+2 oy
112 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (691 puan) tarafından
Aslinda ben büyüme atağı diyorum 20 aylık çok ağlayan bir bebek değil normalde her şeye ağlıyor hep kendi dediği olsun istiyor ne kadar zormuş benim kızım girmez sanıyordum bu sendromlara nasıl davranmam gerekiyor bu kadar ağlamasına alışkın olmadığım için çok zorlanıyorum gerçekten uykularda yok çünkü:( siz nasıl başa çıktınız tecrübeli anneler 

9 Cevaplar

+2 oy
önce (691 puan) tarafından

En İyi Cevap
Anneler tavsiye tecrübelerinizi merak ediyorum 
-Reklam-
+3 oy
Aşırı hareketli bir çocuk ama ağlamaları yoktu oyle
+2 oy
önce (935 puan) tarafından
Herşeye aman kızım yapma etme deme tehlikeli şeylere dokunduğu zaman kızım uzak dur canını acitabilit çok tehlikeli onu yapacağına buna dokunacagina gel bunu yapalım şuna dokunalim de. Ağladığı zaman stres yapma sakin kal ağlamasınin bitmesini bekle daha sonra ne istediğini niçin ağladığını sor çocukla bu dönemde asla ama asla inatlaşma inatlasan çocuk yok inada bindiren anne baba var sakin olun evet zaman zaman ağlama krizine gireceksin banyoda parmağımı ısırıp çok ağladığımi hatırlatırım banyodan cikttiktan sonra bişey olmamış gibi davranırdim agla gizliden kız içten içe kız sakın yansıtma kişilikleri oluşuyor 
Zihinleri çok açık çok taze ne ogretirsen onu öğreniler kızım 5 yaşına gelene kadar bütün duaları öğrendi saygıyı sevgiyi ne verirsen onu alırsın
Bence alt değiştirme konusunda boşverme senin dışında kimse değişmesin yalnız bir ortamda kimse yokken değiş varsada izin verme bakmalsrina ahlakı öğrensin
Yok sadece eşim kimse olmaz onlarda odaya gidiyolar kaka yapınca babasının elini tutup odaya goturuyomus 2 yaşına kadar baba alt değiştirebilir diye biliyorum
Ben bu konuda eşimden hiç yardım talep etmedim kız çocuğu olduğu için şimdi 2 aylık oğlum var altını ben temizliyorum tuvalet egitiminde babasına bırakacağım tabi size nasıl rahat olacaksa öyle yapın fakat bu konularda çok hassasım. Kızım şuan 7 yaşında benim yanımda teyzesinin yanında pijama değişmez kıyameti koparır bana bakmayın diye eteğini külotlu çorapsız asla giyinmez ayıp der dikkat edersiniz sizin çocuğunuzda böyle olur bişe olmaz deniliyor fakat çok şey olur basit konular değil
Teyzesine etrafına karşı bizde öyle davranıyoruz ortam içinde degismiyoruz bende hassasım bu konuda zor durumlarda babası değiştirir onun dışında hep ben degisiyorum
+2 oy
önce (2,505 puan) tarafından
Valla hep ağlayan bir bebek olduğu için 27 aylığız ama atak geçirdik mi geçirmedik mi anlamadım çünkü ağlamak rutin bizde :)
Anladım canım şimdiki çocuklarımı boyle neden merak ediyorum biz usluymusuz ya
Valla bilmiyorum canım folik asitte kullanmadim ben diyeyim ki folik asit çocuğu:))
Önceden yokluk vardı canım şimdi her şey önlerinde şımarıklar hepside
Ama daha bebekken zordu canım şimdi şımarık biraz ama bebekligi daha zordu benimkinin, şimdiki haline bin şükür yine
Benim de bebekligi daha zordu canım sonra kolaylasti bu ara yine zor bakalım
+2 oy
önce (259 puan) tarafından
B3nim kizda 2 yasinda sendromuna girdi.cok zorrr.
Valla çığrından cikiyorum son raddede bızde insanız ya
önce (259 puan) tarafından
Sakin kalıp kızim ne istiyorsun diyorum.ama gece 3 te bile kalkıp acur cubur için ağlıyor
+1 oy
önce (7,773 puan) tarafından
Zamanla alışıyorsun bu duruma. Dediğini yapıyorum ama mantıklı olan şeyleri mesela muzu kendi soymak istiyorsa izin veririm ama yemeği karıştırmak istiyor mesela hayır bu sana göre bir şey değil diyorum ağlıyor bağırıyor öpüyorum sarılıyorum odağını başka yöne çekmeye çalışıyorum baktım aynı ağlaman bitince gel diyorum. Her dediğini yaparsak her şeyi ağlayarak yaptırmaya çalışır.  Uzun bir süreç uykuları fena bozuk idare ediyoruz gececek biliyorum onun rahatlığı var. 32 aylık 
İnşallah canım 32 aylık neden uykuları bozuk bizdede uyku yok ama karnı ağrıyor gerci büyüdükçe uykuya direniyorlarmis
önce (7,773 puan) tarafından
2 yaştan sonra böyle oldu önceden de sık sık uyanırdı ama bu kez uyumak istemiyorum diyor mesela 11de yatar sabah 7 de uyanır zorla yatırırım tabi. Öğlen de uyumak istemiyor. Sabah 4 de 5 de kalkar uyumcam ben der nedenini bende çözemedim. Bir de insan gibi de uyanmıyor bağırış çığırış içinde yataktan zıplıyorum :)
Ya gerçekten mi korktum bakalım ben neler yaşayacam doğdu doğali uyku problemi var düzelir diye umuyorum ama bakalım:)
+1 oy
önce (4,081 puan) tarafından
Biz bu dönemde sadece uyku zorladı, onun dışında çok az zorlandım. Bu dönemde artık çocuklar ben bireyin bunun farket diyor bize. Sürekli hayır demek iyi degil, kuralların olucak ama bazı şeylerde esnek olmak gerekir, kendisine zarar vermeyecek şeylere hayır deme, yemeğini kendi yemek istiyorsa izin ver sofra bezini ser otur yanına bırak döksün kızma.
1 yaşından itibaren kendi yiyor zaten canım öyle dökülmesin de falan öyle şeyleri dert etme çocuk kirletir
önce (4,081 puan) tarafından
Evet kirlet kirlet doğrusunu ögreniyorlar canim, bu dönemde sabırlı olmak gerekiyor
+1 oy
önce (85 puan) tarafından
Bizde 24 aylık olacağız bu ay. Beni en zorlayan alt değiştirme, gündüz uyumak istemiyor ve hâlâ emiyor gece uykusu zaten yok doğru düzgün. Ağlama krizleri yada birşeyleri tutturma oluyor bazen çok sakin kalıyorum ama bazen ne yapacağımi şaşırio kalıyorum. Bakalım 3 yaşı bekliyorum
Bende aynı canım sesim yükseliyor son raddede:(
+1 oy
önce (1,552 puan) tarafından
Benim oglumda 2.5 yasinda sendromu dibine kdr yasiyoruz ve cok hareketli.bir cocuk

Cok az uyur duzen yok malesef. Aglayip her istedigini yaptirmaya calisir. Istedigi olmayinca sinirlenir. Oyuncaklari kirar firlatir. Buyuk kucuk her isi ben yaoaagim der. Bazilarina izin veririm bazilari tehlikeli ise vermem. Mesela ben kahvalti hazirlarim o masaya tasir. Corba karistircam der. Sana yardim edecegim der tezgahi birbirine katar. Yemek yemez yemek ayirimi yapar. 

Biz olabildigince sabirli davranmaya calisiyoruz. Ilgisini baska yone cekmeye calisiyoruz.  Hava iyi oldugunda mutlaka hava almaya cikaririz oyun alanlarina akranlari ile oynasin diye gotururuz. Cay saatinde mutlaka onunla sohbet ederiz. Kucuk sorumluluklar  verince gunu daha normal kapatiyoruz

Bende olabildigince sabırlı olmaya çalışıyorum canım ama patliyorum bı yerde

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 90 göst.
6 gün önce Diğer kategorisinde Busraay (742 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 51 göst.
25 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde mehal (754 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 213 göst.
0 oy