+1 oy
649 göst.
önce Diğer kategorisinde (250 puan) tarafından
Bu konudan gerçekten bıktım artık canımı aşırı derecede sıkıyo ama kimseninde umrunda değil eşimde dahil sizin ihtiyacınız karşılıyorum laf etmeye hakkın yok diyo .şimdi eşimin babasının emekli tek yaşıyo.bundan 6, 7 yıl önce Bi kadın tarafından dolandırılmış Ogün bugündür kendini toplayamadi aldığı maaş la borcunu kapatiyo 1hafta geçiniyor aldığı maaşla sonra bitiyor Eşim devreye giriyor 200,300,500 derken her ay 2000 veriyo nerdeyse tmm bu para çok para olmayabilir ama kaç yıldır niye değişen bisey yok anlamıyorum. Eşim dün 200 verdim dedi yine 200 paramı şimdi diyo tmm değilde niye o an verdiğine bakıyon toplamına bak sen diyorum ama yok anlamiyo bıktımmmmmm artikkkk sizcede ben haksizmiyim yaaauff

41 Cevaplar

+23 oy
önce (565 puan) tarafından
Bence haksızsın o adam onun babası zamanında onu büyüttü ne paralar döktü kim bilir senin ve çocuğuun bir şeyini eksik etmiyorsa sorun yok ama sizi ikinci plana atarsa haklısın ama dediğine göre bir şeyinizi eksik etmiyor. O zaman karışma. Sen babama para versen ve eşin verme dese ne olur? Ben karışmam şahsen
önce (2,852 puan) tarafından
+5
+ veriyorum. Ayrıca dini olarak da bakmakla ihtiyacını görmekle yükümlü. Ana baba hakkı o kadar büyük ki anlatmakla bitmez ve esneklik diye bir şey yok.
önce (250 puan) tarafından
Tmm öylede yıllardır hep aynı değişen bisey yok bitmeyen borç yetmeyen para
önce (866 puan) tarafından
Her iki yoruma da + ☺️☺️ tüm hislerime tercüman. Bu kadar açgözlü olmayın lütfen.  Evlat anne babaya bakmakla hükümlü . Ölen 3 kişinin amel defteri kapanmaz bunlar ;Hayırlı evlat olan, hayırlı evlat yetiştiren ve sadaka verenlerdir. Ağzınızdan çıkan kelimelere dikkat etmek gerekir. Senin yüzünden adam içine sinmeye sinmeye veriyorsa bu parayı senin vay haline yani. Yapma bacım yapma ölümlü dünya. Adam seni başkalarına muhtaç etmiyorsa yaptığı iyiliğe de karışma
-Reklam-
+5 oy
önce (521 puan) tarafından
Kızma ama haksızsın bence 
Neden ama cnm hep aynı ya yıllardır ne bitmedik borç bu
önce (521 puan) tarafından
+5
Ben üzüldüm şahsen okurken 1 hafta yetiyomuş sadece dedin elindeki para e o 3 hafta ne yapacak adam
Evladı yardım etmeyecekse kim edecek sen söyle
Bide gerçekten 2 bin lira bişey değil sizide mağdur etmiyomuş bak
önce (2,529 puan) tarafından
Bu adam dolandırılmasa da eşin babasına destek olur. Bu seni ilgilendirmemeli bence. Ha, sizden kısar babasına destek olursa o zaman anlarım. Ben de maaşımı alır almaz anneme babama her ay yollarım, eşim tembihler unutma yollamayı diye. Yaptığın nahoş bence.
+1
Ama yıllardır her ay böyle bende sıkıldım artık bu durumda n esime diyorum kavga çıkıyo biseyinizi eksik edersem ozamn konuş diyo .ama o parada babasının hakkı yok bence çocuklarımızin hakkını yiyo bana göre
önce (2,529 puan) tarafından
+2
Ablacığım sen çalışıyor olsan da senin maaşından gitse anlarım ama bence kesinlikle eşin çok haklı. Ben böyle bir konudan böyle bir tutar için kavga çıkarmaya utanırım. Ve eşin iyi sabrediyor bence.
+3 oy
önce (4,453 puan) tarafından
Sizden eksik etmediği için haksızsın verdiği miktar bu zamanda çok bir para değil zaten. Ben yeri gelir aylık o paradan fazla tanımadığım insanlara yardım ederim ya da yeğenlerime harçlık veririm. Babası sonuçta zor zamanlarında yanında oluyor bence çok güzel bir şey. 
+1
Evet Bi değil o ama zor zamanlar i da hiç bitmiyor bu adamın yıllardı r ne parasi yetti ne borcu bitti sıktı bu durumda artık beni. Bu yardımı yabancı birine yapsa hiç gözümde olmuyo canımı sıkmıyo ama babasına verince sinir oluyorum resmen
+2 oy
önce (2,239 puan) tarafından
Eşimin babası öldü annesi ve kardeşi yaşıyorlar. Bazen kira yetmiyor eşim bana sorar bişey almak istiyor musun hani paraya ihtiyacımız var mı sendekilerden hariç der bir ihtiyacimiz olsa bile hadi ver derim ama mesela dün de kızımı doktora götürdük yanımda çok yoktu kart alıp çıktım. Boşver kartı ben nakit aldım dedi kayınvalidem ödedi çocuğun ilaçlarını o aldı yani bizde böyledir. Haklısın her zaman ver ver nereye kadar 
+1
Yok bunun zararından başka Bi şeyi yokki bize anca para
+2 oy
önce (1,451 puan) tarafından
Yani o onun babası adam gecinemiyorsa verecek tabi bunda sorun yapacak bir şey yok. Zaten sizden de kisitlamiyormus bence haksizsiniz
+1
Öylede niye hiç toplayamadi kendini yıllardır bitmeyen borç yetmeyen para başka bisey yok
+1
Zaten 1 emekli maaşıyla biraz zor geçinir yani gerekirse omur boyu destek olmalıyız
+1
En düşük emekli 15 oldu en az 20 alıyordur o
+1
Seni anlayabiliyorum insanın zoruna gidiyor ama şöyle düşün en yakin arkadaşımıza giderken bile elimize bir pasta bir tatlı alıp götürüyoruz çocuğuna oyuncak alıyoruz. İnsan babasına ciddi bir ihtiyacı olmasa bile 3 5 verir yani 2 bin de öyle büyük bir para değil baba için verilir yani. Bi bütün tavuk olmus 200 300 lira
Yani orası da öyle tabi cnm. Haklısın bende öyle böyle kendimi biraz rahatlamaya çalışıyorum iste
+2 oy
önce (3,462 puan) tarafından
Maalesef biz sadece kendi açımızdan bakıp sinirleniyoruz. Gerçekten ihtiyacı varsa ve sizden kısmıyorsa vermek zorunda. Aynı durum senin ailenin başına gelse görmezden gelebilir misin. İçin rahat değilse bana borçları göster içim rahat etsin diye güzelce konuş eşinle. İhtiyacı yokken veriyorsa çocuklarımız için yatırım yapabiliriz diye güzellikle anlatabilirsin. 

Maddi durumum kötüyken ihtiyaç dışı şeylere ben de vermem ama şu an elhamdülillah geçiniyoruz para olunca eşim faturalarını falan ödemek istiyor karışmıyorum. Düşkün değiller ama evlatlık görevi yapmak istiyor demekki. 
Yıllardır değişen hiç bir şey in olmaması benim canımı sıkıyor beni sinir eden o cnm. Aldığı maaşı napio ne bitmedik borç bu yaa
+1
Tamam işte söyle göstersin borçları sende rahatla biraz
+1
Bunu eşimin sorması lazım anca ihtiyacın varmi deyip para vermesini biliyo
+1
Tamam kardeş sen eşinle konuşma böyle kendi kendine sinirlenmeye devam et
+1
Hayır onunla da konuşuyorum yetiremiyo napiyim diyo bisey in eksikse ozamn konuş diyo
+2 oy
önce (901 puan) tarafından
Herkes hata yapabilir bence sen dolandırıldığı için babaya kızıyorsun ama adamdan da çalışmasını falan mı bekliyosun ki, nasıl gecinecek. Eşini iyi veya kötü dünyaya getirmiş büyütmüş beslemiş. Hiç tamah etmeyeceksin dinimiz der ki babaya anaya of denmez. Her istediğini her yaptığını anlayışla karşılamak gerek. Eşinin yerinde sen olsan kendi baban olsa kaderine bırakıp açlık tokluk demeden surunmesine izin mi verirsin birde öyle dusun
Haklısın ama yıllardır hep aynı borcta bitmiyo parada yetmiyor
önce (901 puan) tarafından
Yani borç dediğin zaten 2 ayda bitmez ki. Alinma ama 2 binde para değil eşinle bir yere gidip bir yemek yesen gezsen verirsin o parayı. 200 lira verdiği için ben eşime kızardım daha senin yerinde olsam, aylık toplu bir para ayırabiliyor ise bizi mağdur etmeden vermesini isterdim çünkü yorumlarda okudum o da size yardım etmiş zamaninda
+2 oy
önce (855 puan) tarafından
babası sonuçta aynı sey sizin başınıza gelmiş olsa babası yardım etmese hoş mu olur o kadar büyütmüş bakmış evlat yetiştirmiş bırakda 200 300 versin eşim annesiyle babasını umreye gönderecem dedi benim buna karısmaya hakkım yok benden kıssada birbay 2 ay kısacak ama anne baba rızası alacak sonuçta 
Haklısın tabi ama yıllardır hep aynı bitmiyo borcu parası da yetmiyo
+2 oy
önce (7,789 puan) tarafından
Sende yaslanacaksin ihtiyacın olduğunda seninde evladın sana verecek elbette ha babası parayı biriktiriyordur içkiye sigaraya veriyordur anlarım ama gerçekten ihtiyacı varsa evladı ne yapsın. Düşüncen çok yanlış. Etme bulma dünyası bugün bana yarın sana demişler. Böyle düşünmeye devam edersen yaşlandığında Allah niyetini önüne çıkarır. 
Ama borcu bitmiyo hiç parası da yetmiyo yıllardı r böyle bıktım artık bende bu durumdan
+2 oy
önce (1,894 puan) tarafından
Eşim memur kaynanam eltimle yasiyor hayvancılık yapıyorlar arazileri var arabası tarım aracıda var kayananamin maaşında var yine her ay 3bin gönderir.basda yapma etme bize hiç yardımcı olmadılar dedim baksın ben suçlu oluyorum kendi istediğimi alıyorum gerisini isterse hep versin onuda senmi düşüncen aman boşver...herkesin aklı var 
Aynen söyleyin ce kötü ben oluyorum oyapcani yine yapiyo zaten kaç kere kavga ettik bu konu yüzünden ama değişen yok ne babası değişti ne eşim
önce (1,894 puan) tarafından
Oyuzden bırak ne halleri varsa görsünler ✓
+2 oy
önce (4,850 puan) tarafından
Evet haksizsin bu anne babaya yardım edilince sinir olan kadınları anlamıyorum adamın durumu iyi olsa anlicam ama adam ne yiyip ne içecek Allah aşkına yaşlı başlı adam bir işe girip çalışamaz  evlat olarak tabiki babasını kimseye muhtaç etmemek çocukların görevi sizin de ihtiyaçlarınızdan kısmıyormus kendin diyorsun sorun ne 
Sorun şu yıllardır bitmiyo bu borç parası da hiç yetmiyo değişen bisey yok her ay böyle sorun bu
+2 oy
önce (2,013 puan) tarafından
Çok haksizsin hemde çok biraz empati ya 

Senin baban aynı şekilde olsaydı bırak kendini paranı eşinin parasını verecektin verebilirsin baban sonucta
Amanher ay böyle yıllardır ne bitmedik borç bu ya bıktım artık bu durumdan
+2 oy
önce (17,311 puan) tarafından
Ama cidden 2000 para değil ya. Sizi eksik falan bırakmıyor ise neden bu kadar zoruna gidiyor ki. Ben kaynanamı zerre sevmem maaşı da var ama eşim onun eksiklerini alırken faturalarını öderken aaa neden sen aldın neden sen ödedin demem..annesi yani ister verir ister vermez beni ilgilendirmiyor. Beni ve çocukları eksik birakmadifi sürece hesap sormam ki çok şükür eksik de bırakmaz .
+2 oy
önce (133,498 puan) tarafından
gecen gunde dedim haksiz oldunu malesef haksizsin
önce (3,079 puan) tarafından
+1
Diymi yaaa
0 oy
önce (18,160 puan) tarafından
Çocuklar ailelerini ihmal etmeden anne babasına da yardım edebilmeli hepimizin çocuk doğurduk büyütüyoruz ne kadar zor olduğunu da biliyoruz borcu olmasa bile bu devirde emekli maaşı ile geçirebilmesi mümkün değil ha adam sarhoş ayyaş olur içer ..... Siz buna para yetiştirmek zorunda kalırsınız o zaman haklısın veya eşin size yetemez o zaman haklısın 
0 oy
önce (727 puan) tarafından
Senin Kendi babano şekilde olsa eşin senin babana verse ne kadar mutlu olursun demi babama yardım ediyor dersin bencillik yaptığın o onun  babası 
Tmm haklısın da yıllardır hep aynı ne borç bitti nede parası yetti
önce (727 puan) tarafından
Hic fark etmiyor kuzum hatta sen elini vicdanına koyup eşine daha çok ver babana para de
Verdiği parayı umursamasam inan o yeter bana cnm.daa nerdee
0 oy
önce (1,334 puan) tarafından
parasi varsa versin ne kadar verse ALLAH o kadar verir ki ihtiyac sahibi ama ihtiyac sahibi olmasaydi sirf sömürmek icin alsaydi hakliydin 
Öylede borcu bitmeyice hiç parası da yetmeyince sıktı bu durum sa artık beni yaa
0 oy
önce (1,001 puan) tarafından
Ben olsam sinir olurdum..kari kız peşine düşüp dolandirilmasaymis banane..bi de yıllardır veriyor demişsin bence artık borçla alakalı değil babasi almaya eşin de vermeye alışmış.. cocuk gibi harçlığa alistirmis babasını.. geçinemeyen insan 2bin lirayla da gecinemez..böyle bi insan kesin sigara da iciyordur..torununun rizkini sigaraya veriyordur
önce tarafından düzenlendi
Vallahi aynı ben gibi düşünüyorsun. Ya işte 200 300 500 derken 2000i buluyo verdiği herayy. Ama sinir olmam biseyi değiştirmiyor eşim Bi eksiğin varsa ozman konuş diyo
önce (1,334 puan) tarafından
sende birikim yap ihtiyaclarim arti de bunada eyvalllah demez bunalir adam
0 oy
önce (240 puan) tarafından
Eğer seni ve çocuğunu mağdur etmiyorsa bırak 200 300 yardım etsin sen 2000 tlden bahsediyorsun eşim evlendikten sonra bile kaynıma 500 bin liraya araba aldı borç olarak verdi geri alamadı eşim sayesinde ev sahibi oldular kaynanamgilin görümceme altın borcu vardı eşim ödedi 300 bin lira daha da arada kayınbabam arayıp harçlık isterdi başı sıkışan eşimden alırdı neler atlattım evliliğimde daha 4 senelik bile evli değilim sanki 20 yıllık evliymişim gibi bende çok kızdım ama bunları yaparken hiç beni mağdur etmedi evimin hiçbir şeyini eksik etmedi beni de yedirdi gezdirdi tatile götürdü bir yandan arabasını aldı bir yandan dükkan aldı şükür eşimi hep kullandılar ne kavgalar ettim ama eşim verdikçe rabbim 2 katını verdi bize annem hep der alan el olma veren el ol tamam çok fazla yaptıkları ama gel gör ki ben tükendim çok yoruldum en sonunda bıraktım hiçbir laf anlatmadım kendi gördü gerçek yüzlerini artık ben desem bile yapmıyor gerekenden fazlasını yapmıyor birde bizimkiker gibi olsa ne yapardın canım senin söylediğin bu miktar bu zamanda hiçbir şey canım bırak ne yapıyorsa yapsın senin ihtiyacın olduğunda harçlığını veriyorsa evine bakıyorsa ne ala kötü huyu suyu yoksa bırak bu kadarlık olsun yarın birgün o kayınbabanda olmayacak tabi rabbim bilir herşeyi ama başına kalkma yapsın babasıdır 
Haklısın canım bende ne kavgalar ettim ne laflar söyledim yıllardır ama değişen bisey yok ne borcu bitiyo nede parası yetiyo. Olan bana oluyor kendimi üzdüğüm le kaliyom. Nebiliyim parasını yıllardır yetirememesi borcunu hiç bitirememesi sinir ediyor bende. Esime deyincede bagiryo kavga çıkıyor babam tabi vercem diyo biseyini eksik edersem konuş diyo ama bıktım vallahi bu durum canımı cok sıkıyo cnm.yaa
0 oy
önce (761 puan) tarafından
Çok net haksızsın canım... Ben anlamıyorum eşlerinizin ailesi size maddi manevi destek olmak zorunda gibi davranıyorsunuz ama eşiniz ailesine destek olunca kıyamet kopuyor o adam eşinin babası o yaşa kadar getirmiş adam bin bir emek büyütmüş şimdi oglu varken aç mı kalsın el aleme mi el açsın biraz vicdan yahu...
Sende haklısın cnm.da yıllardı r ne borç bitiyo ne parası yetiyo napiyo aldığı parayı anlamıyorum ben sinir ediyor beni bu durumdaa
Canım bnim bu konuda eşinle asla kötü olma bişey deme eşin de yanlış anlar anlamakta da haklı borcu olmasa bile eşin yardım edebilir yani o babası karıya kıza içkiye kumara vermiyorsa kayınbaban eşin tabiki yardım edecek
Tmm cnm inşallah umursamadan yapabilirim yaa
Umursma kız ne var umursayacak senin bir eksigini koymuyorsa Bırak yardım etsin atasının rızasını alan yerde gökte ayagına taş degmez allahın izni ile
Tmm cnm sağol.

İlgili sorular

+2 oy
11 cevap 572 göst.
0 oy
2 cevap 73 göst.
0 oy
6 cevap 238 göst.
3 gün önce Diğer kategorisinde Meleklerivar (919 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 167 göst.