+1 oy
126 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (576 puan) tarafından
Kizim bogazim agriyor dedi bogazina baktim bademcileri beyaz beyaz olmus evde iburamin vardi ondan verdim sabah mutlaka doktora gotururum ama suan yapmam gereken birsey var mi 5 yasinda olmak uzere

4 Cevaplar

+1 oy
(1,133 puan) tarafından

En İyi Cevap
İburamini kaçta verdin?
(576 puan) tarafından
7 gibi verdim
(1,133 puan) tarafından
6 saat arayla tekrarlayabilirsin. Çok ateşlenirse araya parasetamol (parol ya da calpol) ile girebilirsin. Parasetamolü de 4 saat arayla tekrarlayabilirsin. İburamin ve parolü sakın aynı anda verme ama. Aralarında 1.5 -2 saat olsun. Bir de aklında olsun İburamin önce bi tık ateş yükseltir sonra düşürür. Tabi bu çok ateşlenme ihtimaline karşılık. Ama bence saat 3e 4e kadar idare eder iburamin
(576 puan) tarafından
Cok tesekkur ederim suan uyuyor ama burnuda tikandi tabi her bogaz enfeksiyonu icin antibiyotik gerekli olir mu acaba yarin doktora goturcem ama tedirginim bu gece haliyle
-Reklam-
0 oy
(898 puan) tarafından
Karbonatlı suya temiz bı bezi batırıp silin o kısımları . 
(576 puan) tarafından
Agzi degilde bademcikleri olmus malesef
(1,133 puan) tarafından
Bademciğe kadar bez sokarsanız, ağzında bezle öğürtürsünüz çocuğu. Minik bir boğulma tehlikesi yaşaması çok olası.
(576 puan) tarafından
Gargara yaptiririm diye dusunmustum
(898 puan) tarafından
Canm öğüre bilir bak yıllarca kardeşim özel hastanede tedavi oldu ağzı hep yara olurdu.  Ordaki doktorlar bile hep bu yöntemi kullanırdı . Ve sanırım mikostatin diye bı şurup verirdi boğaz icindi galiba
(1,133 puan) tarafından
Hayatım ağız ve bademcik arasında biraz, çok az mesafe farkı var :)
0 oy
(17,712 puan) tarafından
İburaminle olacak iş değil. İltihap olmuş antibiyotik lazım canım. Aile hekimine götür göster 
(576 puan) tarafından
Sabah mutlaka gotururumde insallah ates yaomaz gece
0 oy
(12,006 puan) tarafından
Gece ateş yaparsa acile götürün

Bir de sağlık ocağı ile olmaz çocuk Dr görsün.antibiyotik verir büyük ihtimal.gargara yapabiliyor da tuzlu su ile gargara yaptir
(576 puan) tarafından
Basinda bekliyorum ates yapar diye korktum bende sabah hemen doktora goturucem
(12,006 puan) tarafından
Götür canım.o boğazlar öyle olasiya kadar ateş yapmamasi bir mucize
(576 puan) tarafından
Okuldan gelince halsizde biyerin agriyomu kizim dedim bogazim aciyor dedi baktim beyaz beyaz olmus bilsem daha onceden beklemez hic gotururdum

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 251 göst.
0 oy
2 cevap 167 göst.
0 oy
1 cevap 65 göst.
+1 oy
4 cevap 101 göst.
15 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Asel_34 (185 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,438,699 soru