+2 oy
73 göst.
Diğer kategorisinde (776 puan) tarafından
Kızlar oğlumun 3 yaşına girmeye bir ayı kaldı bezi bıraktırmayı isteyerek bu ana bıraktım daha iyi anlıyor şu an bezini falan çözüyorum gündüz evdeyken alıştırma amaçlı tuvaleti gelince hep söylüyor kaçırması 10/1 ve ya 2 dir ama geceye cesaret edemiyorum gece eğitim nasıl verilir hiç bir bilgim yok gündüz de tamamen bırakmadık ara ara çözüyorum bezini yarından itibaren tamamen bıraktırmak istiyorum hem gece hem gündüz özellikle gece ve gündüz uykusunda nasıl yapmam gerekiyor lütfen bu süreçten geçen anneler bana yardımcı olur musunuz çok kafam karışık 

7 Cevaplar

+1 oy
(6,109 puan) tarafından
gece tuvalet egitimi diye birsey yokki . bezi bir cakaracakson daha da takmicaksin geceli gunduzlu. bebek kendi anlayacak onu. bizaman kdar gunduz bezsiz gece bezliyse kafasi cok karismistir  cocugun. gece de takmaman gerekiyor. gece birkac gece sana zor surekli kntrol edeceksin icesimi islandimi diye. ist bas degisirken cocuk anlayacak uyanip rahatsiz olacak . birkac gece sonra alisir tutmay. baslar seni cagirir cis gelince salmicak 
(776 puan) tarafından
Onu biliyorum canım da gece nasıl yapmam gerekiyor diyorum yani kaldırmam gerekiyor mı kaldırmam gerekiyorsa kaç saatte bir kaldırmam gerekiyor gibisinden sordum
(6,109 puan) tarafından
ilk birkac gece iki kez kaldirdim ben kizimi 30 aylikfi. sonra alismasin diye kaldirmadim gece saat basi kalkip bakdim islanmismi isemismi diye ust degisrken rahatszi oluyor zamanla anliyor cisi yapmamasi gerektigini ebbek kendi çözuyor sistemi:)
(776 puan) tarafından
Ya benim ki az önce altına kaçırdı anne bızımı yaptım dedi iki kere üst üste kaçırdı rahatsız olsun diye bekledim ama hiç sesi çıkmadı oğlum rahatsız olmadın mı altın ıslak dedim hayır rahatsız olmadım dedi :)
-Reklam-
+1 oy
(133,756 puan) tarafından
buyudu tutabiilur artik uyumadan 1 saat onceden sivi almasin gecede 1 kez uyandir gotur tuvalete
(776 puan) tarafından
Uyuduktan kaç saat sonra kaldırmam iyi olur peki
(133,756 puan) tarafından
mesela 9 uyuduysa 1 2 arasi uyandir
0 oy
(18,181 puan) tarafından
Geceleri kuru kalkıyor mu ben bir kaç gece uyuduktan sonra bağladım ama çok çok yanlış tavsiye etmem. Bir kere çıkarıp bir daha takmaman lazım biz baya konuştukta oğluma büyüdün artık beze değil tuvalete yapacaksın diye ilkten kaçırmalar oluyordu ilk bir aydan sonra bitti. Altı ay oldu çok rahatım benim oğlumda geçen ay üç yaşına girdi. Anliyorken daha kolay olur tabiki 
(776 puan) tarafından
Ever canım benim bir de küçüğüm vardı öteleme sebeplerimden biri daha iyi anlarsa kolay olur dedim ben öyle gündüz uzun boylu çözmedim yani bezini değiştirirken çözüyorum bazen çişin kakan gelince söyle diyorum mesela kontrol amaçlı yapıyorum aslında hazır mı değil mi diye gece de kuru kalkmıyor bezi yaş oluyor yani ama artık tamamen bitirmek istiyorum gece bi korku veriyor ama öğretemezswm diye
0 oy
(11,486 puan) tarafından
Gece de bağlamayacaksın canım çıkardım mı tam çıkaracaksın yoksa görümcem gibi hala bez bağlarsın gece 6 yaşında çocuk hala beze güvenip altına yapıyor gece
(776 puan) tarafından
Yok ben gündüz de tamamen bıraktırmadım sadece ara ara bez değişimi yaparken açıyorum çişin kakan gelince söyle diyorum mesela onu da hazır mı değil mi diye gözlem amaçlı yapıyorum canım yanlış anlaşılma olmuş herhalde herkes gündüz tamamen bitirdiğimizi sanmış ama gündüz de bitirmedik daha biz
0 oy
(1,891 puan) tarafından
Mesela benim.oglum 8 buçukta uyuyordu uyumadan yaptırıyorum çişini gece 12 gibi kaldırıp yaptırıyorum.birde sabaha karşı kaldırıyorum ilk 10 gün böyle yaptım. Sonrasında bıraktım kaldırmayıda kendi gelince uyaniyordu . Aşağı yukarı aynı yaşlarda alistirmistim bende tuvalet eğitimini 
(776 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim gündüz bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ama gece tedirgin ediyordu biraz rahatladım peki gündüz uykuya genelde 1 buçuk 2 saat yatıyor yatmadan önce tuvalete götürüp uykusunda tekrar kaldırmama gerek var mı
(1,891 puan) tarafından
Hayır gündüz hiç kaldirmadim uyutmadan önce çişini yaptır öyle uyut tamamen öğrendikten sonra senin götürmeye  bile gerek kalmıyor.
0 oy
(2,662 puan) tarafından
Bez deneme amaçlı bıraktırılacak bir şey değil. Bende kızıma bırakmak için araştırma yaptım. Her okuğum yazıda tamamen bezi çıkarın yazıyor. Ayrıca sizinde hazır olmanız lazım bu sürece. Siz bir çıkarıp bir bezi geri takarak yanlış yapıyorsunuz. Bıraktırmaya karar verince oğlunuza bunu anlatıp bezi tamamen çıkaracaksınız. Sonrasında evde kalan bezleri de bilmediği bir kere saklayın ki umudu kesilsin. Altına yapıcak ki rahatsız olup size söylesin
(776 puan) tarafından
Artık 3 yaşında özellikle iyice anlayacağı zamanı bekledim ben kardeşi de olduğu için ikisiyle zorlanmak istemedim şu an dediklerimi idrak edip anlıyor daha önce 21 aylıkken bıraktırmak istedim ama tam olarak anlamadığı için geri bağlamak durumunda kaldım yenidoğan bebeğimde olduğu için ama şu an dediğim gibi anlayıp idrak ettiğini biliyorum sabah çıkarttım artık bezi bırakalım dedim hayır dedi ama eğer bırakırsan sana ödül alacağım diyince hemen kabul etti önceden çözüyorum dediğim mesela bez değişimi yaparken yarım saat açık bırakıyordum söylecek mi diye
0 oy
(474 puan) tarafından
Yatmadan önce gitsin birde gece yarısı saat 3 4 gibi uyandır götür tuvalete hiç altına isemiyor ben oğluma öyle yapardım 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 30 göst.
0 oy
2 cevap 91 göst.
0 oy
8 cevap 228 göst.
0 oy
5 cevap 115 göst.

409,789 soru

12,319,907 cevap

38,930 kullanıcı