+3 oy
656 göst.
önce Diğer kategorisinde (2 puan) tarafından
25 yaşındayım. Daha önce 18 yaşında kapanıp açıldım yapamadım. Şimdi nişanlım kapanmamı istiyor. Ama yapabilir miyim bilmiyorum. Yazları çok zorlanıyorum. Açık kıyafetler çok hoşuma gidiyor falan. Ya da kapalılığı kendime yakıştıramıyorum tam olarak bilmiyorum. Ama nasıl düşünmem gerekir bilmiyorum. 

35 Cevaplar

+9 oy
önce (29,187 puan) tarafından

Kendin istedigin için kapan nişanlın dedi diye Değil

İçinden gelmiyorsa yapamazssin taşıyıp tesettürün hakkını veremezssin buda kapansanda birşeye yaramaz.

Konuşup niyetini şöyle

Rabbim gönlüne sevdirip saydirsin tesettürü 

-Reklam-
+5 oy
önce (88 puan) tarafından

Kapanırsan kendine iyilik etmiş olursun

Ahiretini büyük bir tehlikeden korumuş olursun eğer hakkıyla tesettüre gireceksen tabi... 

Nişanlının düşüncesi ne bunu bilemem ama sen otur düşün kararını ver. Evet burası fani gösterişler alemi açık olmak çekici görünmek nefse hoş gelebilir ama gelip geçici bir hayat için bunlar tercih edilmemeli

Seni yaratan Rabbim senden ne istiyor bunu düşün nişanlını değil. 
Örtüde 70 esma kitabını ve kuran da cennet hayatı adlı kitabı al oku nefsini şeytanı al karşına sonra kararını ver

Cehennem ateşinde yanmaya değmez kardeşim selametle <3
+3 oy
önce (4,485 puan) tarafından
Çok pişman olursun biri için kapandığında haberin olsun
+3 oy
önce (6,109 puan) tarafından
biri icin kapanilmaz . seni acik kabul etmiyorsa acik kabul edeni bul cok sacma ne munasebet . kendi dort dortluk yasiyormus gibi  z bilemem tabide nisanlin once kendi ahiretine yatirim yapsin sonra sana karissin
önce (166 puan) tarafından
Biri için kapanılmaz doğrudur ama ALLAH için kapanılır
e bi zahmet zaten orasi tartisilmaz:) . zaten dinimizin emirleri zaten tum ibadetler allahin emri dire yapiliyir da . annem baskiladi kocam istedi nisanlim istiyor diye kapanilmaz. rabbimi zaten hic ayni kefeye koymak dusunmek bile olmazki
+2 oy
önce (1,408 puan) tarafından
Kapanmak Allah rızası içindir, kendine yakistirmak için değil.
+1 oy

ben esimle tanistigim ilk gun kapanmam dedim yani hic bu konuda birbirimizin vaktini almayalim. bir umit bekliyor ama imkansi. dinime kufreden de musluman olsa gam yemicem kendi de iciyor o sira. dedim alkol kullanam biriyle de evlenmem . hem beni kapatacak hem alkol kullanacak oldu gozlerim doldu.:) zaten birakicam dedi evlenmeden brakti. yani ben bunu ve kapanmayi kabul etmem ona gore gorusmeye devam edelim birbirimizin vaktindn bos yere çalmayalim dedim

önce (3,232 puan) tarafından
+1
Ahss bende kapanmaya izin verirsen konusalim dedim. Ahaha.
Ama yok 5 yil sonra diyo bakalim
:))) benimkini kuzenimin esi benim esimle en yakin arkadas . oyle vesile oldular tanismaya.  anasi teyzeleri herkes kapali elbet bu da kapanir ben girusmeye devam edeyim diye dusunup devam etmis gorusmeye. benle:)) evlendik de bir umit bekliyor yani. gerci kesmistir bence umidini:) o saniyormus ki evlenince komple bam baska bir hayatim olacak icmeyi birakirim dinibutun insan olurum esim kapali olur namaz kilariz falan .evlilik biraeyi degistirmiyirki resmi imzali ilarak yasamaya devam ediyosun sonucta . ne alaka yasamin komple evrilmiyirki inancin dusuncelerin dinibutun insan olmaya vesile degil.  o oyle saniyormus :)
+1 oy
önce (156 puan) tarafından

Nişanlın istiyor diye kapanırsın birden içine girersin uzaktan gördüm yeşil türbe içine girdim estağfurullah tövbe bilmem anlatabildim mi :angel:

+1 oy
önce (7,793 puan) tarafından
Kimse için kapanma seni kabul eden böyle etsin. 
+1 oy
önce (81 puan) tarafından
O zaman niye açık kızla çıkmış kapalı istiyora kapalı bir kıza çıkma teklif etseymiş
+1 oy
önce (737 puan) tarafından
Nişanı atmalısın.
+1 oy
önce (3,517 puan) tarafından
Nisanlanmadan önce nasıldı durum 

Yani nisanlin diyormuydu kapan diye 

Sen dedin mi hiç nisanlaninca yada evlenince kapanirim diye
+1 oy
önce (60 puan) tarafından
Kendine saygın varsa içinden gelmeyen hiç bir şeyi baskasi için yapma ( türban için değil her konu için geçerli)
+1 oy
önce (13,062 puan) tarafından
kapalı isteyen erkek, o zaman gidecek kendine kapalı bir kısmet bulacak. bir erkek için kapanma olmaz ya da tam tersi kocam istiyor diye açılmak olmaz. bu kadının kendi özgür iradesidir. kimse karışamaz
+1 oy
önce (841 puan) tarafından
Al karşına konuş ben böyleyim de kabul ederse eder etmezse etmez. 
+1 oy
önce (475 puan) tarafından
Gönlünden geçmiyor hakkını veremezsin. Kapanma başkası için öyle istiyor dıye. Ama gıyımıne bıraz daha dıkkat edebilirsin nişanlının hatrına
0 oy
önce (7,891 puan) tarafından

İlerde pişman olacağın şeyleri yapma . 

Gereken cevabı arkadaşlar yazmış zaten .....

0 oy
önce (4,181 puan) tarafından
 Şimdi buna evet dersen ileride senin vay haline diyorum. Benim için nişan atma sebebidir. 
0 oy
önce (45 puan) tarafından
Başkası için değil kendin için kapan ben çok küçük yaşta kapandım ve gerçekten heves denilen birşey var . Haaa şimdi açılırmıyım sorsan açılmam ama işte insanın içinde kalıyor
0 oy
önce (2,154 puan) tarafından
Kimse için kapanmam kimse içinde açılmam. Böyle şeyler içinden gelmeli. Söyleyeceksin şimdi tamam der kapanirsan evlenince yapamaz açılmak istersen bu aranızda çok büyük sorun huzurunuz kalmaz. Eğer bunun için ayrilirim diyorsa da giden gitsin bırak. Seni nasıl tanıdıysa sevdiyse değiştirmeye çalışmasın o şekilde kabul etsin. Yoksa mutsuz ve huzursuz bir yuva olur. 
0 oy
önce (551 puan) tarafından
Nişanlınız kapalı birini istiyorsa kapalı birini bulsun siz onun birseyini degistirmek isteseniz o ne tepki verir. Bence iyi düşünüp taşınıp karar verin. Ki daha önce başınızdan bir kapanma deneyimi geçmiş ve yapamamışsınız. Keşke yapabilsek nefsimizi yenip dinimizin emri bu ama yapamıyoruz. Yapamıyorsak zorlanmamasi lazım. İslam dini hoşgörü dinidir. 

İlgili sorular

0 oy
39 cevap 1,714 göst.
25 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Ezgibbb (530 puan) tarafından soruldu
+2 oy
6 cevap 281 göst.
13 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde Zehraao (164 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 91 göst.
0 oy
10 cevap 427 göst.

409,789 soru