+6 oy
1,992 göst.
Para & Ekonomi kategorisinde (878 puan) tarafından
Yeni doğum yapacak olan bayanlar , 1 seferliğe mahsus 5 bin TL ücret ödemeye başlayacak devlet. Bunun için doğumdan sonra Aile sosyal hizmetler'e başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca 2.cocuğa 3. veya daha fazlası çocuğa hamile olanlar devlet aylık 1.500 TL maaşa bağlayacak . Bilginiz olsun. Bize yazı geldi yürürlüğe bir kaç gün içinde girmiş olur 

Durumu olmayan hanımlar başvuru yapmayı unutmayın 

64 Cevaplar

+12 oy
(7,891 puan) tarafından

Ulooo ben beleşe mi doğurdum şimdi :D 

(1,545 puan) tarafından
Bende beleş doğurdum süs susndeme ajaja
(878 puan) tarafından
Kızlar 300 TL olan süt parasını almadıysanız alabilirsiniz 2 sene süresi var onun için
(73 puan) tarafından
Süt parası için nereye başvuru yapılıyor
(23 puan) tarafından
Doğum parası,300,,,,TL yattı geçen yıl , devlet memuruyum
(498 puan) tarafından
Bende haberi görünce bi doktorla görüşsek çocuğu tekrar içeri alir gibi yapsak yeniden dogursak diye düşündüm de 5 bin için o catala bidaha yatılmaz :D
-Reklam-
+6 oy
(4,181 puan) tarafından
İsterse 10 bin maaş bağlasın yine de ikincii çocuk noooo :))) 
(878 puan) tarafından
:)))))) senin benim için öyle tabiii ben bu doğum parasını bile almayacağım
(4,181 puan) tarafından
Ayyy kötü zamanlama olmuş :)) kimbilir ne zaman yürürlüğe girer
(878 puan) tarafından
Resmi açıklama geldi kuzum 1-2 güne girmiş olur
(4,181 puan) tarafından
AA çok iyimiş canım
+5 oy
(7,073 puan) tarafından
Şahsına değil yorumum lütfen yanlış anlama ama ben o yardımların ihtiyaç sahibine gittiğini hiç ama hiç görmedim 
(7,073 puan) tarafından
Senin için demedim zaten kuzum birkaç yorumunda denk geldim hassasiyet sahibisin farkındayım ama benim çevremde hep alıp altın alan var bir yandada rezillik çekip alamayan insan sinirleniyor haliyle bak depremde bile o kıyamette muhtarlar evine zula yaptı ahh ahhh
(878 puan) tarafından
Buna bu açıdan bakmayın gülüm bak sana bizim bölgede olan birşey anlatayım
Kadının evi ve arabası varmış , tüm mülkü annesinin üzerine yapıyor . Daha sonra eşiyle anlaşmalı resmiyette boşanıyor ama meğer yardım parası almak için bu şekilde yapıyorlarmış. Senelerce yardım parası alıyor daha sonra ihbar geliyor evine gidiliyor adam evdeydi, çocukları görmeye geldi dedi. Gel zaman git zaman kadını kanıtla birlikte şikayet edilince olay ortaya çıkıyor tabi devletten baya ceza yiyor. Bu gibi gördüğünüz durumlarda şikayet edin ki durumu olmayan insanlar mağdur olmasin . Yardım onayları kaymakamlıktan çıkıyor tüm şartları o belirliyor ondan dolayı bizimde elimizden birşey gelmiyor
(203 puan) tarafından
Burada biri vardı geçen seneydi galiba aldığı yardımlarla çeyrek alıyorum Birikim yapıyorum diye post açmıştı Ondan sonra bende hakkımı helal etmiyorum ihtiyacı olmayan alıyorsa
(7,073 puan) tarafından
DP dediğin gibi kılıfına bir şekilde uyduruyorlar bu bahsettiğim kişinin herşeyi annelerinin üstüne şikayet etsekte elimiz malesef kalacaktı yıllardır böyle ama unuttuğu bişey var ilahi adalet 2 kardeş sırf yardımlar için evlerini bile üstlerini almamışlar depremde 3 evde yıkıldı şuan devlet onlara sadece 1 ev veriyor halbuki o evler üstlerine olsa 3 ev alacaklardı benimde asla hakkım helal değil bir zerre dahi olsa helal etmiyorum
(864 puan) tarafından
bendee  görmedim dayılarımın evleri arabalaarı dükkanları arsaları yaa otelleri bileee var ama karıları sosyal yardim alıyo çünkü bütün mal bi kişinin üstüne tabulu diğerlerinin üstünde ev araba bile yok ama haram olsun benim görümcem eşi işten çıkarıldı otizimli çocuğu var evi kiraa bugün adamı arayıp çocuğun maaşıni keseceklerini söylemişler nedenide 2 ay bi yerde çalışmış 44 milyar aylık almış 38 bini aylık geliri geçtiği için çocuğun maaşını keseceklermis bu kadar adaletli
+4 oy
(901 puan) tarafından

Bu desteği de bizden yol su vergi olarak alırlar :Dartik 1000 lira elektrik mi öderiz 5000 doğalgaz mi bilmiyorum. Sevinemedim bu nasıl bizden çıkacak diye üzüldüm 

(203 puan) tarafından
Oyke zaten alltta yazdım eski üyeyim geçen seneydi sanırım biri post açmıştı yardım paralarıyla çeyrek alıyorum birikim yapıyorum diye ondan sonradr inanamıyorum kimsenin ihtiyacı olduğuna
(704 puan) tarafından
Bugün yayaya yol vermemiş gerekcesiyle eşime 4000 küsur ceza geldi. Çıkıyor yavaş yavaş
(878 puan) tarafından
Cupcake o hep vardı canım 3 sene önce bende yedim o cezayı :D
(901 puan) tarafından
DP ye yine de teşekkür ederiz bilgi verdi ama bu daha başlangıç :D şimdi nerden ceza yazsak kimsen vergi alsak faturalari nasıl arttırabiliriz başlayacak :D
(629 puan) tarafından
Canım sanki cezalar tek mi her şeye her taraftan zam geliyor veriyorlar ama iki katını da alıyorlar
+3 oy
(997 puan) tarafından
Doğum yaptım ondan sonra mı:((((
(878 puan) tarafından
Maalesef canım daha yürürlüğe girmedi, yakın zamanda doğum yapanlar alabilir mi emin değilim şartları gelsin açıklarım size
(997 puan) tarafından
Bekliyoruz aşkım 3. Çocuğuma artık ☺️
+3 oy
(223 puan) tarafından
Nasıl olacak bilgi verirmisiniz ☺
(878 puan) tarafından
Doğumdan sonra Aile sosyal hizmetlere gidip başvuru yapıyorsunuz canım doğum yardımı diye
(223 puan) tarafından
Teşekkürler Canım eş başvuru yapabilir mi acaba
(878 puan) tarafından
Canım şuan yürürlükte değil, girsin onunla alakalı bilgi de verebilirim net
(203 puan) tarafından
Eşin yapamaz sen neden yapmıyorsn
(223 puan) tarafından
Doğum sonrası dediği için. Sezeryan olacağım 2 çocukla yapması zor olur belki zamanı vardır Ayrıca eşim yada ben farkeder mi.?
(203 puan) tarafından
Ediyor tabi ki cnm ben doğum yaptım bir ay sonra msj gelmişti pttden alabilirsiniz diye eşim sormuştu yattı mı diye eşime eşiniz çekebilirdemislerdi
(223 puan) tarafından
Anladım canım sağol. Bakarım bende ☺
+3 oy
(170 puan) tarafından
 NAsıl başvuru yapabilirim 
(878 puan) tarafından
Doğumdan sonra bulunduğunuz ilçenin sosyal hizmetlerine gidip başvuru yapabilirsiniz canım
+3 oy
(823 puan) tarafından
Nasıl başvuru yapılıyor canım. Bir bilgin varmi
(878 puan) tarafından
Doğumdan sonra bulunduğunuz ilçenin sosyal hizmetlerine gidip başvuru yapabilirsiniz canım
+3 oy
(6,081 puan) tarafından
Durumu olan olmayan herkes için geçerli  
(878 puan) tarafından
5 bin TL olan herkes için geçerli , aylık 1.500 TL olan herkes için değil canım
(6,081 puan) tarafından
Alir bizim ülkemizde  herkes alır zenginler alir ihtiyacı olana düşmez  gördük  çevremizde   inşallah  ihtiyacı olan herkese düşer
(878 puan) tarafından
Gülüm bu gibi durumlarda isimsiz şikayet edin ki durumu olmayanlar mağdur olmasın
(6,081 puan) tarafından
Canım  duyuyorum cevremde  ihtiyacı olan kimse almıyor  genel olarak hoc bir yardımdan  çok şükür  gelirim güzel ama isterim  ki ihtiyacı olan tek maaşla gecinen aileler alsin
+3 oy
(133,756 puan) tarafından
300 tl qldim bide 400 tl belki ihtiyacim yok ama cok mutlu olmustum 
(878 puan) tarafından
Tabi canım orası öyle tabi
(3,473 puan) tarafından
Belçika da mı orda çocuk parası var mı
(133,756 puan) tarafından
belcikada dogumdan once basliyo kesintisiz 18 yasa kadar her ay devam ediyo yetmiyo 18 den snr uni okursa 25 yasa kadar devam ediyo ben tr aldim belcikada zaten aliyom
+3 oy
(347 puan) tarafından
Aman kocam duymasin:):):):)
(878 puan) tarafından
Benim kocada diyor ki Tayyip babama 15 bin TL ben vereyim benden çocuk istemesin :D
(127 puan) tarafından
DP benim eşim de aynısı dedi şimdi ☺️☺️☺️
Ben 10 vereyim ama başka çocuk istemiyorum diyo
+3 oy
(13,201 puan) tarafından
Ben memurum biri benimkini alsın kız:)
(878 puan) tarafından
Sende alabilirsin bacım :)))
(13,201 puan) tarafından
Bana vermiyorlar diye biliyorum çiçeğim. Yani memur genelde muaf tutulur bu tarz destek paketinden. İlkinde de 300 yatmış geri gitmiş:)
(976 puan) tarafından
Sanki bizim ülkemizde ki mermurlar çok zenginmiş gibi.
(878 puan) tarafından
Nagiş canım doğum parasının içinde yokmuydu ? Bu durumda eşin yararlanabiliyor onun hesabına yatırılmış olabilir

Amour sorma kız 2 memuruz kendi yağımızda kavruluyoruz
+3 oy
(101 puan) tarafından
Canim iki çocuğum var ona ne zaman başvurabilirm şartları ne peki 
(878 puan) tarafından
Başvurudan zarar gelmez kuzum 1-2 güne sisteme düşer başvuru yapabilirsin
(101 puan) tarafından
Demin sosyal yardımı aradım daha sisteme öyle bir düşmemiş dedi
(101 puan) tarafından
Valla kira çok olunca insanin mecbur ihtiyacı oluyor
(878 puan) tarafından
Evet evet söyledim ya daha henüz sisteme düşmedi düşünce onun bilgisinide vereceğim
(101 puan) tarafından
Peki Allah razı olsun
+3 oy
(1,169 puan) tarafından
Bir yerden kesip diğer tarafa veriyorlar. Sözde yardım ediyorlar (!)
(878 puan) tarafından
Sözde fon ayırdılar gülüm bakalım
+3 oy
(5,003 puan) tarafından
Olmaz bunu kabul etmiyorum çocuklarimi geri içeri alıp yeniden doguracagim
(878 puan) tarafından
sjsjsjs 40ından sonra 5.yi getir abla :D
(5,003 puan) tarafından
Kocama kalsa hemn ama bende ruhen de bedenen de maalesef
+2 oy
(7,904 puan) tarafından
Bı daha doğuramam şimdi bunun için sjjsja tren kaçmış 
(878 puan) tarafından
Nasip be arkadaşım :D
(7,904 puan) tarafından
Aynen ☺️
+2 oy
(588 puan) tarafından
2.  Doğumu olacaklara birşey yok mu yani cnm ☺️ 
(878 puan) tarafından
5 bin TL ücret ödemesi ve durumun iyi değilse destek paketi için başvuru yapabilirsin gülüm
(588 puan) tarafından
Yok şükür durumum var. Rabbim inşallah ihtiyaç sahibi olanlar faydalanır kuzumm
(878 puan) tarafından
Aminn canım inşallah, 5 bin TL'nin şartı yok onun için başvuru yapabilirsiniz
+2 oy
(8,759 puan) tarafından
Gercekten mi banada cıkarmı  başvursam maş yemiyo 6 aylık kızım oğlum 3 yaşında
(8,759 puan) tarafından
Yok almadım canım oğlanda almiştim bunda almadım
(878 puan) tarafından
Yürürlüğe girince başvuru yapabilirsin 5 bin TL için canım onun şartı yok 2 sene zamanın var bunun için
(8,759 puan) tarafından
Güzel nezaman başvurem canım
(878 puan) tarafından
Yürürlüğe girince post açarım canım ben
(8,759 puan) tarafından
Tm canım sağol
+2 oy
(30 puan) tarafından

Arkadaşlar kim doğum yapsa 5bin ama eğer 3veya üzeri çocuğu olursa her ay geçerli 5bin lira alacak eğer 2taneyse her ay geçerli 1.500 olacak 

image

(878 puan) tarafından
O bilgi aktarımını yapmamışım bak :D
(13,590 puan) tarafından
3 ve üzeri çocuğu olana her ay mı verilicek bir de durumu olmayanlara mı sadece canım
(878 puan) tarafından
Her ay verilmesi için başvuru yapılması lazım canım ve evet şu anlık ihtiyaç sahibi gibi duruyor
+2 oy
(8,020 puan) tarafından
E biz ne olacağız şimdi?
(878 puan) tarafından
Çocuk doğuracağız tekrardan :D
(8,020 puan) tarafından
Yok ben emekli oldum  :))

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 195 göst.
1 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Elif21 (2,626 puan) tarafından soruldu
0 oy