+1 oy
71 göst.
Diğer kategorisinde (737 puan) tarafından
Oglum 26 aylik oyun kuruyorum oynamak istemiyor oynadığı zaman da guzel oynuyor simdi araba yolu kurmami istedi yaptim istedigi gibi olmadi heralde kirdim kircam demeye basladi izin vermedigim bisey olduğunda bana vurur vurmamasi gerektiğini güzelce söylerim ama anlamayinca sinirleniyorum kiziyorum bu aralar hep boyle atcam kırcam bozcam kitaplarimi yırtcam ne yapicam bilemiyorum bir yere kadar sakin kalabiliyorum bende sesimi yükseltince o daha da kotu oluyor 

2 Cevaplar

+1 oy
(4,090 puan) tarafından
Post yukarı yukarı 
-Reklam-
+1 oy
(753 puan) tarafından
Aynı senin gibi o da öfkesini yönetmeye çalışıyor. Sen daha öfkeni yönetemezken el kadar bebekten bunu beklemen absürt di mi? Yani sen diyorum ama hepimiz için geçerli bu. Biz yetişkinler bile öfkemizi yönetmekte zorlanıyoruz tabiki onlar da zorlanacak. Adımları takip edeceksin. 

1.önce kendini sakinleştir

2.diz çök çocuğun göz hizasına gel göz kontağı kur

3. Onun içinde bulunduğu durumu tanımla ve empati kur örn.( oyuncak istediğin gibi olmadığı için öfkelisin. Biliyorum. Seni anlıyorum)

4.kuralları net koy (ama kesinlikle bana vurmana izin veremem

5.çözüme ortak et (öfkeni boşaltmak için yastıklara vurmayı deneyebilirsin? Ya da bu ufak topları var gücümüzle fırlatalım hadi ne dersin? Hangisini yapalım) 

Gibi
(959 puan) tarafından
Valla bravo çok güzel özetlemişsiniz
(753 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim. Çocuklar çocukluk yapıyor hepsi bu. Biz (ben de dahil) çoğu zaman onların çocuk olduğunu unutuyoruz. Benim kızım da tam o dönemler birşeyleri fırlatıyordu hem de gözümün içine baka baka öfke bile değil. Sonra sadece birşeyleri fırlatmayı öğrendiğini ve geliştirmeye çalıştığını farkettim. Cırtcırtlı bir dart tahtası ve dart topları aldım. Sorun çözüldü :) şimdi baya isabetli atıyor :D
(959 puan) tarafından
Benimki daha 18 aylık ama bir ara yere yemek atıyordu. Bir ara unuttum ben de karşımda bir bebek olduğunu ve sanki kasti yapıyormuş gibi sinirlendim.  Bağırmadım ama ses tonum, konuşma şeklim falan değişmiş hep. Gözlerimin içine bakıyor. Kızım dedim, el kadar bebe karşındaki, kendine gel :) İnsan bazen unutuyor gerçekten.
Maşallah :) her anne o idrak aşamasına gelse çok sorun çözülecek de işte..
(737 puan) tarafından
Teşekkür ederim canim valla cok iyi aciklamissin bakalim sureci de birlikte yönetmeyi deneyelim :)

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 308 göst.
14 Mart 2023 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,115 puan) tarafından soruldu
+1 oy
24 cevap 359 göst.
1 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Aser2135 (4,695 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 222 göst.
0 oy
7 cevap 178 göst.
22 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Sevda01 (1,252 puan) tarafından soruldu