Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
2,5 Yaşındaki Oğlumun Kilosu ve Boyu Normal Mi? Diğer Çocuklarla Karşılaştırma Yapmalı Mıyım?
+1
oy
210
göst.
11 Ocak 2025
Aile & Aşk
kategorisinde
HAYAT SARSILMAZ
(
5,119
puan)
tarafından
soruldu
Merhaba hanımlar. Bugün sağlık ocağında kontrolümüz vardı. Hemşire kilosuna boyuna baktı . 2,5 yaşındaki oğlum 12 kilo, boyu da 88 cm çıktı sizce nasıl sizin çocuklar nasıl? Hemşire bir şey söylemedi Ben de sormayı unuttum normal mi nasıl diye
boy
sohbet♥️muhabbet
evlat
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
8
Cevaplar
+1
oy
11 Ocak 2025
misafir
tarafından
cevaplandı
Kilo boy değil de tahlilleri önemli kızım 16 aylık 12 kilo boyu da 82 falandı ama B12 D vitamini falan eksik
11 Ocak 2025
HAYAT SARSILMAZ
(
5,119
puan)
tarafından
yorumlandı
Tahlil falan baktırmadık canım hemşire de istemedi bilmiyorum olmazsa bir ara gider tahlil yaptırırız
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
+1
oy
11 Ocak 2025
Tayfa 2022
(
530
puan)
tarafından
cevaplandı
Bir çocuğun gelişimi iyi diyebilmek için öncelikle boy kilo orani buna ek olarak kan değerleri demir b12 çinko gibi değerlerin durumu değerlendirilmeli bebeğinizin yada çocuğunuzun kilo boy ortalama değer aralığında ve kan değerleri idealse o çocuk gelişimi doğal düzeydedir denilebilir buna ek kronik bi rahatsızlık veya buna bağlı olarak kullandığı ilaç var ise ve kan değerlerinde de aksi durum saptanirsa hekim tarafından değerlendirir. Ve burda çocuğunuzu diğer çocuklara göre kıyaslamak doğru değil çünkü her cocuk kendine has bir potansiyeli vardır büyüme gelişme adina nacizhane fikrim 12 kg çok düşük değil ama takviye aliyirmusjnuz bilmiyorum d3 e devam mi multivitamine hiç başladınız mı yada bıraktınız mı? Kan değerleri son zamanlarda bakıldı mı şu durumda ben bi cocuk hekime bi tahlil verirdim belki süreci yavaşlatan anormal sebepler de olabilir değer olarak demir d3 b12 gibi vs. Çok düşünüyorsanız kafanızda soru varsa hakime başvurun bence derim .
Şu da var cocuk hareketliyse bu kiloda kalması olağan ama yemek seçiyor et balik hala yemiyor yumurta süt vs tuketmiyirsa destek alin bence
Yani hekime başvurun derim.
11 Ocak 2025
HAYAT SARSILMAZ
(
5,119
puan)
tarafından
yorumlandı
Öncelikle teşekkür ediyorum canım böyle üşenmeyip uzun bir yorum yazdığın için. Hiç kan tahlili falan yaptırmadık canım . Vitaminleri çinkosu filan düşük müdür nasıldır onu da bilmiyorum olmazsa bir daha sağlık ocağına gideyim bir kan tahlili yapmak istediğimi söyleyeyim hemşire hiçbir şey söylemedi Ben de söylemedim sormadım daha doğrusu. Hareketlilik konusuna gelirsek evet çocuğum çok hareketli yemek ayrımı da yapıyor vitamin falan hiç kullanmadık balık yiyor ama çok az et de çok yemiyor sebze yemekleri ile de arası pek yok makarna yer patates kızartması pilav falan yedigii şeyler az yani
11 Ocak 2025
Tayfa 2022
(
530
puan)
tarafından
yorumlandı
Rica ederim, sağlık ocağı b12 gibi bazı değerler bakamiyor malesdf direk devlet hast. Yada şehir hast. Ne başvurun bence bunlar önemli şeyler. Multivitamini d3 devam edilsin m8 bunları da sorun mutlaka
11 Ocak 2025
HAYAT SARSILMAZ
(
5,119
puan)
tarafından
yorumlandı
Teşekkür ederim canım bakacağım inşallah
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
+1
oy
11 Ocak 2025
Tayfa 2022
(
530
puan)
tarafından
cevaplandı
Bana sağlık ocağı hekimim oğlum 26 aylık 3 4 ay daha d3 devam et demişti kemik gelişimi için eksik kalmasın demişti ben devam ediyorum ve ligone adında multivitamin aldım eczaneden ecz. Tavsiyesiyle mükemmel iştah açtı oğluma iki üç kaşık pilav yediremezdim öğürme ile sonuçlanırdi çok şükür bu mltivitaminle normale döndü icer8ginde beta glukan da var buarada
11 Ocak 2025
HAYAT SARSILMAZ
(
5,119
puan)
tarafından
yorumlandı
Teşekkür ederim canım yorumun için ben de bir eczaneyle görüşüyum Ben de çocuğuma multivitamin almak istiyorum çok yemek ayrımı yapıyor ve çok hareketli yese bile kilo almıyor
11 Ocak 2025
Tayfa 2022
(
530
puan)
tarafından
yorumlandı
Ligone u öneririm iştah açısından da ama başka dersen argivit de güzel
11 Ocak 2025
HAYAT SARSILMAZ
(
5,119
puan)
tarafından
yorumlandı
Teşekkür ederim canım bakacağım inşallah
11 Ocak 2025
Tayfa 2022
(
530
puan)
tarafından
yorumlandı
Rica ederim , korkmayın herseyin bi çaresi var geçmiş olsun
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
+1
oy
11 Ocak 2025
Seri
(
2,187
puan)
tarafından
cevaplandı
Benim kızım 2.5 yaşında 11 kilo 86 cm. Bütün kan değerleri normal . Doktor da normal olduğunu söyledi. Biraz alt sınırdan ilerliyormuş ama dediğim gibi bütün kan değerleri gayet güzel ben de çok takılmıyorum.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
11 Ocak 2025
misafir
tarafından
cevaplandı
Kimsenin çocuğuyla kıyaslayıp da canınızı sıkmayın her çocuğun gelişimi bir değil genel durumu iyiyse can sıkmaya gerek yok her yaştaki çocuk aynı boy aynı kiloda da olamaz zaten hepsi birbirinden farklı
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
11 Ocak 2025
PEFEKEGE
(
176
puan)
tarafından
cevaplandı
3 yaşında oğlum ay sonra 4 yasa giricek ve şuan kilosu 15 kilo ve boy 95 cmm ebe bize normal dedi sizin ki tam normal geliyor her çocuktan çocuğa değişiyor aslında:)
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
11 Ocak 2025
Muallimekisisi
(
1,973
puan)
tarafından
cevaplandı
Benim oğlum 26 aylık. Doktora götürdum oğlum küçükken kan ilacı kullanamadı kabiz oldugu için. Kan değerleri ve D vitamini eksik çıktı. Kan ilacı 1 ay düzenli kullandık ve iştah açıldı 2 ayda 14 kilo oldu. Boyu da 92. Sağlık ocağı değil canım. Çocuk doktoruna götürdüm ben. İştahi yok hiç kan takviyesi almadık deyince tahlil yapıp her şeyine baktılar
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
11 Ocak 2025
LMihrace
(
7,751
puan)
tarafından
cevaplandı
Demın bırı 23 aylık mı neydi 19 kilo olduğunu yazmıstı bende onu merak ettim doktor ne diyor dıye
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
İlgili sorular
+1
oy
16
cevap
610
göst.
2 Yaşındaki Kız Çocuğunun Boyu ve Kilosu Sağlıklı Mı?
1 Ekim 2024
Aile & Aşk
kategorisinde
35
(
263
puan)
tarafından
soruldu
boy
0
oy
10
cevap
308
göst.
4 3 yaşindaki erkek çocuklarinizin boyu kaç kizlar?
14 Mayıs 2023
Diğer
kategorisinde
Mina
(
2,703
puan)
tarafından
soruldu
boy
tavsiye-fikir
sohbet♥️muhabbet