0 oy
48 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (276 puan) tarafından
Canım kizlaaarrrr benim kızım iki yaşına girmek üzere  ve 9. Ayda kreşe vericem o yüzden şimdiden tuvalete alıştırmak istiyorum ama nasıl basliyacam bilmiyorum tavsiyelerinize ihtiyacım var 

4 Cevaplar

0 oy
(351 puan) tarafından
Bende bekliyim burda 30 aylik oldu hala alışamadı ilk denedim ağladı gitmek istemedi sonra şimdide soğuktu ben hasta oldum kaldı öyle şimdi tekrardan başlayacağım 
-Reklam-
0 oy
(1,196 puan) tarafından
Az once bir arkadasin postuna yazmistim kopyalayip atayim sizede kendi deneyimlerimi benim kizim martta 4 e girecek bu arada ona gore yazdim ben yinede yardimci olursa diye atayim size
(1,196 puan) tarafından
Öncelikle altina kacirdiginda kesinlikle kizmayin ben bir kere niye soylemedin diye cikistim cocuk daha cok korktu farkettim ve hemen özür diledim birdaha yapmadim ve kacirmalarinda olabilir sen öğrenme asamasindasin arada bir olabilir annecim ama bir dahakine söyle olurmu dedim tamam annecim dedi hep. Lazimliginin agri yaptığını söyledi oncelikle onu degistirdim. Tuvaletini yapinca byby yaptik bir sure arkasindan bu onun icin eglenceli hal aldı yapmak istedi hep ilk zamanlar neredeyse lazimliktan kalkmak bilmedi hep yapmak altina kacirmamak icin ilk etapta tutmayi bilmiyorlar çünkü bez rahatlığını henüz atamiyorlar. Ben sevdiği bir bebegini sık sık lazimliga oturtup aferin bebek sen artık büyüdün tuvalete yapiyorsun diye bebege sarildim alkisladim. Kızımda gördükçe heveslendi her tuvalette babasina bana alkis alayim dedi yaptik. Bunlarda bir süreç tabi alkis olayi da zamanla kalkıyor alistikca yani. Sürekli anlattim artik tuvalete yapmalısın ama ben seni asla zorlamiyorum sen bilirsin deyip konuyu kapattim çünkü bu yaşlar asla inatlasmaya gelmiyor hemen arkamdan gelip yapacagim annecim dedi peki sen bilirsin yap bakalim dedim. Bunlari anlattim belki içinden alip denemek istedigin olur diye arkadasim bu isler sabir isiymis bende zamanla öğrendim. Cocuklar büyüdükçe tuvaletini yapip onu görünce korkuyor kendinden bir parcaya birsey olmus saniyorlar onlarida anlamak lazim mesela kizim sifonu cekerken hep hadi anne babanin yanına git byby derdi. Allah yardimcin olsun insAllah 
0 oy
(4,212 puan) tarafından
Malesef canım senin istemenle olmuyor çocuk buna hazır mı önce o şartları değerlendir mesela sabaha kuru kalkıyor mu dil gelişimi nasıl bezi ıslak kalınca rahatsız oluyor mu özellikle kakasını yaparken utanma duygusu oluyor mu saklanma ihtiyacı hissediyor mu eğer bunlar yoksa sende oda çok çok zorlanırsınız yıpranırsınız
(2,154 puan) tarafından
Benim kızımın bu dediklerinin hiç biri yok 30 aylık. Ama yapacağı zaman çiş kaka diyor. Ama bezini çıkarip tuvalete götürdüğümde  yapmıyor korkup ağlıyor ben de ısrar etmiyorum daha çok korkup ağlamasın diye.
(4,212 puan) tarafından
Zaten bezini çıkarsan bu sefer her yere yapacak canım bende ilk denediğimde öyle oldu çocuk lazımlığa bile oturmuyodu ben inat ettim otursun yapsın diye ama olan hem bana oldu hem çocuğa bi günde işemedik yer bırakmadı kafayı yedim bir ay sonra yeniden denedim tuvalet gibi olan lazımlıktsn aldım bi akrabadan onunla alıştı bide uçak araba stikir aldım her yaptığında bundan yapıştırcaz dedim şükür öyle öyle alıştı
(2,154 puan) tarafından
Ben de egitici şarkılı lazimlik klozetlerden alayim diyorum . Belki onu görünce heveslenir.
0 oy
(417 puan) tarafından
İlk olarak bebeğiniz 30-36 ay arasında olması lazım. Sonra sizin hazır olmanız lazım. Hem duygusal açıdan hemde fiziksel açıdan dinlenmiş olmalısınız . Süreç yıpratıcı geçiyor çünkü. Sonraki adım bebek hazır mı diye bakıyoruz.  Hazırlıktan kasıt. Sabah kalktiginda bezi boş mu, bezi ilk taktiginiz da bir süre kuru kaliyor mu ? Buradaki amac kaslar hazır mı değil mi onu kontrol ediyoruz. tam konuşuyor mu sizi anlar mı ?cisini farketti mi rahatsız oluyor mu kakasını gizli yapıyor mu  ? Sonrasında ya Allah bismillah deyip başlayın ilk 3 gün zor geçiyor sonra rahatlıyor. Benim iki oğlumda da öyle olmuştu. Bir hafta da tamamen öğrendi hiç kaçırma olmadı 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 145 göst.
0 oy
6 cevap 166 göst.
+1 oy
4 cevap 120 göst.
0 oy
2 cevap 135 göst.
19 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Derineylem11 (1,022 puan) tarafından soruldu

409,793 soru

12,320,012 cevap