+1 oy
653 göst.
önce Diğer kategorisinde (250 puan) tarafından
Bu konudan gerçekten bıktım artık canımı aşırı derecede sıkıyo ama kimseninde umrunda değil eşimde dahil sizin ihtiyacınız karşılıyorum laf etmeye hakkın yok diyo .şimdi eşimin babasının emekli tek yaşıyo.bundan 6, 7 yıl önce Bi kadın tarafından dolandırılmış Ogün bugündür kendini toplayamadi aldığı maaş la borcunu kapatiyo 1hafta geçiniyor aldığı maaşla sonra bitiyor Eşim devreye giriyor 200,300,500 derken her ay 2000 veriyo nerdeyse tmm bu para çok para olmayabilir ama kaç yıldır niye değişen bisey yok anlamıyorum. Eşim dün 200 verdim dedi yine 200 paramı şimdi diyo tmm değilde niye o an verdiğine bakıyon toplamına bak sen diyorum ama yok anlamiyo bıktımmmmmm artikkkk sizcede ben haksizmiyim yaaauff

41 Cevaplar

0 oy
önce (1,308 puan) tarafından
Eşiniz babasına verip sizden kısıyormu mesela ?Bu devirde emekli maaşıyla geçinmek çok zor ayrintili olarak yazmamissin gercktn ihticı varmı bilmiyorm .Ama dediğim gibi babası ben kendi adıma söylüyorum ben sorun yapmazdm.Benim kardeşim üniversite okuyor bazen babam yetemiyor biliyorm Allh razı olsun eşimden her ay sorar para gönderelim diye .
önce (250 puan) tarafından
Evet gerçekten ihtiyacı var ama yıllardır ihtiyacı bitmedi gitti beni rahatsız eden de bu hiç mi değişmez bu durum ne borç bitiyor nede para yetiyor.
-Reklam-
0 oy
önce (4,337 puan) tarafından
Yahu adam zor durumda ne olmus vermisse? Ayrica bahsettigin para para degil bu devirde. Senin ihtiyacindan ve hakkindan calmiyosa gereksiz bi trip bu kusura bakmada.
Tmm cok para değilde yıllardı r heray böyle sıktı artık bu durumda  beni ya hiç bitmezmi bu borç hiç yetmezmi o para ya anlamıyorum benn
önce (4,337 puan) tarafından
Tek adam ne olacak ki bence cok buyutuyosun. Senin rizkindan kesmiyo sonucta o da evladi.
0 oy
önce (467 puan) tarafından
Daha önce de açmıştın böyle bir post.cevapla yıetmemiş ki yıne soruyorsun. Bacım bıtmıyorsa bitmiyor kusura bakma ama o adam kocanın babası mecburdur destek olmaya zaten tek yaşıyormuş. Sen dua et birlikte yaşamıyorsunuz. Allah sana da gönül genişliği versin. Sanki elaleme veriyor adamcağız babasına veriyor 
Gerçekten bu durum huzurumu çok bozuyo tadımı kaçırıyo ama değişen bisey yok olan bana oluyor babası aynı hiç değişmiyor bitmeyen borç yetmeyen para başka Bi şeyi yokk
önce (467 puan) tarafından
Huzurunu bozan sensın canım. Babana destek olma demeye hakkın yok. Borç şereftir. Kayınbaban da mecburdur borcunu ödemeye. Daha kötü durumda olanlar var. Şükret haline. Az mi ınsan ailesinden birinin tefecıye olan borcunu ödüyor? Kumar oynamak için tefecıye gıdıyor hem paradan oluyor hem de üstüne kaybettıgı parayı misliyle ailesine ödetiyor. Bi emekli maaşıyla borç mu ödenir zaten ayda verdiği 1-2 bin lirada olmasın gözün. Huzurunu bozma
0 oy
önce (13,685 puan) tarafından
2 bin çok mu bu devirde aylık mutfak harcı ne kadar ki zaten bu senin param benim ailem olayını sevmiyorum ben atası verecek tabi 
Ya tmm çok değil biliyorum ama yıllardır hep aynı bisey değişmedi benim canımı sıkan bu ne borç bitti ne parası yetti
0 oy
önce (5,004 puan) tarafından
Peki şurdan bakalm olaya eşin aynı durumda olsaydı babası yardım etseydi yine aynı şeyi dusunecekmydin yada para yardımı yapsaydı oğluna ne derdin bu seferde durumuz yok ama yardım eden de yok derdin değil mi şimdi benim oğlum evli maaşı yetmiyor eşim her ay alış veriş yapar çocuğunun bezini ihtiyaçlarını görür bende mi şikayet edeyim 
İlk evlendiğimde yetmiyodu paramız babası yardım ediyodu bize doğru ama neye borcumuz olduğu belliydi. Ayrıca bu hep böyle devam etmedi. Sonra topladık kendimizi şükür. Onun borcu da hiç bitmiyor parasida hiç yetmiyor yıllardır.
önce (5,004 puan) tarafından
Valla canım annem tek yaşıyor tek babamdan kalan emekli maaşı var kadın ne yapsın yetmiyor yani 10 bin falan değeri kalmadı bu devirde zaten iki ekmek olmuş 20 lira bu kadın yemeyip icmese anca borcuna yeter para kardeşim destek olur yeri gelir ben destek olurum
0 oy
önce (138 puan) tarafından
Adamın maaşı yetmiyorsa mecbur verecek bence 
Ya en azından 15 .20 gün yetse 1hafta yetiyor bitiyor ne yermedik maaş bu yıllardır ne bitmedik borç sanki ev araba aliyo
0 oy
önce (13,179 puan) tarafından
Gelip eşin ve kayınpederinle mi konuşalım. Kız bin etti bu post hep de seni haksız buluyor genelde insanlar ben de dahil Bi boşver Bi sal ya. 2 bin para mı Allah aşkına sokağa mı düşsün el mi açsın babası onu büyüten adam o. Ailesini komple atsın istemeyin şu adamlardan zordaysa elli yıl da olsa bakacak tabi. Ben aksine merhameti olmasa üzülürüm babasına karşı. 
İlk cümlen beni güldürdü =)) ya haklısın da bu durum beni rahatsız ediyor canımı çok sıkıyo. Ya diyorum hiç mi düzelme olmaz niye hiçbir dersim yok anlamıyorum .evet doğru diyon umursamaz olsa daha kotubisey aslında onun hiçbir suçu yok ama ya Bi sorsa  babasına ne kadar alıyon para nerelere ne kadar veriyon da eline ne kalıyor da yetmiyo ďiye öğrense .yok sadece paran varmi tmm atiyom diyo sinir ediyo benidee
önce (13,179 puan) tarafından
Kız emekli maaşı ortada bir markete girse iki çay içse gider ki bir de borcu varsa. Sen kendini boşa sıkıyorsun valla bak. Kendi kazanıyor kendi veriyor ne zaman sana Bi şey için param yok derse o zaman bu konuyu söylersin. Ama anladığım kadarıyla adam sizi ihmal etmiyor boşver gerisini
Öyle haklısın da vallahi çok kafama takiyom bu durum aşırı sıkıyo canımı tadımı kaçırıyo tek basına hiç almıyosa 20bin aliyodur evide kira değil. E diyorum ne bitmedik borç bu yıllardı r ne yetmedik para diyorum vallahi bıktım
0 oy
önce (1,122 puan) tarafından
Siz sıkıntıya düşmuyorsaniz olanı bolusursunuz...eşimin de ailesinin geliri yok sadece yaşlılık aylığı alıyor kayinpederim o da kiraya bile yetmiyor diğer bütün ihtiyaçları bizde..anne babadır imkan varsa yapılmalı ..zamanında benim ailemin de sıkıntılı olduğu bir dönem oldu eşim bir kere bile demedi neden yapıyorsun..
0 oy
önce (215 puan) tarafından
Canım sonuna kadar haksızsin babasıdır yapacak tabiki adam tek yaşıyor ve dolandirilmış öyle olmasa bile babasıdır senin baban olduğunu düşün ne yaparsın şunu da anlamıyorum ailesine yardım edince böyle kıskançlık yapan kadınları evini ihmal de etmiyorsa gereksiz tavır yapıyorsun 
İyide yıllar önce olan bisey kendini toplaması lazım ne bitmedik borcmus bu ben anlamadım vallahi cnm yaa sıkıldım artık bu durumdanda
0 oy
önce (5,117 puan) tarafından
2 bınnlira ne allah askına ya bonrkmek olmus 12 lira. Tek karnınındoyurmak olarak duaunsen bıle az. Belki özel ıhtıyacları oluyor. Eşinin yerındenolsam sana söylemem bıle 2. Bın lira için huzurunu. kacırdıgına degmez
Çok para değil ama beni kızdıran yıllardır hep aynı bitmedi borç her ay böyle
Bencr senn bu durumu sindirmeye bak. Evinin huzurunu kaçırma ciddi söulüyorum bitmezse bıtmesın fsrzetki öylesıne verıyor senın biseyını rksık etmıyorsa takma. Sorma dn iyisi veerdın mi ne yaptın dıye
Sormuyorumki kendi gelip söylüyo en mantıklısı senin dediğin gibi yoksa kendime zarar ediyom ben
Gercekten öyle. Bak senn iyi yapıyosun hayatım ver dedıkçe için huzurla dolacak. Bi söz var ya söylemlerınıze dıkkat edın düşüncelerinize dönüşür dıye. Sen iyi yapıyosun dedıkçe eşin de mutllu olacak sen de ya aslında benlik bisey yokmus dıyeceksın.
İnşallah öyle olur cnm sağol.
0 oy
önce (631 puan) tarafından
Bence haksizsin. Aylık 2000 TL çok bir para değil. Eşin babanin ihtiyacini karşılamak zorunda. Dinimizde de bu böyledir. Sizin ihtiyaçlarınızı nasıl karşılamak zorundaysa babasının ihtiyaçlarını da karşılamak zorunda. O parada hakkı yok diye birşey yok. O adam eşini ne emeklerle ne paralar dökerek o yaşa getirmiş. Asıl senin karışmaya hakkın yok. Senin ve çocukların rizkindan kisip veriyorsa neyse. Aylık 2000 TL ne ki? 
Bisey değil 2000 ama yıllardır hep aynı bitmedi bu borç heray böyle .
önce (631 puan) tarafından
Olabilir o adam da kaç yıllar boyunca o adama baktı büyüttü adam etti. Sen bence sinir olmuşsun o yüzden zoruna gidiyor ama bu tavır evliliğini kötü etkiler
0 oy
önce (2,075 puan) tarafından
Aylık 2bin hiçbir şey 
Öyle de her ay böyle yıllardır böyle bitmedi bu borç hiç türlü
0 oy
önce (6,081 puan) tarafından
Haksızın nedemek zoruna gidiyo BABASİ seninde evladin vardır  sen öyle olsan evladin sana destek olmasa ne hissedersin  hepimiz geliniz ama hepimiz bir anne babası var empati  cok guzel birsey yapa bilene kumarda yemiyo içkide icmiyor  adam oglu 200 1 2 bin vermis çok değil baba duasi gibisi yoktur DURMANIZ GEREKEN YERI BAZEN BİLMİYORSUNUZ bence çok burnunu sokma baba oglul arasina hiç sevmediğim şeyler.. evladinla kendini bir empati yap..
Ama yıllardır böyle hiç mi bitmez bu borç hiç mi yetmez bu para her ay böyle ya bıktım artık
Ölene kafar da vere bilir BABA YA sen yaşlanınca  kayinpederinden daha kötü duruma düşsen  oglun  sana verse karisi böyle arkadan laf etse empati yap bugün 2 bin TL bir para değil   babana olsa abin kardeşin verse nediceksin onlarada bunu dermisin  allah senin eline düşürmesin  bence yat kat dua et baktığın yerden sınanma hayat kısa  zaman hızlı  bakmışsın  50 yasina gelmişsin ne oldum değil ne olacağım diyceksin
Haklısınn ama insan Bi susuyor 2susuyo duramıyor artıkk
Sus ve dur içinde ki şeytanı çıkart  kendini düşün  ne ekersen biçersin  2 bin TL para değil bir baba için   icki kumarda yese haklısın ama karisma birak versin sizi büyük  kazadan beladan korucaktir  önüne gelir ama lafını edersen sınanırsın
0 oy
önce (3,431 puan) tarafından
Sen bir ara da aynı şekilde böyle post açmıştın

Vardır eşinin da bir planı 

Sonuçta babası çokta bir meblağ değilmiş verdiği 

Sende al eşinden para Birikim yap

Az da olsa al topla
Evet acmistim çünkü değişen bisey olmuyo bıktım bu durumdan artık....ne plani olabilirki yetiremiyo oğluyum verecem tabi babam o diyo veriyo
0 oy
önce (1,542 puan) tarafından
Yani babası sonuçta aynı durumda siz olsaniz sizden esirgermiydi babası yada aynı durumda sen8n baban olsa 2 bin çok bişey değil evden adım atiyosun 2 bin gidiyo zaten 
0 oy
önce (10,601 puan) tarafından
Yazdıklarına bakılırsa haksızsın karışma inat eder daha çok verir verdiği çokta değil bence hiç yoktan aranız bozulmasın baba bu ölümlü dünya yarın bişey olur vicdan azabı olur eşinin yüzüne bakamazsın
Aynen oda öyle diyo zatenn senden bisey esirgersem ozamn konuş diyo  yarın birgun bisey olsa seni kötü bilirim diyo bana çok kavga ettik ama bisey değişmedi babasida aynı hep borcu var parası da yetmiyo
0 oy
önce (790 puan) tarafından
Eğer benden ve çocuklarımda kısmıyor bizi eksik etmiyorsa hiç karışmam ha birde kayınpederin içki , kumar vs. gibi bir alışkınlığı yoksa eğer zevke para harcadığı . Bir emekli maaşıyla geçinmek kolay değil, benjmde kayınvalidemler bir emekli maaşıyla geçiniyorlar bizden hiç istemezler ama ben isterdim durumumuz daha iyi olsa yardım edebilsem ama kendimjze anca yetiyoruz. 
Bence emekli maaşı borc yapmasa tek başına ona yetecek Bi paradır ama bitmiyo borcu
0 oy
önce (347 puan) tarafından
Haksizsin cnm babasına bakmak zorunda
Ama borcu bitmiyo yıllardır parası da yetmiyo her ay bu durum böyle sıktı bu durumda artık beni sinir oluyomm
0 oy
önce (2,260 puan) tarafından
Bacım ben sana daha kötüsü anlatayım,içine su serper belki. 

Bnm kayınpederi de dolandırdılar, iflas etmek zorunda kaldı. Kendi birikimizle dubleks aldık,üst katımdalar. Emekliyle geçinmek zor ve bekar kaynımda var. Maddi durumu eşimin yerinde bizden birşey eksik etmez. Ama kaynım sanki onun çocuğu,görümcem desen öyle. Altından çeyize kızımı evlendirdim sanki. Üstelik kirada evimiz var,asarsörlü değil diye 3 kat çıkamıyorum.  der kayınvalidem. Taşınmazlar. Böyle maa aile yaşıyoruz. Özel sıfır,çocuk yetiştirme konusunda hep bir huzursuzluk. Severek evlendik ama şimdi birbirimizi yiyoruz. Mal var ama benim ayrı çatım yok. Emekli desen birden biter. Kayınpeder acımaz bizden ama elim 3-5 koysa onlar tek olmuş olur ve ortak sayarlar. En azından kapın bacan ayrı. Ayda daha fazlasını versemde ayrı olsam keşke
Canım senin durumun dediğin gibi gerçekten zor Allah yardımcın olsun.....keşke asansörlu bi ev tutup oraya taşıyın ozman ama artık onlar rahata alışmış sen bakıyon dur orda onlara tabi napsın gdipte
önce (2,260 puan) tarafından
Amin cnm sağolasın. Benim eş sorun. Hepimizi aynı çatı altında tutuyor , kendini herkesin babası zannediyor. Ev ilanda ama dubleks diye çokta tercih edilmiyor. Bakalım sonum hayır olur inşAllah
İnsanlar canım.
0 oy
önce (330 puan) tarafından
Şimdi herkes işin ana baba hakkı olayına bağlamış evet anne baba bakılır ama bazı durumlar vardır benim için mesela bu adamın emekli maaşı var o dönem borçlanmis yardım etmiş zaten kocası yeterince biriyle evlenebiliyosa gidip biyerde de çalışıp borçlarına kendi de destek olabilir ne insanlar var çalışan bekçilik yapan vs. bu biraz sırtını birine yaslamak gibi geliyo bana alışmış ver ya da ayağını yorganına göre uzatacak hiç geliri olmasa anlarım ama var bu kadının da çocuğu var belki ayda 2 3 bin evladı için kenara atar oraya vercegi parayı bide bu açıdan düşünün yani hee çok zengin olur koymaz zaten ama arkadaşlar şartlar maalesef ortada herkes çok şanslı değil 
Kimseyle evlenmedi tek yaşıyor 70 yaşında Bi işe almazlar zaten sanmamda beni sinir eden dediğin gibi durumum olsa bile niye veriyim ki niye bize guveniyo birikim yaparım ona vereceğime bide şu var niye yıllardır aynı borcu bitmiyo parada yetmiyo
önce (330 puan) tarafından
İşte ben de bunu anlamıyorum tek maaşla geçinmeye çalışan aile varken tek başına gecinebilir insan bence tamam mükemmel yaşayamaz ama çocuk bakmiyo etmiyo bı kendi gecincek
Yani ama anlayan nerde iste

İlgili sorular

+2 oy
11 cevap 572 göst.
0 oy
2 cevap 73 göst.
0 oy
6 cevap 238 göst.
3 gün önce Diğer kategorisinde Meleklerivar (919 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 167 göst.