+3 oy
395 göst.
Diğer kategorisinde (5,344 puan) tarafından
Gezmek gormek amacli hic gittinizmi

19 Cevaplar

+3 oy
(51,567 puan) tarafından
gitmedim ama denk gelirse giderim merak ediyorum
(5,344 puan) tarafından
Bugun gittim degisik bi atmosferi vardi
(51,567 puan) tarafından
nasil peki sıkıcı mi bogucu mu bizim camilerimizi gibi huzur verici mi
(5,344 puan) tarafından
Benim hosuma gitti baska kulturlerin inanclarini ogrenmek ama bir aile vardi hem gelfiler hemde cok fazla elestiri yaptilar gorusler cok farkli oluyor
(133,756 puan) tarafından
kuzeyin siniftan arkadasinjn dayisi ölmüştü kadin wp grubuna yazdi gitsem olmaz gitmesem olmaz kilisenin hergun 4 kez onunden geciyom napim diye post actim cohunluk git dedi gittim ikbos korktumda acikcasi bi garipdi huzur vermedi ürkuttu acikcasi zaten kapinin orda durdum bi gorunup dondum cok garip tuhaf tavsiye etmem ikbos
(51,567 puan) tarafından
ben gitmisim nuraycim uyardı ☺️ iznik ayasofya camii eskiden kliseymis oraya gitmistik ☺️ resimlerden gormustu ya haberim yok ☺️☺️☺️ama ben cami diye gittim belki demislerdir eskiden kliseydi diye kafami kaldi bende ☺️
-Reklam-
+1 oy
(13,062 puan) tarafından
evet, çok fazla kilise var ve bazıları gerçekten çok güzel mardinde, İstanbulda, Nevşehirde, antakyada ve adanada gittim
(13,062 puan) tarafından
taksimde meşhur bir kilise var çok güzel. Midyat zaten her yerinde farklı bir şeyler var. Antakyada ki saint pierre çok acayip, kayanın içinde küçücük ama hala orada ibadet edenler var, müzeye dönüştürülmesine rağmen.
adanada 1 tane var ve aktif, her pazar ayin yapıyorlar. ziyaret etmek de bşraz sorun oluyor, fotoğraf çekmeye izin vermiyorlar.
özellikle çok eski kiliselerin mimarisi kesinlikle görülmeli
(5,344 puan) tarafından
Aynen fotoya izin verilmiyormus ama biz video aldik kendimizi gorduler bisey demediler
(13,062 puan) tarafından
ibadet esnasında gidersen daha katılar, e normal camii de namaz kılanlar varken foto çekmek hoş olmaz, aynı şey.
(5,344 puan) tarafından
Disardan almiyorlarmis ayinlerine sadece kendileri oluyormus
(13,062 puan) tarafından
küçük şehirlerdeki öyledir ama istanbulda istersen katılabilirsin
+1 oy
(883 puan) tarafından
Kilisede doğmuş biri olarak gezmeye de gittiğim doğrudur 
(883 puan) tarafından
İnan ki onu  sormam gerekiyor bilemiyorum ama annem kadincagiz çok mücadele etmiş neler yapmış neler belki bir hal çaresini bulmuştur hatta orda namazını bile aksatmiyormus demekki su varmış çünkü bana anlattıklarından parça parça  biliyorum ama kilisye gittiğimde kilisede doğduğum ile mi alakalı bilemiyorum çok tuhaf hissettim o kadar yoğun duygular ama bir okadar da huzurlu keyifli geçti kesinlikle de elhamdülillah muslumanim
(51,567 puan) tarafından
ben burda dedigimde gulmuslerdi bende eski evlerin falan icini cok merak ederim youtube dan izliyorum ☺️
(883 puan) tarafından
Benim dogdugum yer ilginç çok ilginç bir yerdi kapıyı açıyorsun bir avlu birkaç oda karşılıyor yukarı doğru upuzun bir merdiven ve  çıkınca iki bitişik oda daha var ve hatta ben yukarıdaki odalardan birinde doğmuşum demekki avludaki odalar çok bakımsız haldeymis
(51,567 puan) tarafından
ben orda da mi doğum oluyor derken hani bizim camilerimizde dogum olmuyor ya dedim bir an kliselerde dogum da mi oluyor ☺️ ama hikaye farkli cikti yoksa başka dinden de olabilirsin herkesin dini kendine
(883 puan) tarafından
Tabiki herkesin dini kendine ama ben belirtmek istedim ayrıca kilisede doğdum ama bildiğiniz ev usulü evde doğmuş gibi  :-D
0 oy
(18,181 puan) tarafından
İstanbul'da bir tane ünlüsü varmış adını hatırlamıyorum ona gittim bir de Kapadokyada eskiden kalma yer altı kiliseleri vardı onlara gittim 
0 oy
(10,061 puan) tarafından
Gittim Mardin'de kilise ziyareti yaptım mum bile diktim :)) tövbe yarabbim Allahim affetsin.. merakımdan gittim giderken mumuda diktim 
(5,344 puan) tarafından
Bugun bizde yaptk caktirma.d
(10,061 puan) tarafından
Elhamdülillah Müslümanım ama o atmosferide sevdim farklıydı duvarlari Meryem Ana haçlar fln
0 oy

klisede cenaze torenine katildim hergun 4 kezde klisenin onunden gecerim :angel:

(5,344 puan) tarafından
Ayinlerine gittinmi kiz hic
yoo gitmedim ama hergun onunden 4 kez geciyom denk geldim olduda kapilari zaten acik ama hic bakmiyom basim yerde geciyom tuhaf sesler gwliyo korkunclu☺️
0 oy
(310 puan) tarafından
Evet gittim bana göre çok kasvetli bir atmosferi vardı.Sevemedim.
0 oy
(19,865 puan) tarafından
Gittim. İzmir buca da bı kiliseye gittim. Hatta pazar ayinine hazirlaniyolardi. Onu da izlemek istiyordum. Ama arkadaşlar gidelim diye tutturdular. İzleyemedim 
0 oy
(3,233 puan) tarafından
Rusyadayım bir sürü var . Bak merak rttim simdi:)
0 oy
(5,443 puan) tarafından
Hiç gitmedim de görmedim de açıkçası merak da etmiyorum.. 
0 oy
(81 puan) tarafından
Almanyada din dersinde bir kere türklere isteyen gelsin demişlerdi hepimiz gitmiştik arka tarafta oturup onları izledik videolardaki kiliseler gibiydi
0 oy
(4,229 puan) tarafından
Üniversite stajımı yurt dışında yapmıştım orda gittim (2006 Yilinda)Almanya 'da bayağı eski olan tarihi eser statüsünde olanlara Dom Kilisesi,Ülmer Kilisesi ,Cologane katedrali, Hohe Domirkirche Petrus Kilisesi şuan adini hatirlamadiklarimda var Staj doneminde Fransa da Notre Dame katedraline falanda gittim.
0 oy
(4,344 puan) tarafından
Evet gittim. Hem turistik olarak gezilebilen hemde semtimizde hala ibadet edilen kiliseye. Hatta dugunlere de katildim. Ben istanbul kocamustafapasada oturuyodum samatya da ermeni asilli vatandaslar cok oldugu icin kilise de bi hayli fazla. 
0 oy
(2,548 puan) tarafından

Gittim ve en beğendiğim de bilin bakalım nerede, Konya :D

0 oy
(5,414 puan) tarafından
Meryem ana evine gitmistim okul gezisinde lisedeyken ordanda efese kusadasina gitmistik 
0 oy
(950 puan) tarafından
Meryem Ana kilisesine gitmistim başka kiliselere de bakmak isterim yani 
0 oy
(2,371 puan) tarafından
Yanından geçtim içeri girmek gelmedi içimden tuhaf oldum görürken bile canakkale gökçe adadaydi kilise 
0 oy
(4,341 puan) tarafından
Gittim van gölünün ortasındaki Ahtamara adasına orda ermeni kilesi var cok buyuk ve ihtişamlı bir çok kralın önemli insanların mezarı var gezmek görmek güzel 
0 oy
(1,408 puan) tarafından
Gitmedim ama gidip ayinlerine katılmak isterdim

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 324 göst.
16 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Papatym35 (817 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 428 göst.
19 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
13 cevap 330 göst.
0 oy
2 cevap 88 göst.
26 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Nehirrr (1,054 puan) tarafından soruldu

409,792 soru

12,319,989 cevap

38,933 kullanıcı

Kategoriler