+1 oy
304 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (464 puan) tarafından
1 yaş sonrası bebekleriniz için çok zeki ya da üstün zekâlı düşüncesine girdiniz mi hiç merak ediyorum?

8 Cevaplar

+4 oy
(2,528 puan) tarafından
Hiç girmedim. 2+ yaş sonrası gözlemleniyor üstün zeka. Kesin teşhis için de 4 yaşında test yapılıyor. Herkes baya bir şey sanıyor ama hiç de öyle kolay değil. Eşim üstün zekalı. Oğlumda da şüphe var. Dua ediyorum normal bir zeka seviyesi olsun diye. 
(2,528 puan) tarafından
Testleri yapıldı mı, nerede eğitim alıyor
(1,777 puan) tarafından
Ram da yapıldı, bilseme gidiyor. Ekstra özel bir ders görmüyor. Zaten doğudan yeni geldik orda hiç imkan yoktu
(1,001 puan) tarafından
İndigo..o kadar güzel açıklamışsın ki kayıtsız kalamadım..
(2,528 puan) tarafından
Estağfurullah. Yaşayan biri olarak söylüyorum yorumumun her harfini. Eşimle genel olarak ortayı bulduk ama zaman zaman öyle derinden hissediyorum ki onun IQ'sunu :D Ettiğimiz sohbetlerde beni görseniz, bazen İlber Ortaylıyla Demet Akalın gibi oluyoruz :))))
(3,379 puan) tarafından
Babamın kuzeninin cocugu üstün zekaliymis. Ailesi de tam tersi okuma yazma bile yoktu. Cocuk daha 3 yaşında gazete kağıtlarına baka baka okuma yazma çözmüş. 9 yaşında türev integral sorularını çözüyormus ama daha türev vs ne olduğunu bilmeden çözümü buluyormus. O adam hacettepe tıp İngilizceyi birinci olarak bitirdi. TÜBİTAK matematik yarışması birincisi oldu. Şu an aynı anda 2 3 hastanenin baş hekimliğini yapıyor doğuda. He bu arada bu adam kendi karısına kapı pencere actirmjyor ruh hastası kızı da aşırı zekiymjs kendine benzetmiş kötü huylarını. Karısı zindan hayatı yaşıyor. Bazen fazla zeka iyi değil..
-Reklam-
+2 oy
(703 puan) tarafından
Yani üstün zeka değil de bir tık iyi olduğunu düşünüyorum 1.5 yaşında alfabeyi renkleri öğrendi konuşmasi iyi düzeyde ezber mükemmel  fazla üstün zeka da istemem zaten Türkiye şartlarında. Bu tür üstün zekalılara sahip çıkan bir ülke değiliz malesef.
+1 oy
(1,777 puan) tarafından
Ben iyi durumda olduğunu düşünüyorum bu açıdan 
(464 puan) tarafından
Allah bağışlasın kaç aylık
(1,777 puan) tarafından
Bu hafta yaşımıza giriyoruz
+1 oy
(358 puan) tarafından
Söylenilene göre hiper aktif bebek ve çocuklar zeki oluyorlar mış

Aşırı hareketli yerinde durmayan çocuğa kızılmazmış bu yüzden 
+1 oy
(500 puan) tarafından

Kızım yeni 1 yaşına girdi ne gibi belirtileri var üstün zeka olduğunu anlamak için 

Mesela yeni yeni 

vücudunun isimlerini öğreniyor gözüm burnum gibi 

Kocaman olmuş kızım dediğimde elini yukarı kaldırıyor 

Kapı açık mı kapalı mı olduğunu elini ileri doğru uzatarak dokunarak anlıyor 

Aynaya tepkileri veriyor 

Örümcek de ileriden çok geri ve yana gitmeleri fazla 

Kalemlere merakı fazla renklerini dediğimde ilgiyle bakıyor

Dede nene gel git hadi mama namnam yani ysmek ver yapıyor. 

Zekasını geliştirmek için neler yapabilirim çevresinde gideceğimiz akran gruplari da yok 2 yaştan itibaren başlıyor etkinlik grupları 

(2,528 puan) tarafından
Bu saydıklarınız yaşına göre normal. Üstün zeka geliştirme ile olan bir şey değil doğuştan gelen bir durum. Ama hiç de öyle heves edilecek bir şey değil. Bırakın normal seyrinde gitsin. Ekran göstermeyin sadece, olan zekayı aşağıya çekiyor.
(500 puan) tarafından
Elimden geldiğince TV açmıyorum ama tabi ki çok mümkün olmuyor.
+1 oy
(107 puan) tarafından
Bir ara annem benim oğlum için öyle düşündü açıkçası kojay öğrenme yetisine sahip alfabeyi sayıları sadece bir iki kitap ile öğrendi ama bana normal geliyor çünkü öğretmek için ben çaba sarf ediyorum 

Şimdi 4 yaşında öğretmenleri gelişiminin diğerlerine göre daha iyi olduğunu söyledi çocuk gelişim uzmanına yönlendirdiler gittik testler yaptılar saatlerce her şey normal çıktı algısı iyi olduğu için kolay kavraması normal dediler 
(464 puan) tarafından
Allah bağışlasın maşallahı var yine de:)
(107 puan) tarafından
Amin canım cümlemizin evladını inşallah
+1 oy
(46 puan) tarafından
Herkes Einstein doğurdum zannediyor telefonun tuşuna basabilen bebek üstün zekalı sayılıyor. Neden hep bir özellik üstünlük vasfı etiketi gerekiyor ki. Ortalama zekalı saglikli bir çocuk tatmin etmiyor mu
(4,463 puan) tarafından
Hiçte öyle düşünmüyorum:D 2 evladım var ikiside birbirinden saf ben kendimden emin olmasam sarıyı kırmızı diye bana öğretecek
0 oy
(1,997 puan) tarafından
Benm kızım 4 yaşında  şuan öyle hiç istemiyorum rehberde kim olduğunu bile biliyor halamı ara yada teyzemi ismini söylemem yeterli direk arar sayıları falan bilir harfler ama kaynanam eş ailesi maşallah demek yerine nasıl akkili bu yaşta der başka çocuklarla över kızımın başına birşey gelir diye korkuyorum göze gelmesini istemem 
(464 puan) tarafından
Maşallah test yaptırdınız mı en azından doğru egıtımle çocuk heba olmaz

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 436 göst.
8 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Citipiti (4,022 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 254 göst.
30 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde Zehra800 (1,084 puan) tarafından soruldu
+2 oy
12 cevap 251 göst.
0 oy