+4 oy
472 göst.
önce Para & Ekonomi kategorisinde (1,769 puan) tarafından
Evlenirken çalışıyordum bir kısmı isteğe bağlı bir kısmı çocuklar için olmak üzere 13 yıl içinde toplam 21 ay ücretsiz izne ayrıldım onun dışında hep çalıştım. Su an bebek nedeniyle Eylülden beri ücretsiz izindeyim eş demek bile istemiyorum kendisine bana hayati zehir etti. Beni hiçbir şekilde hoş tutmadı. Nefes aldırmıyor resmen. Doğru düzgün yiyip içmiyoruz bile o derece. Tamam borcumuz vardı ama acelesi yok borcumuzun. ben en geç haziran da işe dönecek ve sonrasında tıkır tıkır ödeyecektik anne babalara borcumuz var acele ettiren yok. Hayati zindan etmeye çalışıyor. Pazara markete avm ye gezmeye gitmiyoruz. Dolap bomboş ben gider alırsam yiyoruz. Günde yarım saat bile evde bir sorumluluk almıyor çocuğu tutsa ev işi yapicam. Güya bana ders vermeye çalışıyor. Ama iyice doldum. İşe başlama dilekçesi verdiğim gün boşanma dilekçesi de vereyim diyorum nasıl hareket? Bana çok iyi geliyor bu fikir. Işık görmüş tavşana dönsün istiyorum. Siz olsanız ne yapardınız? 

15 Cevaplar

0 oy
önce (1,769 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Hanımlar 2 aydır sorularım beynimde dönüp duruyor ama kesin kanaatim oluştu gibi. Yorumlardan da bakıyorum nerden tutsam elimde kalıyor zaten hersey ortada..post yukarı çıksın. İstişare etmiş olalım 
-Reklam-
+3 oy
önce (1,054 puan) tarafından
Bosaninca erkekler bekar kadınlar hem anne hem baba oluyor. Tek başına çocuk bakıp tek başına ev gecindireceksin. Şuan eşinin tribinden daha kolay olmayacak ötesinde başka sorunlar yoksa tabii.. babasiz çocuk büyütmek zordur çocuk açısından da zor anne açısından da o yüzden iyi düşünmek lazım. Babanın gölgesi bile yeter diyorlar ya hani lafı güzaf değil gerçek bu
Anlıyorum canım iletişim olmadan çok zor bütün gün çocuklarla aynı evin içinde insan iki insan yüzü görmek sohbet etmek istiyor o da olmayınca yalnizlasiyor hele ki iş hayatına alışık biri için çok daha zor. Eğer gerçekten bosanmak gibi bir niyetin varsa boşandıktan sonra nasıl bir hayat tasarruf ediyorsun öncesinde provasını yap. Mesela ailenle mi yaşayacaksın davayı açmadan önce ailenin evine yerleş 1 ay ya da 1 yıl kadar ayrı yaşayın bu sürede gözlemleme fırsatın olsun. Ya da imkanların dahilinde eşyalı bir ev tutup orada yaşarsın. Boşandıktan sonra pişman olmayacagini bilerek hareket et
Ailem 1 saat kadar uzakta köyde yaşıyor. Ben yalnız kalicam arada gelir giderler. Okul kapanınca onlara gitmeyi düşünüyorum Ağustos ta ev tutarım diye düşünüyorum. Aslında hiç yalnız kalmadık 4 aydır 12 kez misafir ağırlamışım sayabildiĝim. Komşularımızla aramız iyi 2 haftada bir bizim tarafla bir aradayız. Biraz da sosyalim ama her yerde arkadaşlarım var görüşürüz e burası da var ve ben yengecim evde durmaktan sıkılmam severim yalnizligida. Biraz para sıkıntısı cekicem çünkü kira ve bakıcı parası verince geriye az para kalıyor ama idare ederim bizimkiler destek verir su an bile istesem her ay harçlık verirler ablam bile diyor para lazım mı verelim
Şu durumda bosan ya da boşanma diyemem bu büyük bir vebal olur benim için sadece imkanlarınin yeterli olduğu görüyorum. Sen tamam misin o kısım muamma. Anlık hırs kin öfke ile alınan kararlarda bu duygular bitince arkasından özlem başlar.  Esine karşı benzer duyguların olmadığından emin ol bosandiginda hiç bir şekilde bir şey hissetmemen lazım geçmiş sızlatır ama acaba mi diye iç geçirip geleceği düşünmezsin zafer kazanmış olmazsın bagimsizlasirsin bu kıvama gelmen lazım o yüzden mumkunse öncesinde provasını yap canım
önce (1,735 puan) tarafından
Her türlü o çocukların babası olacak. Emin ol çocuklar mutsuz bir anne görmektense mutlu ve boşanmış bir anne görmeyi tercih ederler. Bu tarz yani kocasindan bir şey görmeyen kadınlar ilerde oğullarına çok bel baglayabiliyorlar ya da hep bir burukluk oluyor yani. Böyle hayat mı yaşanır.
Anneliğimde profesyonel davranmaya çalışıyorum dikkatli olmaya çalışıyorum ama bazı çatlaklar oluyor. En çok ta oğlumun henüz çocuk rolünü kaybetmesini istemiyorum mesela evde malzeme yok ben gider alırım diyor söyle ne lazımsa izin vermiyorum. Ya da kardeşine baktırıp bende gidip ev işi yapmıyorum iş kalsın ama o çocukluğundan olmasın
+1 oy
Elimde mesleğim olsa ve artık eşimle olamayacağını anladıysam evet boşanırdım
Cimri insandan nefret ederim ve cimri insanla asla olmaz. Parasını nasıl harcayacagini bilmeyen insanla da olmaz. Bu yüzden benim için boşanma nedenidir
Peynir almayalım peynir pahalı diyor mesela ben de en son 1 ay peynirimi lorumu babam almış ordan getirdim. Şok tan salon çiçeği aldım çiçek karın doyurur mu der mesela. 6 ay oldu batıya taşınalı galiba 1 kez bile dışarıda iyi bir yemek yemedik kahvaltı ya gitmedik yine de yaranamadık
önce (5,208 puan) tarafından
Bacım bu adam sizin temel ihtiyaçlarınızı bile karşılamıyor,pardon i zaman ne işe yarıyor, peynir ya temel gıda yani yuh
Çok abes bir durumun içinde olduğumu biliyorum maalesef
Rabbim sana ferahlık versin inşallah, hakkında hayırlısı
+1 oy
önce (106 puan) tarafından
Yani yaptığını yapardım evime ben ekmek getiriyorsam herşey benm sorumluluğumdaysa ne gerek var böyle bı eşe yani 
Soruyorum ben ondan ne alıyorum diye yok maalesef bomboş bir kağıt. Avm ye gidelim oğlunla git markete gidilecek giiit şu yapılacak yaap. E sen neden varsın be adam diye sorgulattı? Kendi ipini kendi çekti
Aynen öyle herşeye tek başına oglunlami yapacan kendi ne işe yarıyor o zaman evin reisi bile görmem yani herşey onun demesyle olmaz mesleğin varsa işine başla yapamyrsan kendisiyle hiç yorma kendini
Şu an biraz şekerim çıktı acil diyete ihtiyacım var biraz kendime ağırlık vermem lazım. Ramazan sonrası başlayayım diyorum işe hem kilo vermiş şekerimi de kontrol altına almış oluruz inş.
İnşallah canm yaa Rabbim herşeyi gönlüne göre versin
+1 oy
önce (7,795 puan) tarafından
Belki tek başına yetemiyordur senin desteğine ihtiyacı vardır canım sen daha iyi bilirsin tabii. Başa kalkmak veya evine bakmamak bile isteye varsa bende böyle adamı boşarım. 
Şöyle diyeyim şu an net 30 bin kalıyor elinde ve benim harcadığım para 1500 bile etmez. Her türlü yiyecek desteği alırız ailemizden bir ayağımız koyde. Yetmeyecek bir durum yok. Sadece amcası bir iş yaptı ortak sonra öde dedi ama o onu kafaya takıyor bir an önce 30 binden artırıp onu ödemeye çalışıyor. Ha amcası da biliyordu şu an bizim ödeme yapamayacağımızi bende 10 senede bir doğum yaptım bu yılımı bebeğime vermek istedim
+1 oy
önce (661 puan) tarafından
10 yıl evliyim ve 2 cocuk hiç ücretsiz e ayrılamadım.kreslerde vs büyüyor çocuklarım...ve her istediğimi alabilmemin dışında esler benzer...anneme birgün bende senin gbi boşanmak çözüm mü dediğimde..dediki bana şimdi yine maddi az da olsa hani cocuklarına gözkulak oluyor yani gölgesi yeter modunda başlarında çocuklarının...ayrılırsan bütün yük sana kalacak dedi ..hak verdim idare etmeye calışıyorum...bide şimdiki eşeklik ten ekstra adama hazırca 2 cocuk büyütmüş olacagım...en azından şimdi dertlendiğimizde çocuklarla ilgili sorunlara ortak oluyor...

Esin evde cok bunaltmış ve bunalmışşın işe başlayınca umarım hersey gönlünce olsun
Oğlumu zaten ben büyüttüm ben yetiştirdim çok şükür taniyanlardan hep iyi yorum aliriim. Babayla araları hiç iyi değil. İlk zamanlar iyiydi ama az kabahati olsa tahammülü yok. Oğlum der beni gerçekten sevdiğine inanmıyorum hiç olumlu bir söz söylemez gibi. Mesela berbere gidilecek benle gitmek istiyor babayla gitmek istemiyor benim istediğim şekle izin vermez diyor. Küçük te alışmadan iyice sanki daha iyi olacağına inaniyorum
+1 oy
önce (60 puan) tarafından
Eşşeek gibi bakacak. Kendine koca diyorsa bakmak zorunda.  Aba altından sopa göster. 13 sene sen çalışmışsın 1 sene sana bakamayacaksa s.cayim onun kalıbına, ( kendi kocasına da ayni sebepten dolan kadın yani ben :)) 
Ha ha eşine sinirini ben de hissettim . Sorsan adamlar da yaptıkları pez. venklik başka birseu degil
+1 oy
önce (1,162 puan) tarafından
Açıkçası 2 sene çalışmadın diye bu tavırı sergileyen birinden koca olmaz orası net. Babalık konusunda bir şey diyemem çocuklar elbette etkilenir boşanma olursa. 
2 kez çocuktan 2 kez de mezuniyet ve kpss çalışmak için ayrıldım hepsi toplam 21 ay oluyor şu an.  onun dışında hep işimin başındayım. Biz zaten babadan bağımsız sosyalleşiyoruz mecburen. İlla etkilenir de şu an bile oğlum dedi ki sınıfından bir çocuk babasıyla sarılmış kendini kötü hissetmiş yani o durum zaten var. Ben belki daha iyi olur diye düşünüyorum haftada 1 gün emek verse çok bile
+1 oy
önce (2,528 puan) tarafından
Sen çalışınca durum ne oluyor peki , kendi kazandığını ne yapıyor 

Eğer evin tüm yükü sana kalıyorsa tam da düşündüğünü yap derim

Ben kendi adıma diyeyim bende bı süre çalıştım ve şu an evdeyim özelde çalışmak istemiyorum ama eşim bana böyle bir durumu yansıtsa ve  elimde işim hazırsa asla bnde  ona emegimi yedirmez ve gerekeni yapardım 
Çalışırken evle ilgili biraz o harcama yapar biraz ben. Ben genelde çocukların ve kendimin ihtiyaçlarını karşılarım kozmetik kitap oyuncak giyim gibi. Gerisini birikim yaparım. Çok savurmam bunu bilir o zaman karışmaz bilir birikim yaptığımı. Bir şey alırken de her şeyi ortaya döküp aldık hep. Ama surda beni 4 ay idare edemedi ki benim kendimle ilgili beklentim yok zaten evdeyim  diye. Devlette çalışıyorum ben
E daha neyin psikolojisinde bu adam :) neden çalışmanı istiyor bı defa anladığım kadarıyla çocuk var zaten 2 tane bunun için çalışmadığınin farkında değil herhalde
Akıl devre dışı. Ve ev aldık 1 milyondan fazla nakit parayı ben verdim. Babası 400 bin borç diye verdi aynı miktarda annemlerde verdi daha fazlasını verecekti annem onlar vermiyor sen niye vercen dedim. İnş haklarımı alabilirim emeğim hiç olursa çok üzülürüm
Canım yanlış anlama ama bı ara burda biri daha benzer durumdan şikayetçiydi çocuğa daha bez dahi almadı her ihtiyacı bende diye o sen mıydın acaba
Yok. Bebek ihtiyaçlarını karşılar beze mamaya laf etmez. Zorla bir kart çıkarttım zaten gerektiğinde ben alıyorum. Büyük olan da öyle pek istekleri olan bir çocuk değildir mesela onun odasına lamba aldım ona diyor annen zaten gereksiz şeyler alır halbuki çocuk istedi aldım laf ediyor
+1 oy
önce (11,932 puan) tarafından
Pardon da neyin dersini veriyor ? Terbiyesize bak.sana mi güvenip karı istemiş canı.
Tek maasliymis ya onun tafrası 30 a yakın paramız kalıyor aylık krediden başka. Son cümle yi anlayamadım ama
önce (11,932 puan) tarafından
Bacım bizde derler ki canı karı isteyen adam bir yerine güvenlikten sonra evlencem diyebilir.bizim ailede böyle.eger erkek evi gecindiremeyecekse karısının çalışmasına muhtacsa evlenemez.
Ha tamam. Adam zaten ben çalışıyorum diye evlenmiş çok sonra anladım. E sende benle çalışıyorum diye evlendin diyor
+1 oy
Normalde çoğu erkek çalıştırmaz eşini,seninkide bir tuhaf elinden tutup o seni işe verecek neredeyse
Kayinpeder in sürekli ağzındadir damadına söver elaleme berduş pez. vnk saydirir dicem Bi gün sizinkinden âlâsı yok
+1 oy
önce (18,167 puan) tarafından
Varlığı bir anlam ifade etmiyorsa sırtında kambur olmasın ama ders vermek için değil onunla yolun daha zor olduğu için alıyorsan bu kararı haklısın iyice düşün taşın 
Bana değer katmıyor hayatıma sadece maddi yönden rahatlık vermesi var bende ondan da vazgeçtim artık. Beni aşağı çekiyor daha öyle canımı sıktı ki şu an evim için bile çaba gösterecek gücüm kalmadı içimden gelmiyor. Markete bile gitmiyorum 4 hafta olacak en son ben gittim yine. Dolap boş ev pislendi yapacak keyfim yok
+1 oy
önce (7,106 puan) tarafından
Kendimi senin yerine koyarak yazıyorum yorumlara cevaplarını da okudum ben böyle bir adama tahammül edemezdim çocuğunu bile kendi soğutmayı başarmış pes doğrusu ne diyim bilmiyorum 13 yılını ve 2 çocuk verdiğin adam senin çocuklarının  kahrını birkaç ay çekemiyorsa hiç olmasın daha iyi zaten şuan hem anne hem baba olan sensin 
Çok teşekkür ederim. Ben de öyle düşünüyorum ben tahammül ediyormuşum dedim zaten kendi kendime. Baktım evet 13 yıl ama sonra dedim ki Allah ömür verirse kaç 13 yıl daha var önümüzde her şey daha güzel olabilir. Bu sabah yine laf yedim. Çocuğu okula götürüyor bana mı güvenmiş her gün her gün diyor. Normalde çalışırken ben yanımda göturcektim çocuğu ben işe başlamadım diye o götürüyor ki havalar soğuk olmasa oğlum yürüyor 20 dk kadar uzakta okulu mahalle okulunda romanlar var ben iş yerimin oraya yazdırdım benle gitsin gelsin diye
+1 oy
önce (64 puan) tarafından
Nefret ediyorum boyle erkeklerden madem go...tune guvenemicek ne diye evleniyor bu tarz erkekler bacim meslegin guzrl ise bosver gitsin zaten o olsada ayaktasin olmasada karinin maasina medet uman erkeklerden hayir gelmez cok net tecrube
Hallederim her türlü diyorum kendime güveniyorum sonuçta 13 yıl öncede sıfırdan başlamıştım neler neler değişti. Allah kerim. 2 aydır konuşmuyoruz konuşmadığımız için de kavga da etmiyoruz bakalım bir kıvılcım bekliyorum. Avukat görüşü aldım evden gitmeden dava açılmaz diyor bunu nasıl göndericem onu düşünüyorum. Annesi anladı aramız bozuk olduğunu ayar mı çekti napti her gün kahveye gidiyordu 2 gündür gitmedi güya iyilik yapıyor artık.
0 oy
Gecenin çevirimiçi hanımları fikirlerinize ihtiyacım var 

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 245 göst.
26 Aralık 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 762 göst.
0 oy
9 cevap 530 göst.
9 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Semos (396 puan) tarafından soruldu