+1 oy
77 göst.
Diğer kategorisinde (193 puan) tarafından
Kızlar dün 3 lt süt aldırdım akşam döktüm tencereye kaynasın diye karıştırmaya gittim ki kesilmiş şişenin üstünde son kullanma tarihi 1 gün geçmişti neyse eşim geri götürdü hatta ben küçük  kavanoza koydum görsünler diye aynısı varmış onu vermişler buda öyle olursa yarın öğlen taze süt gelicek getir abi demişler bugün 1 saat önce pişirdim yine kesildi süt kafayı yicem ya eşime söyledim yine kavanoza köy dedi hatta ben video  çektim tencereye dökerken tekrar kesildiğindede şimdi eşim akşam götürünce hak olur mu?? Bu arada öncekini iyice kestirip peynir koydum bakalım olucak mi bunuda aynı şekilde düşünüyorum ama helal mi olur bilemedim  eşime sordum ayrı parasını ödedim mi diye  

4 Cevaplar

+1 oy
(16,484 puan) tarafından
Bende olmuştu o sütü geri götürdüm başkasını aldım yani geri vermelisin yada adama söyleyip hak helal istemelisin yada parasını odemelisjn 
(193 puan) tarafından
Eşime sordum henüz yazmadı cnm bende o yüzden kafamı karıştırdı
-Reklam-
+1 oy
(132 puan) tarafından
Hazır market sütümü. Onlar gerçek süt bile değil. Anotibiyotik deposu . 
(193 puan) tarafından
Market değil kahvaltılık satılan bir yer aklınıza gelen bütün kahvaltılık ürünler satılıyor oradan aldırdım
(132 puan) tarafından
İkinci kere aldığın sütü nezamn kaynattin ? Eve gelir gelmez mi
(193 puan) tarafından
Aynı olur diye hemen kaynatmadm çünkü dünküyke aynı son.kullanma tarihi i yüzden kafam rahat etmedi ama dün akşam baya temizlik yaptım aşırı derecede yoruldum zaten dün KDE öyle olunca sinirlendim aslında eşim beni aramış alayım mı diye ama duyamadım duysaydm alma derdim
(132 puan) tarafından
Ohalde helal olmaz. İlk süt bile alır almaz kaynatilmafiysa yine helal olmaz.
+1 oy
(3,452 puan) tarafından
Sütü sanırım alır almaz pişirmiyorsun bu yüzden kesiliyorsa onların hakkı olur parası ödenmeli. Sütü getirip hemen pişirince kesiliyorsa genelde çoğu yenisini veriyor zaten sorun olmaz. Zaten sizinki de kendisi söylemiş. Ama dediğime dikkat etmelisin süt alınca ya hemen buzluğa atıp dondurulmalı ya da hemen pişirmelisin. Dolaba koysan bile beklediği için kesilebilir. Buzdolabı korumaz yani. Kaynanam gönderiyor bana ondan biliyorum bazen tam soğutmadan şişeliyorlar hemen pişmesi gerekiyor. Bunu anlayamadığımızdan riske atmamak lazım 
+1 oy
(1,365 puan) tarafından
Peynirini aldığınızı belirtin canım bir süt yüzünden Allah korusun hakka girmeye değmez 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 108 göst.
1 Kasım 2023 Diğer kategorisinde rkelleci (81 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 103 göst.
15 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Linkin (19,822 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 707 göst.
23 Eylül 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Yv (122 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 43 göst.