+2 oy
120 göst.
Diğer kategorisinde (9 puan) tarafından
Kizlar merhaba

7 aylık bir bebeğim car bazen hatta çoğu zmN namazım sona kalıyor. Mesela ozellile keraat vaktine kalmamalı ya namaz kılmak. Bulunduğum ilde  güneş doğusu 07.56 civarı ben namazı atıyorum 07. 15 20 vs bazen istemesem de denk geliyor. Bu olmamalı mi?  Ya da akşam namazi kilcam diyelim yatsıya az bir vakit kalmış o zman kazaya mi kalması lazım? Evet tabu ki bu şekilde olmamalı ama tek başıma bebek büyütüyorum ve bazen istemesem de bisey çıkıyor ve namazım geç vakte kalıyor?

5 Cevaplar

+1 oy
(7,483 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Hayir canım son dakikaya kadar kilabilirsin. Sadece keraat vakti girerse sunnet kilmayip tek farzini kiliyorsun.  Yani kazaya kalmasi vaktin çıkmasıdır. Öyle diğer vakite az kaldı namaz olmaz deme sakın. Maalesef öyle diyen çok. Sen kıl yani.
(5,800 puan) tarafından
Evet son vakde kadar kılınabilir ama istisnalar olursa bile isteye bırakılmaz zaten arkadaş da bundan şikayetçi sürekli sona bırakıyomuş
-Reklam-
+1 oy
(5,800 puan) tarafından
Ezan okunur okunmaz kılarsan alışkanlık haline getır bunu namazı sona bırakma canım erteleme
(9 puan) tarafından
Tabi ki doğru olan bu ama postta da belirttim malwsef bazen oluyor. Özellikle sabah namazına kalkıyorum tam uyanma vakti emxirip yerine koyarım genellikle ezanı duyarım zaten emzirme vakti olduğu için. Çoğu zman sonrasında zaten uyanıp ağlıyor. Geri uykuya döndürmeye çalışıyorum vs. Yani nasıl desem isteyerek yaptığım bisey malesef değil..
(5,800 puan) tarafından
Anladım canım ben senı demek istediğim ezan okununca hemen kılmaya şartla kendini erteleme işinde olsa önce namaz çünkü uzun süren ibadet degıl böyle böyle alışırsın
+1 oy
(449 puan) tarafından
Kereat vakti sabah ve ikindi namazında var diye biliyorum. Diğer vakitlerde  ezan okunana kadar kılabiliriz. İkindi namazına dikkat etmek lazım akşam ezanina 45 dakikadan az bir zaman kaldıysa sadece farzı kılınır. Sabah namazinda da güneş doğarken namaz kılınmaz diye biliyorum.
0 oy
(1,863 puan) tarafından
Ben bir hocadan son dakikada olsa namaza niyet et başla diye duydum. 7.50 de güneş doğarken 7.20 de namaza başlamak gayet uygun bir sıkıntı yok. Tabi ki  ilk vakitlerde kılmak daha sevapli ama bebek olunca istediğin an olmuyor bende bebekliyim. 
(9 puan) tarafından
Tam olarak bu durumu anlatabildim mi diye dusunuyordum da anlatmıştım. Teşekkür ederim
0 oy
(3,655 puan) tarafından
Akşam namazi okunduktan sonra kilinmali 

Ama dediğin gibi evdeki hesap çarşıya uymuyor özellikle çocuk olunca 

O zaman yapacak bisey yok 

İlgili bir soru bulunamadı

411,463 soru

12,385,918 cevap

43,520 kullanıcı

Kategoriler

...