+2 oy
309 göst.
önce Diğer kategorisinde (70 puan) tarafından
Kızıma isim olarak Zehra ve Asel arasında kararsız kaldık sizce hangisi daha güzel 

23 Cevaplar

+7 oy
önce (2,508 puan) tarafından

Mecbur değilsen ikisi de değil :)

önce (70 puan) tarafından
+1
Kayınbabam iz Kur'andan koymamizi istiyor o yüzden bir tek bunları beğendim
+2
Kuran'da geçmesi şart değil deseniz? Efendimizin çocuklarında da Kuran'da geçmeyen isimler var.
önce (192 puan) tarafından
+1
Kayınpederin niye karışıyor ki
Valla öyle istiyor ne olcak bende bilmiyorum
-Reklam-
+7 oy
önce (22 puan) tarafından
Zehra daha güzel
+7 oy
önce (10,060 puan) tarafından
Allah aşkına Asel koyma ne okur 3.4 sene sonra sınıfın yarisi Asel olacak o kdr çok konuldu bu isim gına geldi.

Bence Zehra daha güzel kız kardeşiminde adı karakter olarakta dürüst cömert cesur biri
+5 oy
önce (1,881 puan) tarafından
Zehra güzel bir isim

Şimdilerde sadce popüler diye Asel koyuluyor anlamı da bal Kuran'da geciyor diye.... Aleyna var Kuran'da geçer anlamı ise üzerime bu....

Bence sadece Kuran'da geçiyor diye çocuklarımıza  isim koymakdan çok sahabi kiramdan isim koymayı tercih ederim...en azından onların bir huyunu yada safını bilsin maksatlı örneğin Ömer hz.omerin adaleti gibi adaletli olsun isterim... #diyeceklerim bu kadar...

Teşekkürler ✓
önce tarafından düzenlendi
Samed Kuran'da geçer lakin koymanızı önermem.allahin sıfatlarının yanına Abdul (Allah'ın kulu)eklenerek konmalı.
Zira samede gelicek olursak o hicbirseye muhtaç değildir herşey ondan mutenzeh sır bir kul bu kadar acizken bu sıfat konmamalidir.ornegin Abdul Samed olabilr madem koyacaksınız .isim illa Kuran'da geçsin diye bir şart yok bugün yarjn ahiretde allahin huzuruna  cagrilirken kişinin hoşnut olacağı bir isim ile çağrılması hayatını düzgün bir kişilikle idame edirilmesi amaclanmisdir...
önce (2,230 puan) tarafından
Abdul u duymamıştım arkadaşım babasının ismi Samed koyacaktı bildiklerimi söyledim vazgeçti.Ama şuda var Kuran'da geçmiyor diyince niye Kuran'da geçen isim koysaydın diye linç yedim ya :D
Kuran'da  geçen isim olsun illaki derseneniz  Sare koyabilirsin hzibrahimin eşinin adı ...evet Allah'ın isimlerini koyarken Abdul eklenmeli ...nbiz aciz bir kuluz ne haddimize onun sıfatlarını tasimayiz yoksa
@Umayy17 Kuran'da geçiyor mu bu isim diye soranlara efendimiz S.A.V'in çocuklarının isimlerinden örnek verebilirsiniz :)
Indigo....yeşilin ve mavinin karışımı senin adininda açılımı sanırım:)
+4 oy
önce (1,777 puan) tarafından
Zehraaaaa diyorummmmmm
+3 oy
önce (628 puan) tarafından
Zehra Asel koy :)
+3 oy
önce (3,010 puan) tarafından
Asel bence guzel
+3 oy
önce (1,771 puan) tarafından
Zehra daha asil duruyor
+3 oy
önce (4,326 puan) tarafından
Bence Zehra Asel isminden o kadar çok var ki gına geldi vallaha
+3 oy
önce (242 puan) tarafından
Arkadaşlar da söylemiş ama ben de söyleyeyim çevremde şu an rahat 10 tane Asel var diyebilirim. En küçüğü yeni doğan en büyüğü 7 yaşında. Asel meva.  asel Lina Asel Erva. Zümra Asel. Sevda Asel. Asel Hira. Asel şura. Asel Gülsüm. Asel hifa. Zehrayi tercih ederim. 
Ay isimden soğudum valla
+3 oy
önce (144 puan) tarafından
zehra güzel isim bence
+3 oy
önce (1,363 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi
Artık Asel Asel her yer Asel.O yüzden benim seçimim Zehra'dan yana
+3 oy
önce (89 puan) tarafından
Herkesin ismi Asel ben olsam farklı korum mesela 

Fatıma , Aişe gülsüm Beyza 

Kübra. Gibi 
+2 oy
önce (3,402 puan) tarafından
Asel ismini bir kaç senedir herkes koyuyor benim fikrim ikiside değil 
+2 oy
önce (615 puan) tarafından
Zehra bence  benim adım da Zehra :))
+2 oy
önce (3,477 puan) tarafından
Allah aşkına gina geldi artık Asel isminden 

Bizim sülale çevrem kaynıyor Asel ismiyle 

Üst komsumun kızının adı bile Asel
+2 oy
önce (1,917 puan) tarafından
Asel herkeste var ama Zehra da koymazdım. Daha anaokulunda başlıyor çocuklar isimleriyle zorbalanmaya. O kadar çok öğrencim ağladı ki ismiyle dalga geçildiği için. 
Zehra yla neden dalga geciyorlar sirf merakimdan soruyorum
önce (1,917 puan) tarafından
Zebra zebra diye dalga geçiyorlardı 4 5 yaş oluyor öyle. Ya da mesela yeni isimleri çok beğeniyorlar yani bunu o kadar küçük çocuk nasıl akıl ediyor bilmiyorum. Bir ogrencimin adı meryemdi mesela.  İsmin hiç güzel değil deyip çok aglatmislardi yavrumu
Aa dogru zehra zebra yakin:) cocuklar cok acimasizlar:(
+2 oy
önce (484 puan) tarafından

Bence siz begendiginiz ismi koyun kayinpedere de kuranda geciyo diyiverin anlamini sorarsa da cennete ilk düşen kar tanesinin düştüğü yer dersiniz :D

mantıklı galibsa şkfkfhjd
+1 oy
önce (4,859 puan) tarafından
Asel isminden artık midem bulanıyor gerçekten. Ben kesinlikle Zehra ismini diyorum zaten benim de ileride bir kızım olursa adını Zehra Betül koymak istiyoruz nasip olursa.
+1 oy
önce (534 puan) tarafından

Zehra güzel bı isim. Ama Fatıma Zehra daha da güzel bi isim. :angel:

İlgili sorular

+1 oy
33 cevap 300 göst.
18 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Hayalimsen34 (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 220 göst.
+2 oy
11 cevap 194 göst.
+3 oy