+2 oy
304 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (127 puan) tarafından
Sürekli iş buyuran kayınvalidemi nasil engelleyebilirim. Mesela salata yapsam cok yapma,Barkona sofra bezini silkelesem oraya silkeleme,az kızımın ustu islansa üstünü değiştir, altı kuru bez bunun bezini değiştir, gibi bi sürü sayabilirim güzel bi dile uyar derseniz kac defa rahatsız olduğumu söylesemde nafile... Bide sürekli bize kayınbabamla yemek yemeye gelmeye caliş dururlar niye caya gelmiyorlar niye hep iki cocukla öğle yemeği yap bu gün size gelecez akşam yemeği aynı şekil misafir olsa asla gelmemezlik etmezler. 

14 Cevaplar

+4 oy
önce (1,493 puan) tarafından
Sakın yumuşak dille uyarma bişeye karıştı mı ben böyle uygun gördüm böyle yapıyorum sen istediğini yap bana karışma de size gelecek gibi bir cümle zaten kabul edilemez hayırdır senin evin yok geçen hanı da sen mi bilmiyorsun müsait değilim de baktım geldi kapıda eşin evde değil açma kapını çalsın çalsın gitsin anlasın müsait olmadığında çat kapı gelmemesi gerektiğini ben böyle kurtuldum bunlardan umarım sana da yarar 
önce (127 puan) tarafından
Valla kayınbabam değilde kayınvalidem sürekli bizdeydi her gün ve artık her işime karişir olmuştu öyle ki bi ara bu bnim evim diyordu ne zaman istesem gelirimde giderimde onu bi şekilde önledim ama bu seferde kayınbabamla gelip burnunu sokmaya calişir oldu.
Valla bizde de öyleydi inanırmısın bende gittim onun evine o memlekete gitmişti anahtarı da bize verdi işte elektrik kesintisi olur eve bakarsınız arada diye gittim tüm düzenini bozdum niye yaptın dedi orası benim de evim o yüzden kendime göre ayarladım istediğim gibi girip çıkıyorum nasıl olsa e benim düzeninde olsun ki rahat edeyim dedim daha da karışmaz oldu hergün gelme olayını da bir gün bize geldi o varken hazırlandım süslendim eşim de evdeydi e hadi hayatım çıkmıyormuyuz dedim kaynana sende bizle beraber çık dedim ertesi günü gelmek istedi dışarıdayız dedim sonraki günü eşimi aramış gelcem diye bende dedim e sana soruyor müsaitmisin diye sende bana sormamışsın benim komşularla günüm var sen annene çay demler Bişeyler ikram edersin dedim o günden beridir müsaitlik sormadan ben çağırmadan geleyim demez çünkü hep bir bahane bulurum almam
Ya her gün her gün gelinmez ki, bi düzenin var kendine göre. Her gün enerjik olamiyon modun olmuyor yatasın gelir iş yapasın olmaz ve ayrıca banyon olur öz bakımın olur kendine keyif yapmak istersin eee geldi mi günün onunla gecer.
İşte bende bunu engelledim hatta bir ara gelmiş aradı açmadım telefonunu kızım da 2 aylık ve durmuyor uyuduğu bir saati bulmuşum kapıya vurdu açmadım ses de etmedim gitti sonra 4 saat sonra aradım aramışsın işte geziyorduk falan size gelecektim açmadın telefonu eve gittim dedi iyi o zaman hadi görüşürüz dedim kapattım
-Reklam-
+2 oy
önce (132,135 puan) tarafından
kendi annen hic bisi demiyomu genelde kaynananin dedigi ters geliyo indana ama yazdiklarinda kotu niyet vs sezmedim ben sadece boyle seylerse bi art niyet yok bence cogumuz iki cocukluyuz zaten gunluk yemek yapiyoruz ornegin 3 patates soycana 5 patates soyarsin buda max 3 dk alir 
Bnim annem asla emir vermez. Onlar gelecek diye mecburen salata yaparım yemeği o gün sıradan yapıp yiyeceğime mecburen özen göstermek zorunda kalıyorum ayrıca ev haliyle takılırım onlar gelecek diye yine mecburen ortalığı temizlemek zorunda kalırım bunlar birer zahmet ilklerde bna asla zor gelmiyordu iki cocukla gercekten cok yorucu oluyor üstelik asla da el atmaz sofra nedir ki onu bile toplamaz.
o zaman annen enteresanmis mecburen yaptigin salata neki kiz☺️ 2 domates 3 dal marul niye ozen gosteriyon yabamcimi annen baban sayilir ne varsa evde o yenir yine ev halimle karsilayabilirsin kraliyet ailesi degil sonucta esinin ailesi seni oldugun gibi gormelero gayet normal extra ozen gosterip caba sarfetmene gerek yokki iki cocukla agir tempolu hayata adapte ol bi an once yoksa hep yorulur hep depresif olursun hayatini duzene oturt ☺️mesela bende 2 cocukluyum duzen oturttum utu camasor bulasık temizlik bunlari coxuklar uyudugunda gece yapiyorum sabah sadece yemek kahvalto bulasık isi oluyo ve cok rahat ediyorum
önce (975 puan) tarafından
Kaynanayi asla kendi annenizle kıyaslamayın çünkü o da sizi çocuğu gibi görmüyor. Evet batar çünkü kaynana karışmak için karışır bişey bildiğinden değil.
arkadasin yazdikgi seylerde art niyet nerde sence
önce (951 puan) tarafından
Canım ama bu sürekli olmaz ki kayanna geleceğini çocuklarıyla gelin gitsin sürekli yemeğe herkesin evi var yurdu var nasıl fazladan patates soyuyorsan aynı sekildr fazladan bulasikta çıkıyor yani tamam arada davet edersin müsait olursun cagirirsin ama bu şekilde sürekli olsa birde iki çocukla zor insan kendi evine kendine cocuguna anca yetiyor birde üstüne yük olunmaz yani bende yasadigimdan biliyorum 2 sene boyunca çektim ama bu sene yüz vermedim rahatım gerçekten bişey olsa annem gelir bana bakar eder her iki doğumumda ama kaynanam memlekette çocukları burda hem evleriyle hem yemekleriyle uğraşıyordum iki çocukla sonra dan dedim benim ihtiyacım var bakılmaya edilmeye bu sene yapmadım fazla mesela
+1 oy
önce (737 puan) tarafından
Annem ve kaynanam da çok iyi insanlar ama ikisinin de farklı konularda değişik huyları var. Evet deyip yine kendi dediğimi yapıyorum. Ama kötü niyetle demiyorlar. Sizde de belki öyledir. Tamam deyip yine kendi istediğinizi yapın. Yaşlılarda çaya gelme olayı diye bir şey yok. Misafirliğe gidildi mi yemek yeme mantığı var. Bizde öyle mesela. 
Ya biliyor onu dinlemediğimi ama yinede sanki onun aklina ihtiyacım varmiş gibi davranması bni cileden cıkartıyor yani elimde değil bu sinir.
+1 oy
önce (422 puan) tarafından
Benim annem de bir ara öyleydi huy olmuştu. Mesela çay doldurucam çay doldur der. İki saniye sonra zaten yapacağım şeyleri söyler yap der :D onda da huy olmuştır. Bir ara böyleydi sonra düzeldi annem. Özellikle misafir geldiğinde yapardı bir de :))) bekarken ben 
Cok sınır bozucu bi durum kimse bunu istemez. Sanki akla yönlendirilmeye ihtiyacımız varmiş gibi.
önce (422 puan) tarafından
Aynen ben de kızıyordum valla
+1 oy
önce (129 puan) tarafından
Benim annemde öyle ya yaptığım her şeye karışır kaç defa söyledim anne karışma işime diye ama huy işte kayınvalidem hiç karışmaz mesela o da tam tersi 
0 oy
önce (73 puan) tarafından
Aynı bnmki kız sanki bizim aklimiz yok çok sıradan şeyleri söylüyor tm diyorum bnd napim 

Ama yeri geldi çokta atistik bu konuda ama yine aynı değişmezler he d geç napacn
0 oy
önce (3,340 puan) tarafından
Yemeğe gelmelerine birşey diyemem de işine karışılması hoş değil bende sevmem işime karışılmasından ben bilirim ne yapıp ne yapmayacağımı benim kayınvalidem karışmaz çünkü biz karı koca aynı huya sahibiz ama şunu şu şekilde yapsanmı acaba dese kötü anlamam çünkü huyunu ve niyetini biliyorum sende kaynanan ne amaçla söylüyor daha iyi bilirsin ona göre uyarı yapmalısın 
0 oy
önce (6,069 puan) tarafından
Kendi annem de müdahale  etmez çocuk  degilim  neyi nasıl yapacağımi  çok iyi  bilirim kaynanam da edemez  emir almaktan nefret ederim  yapasım varsa da yapmam  hergun  yemege gelmek nedir kabul etmem  bende bir aileyim  benimde kendime göre planım var belki mecbur degilim hergun onlari ağırlamaya  eşine  söyle  benim eşim  o durumu  kabul  etmez ailesi bile  olsa herzaman herzaman olmaz der acik net eşim  diyememiş  olsa ben gerekeni der kabul etmezdim ailemde olsa hergun olmaz hersey zamaninda güzeldir  
0 oy
önce (1,243 puan) tarafından
Aynı benim kaynana da öyle. Yemeğe çağırır, ben bulaşıkları mutfağa taşırken "makineye yerleştir" "makinedekiler temiz/kirli" der illa. Önceden diyemiyordu. Görümcesi gelinine iş buyuruyormuş. Bu da ondan görmüş bana yapıyor. Bunu da bana kendi söyledi hasbam. Bir sabrettim, iki sabrettim sonra hırttım. Bi daha evine de gitmedim, evime geldiğinde de içine sindirmedim. Kimse sevmez akıl verilmesini. Anlamıyor tabi yine geliyor yüzsüz yüzsüz. Bi de tersleyerek konuşma huyu var. Ne sanıyorsa kendini. Valla hiç uğraşamam ruh hastalarıyla. Gelip torununu sevip gidiyo muhatap olmuyorum. Yanında oturmuyorum. Ben çok güleç ve hoşgörülü Bi insandım. Beni bu hale o getirdi. Hep iyi niyetimi kullandı. 
Valla bni de bu hale getirdiler inan ki zor sabrediyorum.
0 oy
önce tarafından
Isim olmaz yuz verme hizmetcimisij
0 oy
önce (1,436 puan) tarafından
O gelmeden sen git 2-3 kere zaten belki anlar he anlmaazsa yorumlara katiliyorum
0 oy
önce (1,251 puan) tarafından
Ya karışmasinda pek bsy bulmadım da yaşlılar konuşur dururlar ama surekli yemege sze gelmeleri tuhaf kendisi yapamıyor mu acaba 
0 oy
önce (677 puan) tarafından
Kocan dicek canım sen istediğin kadar de daha çok yapar sana bi fazla düşman olur 
0 oy
önce (160 puan) tarafından
Ay sanki benim kaynanayi anlattın kiz aynsii sürekli surekliiiiii iş emreder resmen emretmek için yaratılmış kadın oturduğu yerden yönetiyor herkesi 

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 338 göst.
0 oy
19 cevap 459 göst.
12 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde Merve100 (228 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 481 göst.
31 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde Sewinnn (557 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 354 göst.
26 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Zehra800 (1,084 puan) tarafından soruldu

409,117 soru

12,295,975 cevap

38,324 kullanıcı

Kategoriler

...