+1 oy
521 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (1,465 puan) tarafından
Kızlar şu ara herkes Umre ye gidiyor. Rabbım bize de nasip eder inşallah.. kaynanamin Bi ara gitme isteği vardı. Istese hemende gider yani durumu var. Bugün gorumcem bir kaç kişi gösterdi bizim köylü.. gidenlerin hepsi gösteriş jcin gidiyor diyor kaynanam da oda. İş gitmede degl onu tutmada diyor kaynanam. Zaten diyordu ben kendime guvenemedigm için gitmiyorum diye. Ama bugünde diyor ki ben gidip onlara para yedirmem. Hele şu Filistin e destek vermiyorlar ya hiç yedirmem diyor. Gorumcem de aynı kafada eşimde. E o zaman boykot üründe alma. Gerçekten çok sığ Bi düşünce değil mi. Ben şahsen katılmıyorum bu olaya. Siz ne düşünüyorsunuz bu olay hakkında.  ?

23 Cevaplar

+3 oy
önce (830 puan) tarafından
Kızlar umre ibadet değil bunu bilin de.... 
önce (4,293 puan) tarafından
Haca gidemeyenler en azından ölmeden görelim kutsal topraklari diyerek gitmek ister ve evet ne yazık ki şimdi ki Araplar fazlası ile azittilar onlar yüzünden Araplara hakiki Araplara bile hakaret ediliyor şu zaman ki deyyuzlar yüzünden yani açgözlü Araplar yüzünden
önce (283 puan) tarafından
Umre ibadettir fakat kimi insan umre adı altında turistik gezi yapar.
önce (4,293 puan) tarafından
Özellikle de beğeni almak için bunu rutin hale getiren fenomenler de dahil
önce (13,583 puan) tarafından
Kur'ân-ı Kerîm'de Hac, s. 88-95. Hanefî ve Mâlikîler'e göre Müslümanın ömründe bir defa umre yapması müekked sünnettir. Şafiî ve Hanbelîler'e göre ise farzdır
önce (1,708 puan) tarafından
Evet farz değil ama normal tatile gitmek yerine umreye gitmeyi tercih ederim en azından mübarek topraklar ne kadar Araplar bunu ticaret için kullansa da
-Reklam-
+2 oy
önce (29,111 puan) tarafından

Bahaneler bahaneler.

Yanlış düşünce 

+2 oy
önce (4,823 puan) tarafından
Tartışmaya açık bir konu ama  evet gösteriş konusuna katılıyorum Instagramda bende görüyorum gidenler ellerinde telefon sürekli fotoğraf paylaşıp beğeni toplama derdinde e kardeşim sen oraya ibadet için gitmişsin ibadetini et sonra gelince fotoğraf mi paylaşıyorsun gittim diye hava mi atıyorsun yine at yahu turistik geziye gitmiş gibi poz vermeler  bana mı tuhaf geliyor sadece
+2 oy
önce (427 puan) tarafından
Yorumlar düşüncemin tersini söylemiş hep. Kendi düşüncemi söyleyeyım; Arabistan bana göre emperyalızmin deyyusların elinde. Başındakiler satılık köpeklerdir. Umre farz değil kişinin istegıyledir. Farz olan hactır. Kişinin imkanı varsa hacca gıtmesi farzdır. Kaynana uzun haklılık payı var. Umreler ve haclar onlar ıçin gelir kapısı. İran'ı tehdit ettı arabistn. İsrail'e füze atarsa karşılığını bulur dedi. Dilsiz şeytan yani. Ama gel gör ki benim de imkanım olsa rabbım haccı nasıp etsin ama umreye gitmek istemezdim bu düşünce ile. Hacc da onlar için para demek ama bu benım ibadetim . İbadet için bu durum gözardı edilebilir. Ve boykot ürünleirne dikkat ediyoruz siz de dikkat edin.
+2 oy
önce (674 puan) tarafından
Allah bana nasip etmiyor demiyor da onlara para yedirmem diyor 
önce (2,498 puan) tarafından
Katılıyorum valla  gidemedikleri için kılıf uydurma yöntemi yok tutamam yok bilmem ne , oranın bilincinde olsa tutabilmeli zaten
önce (674 puan) tarafından
Öyle tabi
+1 oy
önce (418 puan) tarafından
İyice cılkını çıkarttılar gidip parise amerikaya yediren asa.lsklarin cikartigi saçmalık. 
önce (1,465 puan) tarafından
Kesinlikle öyle
+1 oy
önce (1,346 puan) tarafından
Ne niyetle gitiigi önemli bence
0 oy
önce (895 puan) tarafından
Bende katılmıyorum şayet bu bir ibadet yaptıkları günahlardan onlar  mesul tutulacak kaynanan ne şekilde Rabbim o şekilde kabul eder diye düşünüyorum 
Iste bende anlamıyorum tufah Bi düşünce
önce (895 puan) tarafından
Bu dünya da herkes kendi niyetinden ve kendi yaptıklarından sorumlu
0 oy
önce (51,451 puan) tarafından
ben imkan varsa once haciya gidilmeli diye düşünüyorum 

para yedirme konusu zaten bastan kalpleri çürümüş gitmemeleri daha hayirli gibi duruyor 
İstese gider imkanı var
önce (5,079 puan) tarafından
Hacla umre arası uçurum
0 oy
önce (367 puan) tarafından
Maksat onlara para yedirmek değil ki ibadet etmek şahsen ben çok istiyorum girmek inşallah nasip olur eşimle gideriz
İnşallah canım bende çok istiyorum. Oranın sevgisini de Rabbım herkesin gönlüne koymuyor onu anladm
önce (367 puan) tarafından
Öyle canım gerçekten inşallah hepimize nasip olur
0 oy
önce (1,717 puan) tarafından
Bu lafı benim kaynanamdan duydum sadece. Yalnız onlar kimseye yedirmeyi paylaşmayı sevmiyor. Misafir gelse önüne bişey koymaz. Allah nasip etmiyor da diyebiliriz vermenin yerinde harcamanın tadını bilmiyorlar yazık sadece 
Kaynanam harcamayi çok sever.  Yatak odası takımı aldı. Koşu bandi aldı. Şimdi de robot süpürge ile ikili Türk kahve makinesi istiyor kayın babamdan. Onları alana kadr bi hacca gider ama demek ki Rabbım herkese nasip etmiyor gtme istegini bile
0 oy
önce (3,455 puan) tarafından
Demek ki rabbim kabul etmiyor Arap düşmanlığı nedir ya onların boğazına gitse şuan bu durum da mı olurlar sanki onun için gidiyorsun da bende hac parasını anlamıyorum versinler bedavadan gidelim ne güzel olurdu kaynananada Allah hidayet versin  
önce (427 puan) tarafından
Arabistan ne haldeymiş? Halkı gayet de refah ıcınde. Yonetımı ise sözüm ona müslüman ya hanı Yemen'e zulüm yapıyor yıllardır haberiniz var mı? İsrail'e füze atacam diyen İran'ı tehdıt ettı. Müslüman ya hanı. Bizi yıkacak olan İslam düşmanları değil müslüman zulmü olacaktır.
önce (3,455 puan) tarafından
Onu demedim Filistin için dedim insanlar çekmediği eziyet kalmadı anlamında dedim elbet onlarda çekecek Allahını izniyle
0 oy
önce (12,835 puan) tarafından

geçen bir video gördüm umre dönüşü biri mevlit okutmuş ama böyle bir gösteriş olamaz. 

işin maddi yönünde de maalesef biraz haklılar, araplara o şekilde bende para yedirmek istemem ama el mahkum onların ülkesine gidiyorsun

ha umreye değil hac için gitmeyi isterim, farz olan o zaten
0 oy
önce (256 puan) tarafından
Ben bir Allah nasip ederse hacca giderim islamın şartı olduğu için başka asla gideceğimi sanmıyorum kaynana da katılıyorum benim düşündüğüm Filistin değil başka sebeplerden dolayı Arap sevmiyorum o yüzden gidip te onlara para kazandırmam
0 oy
önce (283 puan) tarafından
Şuan bende bu ikilemdeyim ve çok kararsızım. Eşim zaten kafilenin başında gidecek ben ve kızım para ödeyeceğiniz ama ben de özellikle Filistin meselesi ve Arabistan'ın iğrenç siyaseti sebebiyle kendilerinden nefret ettiğim için gitmek istemiyorum. Ama kayınvaliden boykot yapmayıp sadece bu konuda böyle düşünüyorsa asla samimi olduğunu düşünmüyorum.
0 oy
önce (3,311 puan) tarafından
Gerçekten gitmek isteyen böyle düşünmez otele gider az uyur dinlenir ibadet yapar gezmez alış veriş yapmaz parada yedirmez ozaman turistik gezi yaparsa ibadet etmezse para harcar bide diyelim başka ülkeye gitti orada da harcama yapmayacak mı o zaman da dermi acaba elin gavuruna para yedirmem diye peygamber efendimizin doğup büyüdüğü topraklar böyle konuşmak çok yanlış
0 oy
önce (2,832 puan) tarafından
Umre hac yerine gecmiyoki gezi amacla gidebilir
0 oy
önce (1,217 puan) tarafından
Birşey diyemem ama umreye gidip boykot yeme içme yerleri olduğunu dolup tastigini gorteren birisi vardı bulma imkannm olsa atardm ticarete dönmüş maalesef
0 oy
önce (409 puan) tarafından
Bu bence kişiye göre değişir. Çevremizde ihtiyacı olan varken üçüncü dördüncü kez umreye gitmem gibi geliyor.  Orada harcayagim parayı o niyetle ihtiyacı olan insanlara veririm . 
0 oy
önce (1,390 puan) tarafından
10 15 yıldır boykot yapıyorum son 5 yıldır umreye gidenlerin çoğunun gösteriş için gittiğini düşünüyorum hele sosyal medya fenolari neyde orası ayrı ben de kaynananiz gibi düşünüyorum Arabistan kafayı sıyırmış bir hallowen yaptılar fransada öyle bir kutlama yapılmadı alkol satışı var artık Starbucks açılmış vs vs vs

Umre farz değildir sünnettir gitme mecburiyeti yok. 

Gelirinin %90 ini muslumanlardan sağlıyor bence muslumanlar birlik olup 2 sene umreye gitmeseler Arabistan kendine çekiduzen verir. 

15 yil önce lisede kuran ogretmeniz orada Suudi Arabistan değil Suudi Amerika derdi amerikanın ne zaman paraya ihtiyacı olsa Suudi amerikanın silah ihtiyacı olur derdi anlayana gayet açık 

İlgili sorular

+1 oy
30 cevap 937 göst.
5 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde kubraugur (2,529 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 263 göst.
14 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Emineninanesii (4,965 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 107 göst.
24 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde 242819 (983 puan) tarafından soruldu
0 oy
33 cevap 1,019 göst.