+2 oy
399 göst.
önce Moda kategorisinde (917 puan) tarafından
Ben işte iyi diyelim 

Muanemize az kaldı aslında tam doktor kesin teşhis koymadan bişi dem ek istemiyorum 

Aklımın bir tarafı hep başka bişi çıkacak hayır diyor ama diğer tarafta neredeyse als nin baslangic bulgulariyla aynı belirtiler 

Beynimin içi susmuyor eşimin ellerine baktıkça dayanamıyorum 

ALS motor nöron hastalığı yani nasıl başladığı belli değil hiçbir tedavisi yok yavaş yavaş bütün istemli kaslara saldırıp yok etmesi demek 

Yani yuruyememe elleri kullanamama yutamama yatağa baglimlilik ve sonucu da malesef ölüm çok büyük bir hastalık dünyada en nadir görülen hastalıklardan niçin başlandığı asla bilinmiyor 

Şimdi ben nasıl olmalıyım siz soyleyin lütfen beynimin içi nasıl susamlı 

İyi değlim 

8 Cevaplar

+3 oy
önce (5,112 puan) tarafından
Canım sen böyle olursan eşin nasıl olur kim bilir. Dışardan konussmak gibi olmax tabi de iyi düşün dua et yani allahtan gelecege çare yok belki yavas ilerler belki de baika bişeydır. En azından eşine belli etme. 
önce (917 puan) tarafından
Eşim şuan berberde emin ol o içine atarak kendini daha kötü yapiyor
Bunun böyle bir tarifi yok duyguları kontrol etmek o kadar güç ki insan bekleyemiyor biran önce gelsin o gün diyosun
önce (5,112 puan) tarafından
İşte sen bıraz daha güçlü dur ki asıl hasta olan rşin o sana yaslansın, içini döksün. Sen ona ben her zaman yanındayım de. Sen kötü olursan srnce esın senle paylasır mı
-Reklam-
+2 oy
önce (2,533 puan) tarafından

Yani daha önce de dedim sonuçlar gelene kadar hiçbir şey bakma okuma diye. Eşinin en son ihtiyacı olan şey kafayı kontrolsüzce bu konuya takmış bir hayat arkadaşı :( İç sesi susturmak zordur, biliyorum ama kendini fiziksel olarak yor biraz o zaman zihin oyalanır 

Benim zihnin hiç susmuyor elbet alışıp kabullenecegiz ama zaman
Elleri segiriyir yaa çok fazla parmakları ne bilim bakalım canım içim yaniyor belli etmiyorum tabi yaşam sevincim yok ama
+2 oy
önce (1,368 puan) tarafından
Allahım korktuğunuza uğratmasın size bağışlasın sağlıkla inşallah :( eminim ki çok zor bir durumdur rabbim ol der olur iyi olur inşallah bazen belirtiler olmasına rağmen korktuğumuz gibi olmaz ya dua edelim öyle olsun 
Olsun kötü düşünme rabbim yardımcınız olsun inşallah
Zayıf bir insanım ben sanırım
Öyle değil canım insan sevdiğiyle sınanınca herkes zayıf kalıyor
Ya gerçekten çok seviyorum di ye mi içim paramparça hıçkıra hıçkıra ağlamak geliyor böyle tarifsiz bir his ama yapamıyorum hayat durmuş gibi tabi iki çocuğum var onlar için gülmem lazım eşim mutlu olmalı ben bu yaşta nelerle sinaniyoruz vücudum kaldıracak mi neler düşünmüyorum ki
Senin ayakta durman lazım canım başta evlatların için sonra kendin için ve eşin için sen dağılırsan hiç toplanmaz
+2 oy
önce (121 puan) tarafından
Ablacım özellikle Allah acil şifalar versin hiç bişi kafana takmaman gerek Hep iyi şeyler düşünmüş gibi yap özelikls eşini belli etme hep iyi şeyler olmaya güçlü ol eşine odaklan çocukların varmı varsa cocuklarinla odaklan iyi şeyler düşünmeye çalış sen böyle kafana takarsan çok kötü şeyler gelir kafana takmaman lazım tekrardan geçmiş olsun 
Evet var ikitane oğlum
Nasıl takmim elbet alisacam kabullencem ama zaman
Allah bağışlasın ablam dediğim gibi eşine çocuğuna Odaklan iyi şeyler düşünmeye çalış güzel bisilerr yap hiç kafaya takma lütfen Eşin seni böyle görmesin:(((
Bakalım henüz süreç devam ediyor zorlu bir süreç evet bakalım ne olacak hayırlısı tabi hersyin
Aynen ablam hayırlısı Olsun dediğim gibi tabi Zor günler gecicek inşallah:)
İnsallh canim sagolasin
+2 oy
önce (29,182 puan) tarafından

Allah'ım şifa versin güzel düşün Rabbim dermansiz dert vermez imtihaninizi kolaylaştırsin sabir versin mevlam

Umarım aminnn
+1 oy
önce (18,043 puan) tarafından
Rabbım mübarek üç aylar hürmetine eşine şifa versin inşallah korktuğunuza ugratmasin
Amin inşallah
0 oy
önce (623 puan) tarafından
Cnm böyle şeyler de moral çok önemli karşındakinide umutsuzluğa kaptırnmiyacaksın rabbim şifa versin inşallah tez zamanda iyi haberlerini bekliyoruz 
İnşallah canım ya içim gidiyor elleri segiriyir bak bu hastalıkta segirme varmış dayanamıyorum hıçkıra hıçkıra ağlamak istiyorum.
önce (623 puan) tarafından
Anlıyorum seni ama nedesemde içindeki acıyı hafifletemem ama yapılacak en iyi şey bol bol dua etmektir Rabbim  dualarımızı asla geri çevirmez Şafii ismiyle şifa versin inşallah
+1
Evet tabi Allah'tan geldi yarına kalacağımızı garantisi varmı orası öyle tabi
0 oy
önce (238 puan) tarafından
Allah acil şifalar versin inşallah bacım üzülme eşin anlar morel onemli bu hastalıklarda 
Tabi orası öyle de gel içime sor canım ne bilim ya
Anlımıza ne yazdıysa o engel olamayız gülüm inşallah tedavisi başarılı geçer Rabbim sizlere bağışlasın inşallah eşini
Amin canım inşallah yanımda kalsinda ben bakarım yeterki yürümesi konuşması gitmesin ben yemek yde yediririm ama yeterki yuruyebilsin valla şimdiden neler düşünüyorm kafam çok karisik
Sıkma canını vardır Bı caresi gün dogmadan neler dogar Bı bakmışsın ıyı olmuş ıyılesmıs
İnşallah canım tabi umut herseydir

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 271 göst.
18 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Eyvallah (242 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 547 göst.
20 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 702 göst.
15 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde Alyakus (2,518 puan) tarafından soruldu