+1 oy
210 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (5,119 puan) tarafından
Merhaba hanımlar. Bugün sağlık ocağında kontrolümüz vardı. Hemşire kilosuna boyuna baktı . 2,5 yaşındaki oğlum 12 kilo, boyu da 88 cm çıktı sizce nasıl sizin çocuklar nasıl? Hemşire bir şey söylemedi Ben de sormayı unuttum normal mi nasıl diye

8 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Kilo boy değil de tahlilleri önemli kızım 16 aylık 12 kilo boyu da 82 falandı ama B12 D vitamini falan eksik
(5,119 puan) tarafından
Tahlil falan baktırmadık canım hemşire de istemedi bilmiyorum olmazsa bir ara gider tahlil yaptırırız
-Reklam-
+1 oy
(530 puan) tarafından
Bir çocuğun gelişimi iyi diyebilmek için öncelikle boy kilo orani  buna ek olarak kan değerleri demir b12  çinko gibi değerlerin durumu değerlendirilmeli bebeğinizin yada çocuğunuzun kilo boy ortalama değer aralığında ve kan değerleri idealse o çocuk gelişimi doğal düzeydedir denilebilir buna ek kronik bi rahatsızlık veya buna bağlı olarak kullandığı ilaç var ise ve kan değerlerinde de  aksi durum saptanirsa hekim tarafından değerlendirir. Ve burda çocuğunuzu diğer çocuklara göre kıyaslamak doğru değil çünkü her cocuk kendine has bir potansiyeli vardır büyüme gelişme  adina nacizhane fikrim 12 kg çok düşük değil ama takviye aliyirmusjnuz bilmiyorum d3 e devam mi multivitamine hiç başladınız mı yada bıraktınız mı? Kan değerleri son zamanlarda bakıldı mı şu durumda ben bi cocuk hekime bi tahlil verirdim belki süreci yavaşlatan anormal sebepler de olabilir değer olarak demir d3 b12 gibi vs. Çok düşünüyorsanız kafanızda soru varsa hakime başvurun bence derim . 

Şu da  var cocuk hareketliyse bu kiloda kalması olağan ama yemek seçiyor et balik hala yemiyor yumurta süt vs tuketmiyirsa destek alin bence 

Yani hekime başvurun derim. 
(5,119 puan) tarafından
Öncelikle teşekkür ediyorum canım böyle üşenmeyip uzun bir yorum yazdığın için. Hiç kan tahlili falan yaptırmadık canım . Vitaminleri çinkosu filan düşük müdür nasıldır onu da bilmiyorum olmazsa bir daha sağlık ocağına gideyim bir kan tahlili yapmak istediğimi söyleyeyim hemşire hiçbir şey söylemedi Ben de söylemedim sormadım daha doğrusu. Hareketlilik konusuna gelirsek evet çocuğum çok hareketli yemek ayrımı da yapıyor vitamin falan hiç kullanmadık balık yiyor ama çok az et de çok yemiyor sebze yemekleri ile de arası pek yok makarna yer patates kızartması pilav falan yedigii şeyler az yani
(530 puan) tarafından
Rica ederim,  sağlık ocağı b12 gibi bazı değerler bakamiyor malesdf direk devlet hast. Yada şehir hast. Ne başvurun bence bunlar önemli şeyler.  Multivitamini d3 devam edilsin m8 bunları da sorun mutlaka
(5,119 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım bakacağım inşallah
+1 oy
(530 puan) tarafından
Bana sağlık ocağı hekimim oğlum 26 aylık 3 4 ay daha d3 devam et demişti kemik gelişimi için eksik kalmasın demişti ben devam ediyorum ve ligone adında multivitamin aldım eczaneden ecz. Tavsiyesiyle mükemmel iştah açtı oğluma iki üç kaşık pilav yediremezdim öğürme ile sonuçlanırdi çok şükür bu mltivitaminle normale döndü icer8ginde beta glukan da var buarada
(5,119 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım yorumun için ben de bir eczaneyle görüşüyum Ben de çocuğuma multivitamin almak istiyorum çok yemek ayrımı yapıyor ve çok hareketli yese bile kilo almıyor
(530 puan) tarafından
Ligone  u öneririm iştah açısından da ama başka dersen argivit de güzel
(5,119 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım bakacağım inşallah
(530 puan) tarafından
Rica ederim  , korkmayın herseyin bi çaresi var geçmiş olsun
+1 oy
(2,187 puan) tarafından
Benim kızım 2.5 yaşında 11 kilo 86 cm. Bütün kan değerleri normal . Doktor da normal olduğunu söyledi. Biraz alt sınırdan ilerliyormuş ama dediğim gibi bütün kan değerleri gayet güzel ben de çok takılmıyorum. 
0 oy
tarafından
Kimsenin çocuğuyla kıyaslayıp da canınızı sıkmayın her çocuğun gelişimi bir değil genel durumu iyiyse can sıkmaya gerek yok her yaştaki çocuk aynı boy aynı kiloda da olamaz zaten hepsi birbirinden farklı 
0 oy
(176 puan) tarafından
3 yaşında oğlum ay sonra 4 yasa giricek ve şuan kilosu 15 kilo ve boy 95 cmm ebe bize normal dedi sizin ki tam normal geliyor her çocuktan çocuğa değişiyor aslında:)
0 oy
(1,973 puan) tarafından
Benim oğlum 26 aylık. Doktora götürdum oğlum küçükken kan ilacı kullanamadı kabiz oldugu için. Kan değerleri ve D vitamini eksik çıktı. Kan ilacı 1 ay düzenli kullandık ve iştah açıldı 2 ayda 14 kilo oldu. Boyu da 92. Sağlık ocağı değil canım. Çocuk doktoruna götürdüm ben. İştahi yok hiç kan takviyesi almadık deyince tahlil yapıp her şeyine baktılar 
0 oy
(7,751 puan) tarafından
Demın bırı 23 aylık mı neydi 19 kilo olduğunu yazmıstı bende onu merak ettim doktor ne diyor dıye

İlgili sorular

+1 oy
16 cevap 610 göst.
1 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde 35 (263 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 308 göst.
14 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Mina (2,703 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 397 göst.
24 Haziran 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mer-ve35 (501 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 120 göst.
13 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 35 (263 puan) tarafından soruldu

410,550 soru

12,350,761 cevap

40,467 kullanıcı

Kategoriler

...