksak aynı fiyatı alacağız bu ne yani altin gibi zam mı geliyor saçmalığa bak 
Hemde ne saçmalık sinir oldum
+1 oy
önce (188 puan) tarafından
Valla güzel uydurmuşlar . Depozitonun amacı ev sahibinin hakkını kırılıp döküleni korumak . 
Bende anlamadm kendilerine saf insan ariyoralr
0 oy
önce (1,327 puan) tarafından
Verdikleri kiraları cikarcaklar heralde geri ne kurrtaririsak diye
Hiç sormaya
0 oy
önce (741 puan) tarafından
Yok cnm öyle olmaz ama şey duydum ben altın olarak veriyolarmış çıkarkende altın olarak alıyolarmış. Ki ben son çıktığım evsahibinden alamadım depozitoyu vermedi birde evi sattıgı için çıktım. Yani evde tadilatlık durum bile bakmadı ona ragmen vermedi muhtaçmış demekki
0 oy
önce (3,991 puan) tarafından
Hayır 6 bin vermişse 6 bin geri vereceksen kiracin çok uyanık geçiniyor. Ayrıca kira sozleşmesinde aldığın depozitiyi yazdiysan gösterebilirsin. 
0 oy
önce (1,143 puan) tarafından
Ahahahaha çok iyiymiş ya sjsjsjs

Eğer artsın istiyorlarsa döviz veya altin versinler depozito olarak. Euro verdik, euro aldık. 
0 oy
önce (571 puan) tarafından
Evimizi kaç kişiye verdik ne depozito nede 2 3 kira almadık gerek duymadık hiç sıkıntıda yaşamadık 
0 oy
önce (1,425 puan) tarafından
Şöyle eger siz depozito konusurken 1 kira bedeli diye konustuysaniz o an kirasi kacsa evde hasar yoksa bir kira bedeli odemek zorundasiniz. Ama depozito kontratta 6bin tl diye yaziyorsa o zaman 6 odeyeceksiniz. Mesela bizim ev sahibi de akıllı 850 tl yazdirmisti biz o zamanlar bilmiyorduk ama bir kira bedeli depozito alinmistir yazsaymisiz suan cikiyo olsaydik 8500 alcaktik
0 oy
önce (4,133 puan) tarafından
Siz her kira artışında ek olarak depozito verdiniz mi de fazla istiyorsunuz deyin.
0 oy
önce (30 puan) tarafından
En son kaça oturuyorsa onun üzerinden ödenir 2 aylık deposito aldıysanız şu anki kira bedelinden 2 tane vermeniz gerekiyor

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 141 göst.
29 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Aslı saray (385 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 70 göst.
0 oy
2 cevap 23 göst.
0 oy
1 cevap 58 göst.
12 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Dunyabosturloo&04 (1,896 puan) tarafından soruldu

408,633 soru

12,279,368 cevap

37,842 kullanıcı

Kategoriler

...